Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w policji ??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 21:43
    Jest to obsadzenia referenckie stanowisko dla cywila - napisali, że
    proponowane wynagrodzenie zasadnicze to 1194,21 zł + dodatek z tytułu wysługi
    lat. Nie wiem czy to netto czy brutto, no i interesuje mnie też jak się w
    policji pracuje?! Ktoś z Szanownych Państwa choć trochę w temacie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Szukająca na nowo Re: Praca w policji ?? IP: 82.139.42.* 02.09.06, 13:40
        miałam tę wątpliwą przyjemnośc pracować kiedys w KWP i musze przyznać ze
        tragedia. Po pierwsze te stanowiska są zarezerwowane z gory dla znajomych.
        Wygórowane wymagania a wkońcu sekretarką zostaje jakaś analfabetka i
        dyslektyczka!z wyksztalceniem średnim, nie znająca obsługi komputera itp itd.
        (bylam tego świadkiem)podczas gdy wśród wymagań było wykształcenie średnie lub
        wyższe, angielski, znajomość przepisów prawnych, interpretacja, obsluga
        komputera.
        Ja mialam to szczęście ze potrzebowali pilnie kogoś z grupą inwalidzką i
        odpowiednimi kwalifikacjami (uzupenienie umowy z PFRONem).
        Zarobki dla cywili dosyć niskie-kwota która wymieniasz to brutto a dodatek to
        na początek 10% od tej podstawy czyli ok 1200 brutto(i tak przez dłuższy czas).
        Cywile robią calą robotę za mundurowych-a to oni mają dużo wyższe pensje (już
        na dzień dobry)i wcześniejszą emeryturkę.
        Ucieklam stamtąd jak tylko się dało:-)
        zastanów się nawet więcej niż dwa razy zanim tam pójdziesz:-)
        pozdrawiam
        • Gość: lusiek Re: Praca w policji ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 21:32
          Dziękuję!! Właśnie takie wiadomości były mi potrzebne.
          • Gość: Ale102 Re: Praca w policji ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 21:36
            To praca i zarobki dla patriotów - w imię prawa i sprawiedliwości przerzucanie
            tony papieru do późnej starości.
            • motylekkk24 Re: Praca w policji ?? 05.09.06, 19:25
              No sorry moi mili ale ja bym poszla bardzo chetnie !!! Taka pensja to normalka w
              Polsce, bylam ostatnio na rozmowie z umowa o dzielo za 5 zl .. Wiec .. jesli bym
              sie nadawala do Policji to ja chetnie skorzystam - mozna dac mi namiary :) Za
              1200 brutto pojde :) i bede pracowac ... bo chce :)
              • Gość: Mamlas Do Szukająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:12
                Wybacz koleżanko żebyś jako cywilny pracowanik zarabiała tyle co ja,mundurowy.
                Może i masz do przewalenia wiecej papieru niż ja,ale ty nie ryzykujesz życia na
                ulicy.
                Krótko i na temat.
              • Gość: Mamlas Re: Praca w policji ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:14
                No i sluszna racja,bo to jest praca dla patriotów i zapaleńców,którzy liczą się
                z tym że kokosów tu nie zarobią. Ale kokosy to ostatnia rzecz o co w służbie
                chodzi,szkoda że tak mało osób rozumie dziś znaczenia słowa "służba".

Co do zasad przyjęcia wszystko jest na www.policja.pl zakładka "dobór 2006".

Pozdrawiam
                • Gość: ewelcia Re: Praca w policji ?? IP: *.134.rev.vline.pl 06.09.06, 10:40
                  zarobic to tam się nie da.Jestem pracownikiem cywilnym zarabiam 800 zł na ręke
                  ( mam wyższe wykształcenie)a prowadzę cały sekretariat kryminalny,magazyn
                  dowodów rzeczowych i wiele innych rzeczy :P roboty papierkowej jest masa i
                  prawde mówiąc bez pracowników cywilnych policjanci niewiele by zrobili no ale
                  jak to ktos napisał oni ryzykuja zyciem ... Chcesz pracuj ale na jakies
                  konkretne pieniądze to nie licz....na rok podwyżki dostaje 20 zł! :)
      • Gość: ewcol Re: Praca w policji ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:20
        czesc
        czy wiesz cos może na temat słuzby wojskowej?
      • Gość: Andrzej Re: Praca w policji ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 17:29
        Jeśli nie macie w Policji żadnych układów to nawet nie startujcie,stracicie
        tylko czas i pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka