Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca na uczelni w administracji

20.09.06, 13:08
    Witam wszystkich,

Mam mozliwosc pracy w administracji na jednym z najlepszych uniwersytetów w
    Polsce. Zastanawiam sie czy przyjąć ta prace czy moze szukac dalej w firmie
    prywatnej. Dodam ze jestem tegorocznym absolwentem Zarzadzania i Marketingu,
    znam dwa jezyki. Interesuja mnie zarobki w administracji na uniwersytecie oraz
    ogolne warunki pracy i podnoszenie kwalifikacji.Moze ktos mi pomoze? :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ula Re: praca na uczelni w administracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:01
        Taka praca to na pewno prestiż pewność itd.
        Czy masz szukać dalej? Zależy czy masz doświadczenie zawodowe. Jeśli nie to
        sobie daruj poszukiwania. Nie wiem jak się zarabia ale na jednej z uczelni
        medycznych mieli pracę za 1000zł brutto przy statystyce. Ludzie ktorzy się tam
        zgłaszali świetnie się na tym znali a takze mieli po 2 certyfikaty językowe
        (języka wcale nie wymagali). Ja też jestem po ZiM-ie licencjacie i od 3
        miesięcy próbuje coś znaleźć ale bez doświadczenia ani rusz... Teraz idę na
        zaoczną magisterkę i przez te 2 lata będę chyba pracować w sklepie i w ten
        sposób może po studiach ktoś mnie zatrudni... Już nie liczę na znalezienie
        pracy w inny sposób...
        • meggil1 Re: praca na uczelni w administracji 21.09.06, 13:06
          W zasadzie nie mam duzego doswiadczenia zawodowego. Co roku podczas wakacji
          odbywalam 1 lub 2 miesieczne praktyki w roznych firmach i to byloby na tyle. W
          roku akademickim raczej nie dalam rady pracowac poniewaz robilam dwa kierunki i
          do domu wracalam nieraz wieczorem. Poza tym tysiace projektow i rożnego rodzajow
          kejsow na studiach uniemozliwilo mi normalna prace. Wiekszosc moich znajomych
          szuka szczescia w miedzynarodowych korporacjach. Ja sama szczerze mowiac bylam
          na kilku rozmowach w takich firmach. Nie czuje jednak do konca ze chcialabym
          pracowac w takich miejscach. Ostatnio nadarzyla mi sie okazja podjecia pracy w
          administracji na uczelni i wydaje mi sie ze moze tam moglabym sprobowac. Nie
          wiem jednak czego moge spodziewac sie po pracy w takiej instytucji, ile zarobic
          i jakie w przyszloscie jezeli bede chciala zmienic prace bede miala perspektywy.

Pozdrawiam
      • Gość: CJ Re: praca na uczelni w administracji IP: *.pronets.pl 23.09.06, 16:13
        Plecy, plecy, plecy, plecy do potęgi "(n+1)!" Asystentów wybierają też "po
        znajomości" i to często takich którzy byli przeciętnie uzdolnieni!!! Miałem
        kumpelę na uczelni która była świetna i nadawała się na stanowisko naukowca jak
        nikt inny, jednak etat wygrała podopieczna "bonza" z uczelni, który nie lubił z
        nikim przegrywać z natury... PZDR!!
        • meggil1 Re: praca na uczelni w administracji 23.09.06, 17:21
          Dzieki. Nie chodzi mi o stanowisko asystenckie (zdaje sobie sprawe z tego ze
          trzeba miec plecy w takim wypadku) tylko o prace w administracji np w ksiegowosci.
          Pozdrawiam
          • Gość: tora Re: praca na uczelni w administracji IP: *.euro-net.pl 25.09.06, 19:36
            W księgowości? Uczelnia niepaństwowa, mgr,podyplomowe, 6-letni staż - 950 zł
            • delecta Re: praca na uczelni w administracji 25.09.06, 23:17
              Uczelnia niepubliczna, stolica, absolwentka tejże szkoły (pierwsza praca) w
              dziekanacie - 3000 brutto.
      • meggil1 Re: praca na uczelni w administracji 26.09.06, 01:36
        Wie moze ktos jak wygladaja zarobki na uczelni państwowej w biurze projektów
        międzynarodowych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka