wookie_w 28.09.06, 22:33 Mgr. ochrony środowiska, specjalność chemia środowiska. Jakie miałbym szanse na pracę jako taki specjalista?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
knap.radoslaw Re: Ochroniarz środowiska 29.09.06, 09:59 Jako mgr ochrony środowiska można szukać pracy w urzędach ochrony środowiska (gminy, wojewódzkie, narodowy), sanepid. Oczywiście zakłady chemiczne ale rownież w produkcji lub centrach ochrony środowiska lub firmach konsultingowych w tej dziedzinie lub sektorze NGO, który dostaje sporo pieniądze z UE. Aby pracować jako audytor nalezy jednak zdobyć pewne doświadczenie, znać b. dobrze prawo ochrony środowiska i procedury. Sa np. studia z zarządzania ochroną środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_ms Re: Ochroniarz środowiska 29.09.06, 14:59 Cześć wookie_w życzę Ci powodzenia :) Ja jestem po ochronie środowiska, specjalizacja: inżynieria sanitarna (specjalizacja związana z projektowaniem m.in. oczyszczalni wody i ścieków) Obeszłam z papierami wszystkie te instytucje, o których wspomnina specjalista i co?? Jak w pss stare baby piją kawę lub/i herbatę i młodych nie chcą! A tak na marginesie - gdzie mam zdobyć te uprawnienia i doświadczenie skoro nikt mnie nie chce??? Jeszcze raz - powodzenia inżynierowie :))) Pozdrawiam :) Monika Odpowiedz Link Zgłoś