Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Własna działalność gospodarcza

13.10.06, 20:09
    Mam pytanie chodzi o to że byłe na rozmowie kwalifikacyjnej można tak
    powiedziec i koleś powiedział ze jesli chce u niego pracować musze założyc
    własną działalnośc gospodarczą co o tym myslicie pensja 2000zł netto szkolnia
    oczywiscie jako handlowiec
    Obserwuj wątek
      • Gość: xx Re: Własna działalność gospodarcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:21
        > własną działalnośc gospodarczą co o tym myslicie pensja 2000zł netto szkolnia
        > oczywiscie jako handlowiec
        Co to znaczy "2000 zł netto"?
        Składki ZUS - 740,65 zł + inne koszty np. używanie własnego samochodu + podatek (chyba,że ZUS i koszty będziesz miał refundowane?).
        • Gość: ja Re: Własna działalność gospodarcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 22:33
          ZUS: 250,00
        • rysiek66 Re: Własna działalność gospodarcza 14.10.06, 10:27
          Jeszcze wszysktigo nie wiem dokładnie jak to ma byc bo pracodawca sie narazie
          kazał zorientować czy zgodził bym sie na taka formę zatrudnienia jak jest wkoncu
          z tym ZUSem jest coś taniej jeśli np. ja bym dostał te 2000 to ile jeszcze bym
          musiał odprowadzić?MOżecie mi to wyjaśnić wszyskto?Dlaczego jesteście
          zwolennikami tej metody?
          • Gość: xx Re: Własna działalność gospodarcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:55
            > z tym ZUSem jest coś taniej jeśli np. ja bym dostał te 2000 to ile jeszcze bym
            > musiał odprowadzić?MOżecie mi to wyjaśnić wszyskto?Dlaczego jesteście
            > zwolennikami tej metody?
            Garść informacji na ten temat:
            www.gostynin.pl/side.php?id=73
            www.vat.pl/pages/i/1384.php
            www.vat.pl/pages/i/1388.php
      • Gość: guitarra Re: Własna działalność gospodarcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:36
        jestem zwolennikiem takiej formy zatrudnienia - niższe koszty pracy, niższe
        podatki, Ty masz więcej i Twój pracodawca też, bo Polska to chore Państwo,
        gdzie narzuty na wynagrodzenia są horrendalnie wysokie, a ZUS możesz płacić
        niższy przez pierwsze dwa lata działalności
        • Gość: xx Re: Własna działalność gospodarcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 22:08
          > jestem zwolennikiem takiej formy zatrudnienia - niższe koszty pracy, niższe
          > podatki, Ty masz więcej i Twój pracodawca też,
          Tylko, że obopólna korzyść zaczyna sie dopiero od około 3500 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka