Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Im więcej szkół tym gorzej

IP: *.master.pl 21.10.06, 18:38
    Mam za dużo ukończonych szkół,za wiele kwalifikacji,zbyt dobrze mówię po
    niemiecku i angielsku .Tak mi powiedział pewien pracodawca w pewnej firmie we
    Wrocławiu.Na to wygląda że tam pracują same gamonie .Może mnie zatrudnić ale
    tylko w kadrach za 800zł, bo u niego wszyscy z dobrym wykształceniem tak
    zarabiają .A ja myślałam, że to dobra i solidna firma .Pierwszy raz w życiu
    usłyszałam tak durny tekst.
    Obserwuj wątek
      • Gość: zonk Re: Im więcej szkół tym gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 00:46
        >Pierwszy raz w życiu usłyszałam tak durny tekst.

Welcome to the real world;).
        • imlardis2 Re: Im więcej szkół tym gorzej 22.10.06, 02:12
          taaa... Ja też już w kilku firmach to słyszałam. Szukam pracy od 3 miesięcy.
          We wtorek idę na kolejną rozmowę i mam nadzieję, że wreszcie się uda :)
      • kostka_do_wc Re: Im więcej szkół tym gorzej 22.10.06, 11:48
        przerobiłem to tydzień temu - podobno bylem najlepszy z kandydatów, zrobiłem
        najfajniejszy projekt, ale wybrali osobę która będzie zarabiala 800 zł
        • snajper55 Re: Im więcej szkół tym gorzej 22.10.06, 13:38
          kostka_do_wc napisała:

> przerobiłem to tydzień temu - podobno bylem najlepszy z kandydatów, zrobiłem
          > najfajniejszy projekt, ale wybrali osobę która będzie zarabiala 800 zł

Nie zatrudnia się osoby najlepszej, o najwyższym wykształceniu, tylko osobę
          najtańszą, która spełnia wymagania stawiane przez pracodawcę. Po co pracodawcy
          profesor zwyczajny znający sześć języków i oczekujący odpowiedniego do
          umiejętności wynagrodzenia na stanowisku, na którym wystarczy osoba po maturze
          za te 800 PLN ?

S.
          • Gość: 71 Re: Im więcej szkół tym gorzej IP: *.vf.pl 22.10.06, 23:03
            Problem w tym, że wymagają nie tylko matury za te 800 zł, co za problem zataić mgr?
            • annajustyna Re: Im więcej szkół tym gorzej 23.10.06, 11:46
              Jest to problem, bo powstanie luka w CV...
      • annajustyna Re: Im więcej szkół tym gorzej 22.10.06, 12:44
        Ja place frycowe za "nadmiar talentow" od ok. 10 miesiecy:////.
      • Gość: wiki Re: Im więcej szkół tym gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 19:31
        ja taki tekst słyszałam już kilka razy-i nadal nie pracuję :(
        • kostka_do_wc Re: Im więcej szkół tym gorzej 23.10.06, 11:41
          Wniosek z tego taki, że nie ma sensu pisać ani listu ani CV. Najlepiej wysłać
          pustą karktę papieru a na niej kwotę: 1000 zł, 600 zł, praca za darmo czyli jak
          dawne "dzikie" przetargi, nie ważne co się robi i jak się robi, ważne, żeby to
          robic za grosze.
      • Gość: tomeczek A może to nie szkoły ważne, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 11:48
        Gość portalu: monr1@gazeta.pl napisał(a):

> Mam za dużo ukończonych szkół,

Następnemu potencjalnemu pracodawcy wciskaj kit, że tylko chodziłeś/aś do tych
        szkół, ale nie uważałeś/aś na lekcjach. Wtedy potencjalny krzyknie radośnie "O,
        to tak jak ja!" i nić porozumienia zostanie nawiązania :))
        • Gość: Aga Re: A może to nie szkoły ważne, ale... IP: 195.116.125.* 25.10.06, 23:48
          rrrany czy na prawdę niedlugo do tego dojdzie żew poradnikach dla poszukujących
          pracy będzie pisało zamiast: przedstaw swoją osobę jak najlepiej, to: zrób z
          siebie jak największego kretyna???Paranaoja jakaś:(
      • Gość: ewela Re: Im więcej szkół tym gorzej IP: *.lanet.net.pl 25.10.06, 17:41
        Napisz prosze co to za firma we Wrocku? tez tak oststnio uslyszalam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka