Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CV-pytanie techniczne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 12:36
    Mam taką stytuację.
    Chcę wysłać CV w odpowiedzi na ogłoszenie, które nie pochodzi bezpośrednio od pracodawcy, ale od agencji, która jest pośrednikiem (która pisze:"Nasz klient szuka... itd"). Czy w CV w miejscu, w którym pisze się aresata listu mam napisać nazwę i adres agencji, czy zostawiam puste miejsce. Czy ktoś mi pomoże, bo nie wiem, jak z tego wybrnąc.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jjj Re: CV-pytanie techniczne IP: *.n4u.krakow.pl 22.10.06, 13:06
        W CV piszesz adres firmy? Chyba niebardzo.
        Raczej chyba w liście motywacyjnym. A wtedy piszesz adres agencji, bo aplikujesz do agencji i piszesz w stylu :"w związku z poszukiwanym przez państwa klienta..." blabla bla
        • Gość: cytrynka Re: CV-pytanie techniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 13:26
          tak, chodziło mi o list motywacyjny(napisałam CV jako cv+list)
          dzięki
          • Gość: cytrynka Re: CV-pytanie techniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 14:09
        • Gość: cytrynka Re: CV-pytanie techniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 14:12
          Hmm, mogłabyś jednak rozwinąć to zdanie, bo ja nie wiem, czy ono jest do końca poprawne i co tam dalej powinno się znaleźć. Np. gdy chodzi o pracę jako sekretarka, to jak by ono brzmiało?
      • Gość: jjj Re: CV-pytanie techniczne IP: *.n4u.krakow.pl 22.10.06, 14:30
        Trzeba napisać tak, ze by było poprawnie w takim razie.
        "W odpowiedzi na ogłoszenie zamieszczone w serwisie/w gazecie bla bla, chciałabym przedstawić swoją kandydaturę na stanowisko XXXXX np. sekretarki poszukiwanej przez klienta Pańtwa agencji..."
        "uważam, ze jestem osobą spełniającą wymagania stawiane przez Państwa klienta..." I takie tam inne.
        To naprawdę takie trudne??
        Trzeba po prostu napisac list do agencji, biorąc pod uwagę, że to nie ona zatrudnia, ale jej klient.
        Mam nadzieję, że po napisaniu kilku/kilkunastu listów motywacyjnych dojdziesz do jakiejś wprawy :)
        • Gość: cytrynka Re: CV-pytanie techniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 14:40
          dzięki jjj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka