GoĹÄ: navy-blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 19:44 ktos tam moze pracuje, lub pracowal? interesuje mnie zwlaszcza jak sprawy wygladaja w praktyce, plus dalsze szanse na rozwoj zawodowy dzieki za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: V-DA Re: OSTC Poland? IP: *.eranet.pl 15.01.08, 22:27 www.futures.pl/index.php5?did=139&wdid=7929&cptw=1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: navy-blue Re: OSTC Poland? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 00:10 serdeczne dzieki, naswietlilo mi pare spraw, jest nawet nowszy watek na samej gorze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nothingelse Re: OSTC Poland? IP: 155.140.133.* 01.02.08, 11:54 hej ja dostalem oferte, po wizycie i spotkaniu zadzwonili na poczatku stycznia ale juz mialem inna prace, jako analityk w banku inwestycyjnym, al edalej sie interesuje rynkiem finansowym. firma pomimo ze z londynu wydaje mi sie malo wiarygodna takie jakies moje subiektywne wrazenie po wizycie...obawiam sie zeby to nie bylo kolejne Capital polska zoo. wyplacaja chociaz ta podstawe dostaje sie tam umowe o prace?? moze ktos sie podzieli wrazeniami? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: navy-blue Re: OSTC Poland? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 21:37 z tego co zdolalem co powiedziano mi na rozmowie to dostaje sie umowe o prace - razem z klauzula lojalnosciowa, co nie oznacza ze nie zwolnia kogos kto nie spelnia oczekiwan no i stawka to 3000 brutto, a bonus dostanie sie jesli sie zarobi sie dla firmy powyzej 35 tys. funtow rocznie opinie tam byly rozne bardzo: www.futures.pl/index.php5?did=139&wdid=9515 ja sie nie zdecydowalem, i czas pokaze czy to byla dobra decyzja pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wanker Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 04.02.08, 21:05 Praca jak każda inna, ale opłaca się tylko wtedy jeżeli jesteś bardzo dobry lub chociaż dobry. Na 50 osób bardzo dobrych jest 5, dobrych 8-12. Pokrycie kosztów rocznych po 1szym roku pracy nie jest bardzo trudne, ale udaje się 50% ludzi a tylko wtedy możesz liczyć na bonus. Jeżeli jesteś bardzo dobry to zarobisz milion po 2 latach jeżeli dobry to 4k na reke wypłaty + 30-50k bonus an koniec roku. Jeżeli pokryjesz koszty 2 lata z rzędu dostaniesz 6,5k podstawy a bonus zależy od Ciebie. Także dysproporcje są niezłe jeżeli chodzi o zarobki. Firma napewno nie jest wałkiem i napewno daje dużo satysfakcji. Praca jest naprawdę ciężka i potrafi być bardzo stresująca i frustrująca. Wynagradza to dobrymi zwrotami w postaci bonusa [jeżeli oczywiście dajesz sobie rade]. Jestem obecnie pracownikiem, ale nie chcę działać na szkodę firmy. Podsumowując - dostajesz 3k brutto i szanse żeby zarobić dużą kasę. Ryzyko żadne, najwyżej Cię wyleją. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nothing else Re: OSTC Poland? IP: 155.140.133.* 05.02.08, 12:40 dzieki za odpowiedzi... ryzyko to strata czasu, slyszalem ze podpisuje sie klauzule ze sie przepracuje 18 miesiecy, jesli sie chche odejsc wczesniej, to trzeba pokryc koszty szkolenia poczatkowego ok 3000zł pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nothingelse Re: OSTC Poland? IP: 155.140.133.* 05.02.08, 13:11 hej mam jeszcze pytanie, jak dlugo oni sa w polsce, i ile czasu juz dzialaja w UK? dzieki pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wanker Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 06.02.08, 23:14 wystarczajaco dlugo zeby kazdego z wlascicieli bylo stac na zegarek Cartiera Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nothingelse Re: OSTC Poland? IP: 155.140.133.* 19.02.08, 16:30 to zes powiedzial chlopaku...ja mam taga i co z tego?? akurat to sa najwiecej podrabiane zegarki to raz a dwa to to ze dla mnie bez specjalnej wartosci bo sa wypychane kamieniami, a maja kiepskie mechanizmy.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ld Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 07.02.08, 21:33 Polemizowalbym czy jest to praca jak kazda inna...Umowa jest niby o prace, niby opiera sie na kodeksie pracy... ale juz godziny pracy sa tak sformulowane ze pracodawca moze wymagac od Ciebie i 24h pracy, premia jest ale W PELNI uznaniowa, koszty jakie odlicza sie od Twojej premi horendalne, ZERO pakietow socjalnych, mam wymieniac dalej? Ale to wszystko mozna by jeszcze jakos wytrzymac, wychodzac z zalozenia ze jest czas na nauke kiedy trzeba sie poswiecic a potem zbierze sie plony... Najgorszy jest totalny brak profesjonalizmu...niestety przykro mi to mowic ale jesli ktos przesyla mi umowe mailem i po pierwsze jest to mail przekopiowany zywcem z jakiegos innego - widac znaczki ">" to zaczynam cos podejrzewac, jesli mail adresowany jest w liczbie mnogiej to zaczynam czuc sie dziwnie. Ale nic jestem twardy, widac chlopak sie pomylil ot przypadek kazdemu moze sie zdarzyc. Otwieram zalacznik. Wszystko w zipie hm no tak ale czemu jeden plik sie nie otwiera? no tak kots wyslal go w formacie open office. No nic, i z tym sobie poradze, sciagnalem plugina i dziala. Czytam, Czytam i mysle sobie nie no ewidentna pomylka przeciez to nie jest MOJA umowa!!! To jest jakis draft do tego zupelnie nie aktualny z lipca 2007. Nic nie wpisane, nic sie nie zgadza. Ale na koncu maila telefon i informacja ze w przypadku watpliwosci dzwonic. No to dzwonie sie pytam okazuje sie ze to nie pomylka ze tak to wyslano. No ale nic nie zrazony mowie ze chcialby przedyskutowac kilka zapisow nawet na podstawie tego draftu. Pan mowi ze mozemy negocjowac, po czym na kazde pytanie odpowiada ze on nic nie moze zmieniac i ze szczegoly mozna tylko z szefem i ze tylko PODCZAS!!! podpisywania umowy bedzie mozna ewentualnie cos zmienic! Oniemialem. Kiedy? PODCZAS podpisywania? No i podziekowalem. PS zatrudnienie nie jest w firmie OSTC...niby szczegol, ale dziwne nieprawdaz? PS2 W Warszawie mozna dostac lepiej platna, mniej stresujaca i absorbujaca,a do tego calkiem ciekawa prace - wiem z autopsji ;-) Pozdrawiaja: 8h dzien pracy, opieka medyczna w MediCover, miejsce parkingowe, bezplatne jezyki, siatkowa, basen, ubezpieczenie na zycie, bony na swieta, roczna premia i kilka innych przyjemnosci plus calkiem fajna pensja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wanker Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 14.02.08, 10:37 Uznaniowa premia? Pitolisz jak potłuczony. Wszystko powyżej kosztów jest do podziału. Progi % nie sa uznaniowe ale wpisane do umowy. Boisz się ryzyka jak Kaczyński swojej starej. Rok pracy, rok próby to minimum żeby się wogóle wypowiadać na temat pracy w tej firmie. Wróżysz z fusów gdybasz jakbyś pozjadał wszystkie rozumy. Dostałeś draft umowy? Popatrz ja też. I co z tego skoro jest on poglądowy a umowa końcowa prawie się od niego nie różni? Najlepiej przyjdź z mamą ona Ci dobrze doradzi. Czasami trzeba podjąć ryzyko. W tym przypadku jedyne co ryzykujesz to to, że po roku Ci podziękują albo sam uciekniesz. Ci, którzy zostali nie pracują za średnią krajową a za 6,5 klocka + bonusy. Pakiety socjalne? Baseny? Parking? Ok podliczmy - siłka z basenem w Mariocie - 100pln, parking 250pln, pakiet zdrowotny 150pln, plus 300pln bony = 525 pln. Boże, przecież to są ogromne pieniądze!!! Fakt nie warto próbować. Podsumowując - chcesz dać sobie szanse na lepszą pracę i zarobki? Myślę, że trudno o lepszą okazję. Wiadomo ta firma nie jest idealna. Jest trochę problemów na linii pracownicy - kierownictwo, są opóźnienia, niedomówienia, ale to wszsystko z czasem jest wyjaśniane. Prosiłbym całą reszte matołków wiedzących lepiej a nie mających doświadczenia na rynku pracy w podobnej firmie o niezabieranie głosu bo mnie to mierzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tejk it izi Re: OSTC Poland? IP: 217.168.133.* 14.02.08, 14:15 Zwyczaja bzdura jest opowiadanie ,ze premia jest uznaniowa. Jest dokladnie odwrotnie. Z tego co wiem OSTC ma teraz dni otwarte 26 lutego wiec nic nie stoi na przeszkodzie wybrac sie i pogadac. Nie z managerem ale z trejderami. Tak chyba najszybciej mozna dostac info z pierwszej reki. Zgadzam sie natomiast z tym, ze samochodu nie dostaniesz, basenu tez nie, zegarka tez nie i czego tam jeszcze bys nie dostal..w banku np. TO nie jest praca dla kazdego jak wiele innych profesji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matolek Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 14.02.08, 21:57 hahaha Naprawde dostales umowe? i co CZYTALES? hahaha A ZE ZROZUMIENIEM? Polecam PRZECZYTANIE umowy w szczegolnosci trzeciego akapitu pkt nr. 6 "wynagrodzenie" Po zapozniau sie z powyzszym prosze o wypowiadaniu sie na temat premii i zasad jej przyznawania. Hahahaha. Tekst ze umowa koncowa prawie sie nie rozni po prostu rozbraja ;-) Czy Szanowny Pan negocjowal kiedys jakas umowe? Pytam powaznie. Bo tak sie sklada ze ja nie jedna w zyciu i powiem Ci jedno, jesli byc komukolwiek wyslal draft z bledami zamiast umowy, to raczej tej umowy byscie nie podpisali. Jesli byc dal komus umowe inna, niz wynegocjowana to by uznal Cie za czlowieka niepowaznego w najlagodniejszym przypadku. Jesli byc komus powiedzial ze bedzie mogl negocjowac warunki PODCZAS podpisywania umowy to zostalbys wysmiany. Jesli Ty podpisujesz umowy, w wersjach, ktore pierwszy raz widzisz na oczy, to naprawde, życze Ci duzo szczescia w życiu, wierz mi, przyda Ci sie. "Czasami trzeba podjac ryzyko" - moze i trzeba, tylko po co? praca to nie loteria, tylko zrodlo stalego dochodu. Gdybym chcial miec ryzykowne zrodlo dochodu zajalbym sie okradaniem bankow, stres spory ale zarobki znacznie wyzsze. Nie wiem o jakiech 6.5k mowisz? Z tego co wiem oferuja 3k-3.5k brutto za mniej wiecje 12h dziennie. Czyli jakies 10-12h brutto na godzine. Z calym szacunkiem, ale takie stawki w Warszawie to chyba tylko supermarkety... Co do sociala to OSTC nie oferuje, bo kiedy niby ten pracownik moglby pojsc na basen, silownie, czy nawet do lekarza?... przeiciez jak sie pracuje 12h i trzeba dojechac i wrocic z pracy to zostaje jakies 10-9h.. w sam raz zeby sie umyc, cos zjesc i pojsc spac. Pracownicy zycia prywatnego raczej miec nie moga bo niby kiedy? "Trudno o lepsza okazje" piekny pochwalny pean :-)... Tak z Ciekawosci placa Wam cos za ten PR? Matolek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wanker Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 14.02.08, 22:11 Draft draftem, umowa umową. 6,5k na miesiąc + bonus i godziny pracy w 100% zależne od mojego widzimisie to właśnie nagorda za to co Ty nazwałeś ryzykiem. PR? Piszę jak jest, poczytaj poprzednie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OSTC Re: OSTC Poland? IP: 217.168.133.* 15.02.08, 16:18 Zeby rozwiac watpliowsci proponuje odwiedzic jedno z naszych biur. 26 lutego organizujemy open day. Szczegoly tutaj: www.ostc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nothingelse Re: OSTC Poland? IP: 155.140.133.* 19.02.08, 16:46 brak jest formulaza na tej stronie do zapisania sie i hahahaha w tekscie odsyla do tej samej strony by sie zapisac - lekki brak profesjonalimu jednak, to rzeczywiscie historia z umowa moze byc prawdziwa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tejk it izi Re: OSTC Poland? IP: 217.168.133.* 15.02.08, 16:24 Matolek - doskonaly nick. Pasuje A na powaznie. Zgadzam sie, ze w drafcie bledow byc nie powinno, tak jak i w umowie rzecz jasna, to niedopatrzenie. Ciekawe kim byl czlowiek z ktorym rozmawiales? Moze firma nie jest swiadoma, ze on popelnia bledy? Co zas basica sie tyczy. Mowisz, ze supermarkety placa lepiej? Ciekawe stwierdzenie. Wiesz mi, ze w OSTC idioci nie pracuja. A skoro tak, wiedza dlaczego to robia. Odnosnie zas negocjacji - troche zabawne jest to co piszesz bo ja w wielu firmach pracowalem w bardziej badz mniej powaznych i jakos, wielkich negocjacji co do umowy i rodzaju zatrudnienia nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mlody drat a umowa IP: *.4web.pl 03.05.08, 03:45 Witam serdecznie, jakie dokladnie roznice sa miedzy wyslanym draftem, a pozniejsza umowa? Czy mozna sobie ta umowe zabrac do domu, przeanalizowac, podpisac i przyniesc nastepnego dnia? Interesuja mnie glownie same roznice miedzy draftem i umowa. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dd Re: drat a umowa IP: *.4web.pl 03.05.08, 12:11 Generalnie, draft umowy zawiera (a przynajmniej powinien) wszystkie istotne szczegóły. Przyjmuje się, że draft to po prostu propozycja umowy: "Treść i kształt umowy mieści się w pewnych standardach i zwykle nie odbiega znacząco od ustalonego przez bank schematu, jednak każdy klient ma prawo poprosić bank o draft umowy, aby się z nią zapoznać." Źródło: www.inwestycje.pl/kredyty/umowa_kredytu_hipotecznego;3286;0.html "I tak jak na giełdzie - przed kupnem spółki analizujemy ją dokładnie, tak i w obszarze stosunków gospodarczych, bierzemy draft umowy i dokładnie analizujemy, najlepiej jeszcze, żeby zapoznał się z nim prawnik" Źródło: www.hotmoney.pl/artykul/1032/1/umowy-uwazaj-co-podpisujesz.html Czytasz draft, następnie rozpoczynasz ewentualne negocjacje z pracodawcą lub akceptujesz warunki w drafcie, który staje się umową. OSTC nie wygląda na "wałek", ma pozytywne opinie na nieco badziej "tematycznych" forach, m.in. mówi się, że jako firma są uczciwi, nastomiast sami traderzy w OSTC są bardzo dobrzi i cenią sobie firmę: "They have offices in Chislehurst and Bromley. I know a couple of the traders down there and they are decent, if they weren't happy I'm sure they would have left by now. I cant comment about the training programme as I have no idea how they go about it now" (liczba postów autora: 37) "Make sue you can add and subtract 3 digit numbes in your head and make sure you can support yourself during your training, do your sums, last thing you need is to be stressing about how to pay the rent while you are spunking somebody elses money up the wall be very clear about how the deal is structured. Most importantly at the interview be very postive about your ability to make it large even though odds are you probably will not. The guys at OSTC that I know are good guys and are not out to screw you over but they are in it to make profit so you better be aware of that. Good luck. (liczba postów autora: 2392, status: legendary member) Źródło obu cytatów (wymagane wcześniejsze założenie darmowego konta): www.trade2win.com/boards/general-career-advice/27648-any-information-ostc.html Zwraca się też uwagę na to, by dokładnie przyjrzeć się konstrukcji umowy, co wydaje się oczywiste w przypadku każdej umowy. Z informacji z wielu postów (nie tylko na tym forum) potwierdzających się wzajemnie, można stwierdzić, iż krążące opisy warunków zatrudnienia są prawdziwe. Tutaj każdy musi sam sobie odpowiedzieć na pytanie, czy jest gotowy włożyć rok czy półtora wytężonej pracy przy tych warunkach, by sprawdzić się czy jest dobry w tradowaniu, czy nie. Oczywiście dobrym trzeba być co najmniej na tyle, by konsekwentnie cześciej zarabiać niż tracić - inaczej nie pokryjesz kosztów i nie wyjdziesz na bonusa. Zdecydowanie nie jest to praca dla każdego, trzeba się liczyć z długimi godzinami pracy (przynajmniej na początku pracy), ale jednocześnie należy pamiętać, że trudno jest zarobić pięniądze będąc leniwym. Raczej nie ma tu miejsca dla mało ambitnych, podobnie jak np. w firmach konsultingowych, takich jak E&Y, gdzie przeciętny dzień pracy trwa ok. 10h. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mumin Re: OSTC Poland? IP: *.ip.media3.com.pl 10.01.10, 12:27 chłopcze strzep sobie bo ci się w bani pomyliło od patrzenia w monitory jesteś tak ślepo zapatrzony w propagandę tej firmy ze az strach pomyśleć co by było gdybyś żył w czasach armii czerwonej pewnie byś maszerował w pierwszym rzędzie ze sztandarem w dup.. acha zapominałeś dodać że pisałeś o stawkach brutto ;) tez pracuje w tej idiotycznej firmie ale do czasu kiedy znajdę coś normalnego bo to jest żenada dla biednych chłopców z biednych rodzin którzy myślą że zgarną miliony złotych i będą milionerami jak elita za stanów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość/N Re: OSTC Poland? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.14, 17:37 Dzięki za opinię. Powiedz proszę w jakiej firmie pracujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: były z ostc Re: OSTC Poland? IP: *.ip.media3.com.pl 21.12.09, 20:28 uwierzcie mi ze ten kto tam nie poszedł podjął dobra decyzję strata czasu choć trochę się poduczyłem to w cv nikt nie bierze tego pod uwagę to tylko liquidity provider i nic wiecej poza tym to gra na spreadach pomiędzy kontraktami a nie na outraight'ach wiec sami widzicie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownik ostc Re: OSTC Poland? IP: *.ip.media3.com.pl 24.11.11, 12:52 ja tam pracowałem prawie rok nie3 traćcie czasu na bajki o bonusach to jest nieosiagalne w pierwszych 4 latach pracy potem moze dostaniecie z 10000 tys bonusu i orka przez kolejny rok a moze sie uda to praca dla frajerów którzy zyją obietnicami i bajkami jakie wygadują managerowie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: były pracownik Re: OSTC Poland? IP: *.ip.media3.com.pl 19.01.11, 16:15 witam wszystkich serdecznie firma ostc jest masowo pozywana do sądu przez byłych pracowników parę procesów już wygraliśmy pozwy się sypia z całej polski muszą wypłacić odszkodowania pracownikom a kwoty są od 20.000 tys w górę wiec jezeli chcecie sie potem z nimi sądzić to zapraszam do pracy w ostc :) jeżeli macie powazne propozycje pracy firmę ostc rozpatrywałbym na szarym końcu pracownicy w mc donalds zarabiają chyba tyle samo co traderzy z ostc z tym ze w ostc pracujesz 12 h a w mc donalds 8. Serdzecznie odradzam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Golf Dizel gazoil Re: OSTC Poland? IP: 69.64.89.* 20.01.11, 22:46 E tam, malkontenci jacyś na pewno, coby chcieli pracy zgodnie z jakimś tam kodeksem i innymi głupstwami i nie mają pojęcia o nowoczesnych biznesach. 12 h klikania dziennie to nie są żadne nadgodziny, spytaliby się managementu albo szefowej działu HR toby im dopiero wyjaśnili jakie to jest opportunity. Życie osobiste jeszcze by chcieli. Niewdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oh i ah Re: OSTC Poland? IP: 217.168.133.* 18.02.08, 16:50 Dlaczego, mozesz rozwinac ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nothingelse Re: OSTC Poland? IP: 155.140.133.* 19.02.08, 16:51 odpowie mi ktos na pytanie ile oni dzialaja juz w UK i w Polsce? bo sie za niedlugo okaze ze jedyne biura to oni maja w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 19.02.08, 21:13 Trudno powiedziec od kiedy istnieja, bo pewnie mieli wczesniej rozne inne spolki. Pod nazwa OSTC w companies house znalazlem 2 spolki jedna O.S.T.C. LIMITED powstala 30/09/2004 a druga O.S.T.C. FINANCIALS LIMITED powstala 14/07/2005. W Polsce zgodnie z danymi z KRS też są 2 spółki "OSTC POLAND" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ" powstała 2005-07-27, a druga "OSTC POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA" zarejestrowana przed kilkoma dniami 2008-02-14. Jest jeszcze trzecia "TTC POLAND" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ona powstała 2005-09-22. Wszystkie maja ten sam adres i w zarządzie IAN-a FIRLA-a. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nothingelse Re: OSTC Poland? IP: 155.140.133.* 20.02.08, 12:20 Dzieki, to troche mowi, spolki sa swierze i prawie jednoczesnie wystartowaly w PL i UK. czyli dwa lata zajelo im rozkrecenie biznesu w polsce? Ludzie z nia zwiazani zapewnie maja wieksze doswiadczenie na rynku kapitalowym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dean Re: OSTC Poland? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 01:21 Sluchajcie, ja obecnie tam pracuje i jestem na szkoleniu. \jak narazie wszystko jest ok i zgodnie z umowa(co do premii 1 mln to chlopakow jest 3 a nie jeden, to szczera prawda, jednego z nich znam osobiscie). Co do 6.5 k za miesiac, tez jest szczera prawda, ale oczywiscie po roku pracy z sukcesami(zaden z was nie wpadl na to, ze umowe mozna zmienic w trakcie pracy...widac malo kto z was pracowal, a wiecej marzyl o pracy). Jezeli chodzi o godziny pracy, sytuacja wyglada tak, ze przez 1 rok pracujesz faktycznie 11,5 godziny dziennie...jednak po roku jak zarabiasz...pracujesz w godzinach jakie Ci pasuja...jezeli oczywiscie zarabiasz pieniadze. Czy firma jest uczciwa...w moim mniemaniu tak...jezeli na szkolenie przyjezdza czlowiek, uczy analizy technicznej...a pozniej ogladam go w Bloomberg'u gdzie regularnie wystepuje jako ekspert...hmm, o czyms mysle to swiadczy. Zgadzam sie, praca nie jest dla kazdego...jest stres, sa godziny, ale tez sa perspektywy...siedzac przy biurku 8 godzin, nie ponoszac odpowiedzialnosci i ryzyka...nie zarobisz miliona albo i wiecej w rok (nie w Polsce). Praca nie dla kazdego...nie dajesz sobie rady z presja, nawet nie probuj. Na szkoleniu jedna osoba juz dostala zalamania nerwowego. Jedyne co sie traci, to rok z zycia jak Ci nie pojdzie...ale czy tracisz tak naprawde???? Przeciez zbierasz doswiadczenie, nawet jak nie dasz rady, wyleja Cie czy sam odejdziesz, masz juz doswiadczenie. Dla wszystkich niedowiarkow... dajcie mi przyklad innej pracy, gdzie przez jeden dzien mozesz zarobic ponad 50 tys zl (legalnie)...najlepsi, pracujacy okolo 2 lat...potrafia, sam widzialem. Polecam ta firme kazdemu...jezeli tylko jest w stanie zniesc stres i godziny pracy przez rok. P.S. Jezeli nie jestes ambitny i nie chcesz byc najlepszy...nie startuj tam...zjedza Cie na sniadanie. Jezeli uwazasz, ze mozesz osiagnac wszystko...to najlepiej z ta firma, bo daje olbrzymie mozliwosci(i siedzac w srodku, widze ze nie sa to tylko obietnice). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ? Re: OSTC Poland? IP: *.toya.net.pl 21.03.08, 20:58 czy po 3 miesięcznym szkoleniu można zrezygnować bez konsekwencji w przypadku nie sprawdzenia się w pracy jako trader, czy podpisuje się klauzulę na cały pierwszy rok? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Smerf Re: OSTC Poland? IP: *.eranet.pl 06.06.08, 11:17 Witam mam parę pytań - jeśli nie możesz na forum to proszę na priva (poczta kovisfx@gmail.com) 11,5h dziennie... Podobno gra jest tylko na sesji amerykańskie /wiec między 15/22 ? Jaki jest początkowy depozyt do grania? Czy premia jest uznaniowa? jeśli nie to jaki % z zysku jest dla Tradera- czy trzeba przekroczyć jakiś próg zysku ? Czy rozwiązanie umowy po 3miesiącach równa się z jakimiś kosztami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malyrobak Re: OSTC Poland? 23.06.08, 14:26 Czesc, chcialbym zarabiac miliony, czy to dobre miejsce, jak myslicie, zaznaczam ze nie interesuja mnie pieniadz rzedu 6000 na miesiac bo za tyle to ja nigdy nie kupie sobie apartamentu na osiedlu Derby 27, jestem w kropce poradzcie co robic Stanislaw z Krosna Odpowiedz Link Zgłoś
eric7 Re: OSTC Poland? 23.06.08, 14:34 czesc stanislaw ja wiem ale nie moge powiedziec, poza tym ze ich trzech ja jestem w srodku a oni zjadaja takich jak ty na sniadanie, a na derbach co druga chata nalezy do jednego z tych trzech pozdrawiam danny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiesiek Re: OSTC Poland? IP: *.subscribers.sferia.net 06.07.08, 11:45 To jak tak to ja dalej będę golfy dwójki w dieslu z niemiec sprowadzał i przerobione na gaz sprzedawał. Heheehe i ciekawe kto lepiej na tym wyjdzie. Powodzenia dziady kalwaryjskie. DIESELPOWERGASCONVERTED Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: OSTC Poland? IP: *.echostar.pl 20.02.09, 21:29 Hahah exeperci z bloombergu od technicznej analizy. Co nigdy w zyciu nie zarobili pieniedzy na tradowaniu tylko pisaniu ksiazek. Those that can - do, that that can't - teach. Chyba proste. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joserodriguez a moze inne? IP: *.gprs.plus.pl 29.04.08, 02:00 slyszeliscie moze o innych firmach tego typu? Saxon Financials sie dopiero rozkreca, Swift to wiem ze troche juz istnieje w polsce; ostatnio jakis WTS sie pojawil, i jeszcze jeden, ale nazwy nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stefi Re: a moze inne? IP: *.5lu.broadband.pl 16.07.08, 16:14 no z tego co sie orietuje to w tym ostc sa najgorsze warunki a i jak pryz komputerze siadziesz to wstac przez caly dzien nie pozwalajom Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dzosz pieniadze rozdaja IP: *.5lu.broadband.pl 16.07.08, 16:12 tam normalnie rozdaja pieniadze, ludzie pieniadze prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: danny Re: pieniadze rozdaja IP: *.5lu.broadband.pl 16.07.08, 16:13 w takiej firmie to trzeba byc idiotom zeby nie zarobic Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pacia Re: pieniadze rozdaja IP: *.5lu.broadband.pl 16.07.08, 16:17 ja tez tak slyszalem nie dosc ze rozadjom pieniadze to kazdy pracownik ( no moze prawie) moze sobie kupic diesla w gazie wiecie o co chodzi tak przy okzaji do ekspertow jak atx rosnie to trend jest mocny czy slabnie ktokolwiek widzial ktokolwiek wie prosze o szybkom odp Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roman z kobylki Re: pieniadze rozdaja IP: *.5lu.broadband.pl 16.07.08, 16:18 ja tez perfumy pod palacem kultury sprzedawalem ale teraz widze ze tu to dopiero mozna zarobic Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agag Re: OSTC Poland? IP: *.5lu.broadband.pl 17.07.08, 11:31 ja jestem zaintersowany rozne opinie pojawiaja sie na forum czy to tu czy na furures.pl wiec moze jest tu ktos kto ma wiecej info na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: on28 Rekrutacja wawa gdzie IP: 82.210.191.* 27.08.08, 13:08 Czy ktos wie gdzie teraz trwaja rekrutacje na tradera w warszawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Miliony w miesiąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 12:59 Witam potrzebuję pieniędzy, chcce zarobić miliony. Słyszalem ze mozna w otc. Czy jak tam pojde to mnie przjmom ? jest mozliwosc ze zarobie milon w miesiac i wyjde stamtad? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaczor donald Re: Miliony w miesiąc IP: *.subscribers.sferia.net 07.09.08, 22:22 PEWNIE ! Co wiecej jest mozliwosc ze z tamtad nie wyjdziesz takze uwazaj :) Podobno ostatnio 3 gosci weszlo i nie wyszlo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ryba z kanady Re: Miliony w miesiąc IP: *.5lu.broadband.pl 09.09.08, 17:11 ja slyszalem ze nawet jeden z tych trzech do londynu jechal z walizka podobno po gruby piniadz tak slyszalem se Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Insider Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 10.10.08, 21:43 Pracuje sie bardzo duzo, atmosfera jest bardzo dobra, biura bardzo nowoczesne. Jezeli chodzi o pieniadze to wszystko zalezy od tradera. Niektorzy zarabiaja doslownie majatek, pieniadze ktorych nie zarobisz chyba nigdzie poza loteria (jakies 10%), inni ciagna na podstawie (okolo 20-40%). Jezeli masz jaja zeby sie tym zajmowac to aplikuj smialo. Ostrzegam jednak, ze to nie jest praca dla kazdego. Niektorych sama rozmowa kwalifikacyjna moze wcisnac zdrowo w siedzenie. Tak na marginesie - niektore z komentarzy pojawiajace sie na forum od osob, ktore nie maja zielonego pojecia o firmie sa delikatnie mowiac niepowazne. Odpowiedz Link Zgłoś
vox18 Prosba do pracujących w OSTC 22.10.08, 10:09 Mam prośbę do traderów pracujących w OSTC.Podajcie emaila.Mam kilka pytań.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
itong666 Re: Prosba do pracujących w OSTC 18.11.08, 11:08 mam pytanie to osób tam pracujacych....może podstawowe........ jak to jest z poziomem "englisza" na jakim trzeba go znać ??? Są jakies testy ?? Dzieki pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kilebasa Re: Prosba do pracujących w OSTC IP: *.ostc-pl.com 18.11.08, 14:54 ale rozdajom piniadze - prawdziwe piniadze ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michal Re: Prosba do pracujących w OSTC IP: *.toya.net.pl 20.11.08, 09:13 CZe Mam prosbe. Jak wyglada druga rozmowa kwalifikacyjna w OSTC?? Moze mi ktos cos powiedziec?? Z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: Prosba do pracujących w OSTC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 17:25 Niestety on ma racje, wpadlismy, przejrzal nas na wylot, musi byc dobry. Co ja teraz zrobie, juz nie bede mogl prac pieniedzy zarobionych na golfach w gazie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejkaz Re: OSTC Poland? 24.11.08, 20:31 Ogłaszają się już od ponad 2 miesięcy!!!! ciekawe że nikt nie chce pracować po 12h dziennie :((( a przecież miliony mozna zarobić:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: menadżer Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 26.11.08, 16:59 Ja jestem groznym managerem z OSTC jezeli jeszcze kiedys zobacze tu takie wpisy to osobiscie wyciagne wam piniadze z gaci i kluczyki od golfa diesela w gazie. Viva spekulantka!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosc Re: OSTC Poland? IP: *.gprs.plus.pl 04.12.08, 10:19 O co chodzi z tymi golfami? Czy managerowie z OSTC uwazaja wszyskich Polakow za idiotow, i cwaniakow co zajmuja sie handlem Golfow? Chociaz to by tlumaczylo dlaczego tak traktuja swoich pracowinkow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: amaut Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 11.12.08, 18:06 Golfów handel makes you rich. That's it amaut Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szybki-Lopez Re: OSTC Poland? IP: 67.159.44.* 29.11.08, 10:15 czytając ten wątek nieżle się ubawiłem, najlepsze są zarobki po przeliczeniu na godziny wychodzi że ekspedientka w supermarkecie na kasie czy robotnik na budowie więcej zarabia, i jeszcze te milionowe premie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mack Re: OSTC Poland? IP: *.ipaper.com 01.12.08, 18:02 Słuchajcie mam jedno proste pytanie, bo wiem, że faktycznie jest wymaganie pracy po 12 godzin dziennie. Jak to się ma do naszego kodeksu pracy? Przecież jest ustawowo zapisany 8-godzinny dzień pracy, wszystko ponadto powinno się liczyć jako nadgodziny, mylę się? ?????? Jeżeli mam rację to jak OSTC rozwiązuję sytuację, nadgodziny są "wliczone" w robotę i razem z nimi wychodzi później te 3k brutto czy jak to jest?? Praca może i ciekawa, ale 12h... come on! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rysiek Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 01.12.08, 18:41 W ostc stosujemy system japoński, czyli praca po 12-14 godzin dziennie, kimanie na biurku, i na luncz ryż z torebek za zeta. Ale wielu z nas już apartamenty w atrakcyjnej części Kobyłki nabyło a wy szydercy??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: łysy Re: OSTC Poland? IP: 67.159.44.* 01.12.08, 20:37 ta wille z basenem i pensjonat w Zakopcu tyż nabyli, kumaci wiedza o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ojciec dyrektor Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 03.12.08, 11:20 Ja ze swojej strony chciałbym podziekować traderom z ostc za sfinansowanie geotermi toruńskiej. Coco Jumbo i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ld [...] IP: *.acn.waw.pl 03.12.08, 22:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ostc trader Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 04.12.08, 11:04 I made myself a milion that year. Can you?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Guest Re: OSTC Poland? IP: *.gprs.plus.pl 05.12.08, 00:20 If you made a million you wouldn't be wasting time on a stupid forum. Very few people who make that kind of money are this pity. Ergo you are just another lie coming out of OSTC. Przepraszam za angielski na Polskim forum musialem sie znizyc do poziomu intelektu komentatora. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maciuś Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 05.12.08, 16:36 nie wiem jak w innych miastach ale taką samą kase można dostać na starcie w jakimkolwiek centrum ksiegowym w Krakowie i do tego niezły socjal, oczywiście praca po 8 godzin dziennie :)) co do tych super premii to przy takim poziomie ryzyka zarobić taką kase żeby jeszcze dostać z tego procent na kwotę z tyloma zerami to moim skromnym zdaniem science fiction Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FGBL Re: OSTC Poland? IP: 217.168.133.* 06.12.08, 15:23 Science fiction? Forumowiczu malej wiary, lepiej zacznij uczyc sie przetaczaczy na bundzie na pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Trader25 Re: OSTC Poland? IP: 217.153.161.* 06.12.08, 20:46 Pracuję już w tej firmie trochę, z biegiem czasu wszystko zmienia się na lepsze. Ogólnie polecam, jeśli ktoś to lubi. To jak z wyczynowym sportem, musisz dużo poświęcić, ale masz szanse na grubą kase. Premie?, jest aneks w umowie. Bazowa?, 3 miechy 3 brutto, potem 3,5 brutto. Po roku można zwiększyć bazować do 4-6 w zależności od wyników. Na rozmowach Wam wszystko powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mAKLER25 Re: OSTC Poland? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 16:10 A mozesz powiedziec jak wyglada rozmowa? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Irek30 Re: OSTC Poland? IP: 66.90.104.* 11.12.08, 10:57 to ma tyle wspólnego z tradingiem co przepisywanie faktur z księgowością w centrach typu shell i innych takich , kolejne outsourcingowe badziewie, rok z życia i nic pozatym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: on Re: OSTC Poland? IP: *.eranet.pl 15.12.08, 18:28 witam, przypatruje sie tej dyskusji ze wzgledu na fakt iz moj znajomy tam idzie i co stwerdzam odnosnie czasu pracu a jestem adwokatem fakt ze swiezo po aplikacji ale zaczerpnalem wiedzy u adwokata specjalizujacego sie w k. pracy: paragraf dot. zadaniowego czasu pracu nawiązuje do art. 129. Wiec wszelkie zasady dot 40 godz tyg pracy musza byc przestrzegane a nadgodziny wyplacone. Co do tego ze ktos pracuje po 12 godz i godzi sie na to bez slowa to wynika z tego ze nikt sie nie sprzeciwil i nie zalozyl im sprawy ale mysle ze to kwestia czasu i napewno beda mieli rozglos:) do zobaczenia uslyszenia na sali sadowej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 15.12.08, 10:50 całe szczęście że jest to forum,tak sobie poczytałem i mi się odechciało Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytajnik Re: OSTC Poland? IP: *.magma-net.pl 10.01.09, 12:08 Witam wszystkich, mam 2 pytanka odnosnie pracy w tej firmie: 1.czy szkolenia sa w jezyku angielskim? 2.czy ktos cos wie na temat otwarcia przez OSTC nowych oddziałów np.w Krakowie i Wrocławiu? bo ostatnio(stan na 8.01.2009)pojawily sie oferty pracy jako 'inwestor giełdowy' we wszystkich mozliwych wojewodztwach(czytaj najwiekszych miastach Polski)... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fatamorgana Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 10.01.09, 20:55 www.pracuj.pl/oferty/1385501.html bankowo to ta firma, jakoś nie moga znaleść ludzi do pracy 12/24h Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: patologique Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 02.02.09, 15:22 Taa, a nie przyszlo do glowy, ze OSTC w 2006 mialo 2 biura, w 2007 3 a w 2008 5 w Polsce? To chyba oznacza nieustanny nabor do biur, nie? Niech no spojrze, dziennie przychodzi kilkadziesiat CV - jednak sporo zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wheeler F Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 22.01.09, 17:12 Poczytajcie: www.fow.com/Article.aspx?ArticleID=2038211 FOW to solidna marka i aż nie chce mi się wierzyć, zeby przedstawili w tak dobrym świetle tak okropną firmę, sądząc po komentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ksiundz Re: OSTC Poland? IP: 67.159.44.* 22.01.09, 20:17 drogi managemencie z OSTC ten artykuł rozwiał wszystkie moje wątpliwości i mama takie przeczucie graniczące z pewnością że nie tylko moje, że nawet na forach nie potraficie naganiać! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szef Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 22.01.09, 22:15 Znowu przejżany! Jak tak dalej pójdzie to nikogo nie da się zwabić do tej charówki po 14h za grosze i będę znowu musiał ciągnąć golfy z Niemiec i robić w weekendy na taksówce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marian z Radomia Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 26.01.09, 08:59 Witam, czytałem na forum, że w OSTC są poważni handlarze golfów w gazie ew. w dieslu, bo ja bym był jednym zainteresowany, to do kogo się zwrócić, ja w somie nie wiem czy w dieslu czy w gazie bymm chciał, a to jest wtedy możliwość, że ktoś w OSTC doradzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zdzichu z Oestece Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 22:30 Dobrze zes trafil Marian, mamy wszystko: dziwki, ognisko musisz tylko pozapie...c troche trejdow u nas wiesz tu se klikniesz tam se klikniesz nim sie obejrzyz te 15 godzin zleci. No i do tego glofa w gazie sie tez raz dwa piec dorobisz...stary tu sie non stop zarabia niektorzy to duze banki zarabiaja. Znaczy slyszalem ze ktos zarobil, znaczy np Czlowieku taki Wiesiek co tu 4 rok praucje to juz 4 dom buduje ...no nie dla siebie znaczy sie, tylko jako pomocnik murarza na 2 zmiane robi, ale zawsze wiesz 4 domy brzmi dumnie, a Stachu to normalnie chyba juz z 10 fur kupil znaczy matchbox-a ale jakie czlowieeeku full opcja resory owierane drzwiczki normalnie mucha nie siada. No mowie Ci zyc nie umierac szef tez w porzo prawie wogole nie krzyczy Tylko jak tych trejdow nie klepiemy po 15 godzin to sie wku...a i osatnio drzwi rozpier...ale wiesz no trzeba zrozumiec angola nerwowy jest bo sie ciagle ktos o te pie...ne golfy w dizlu pyta a on kurcze nie wie czy w gazie by nie byly lepsze...eh ciezkie zycie ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MSW Re: OSTC Poland? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 23:58 Jeżeli ktoś z OSTC miał by jakieś info na tema szumnie zwanego stanowiska " IT Specialist " prosiłbym o odp tutaj. Chodzi mi przede wszystkim o godziny pracy , szkolenia , zarobki i czy jest mozliwa praca zdalna ofc po VPN i co rozumiec przez zwrot " mocna głowa " w ogłoseniu . Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krulowa Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 29.01.09, 12:19 Podobno managero it lubi czasem komus sie odwinac, wiec nie mozna miec slabej glowy. Ale to wszystko wychodzi na rozmowie, jest test wytrzymalosci... 10h trzeba byc codzien w firmie, chyba, ze ktos umie przenosic kompy po vpnie :> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MSW Re: OSTC Poland? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 20:04 A co jak się ktoś odwinie Managerowi ? :> Możesz coś powiedzieć na temat stawek bo nie wiem czy warto sobie głowę zawracać jeżeli będzie niewielka różnica w stosunku do MSWiA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MSW Re: OSTC Poland? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 20:12 Ale to smutne że firma jest jeszcze na poziomie noszenia kompów no chyba że się zaczynacie zwijać:> jk bo to raczej teraz to ja maksymalnie laptopa noszę do serwerowni. Dalej niech się HelpDesk buja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Josh Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 30.01.09, 08:18 To wcale nie jest smutne ale krzepiące, tu każdy informatyk musi przynajmniej raz w tygodniu TIR-a sprzetu rozładować, klata i biceps wyrzezbione jak stodoła, ale verus MSW gdzie władza, a i 16 koła na reke miesięcznie, to ja bym się zastanowił. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MSW Re: OSTC Poland? IP: 195.117.162.* 30.01.09, 08:42 No ja bym się tak nie rozpedzal z tymi 16 kawalkami :> podziel prze circa about 3.5 i bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krulowa Fal Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 30.01.09, 18:36 Wiecej, niz 3.5k brutto nie dostanieszna dziendobry, chyba ze bylbys bardzo dobry, a z tego co wiem, w ministerstwach pracuja wankerzy, zreszta nie tylko w ich dzialach IT - wiec olej sprawe :> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zaintersowany Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 01.02.09, 17:11 Dziendobry Chcialem spytac sie poile aktualnie chadza golfy na gazie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eurusd Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 02.02.09, 09:55 no ale bez kitu tam jest taka tragedia? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolek Re: OSTC Poland? IP: *.aster.pl 02.02.09, 11:48 dostałem u nich prace, w krakowie, zastanawiam się czy przyjac, bo poczytałem to forum, i się zniechęciłem. Ale jak prace po 11,5h za takie pieniądze można nazwać, hmmm.... przychodzi mi do głowy jedno słowo= wykorzystywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nieidiota Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 02.02.09, 15:20 Jak mozna nazwac wykorzystywaniem prace, w ktorej informacje o warunkach pracy dostajesz na poczatku rozmowy? Chyba ze liczysz, ze ktos cie wykorzysta jeszcze inaczej w ciagu 11,5h a wiadomo, ze im dluzej tym wieksza szansa, ze ktos sie dobierze do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tata Re: OSTC Poland? IP: *.aster.pl 02.02.09, 20:21 Przeczytale wszystkie watki i smiac mi sie chce z 2 powodow- po pierwsze ze ktos bierzew traderskie zarty o oplach w gazie na powazniei sie nimi nakreca niepotrzebnie, a po drugie ze warunki pracy wydaja sie byc nieodpowiednie. Otoz jezeli kandydacie na tradera nie masz zamiaru na poczatku swej kariery pracowac (i to ostro) po 11-12h to daruj sobie te prace, bo nigdy nie bedziesz w niej dobry. Poczytaj sobie zyciorys takich ludzi jak np. George Soros czy Warren Buffet. Myslisz ze oni pracowali krocej na poczatku?? Z pewnoscia nie. Poza tym, ow wyzysk jak to niektorzy nazywaja, jest po to by Ci pokazac jak rynek zachowuje sie o roznych porach i jak (nie raz i nie dwa) caly dzien trzeba probowac i czekac na swietne okazje. Bedziesz dobry- nie ma problemu, bedziesz pracowal po 8h szybciej niz Ci sie wydaje. Wiekszosc tzw. top traderow nie przychodzi do pracy wczesniej, bo im kaza, ale bo chca. Trading to ciezka praca, a gieldy na swiecie nie zamykaja sie o 15 czasu polskiego. Pensja- poczatkowo 3tys. brutto, po 3 miesiacach 3.5tys. brutto, potem (bardzo szybko) 4tys. brutto po zrobieniu tzw. targetu miesiecznego, ktory wygorowany nie jest. Po roku pensja zalezy od tego co osiagnales. Najlepsi wyciagaja z tego biznesu naprawde niemalo pensji podstawowej. Do tego bonusy (dziwne, ze ta kwestie niektorzy kwestionuja)- min. 50% tego co zdolasz zarobic powyzej 35k funtow rocznie. To wcale nie sa jakies niemozliwe do osiagniecia cele. Nie wszystkim sie udaje, ale wielu osobom tak i z pewnoscia nie narzekaja, ani na kase ani na czas pracy. Minusem jest slaby tzw. pakiet socjalny, ale naprawde wielu straszych stazem stac na wiecej niz tylko karnet do kina raz na miesiac. Ale drogi HR z OSTC niech o socjalu pomysli. Firma organizuje swietne szkolenia z analizy techniczej, spotkania z przedstawicielami gield, konferencje. Swietne imprezy firmowe tez sa, a atmosfera w pracy pelna luzu i smiechu. Rynek jest na tyle duzy, ze nikt nikomu nie bruzdzi i nie ma konfliktow. Trading to jest jak najbardziej, a nie jak niektorzy mowia tzw. scalping. Msuisz msylec i podejmowac decyzje, a nie tylko szybko klikac. To nie sport dla idiotow, czy mistrzow XBox'a. Wybor intrumentow jest naprawde bardzo szeroki i wraz ze stazem i doswiadczeniem dochodzi ich coraz wiecej. Generalnie polecam tym ktorzy chca sie czegos nauczyc, a nie tylko siedziec 8h za biurkiem i ew. ksiegowoscia sie zajmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolek Re: OSTC Poland? IP: *.aster.pl 02.02.09, 21:02 chodz mi po prostu o to, że ta firma oczekuje całkowitego poświęcenia, powiedz mi kiedy bede miał czas np. na spotkanie z dziewczyną, albo jakikolwiek relaks?? o 20 jak wróce do domu, ekstra. O 7:30 znowu w biurze. Chyba nie o to w życiu chodzi. Ale wiadomo, nikt nikogo do niczego nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tata Re: OSTC Poland? IP: *.aster.pl 02.02.09, 21:30 Stary, zdecyduj sie i tyle. Niemal wszyscy w firmie maja kogos, maja zony i dzieci i czas dla nich znajduja. W krotkiej perspektywie to faktycznie robota pelna poswiecen. Ale w dluzszej zadna inna praca nie zapewni Ci tyle niezaleznosci finansowej i czasowej. Jestes swietny i robisz duzo trejdow- idz sobie do domu chodzby po godzinie, albo przychodz na 13 i wychodz o 17. Rob co chcesz, jak masz wyniki. Ta praca to nie ciepla posadka, ale robota pelna wyzwan, ale i satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Scalper Re: OSTC Poland? IP: 79.191.65.* 04.02.09, 09:02 Tata widze że tam pracujesz. Możesz mi powiedzieć czy duży nacisk kładą na angielski?Ostatnio byłem u Was na rozmowie w sprawie pracy.Niestety nie mówiłem po angielsku od paru lat choć rozumiem wszystko (calymi dniami leci u mnie bloomberg:-) i miałem troche problemów (również gramatycznych) z wyrażaniem myśli.Zastanawiam się czy może to zaważyć.Niby odp. mialem dostac do wczoraj, i nic:-((( A co do całego wątku to moje zdanie jest takie.Ci co kochają wygrywać z rynkiem i piszą się na przyszłość związaną z tradingiem to polecam.Chociażby dla samego doświadczenia.Firma dokłada do nauki zanim nie stanie się dobrym graczem, a samemu zanim nauczy sie dobrze obracać na rykach trzeba trochę kasy wtopić.Grając na własny rachunek i tak trzeba godzinami siedzieć przed kompem więc co to za różnica gdzie?Ja rzuciłem dobrą pracę by zająć się tradingiem ale już mnie strzela jak siedze sam w domu więc dobrze jest tradować między ludźmi, choć może to tylko moje przyzwyczajenie z pokoju dogrywek:-)Pozdrawiam wszystkich zapaleńców i niech pipsy będą z Wami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktosik Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 04.02.09, 09:52 problem z ta firma jest taki ze tam przyjmuja dzieciakow do 26 lat z wiadomych przyczyn . Szkoda ze nanaszym rynku niema wiecej takich firm ,no i ten angielski szkoda ze az tak przykladaja wage bo znam sporo osb ktore nie mowia komunikatywnie a siedza w tym rynku juz dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hard madafaka Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 04.02.09, 18:27 chlopaku jak zamierzasz analizowac maile ktore przychodza z agencji informacyjnych i jak zamierzasz byc na bierzaco jak nie znasz angielskiego to podstawa. Co do godzin pracy to bez pracynie ma kolaczy i nie piszcie bzdur ze to wyzysk bo jest to zalosne, jak lubisz bzykac to bzykasz caly czas jak lubisz trading to robisz to ile sie da a efekty same przyjda narazie sie ucze i wydaje mi sie ze da sie tu zarobic ale na to trzeba czasu od poczatku szkolenia widze bardzo duzy postep a co dopiero bedzie za 2 miesiace az strach sie bac hahaha ja jestemdobrej mysli i zycze tego samego elicie ktora sie dostala :) pozdro dla gradów !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: happy Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 04.02.09, 18:41 madafaka zapomial dodac, ze w mariocie temperatura w jacuzzi jest o pare stopni za wysoka pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hard madafaka Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 04.02.09, 18:43 i tutaj sie zgodze dlatego korzytam z basenu i silowni firma funduje nam takie rozrywki a o wodę to juz nie zadbaja - wyzysk i i chamstwo!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joshua joe Re: OSTC Poland? IP: *.bph.pl 05.02.09, 14:15 pracowałem dla nich dwa pisuary na 50 chlopakow to wystarczylo zeby sie szybko poznac niestety geje w tej firmie sa przesladowani i nie dawali mi zyc... moze i nie mialem najlepszych wynikow ale za to staralem sie byc mily. niestety traderzy w warszawie, zwlaszcza z najstarszej grupy wysmiewaja sie z gradow a manager lubi stanac za mlodym i mu dokuczac ze nie wie co robi na szczescie w pracy poznalem swojego chlopaka, wiec milo wspominam te prace ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dawid latawiec Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 05.02.09, 23:14 Zlote czasy polskiej trejderki jak to smialismy sie w ostc : kir royale na dom perignon ewentualnie deutz ale tylko jak manager klubu musial schodzic do piwniczki, cygaro zwijane na udach mlodych kubanek , niebieski jaś do maczania koncowki, podwojny argentynczyk na talerzu i gruby pyton w gaciach. nikt sie nie przejmowal czy ktos placil za ciebie medicover czy chodziles do ksiegowej rozxliczac k...wa wyjscia do kina z wiolka z Reszla. a jest kryzys i pozostal stary dobry golf dwojka diesel w gazie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolek Re: OSTC Poland? IP: *.aster.pl 06.02.09, 14:01 jednak się nie zdecydowałem, wole mieć jakieś życie prywatne, nie jestem stworzony do pracy po 11,5h. życzę powodzenia tym, którzy tam pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hard madafaka Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 06.02.09, 16:25 życzę owocnej kariery jeśli nie potrafisz na poczatku popracowac 11,5 godz. Słyszałem, że Tesco i Biedronka wita z otwartymi ramionami takich jak ty na bank awansujesz na starszego kasjera :) a będziesz trade'owal tylko na kasie!!! bo nawet na XTB cię stać nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolek Re: OSTC Poland? IP: *.aster.pl 06.02.09, 18:35 co ty taki nerwowy, chyba za dużo godzin w robocie siedzisz:) skoro tam jest tak cudownie, to czemu jest tak duża rotacja pracowników?? aaa, już wiem, bo część ludzie się nie nadaje, nie ma talentu do trejdowania. Nie chodzi przecież o to ,że na nic poza pracą nie ma sie czasu i ludzie poorostu sami rezygnują. pozdro 600 i zajmij się lepiej liczenime swoich sześciocyfrowych premi:) nie bądz taki sfrustrowany. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: no Re: OSTC Poland? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 16:47 Typowy outsourcing na niewolniczej ziemi...Za kilka(nascie) lat i w Polsce bedzie im za drogo wiec przeniosa interes do Chin. Robota dla ludzi, dla ktorych zarabanie kasy jest "lepsze niz seks". Jezeli pieniadze to najwazniejsza rzecz w twoim zyciu - to miejsce idealne dla ciebie. Ja wybralem inna droge - prace po 8 h przy kompie (niezbyt absorbujaca) i trejdowanie w pracy. W ten sposob placa mi za to ze siedze i gram, a calosc zysku z grania idzie do mojej kieszeni. Nic nie musze oddawac jakims bubkom z Londynu;) Wynagrodzenie za te 8 h = pensja podstawowa w ostc. Z grania wyciagam miesiecznie 3 nieraz 4 razy wiecej. W pracy fajni ludzie da sie pogadac o czyms innym niz tylko pieniadze :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: crimson skies Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 08.02.09, 22:46 Nigdy tego nie rozumialem : wyciagasz 3-4 pensje dodatkowo miesiecznie tak? to po kiego grzyba marnujesz swoj talent pracujac 40 h za marne 3 tysiaki? zeby moc pogadac sobie z ludzmi w pracy? Choelra jak ja mam ochote sobie pogadac to ide z przyjaciolmi na piwo a nie garbie sie 8 h przed kompem;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek łupek Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 09.02.09, 21:24 A czy golf w dieslu na oleju z biedronki pojedzie?? Bo ja zawsze w niedziele do frytek takiego używam no i szkoda to troche wylewać potem. Rysiek z taksi wawa mówił, że tylko tu znajdę odpowiedź na te życiowe kondinąd dylematy, bo jego golf w dieslu już 3-ci sezon na taryfie śmiga, no więc sie pytam sie...??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Witajcie Re: OSTC Poland? IP: *.43.6.211-static.reverse.softlayer.com 15.02.09, 19:05 Mógłby ktoś przesłać umowę z OSTC na michalecz69@wp.pl. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stachu z Pragi Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 11.02.09, 00:12 Spoko maroko, zobaczysz jakie bedziesz mial ciepelko w gaciach jak przyjdzie do placenia bonusa...gówienko że mucha nie siada... Coz mlodzi, niedoświadczeni, naiwni...szkoda mi Was...szczerze. Wy naprawde wierzycie że ktoś Was altruistycznie czegoś sensownego nauczy i jeszcze da Wam miliony zarobić...eh. Gdyby istotnie prawdą było że ludzie robią tam wielką kase po roku czy dwóch to przecież nikt przy zdrowych zmysłach by nie siedział w tej firmie chwili dłużej a natychmiast jak tylko zdobędzie kapitał szedł na własny rachunek. Problem w tym, że prawdziwej wiedzy o rynkach finansowych, instrumentach pochodnych, itd.. nie zdobedziesz na kilku szkoleniach ani na rocznym klikaniu... Niestety tu potrzeba poprostu stada murzynów, co będa zapie...ć na wymarzone złote góry, za przysłowiową miskę ryżu i... nabijać kasę szefowi. Pomyślcie choć trochę jaki sens ma otwierania tych wszytkich biur w PL... Jest kryzys więc i pewnie znajdą nowe stado jelonków... Za rok dwa przeczytacie ten wpis i przyznacie mi racje, ale na razie cieszcie sie jacuzzi w mariocie... PS Lepiej naprawde na golfy w gazie sie przerzucić, joł! PS2 Co so stawek za prace po 12h dziennie: w MC'Donalds na start zarobilibyście więcej: 10zl brutto na start czyli za nadgodziny 15zl Zatem dniówka 80+60=140zl brutto przy pracy przez 20 dni daje 2800. a że pracuje się zawyczaj 22-23 dni w miesiącu to mniej więcej 3100- 3300 Brutto w MC'Donalds (!) Tyle że MC zapewne dałby Wam umowę o pracę więc nie moglibyście zapie...ć po 12h na dobe non stop...bo to sprzeczne z naszym prawem... Pozdro 600! Stach Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ddd Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 11.02.09, 00:50 Ale poco to piszesz skoro oni zarobia tam miliony xd Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: radom rulez Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 11.02.09, 11:46 Stachu z Pragi patrze widze wie co i jak w temacie, rozgryzł ich, obnażył, wskazał słaby punkt, podobno traderzy z ostc wyszli dziś rano z pracy przygnębieni marnością swego losu i poszli pić pod parasole na mrozi vis a vis KDT , pozniej wsiada do swoich golfów w dieslu przełączą na gas i rozjadą się do swoich świdników, chełmów, stalowych wól, sufczynów, kościanów przeklinając dzień w który zaczeli pracę dla ostc. Aleś nas Stachu wszystkich urządził. Krucabomba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Janusz Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 11.02.09, 11:56 Czy moderator może w końcu zrobić porządek na tym forum, miało być o alternatywnych źródłach napędu dla golfa drugiej generacji (diesel w gazie) a coraz więcej osób pisze tu o jakimś ostc, jakby to było ważne i kogokolwiek na ty forum interesowało. Janusz z Kobyłki do wczoraj w dieslu od dzisiaj na gazie. Zawsze golf, zawsze gaz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: StefanzLubaczowa Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 11.02.09, 14:46 witojcie chłopy jo sie tam nie znom na tym trejdowaniu cy jak wy to nazywocie ale jednom wiem nikt tak nie przerobi golfa ja chłopoki z ostc, cytołem to forum i postanowiłem sie wybrać, przyjechołem gzycnie sie zapytołem cy do sie przerobić mojego golfa II z 91 roku chłopoki wzieły i normalnie jak na pit-stopie u Kubicy sacher macher i juz, tak do końca to nie wiem cy to były sekundy cy godziny bo troche zawiony byłem i mi sie zdrzemło dobra końce to pisanie bo mi minuty lecą na tym sakramenckim modemie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Prawda boli Re: OSTC Poland? IP: *.gprs.plus.pl 13.02.09, 09:21 Widze ze chłopaka z OSTC dyskusja zrobiła się za prawdziwa więc probujecie zmienić temat o jakiś golfach, chyba manager wam tak kazał? . Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TwojStary Re: OSTC Poland? IP: *.ostc-pl.com 13.02.09, 10:50 Ee, nic nie kazalem :> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pracownik OSTC Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 18.02.09, 11:33 BUUUUUU, on kazał, menager, powiedział że pasa zdejmie i dupsko złoi,UUUUUU ratujcie mnie, zabierzcie z OSTC, jutro maja ni nerke wyciać i sprzedać na giełdzie versus short pozycja na wig20, UUUUUUUU boli, aj, aj....... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosc Re: OSTC Poland? IP: *.echostar.pl 20.02.09, 21:31 To ilu z was dostalo bonus w tym roku? Pewnie 1 albo 2 na 100 traderow. Oopps. little missunderstanding. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goooość Re: OSTC Poland? IP: 79.162.174.* 21.02.09, 23:11 A oto moja historia:). Kupilem golfa w gazie... Hhehehe, No dobra, bez takich;))). Zainteresowalem sie ogloszeniem ostc z wyborczej, oddzwonili... poszedlem na interview i co by nie mowic, byla to konkretna, ponadgodzinna rozmowa o moich kwalifikacjach, ale wlasciwie glownie o tym czym się firma zajmuje. Koles dokladnie wyjasnil jak wyglada sytuacja, ze praca jest ciezka jak cholera i w ogole mialem wrazenie jakby chcial mnie ta praca nastraszyc, tak, abym przypadniem jej nie wzial. Nie obiecywal tez zlotych gor, jak tutaj nie raz juz przeczytalem. Zamiast tego normalnie jak czlowiek powiedzial, ze jedni sie do tego nadaja, inni nie, i sa tacy, ktorzy wyciagaja z tej pracy naprawde niemale pieniazki. Do tego niektorzy z Was pisza, ze nieeee, ta firma to tzw. liquidity provider, wiec ogolnie dupa, bo trzeba nastukac 20tys transakcji, gra sie na poczatku tylko na spread'ach na kontraktach STIR itd... Ale przeciez to jest wlasnie to, przeczytajcie sobie chocby ksiazeczke Trading STIR Futures (czy jakos tak, nie pamietam;)) i może inaczej spojzycie na ten biznes. Przeciez sa ludzie, ktorzy na wlasna reke graja wlasnie w ten sposob, trzepiac trade'y, dostaja mega znizki na prowizje od giald (albo nawet bonusy za duza ilosc transakcji), ale niestety w polskich warunkach raczej nie kazdy moze sobie na to pozwolic (m.in. 25tys funtow na poczatek, taki wymog euronext.liffe, i odpowiednie polaczenie z gieldami). Z tego co wiem ostc ma polaczenie swiatlowodowe, dzieki czemu zlecenia docieraja na gielde po ok. 30milisekundach, kiedy siedzac przed kompem w budynku gieldy w city opoznienie jest rzedu 20milisekund. Nie wiem ile z tego prawdy, ale wiem, ze w tego typu tradowaniu, szybkosc czesto sie liczy. Mnie osobiscie na swiatlowod nie stac, a chcialbym sobie troche w ten sposob pograc i sie sprawdzic. Dobra, bo za bardzo sie rozpisalem... Tak czy inaczej... pojechalem na drugi etap do Warszawy, rozmowa byla konkretna i przyjemna, wiadomo... oni tam wszyscy chca, zeby nowy klient mial w glowie duze bonusy, siano, siano, mamone i siano i pelne zaangazowanie i jeszcze najlepiej, zeby im dziekowac, ze mozna w pracy siedziec ile sie chce (ale nie mniej niz 12h;)))), ale poki co, mnie to na prawde odpowiada. Z poczatku wcale sie nie cieszylem, ze mnie przyjeli, no bo jednak ta wizja 12h... hmm... sami rozumiecie, ale przemyslalem sprawe i calkiem mi sie odmienilo. Po prostu chce sie w tym sprawdzic. I skoro piszecie, ze bonus dostalo 1 lub 2 traderow na 100, to nie widze przeszkod, zebym byl wlasnie w tej minigrupce szczesciazy:). A jak sie nie uda to trudno... Chyba nie bede plakal:). Slysze dookola, ze tylko zwalniaja i zwalniaja ludzi, a gieldy na swiecie beda istniec jeszcze dluuuugie lata, chyba...;))). Moja druga pasja to muza, wiec jak mi nie pojdzie w ostc, to moze nagram jakas extra plyte i tez bedzie zajebiscie:))). No, ok... zarty zartami:). Ludzie, przeciez wyzwania sa faaajne, na prawde:). Hmm... za kilka miesiecy moze odezwe sie na tym forum z zaawansowana depresja, ale na razie mysle pozytywnie!!!:) Pozdro dla wszystkich maniakow rynkow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marucha Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 24.02.09, 13:04 sie chłopcy ostc-owcy produkują :) dajcie 20 zyla za godzine siedzenia i stukania spredów to i ludzie będa siedziec po 18h a nie tylko 12h, nie będzie trzeba wypisywać pierdół że buffett tak zaczynał i jakie to szybkie łącze macie w firmie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hihihi Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 24.02.09, 13:20 i takich naiwniakow sie szuka wlasnie ot co ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GłównyCzłonek Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 02.03.09, 13:58 OSTC to przepustka do lepszego życia, picia whisky przy kominku, posiadania pensjonatu w Zakopcu i pakietu kontrolnego Orlenu Kto twierdzi inaczej ten leszcz i frajer!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gaz na ulicach Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 02.03.09, 22:27 OSTC to przede wszystkim najlepsza przepustka do GOLFA dwójki w gazie! joł joł! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nowy Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 02.03.09, 23:28 Ocipieliscie z tymi golfami w gazie czy dieslu ja chce sie czegos dowiedziec warto nie warto? dodam ze na forexie na xtb klepie 300 % na tydzien da sie w ostcu zarabiac szybciej??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: starszyCzłonek Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 03.03.09, 11:06 Gość portalu: nowy napisał(a): > Ocipieliscie z tymi golfami w gazie czy dieslu ja chce sie czegos dowiedziec > warto nie warto? dodam ze na forexie na xtb klepie 300 % na tydzien da sie w > ostcu zarabiac szybciej??? spokojnie 600 zł na tydzień zarobisz i to realnej gotówki a nie wirtualnej na demie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiek Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 04.03.09, 23:18 600 zl zywej gotowki? no to na dzisiejsze czasy prawie 110 funtow na tydzien zyc nie umierac!!!!!! a i przy komputerze mozna 12 h posiedziec i podyskutowac pewnie na interesujace tematy - dobra dosc lunch sie skonczyl a mamy do obmurowania jeszcze z 3 flaty i 2 skafoldy do postawienia - dajcie sobie spokoj z tymi yntelygentmi jobami ja mam 500 gbp na tydzien i 36 w bicepsie. Na dysku tez nie ma problemy z postawieniem drina a wy bladzi zgarbieni okularnicy mozecie co najwyzej klocka w kiblu postawic hahahaahahahaahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosc Re: OSTC Poland? IP: *.echostar.pl 04.03.09, 10:37 z 300% to nawet cie na rozmowa w ostc nie zaprosza. min 500% sorki, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fsdsd Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 05.03.09, 07:50 Po inteligentnych wypowiedziach widac kto tam pracuje <25 haha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przetacacz bund Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 06.03.09, 08:00 A ja jestem przetacacz bund, niedawno byłem z kumplami przetacaczami szacem i boblem na gościnnych wtstepach w ostc, było miło, dzisiaj pakujemy się w naszego golfa w gazie w dieslu i jedziemy. Ktoś wie może gdzie w kierunku na kobyłkę najtańszy gaz??? Odpowiedz Link Zgłoś
tubu Re: OSTC Poland? 03.09.11, 14:11 kochani a co myslicie o inwestycji w akcje NTT System OBECNIE? czy warto brac po obecnej cenie czy czekac jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joserodriguez Wlasny Dealing Room IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.09, 18:23 Zalozylismy ze znajomymi wlasny dealing, miejsce Warszawa, przy stacji metra; mamy 2-3 wolne miejsca - jesli ktos sie utrzymuje z tradingu i bylby zainteresowany dilowaniem z nami - info na mail joserodriguez@gazeta.pl. My gramy na NYSE. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Derivator Skoro ktoś na tym zarabia,to znaczy że ktoś wtapia IP: *.subscribers.sferia.net 06.03.09, 09:42 Więc kto wtapia? I ile? Jaka dźwignia w dół? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zabieracz Re: Skoro ktoś na tym zarabia,to znaczy że ktoś w IP: *.chello.pl 16.03.09, 01:56 ty wtapiasz spekulanci z ostc w koncu kazdego okradna ja mowie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Małpka Re: OSTC Poland? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 08:37 Wiesz co, jak chcesz to zadzwoń pod 0700980203 tam może dowiesz się wielu interesujących rzeczy i będziesz zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktos Re: OSTC Poland? IP: *.acn.waw.pl 16.03.09, 12:00 Ja wam wspolczuje pracowac od 7.30-19 za 3000 brutto dzien w dzien to sie nazywa wyzysk Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kapelan Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 16.03.09, 13:23 Niewierni którzy bluźnią poznają gniew managerów OSTC wypalą was żywym ogniem!!!, ci którzy zbłądzili a na powrót przyjmą wiarę w milinową premie maja szanse na wybawienie od męk i potępienia. Niech moc Spredu będzie z wami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oddawacz Re: OSTC Poland? IP: *.chello.pl 18.03.09, 23:41 poszedl won ty szarlatanie spreada! nie odbierzesz nam naszych milionow funtow z demowek! juz niedlugo fx cup moze jakiegos porshaka w gazie da sie wyjac... Odpowiedz Link Zgłoś