Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaka pensja dla "informatyka" ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:53
    Witam!!

Jaka powinna być pensja dla osoby na stanowisku "informatyk" w zakładzie mającym:

- sieć komputerowa - ok. 100 komputerów w sieci ethernet + światłowody
    - 6 serwerów - Novell Netware, Windows NT, Windows 2003, Linux
    - systemy wizualizacji i kontroli procesów przemysłowych - sterowanie produkcją, pompami, przepływem energii itp.
    - systemy rejestracji czasu pracy, systemy kamer przemysłowych
    - systemy fk, sprzedaży, gospodarki materiałowej

W związku z tym, że zakład pracuje 24/7/365 wszystkie systemy muszą działać non-strop - tak więc możliwe "awaryjne" wizyty po godzinach - choć raczej rzadkie.
    Oprócz utrzymania powyższej infrastruktury, do obowiązków należy typowy helpdesk - pomoc użytkownikom, odwirusowywanie, naprawa i rozbudowa sprzętu komputerowego, współpraca z firmami zewnętrznymi - i np. na ich zlecenie wprowadzanie poprawek do systemu księgowego/materiałowego itp. To tak w skrócie :)
    I proszę o propozycje ile taka osoba powinna zarabiać...

pozdrawiam

Obserwuj wątek
      • poszukiwacz_pracy Re: Jaka pensja dla "informatyka" ? 30.10.06, 15:31
        800 zł brutto :))))))))))
      • losiu4 Re: Jaka pensja dla "informatyka" ? 31.10.06, 15:04
        wmanewrowali Cie też w automatyke i utrzymanie ruchu? Cóż, powiem tak: ludzie o
        podobnych do Twojego zakresach obowiązków, w zależnosci do jakiej firmy
        trafili: od ok 2000 netto do 5 - 6 tysięcy netto. Tyle że zazwyczaj zajmowali
        sie albo sieciami i komputerami, albo bardziej byli automatykami (utrzymanie
        ruchu). Prowadzeniem procesu zajmowali się technolodzy/dyspozytorzy.

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: arvin sloane Re: Jaka pensja dla "informatyka" ? IP: *.icm.edu.pl 01.11.06, 20:59
          Na szczęście stricte automatyką zajmuje się ktoś inny - ja jedynie od strony "komputerowej".
          Pracuje w tej firmie już ponad 2 lata i kończy mi się umowa z końcem roku - więc zastanawiam się co robić dalej (zarabiam 1400 netto).
          Tym bardziej, że mocno zastanawiam się nad wyjazdem zagranicę :)

pozdrawiam

• smok_sielski Re: Jaka pensja dla "informatyka" ? 02.11.06, 16:18
            1400zl netto to slabo, a jak na dwa lata pracy to juz porazka. Radze ci
            rozejrzec sie za inna praca tego typu - na slasku 1500zl netto na okres probny
            to norma (jesli masz doswiadczenie), a potem 1700-1800zl netto. Wiem co mowie bo
            jestem akurat dokladnie w temacie :)

smok
            • Gość: arvin sloane Re: Jaka pensja dla "informatyka" ? IP: *.icm.edu.pl 02.11.06, 20:31
              2 lata pracy to mam tylko w tej firmie - w sumie to 10 lat pracy.
              Podjąłem decyzję, że raczej wyjadę - chyba że firma zmądrzeje i zapłaci mi dużo więcej od przyszłego roku (w co raczej wątpie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka