ozlem Re: Ile zarabiacie? 05.11.06, 07:57 12,5 tys brutto + roczna premia (1pensja)+służbowy samochód klasy średniej bez żadnych limitów w użtkowaniu+ tel. kom z bardzo dużym limitem+ubezpieczenie na życie+opieka medyczna+dofinansowanie studiów (50% czesnego)+ bardzo dużo szkolen,diet za delegacje w ogóle nie licze (ale bywa, że miesięcxznie jest to dodatkowe 500-1000zł) Monitor badań klinicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Ile zarabiacie? IP: *.oka.pl 06.11.06, 12:26 Jako księgowa 800 netto i sama się zastanawiam czy jeszcze jestem normalna:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:35 zdecydowanie za malo. lepiej zmien prace, ogloszen jest mnostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Ile zarabiacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 09:35 Specjalista ds. prawnych w społce komunalnej praca od 7-15, zero godzin nadliczbowych( gdyby były to 100 % płatne)- 1350 zł netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Ile zarabiacie? IP: *.chello.pl 06.11.06, 10:21 2500 netto, urząd państwowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diament Re: Ile zarabiacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 12:00 Skręcam meble w Stavanger w Norwegii. Po 3 miesiącach pracy w tej firmie odłożyłem na czysto 14000zł. W poprzedniej załatwianej przez Urząd trochę gorzej bo po dwóch odłożyłem tylko 6000zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diament Re: Ile zarabiacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 12:03 Tylko żey było jasne: ODŁOŻYŁEM. W rozumieniu Norwega zarobek jest tym co zostaje po opłaceniu wszystkich kosztów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Ile zarabiacie? IP: *.oka.pl 06.11.06, 12:24 mam pytanie do Diamenta:):) Lori25@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Ile zarabiacie? 06.11.06, 15:34 Gość portalu: Diament napisał(a): > Skręcam meble w Stavanger w Norwegii. Po 3 miesiącach pracy w tej firmie > odłożyłem na czysto 14000zł. W poprzedniej załatwianej przez Urząd trochę > gorzej bo po dwóch odłożyłem tylko 6000zł. Pozdrawiam pytanie bylo ile zarabiasz a nie ile odkladasz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diament Re: Ile zarabiacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 16:34 Ufff,,,, już taki los patrz wyżej: "Tylko żeby było jasne: ODŁOŻYŁEM. W rozumieniu Norwega zarobek jest tym co zostaje po opłaceniu wszystkich kosztów" Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Ile zarabiacie? 06.11.06, 17:26 Gość portalu: Diament napisał(a): > Ufff,,,, już taki los patrz wyżej: > "Tylko żeby było jasne: ODŁOŻYŁEM. W rozumieniu Norwega zarobek jest tym co > zostaje po opłaceniu wszystkich kosztów" > ???bardzo mnie to cieszy, ze tyle odlozyles, tylko dalej nie odpowiedziales na pytanie przewodnie watku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Ile zarabiacie? IP: 62.29.133.* 06.11.06, 21:01 Zawiesiłem działalność pracuje jako kierowca w budżetówce,obecnie ok 1500-1600 na rękę (od nowego roku powinno skoczyć o 200-300zł)+ paliwko ;) + bony+13-tka dodatki na ubrania,delegacje (ostatnio 3 dni za granicą fajna imprezka:P dodatkowo 100euro i 2 dni wolne)Nie narzekam.Aha tak na codzień bywa że robię 20-30km:))) P/S ponieważ na DG robiłem m.in ubezpieczenia to na nich nadal dorabiam,grudzień bedzie udany bo już mam tzw.przedłużki i wpadnie coś około 1500-1700 dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avonka Re: Ile zarabiacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 18:24 a ja zarabiam ok 1500 netto majac nienormowany czas pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: Ile zarabiacie? IP: *.pronet.lublin.pl 17.11.06, 16:35 1000 brutto świerzo po studiach pierwsza umowa (ale nie pierwsza praca) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Ile zarabiacie? 20.11.06, 20:38 Gość portalu: ktos tam napisał(a): > 1000 brutto świerzo po studiach pierwsza umowa (ale nie pierwsza praca) no jak swierzo po studiach to nic dziwnego, ze tylko tyle....moze jakbys byl/a swiezo po studiach to pensja bylaby wyzsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gartner Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:46 Ogrodnik praca za granica około 4,50-6euro/godz. Obecnie powróciłem do polski Po prostu przestała mi smakować mortadela której zjadłem 1000kg i najtańszych jajek z hipermarketu śmierdzących mączką rybną .Teraz Ogrodnictwo w kraju w stolicy małopolski około 12zł/godz. Czyli z wielkimi trudami dogoniłem minimalny standard sprzedawczyni z hipermarketu w Austrii która ma tam najniższy poziom życia bo zarabia około 800eu i wegetuje jak roślina w martwym sezonie .Ona nawet do czeskiej Pragi nie wyjedzie czy na Słowacje żeby się tam bawić a mi się nie raz się zdarzy .Pozdrawiam wszystkich i życzę optymizmu.Wolę polskie G.... w polu jak fiołki w Neapolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:58 najnizsza krajowa:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Ile zarabiacie? IP: *.chello.pl 06.11.06, 22:23 Import, Export Drobne Kradzieże. około 36 000 netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2_etaty_plus_dodat Re: Ile zarabiacie? IP: *.wat.edu.pl 24.11.06, 16:57 2250 brutto - etat w instytucji państwowej 5000 brutto - 7/8 etatu w firmie prywatnej 2000 netto - dodatkowe zajęcia w weekendy Odpowiedz Link Zgłoś
rudywr Re: Ile zarabiacie? 25.11.06, 15:57 3000 netto, średnie, kierownik działu zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
jozef36 Re: Ile zarabiacie? 07.11.06, 08:28 Gość portalu: OKORONKWO napisał(a): > ja pracuje w banku i mam 1400 brutto:) Prcuje jako specjalista ds zaopatrzenia i logistyki a mój zarobek to 2100 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr bankowiec Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 20:23 a wiecie dlaczego w ogóle Banki tak marnie płaca ? przecież można iśc do fabryki na taśme i zarobić 2500 netto ludzie z wyższym w banku 900 brutto zarabiaja WSTYD !!! prezesi bankow Wy tez zarabiajcie 900 brutto , Odpowiedz Link Zgłoś
neti85 Re: Ile zarabiacie? 07.11.06, 11:48 a ja mam 1700 brutto.jestem na 2 roku studiow i wczesniej nie mialam zadnego doswiadczenia. pracuje jako asystentka w dobrej firmie. prace mam po znajomosci hehe. bo w zyciu bym jej nie dostala na moim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Ile zarabiacie? IP: *.e-wro.net.pl 07.11.06, 12:27 Obecnie pracuje w markecie jest to dlamnie upokorzenie , ktorego niedoznalem nigdy wczesniej.Ma stawka 6,20 brutto Doczekalem się pracy w Polskim obozie pracy. Polski kraj to polska porarzka,dla ludzi. Wstydze sie mowić gdzie pracuje znajomym bo to jest żenujące . Aby chciwi wlaściciele zadlawil się tymi pieniędzmi które wyłudzają od ludzi .To są sępy żerująće na ludzkiej naiwnośći. Przypomne im ze w latach niby komuny kazdy zawod mial szacunek . A praca u prywaciarza byla zaszczytem zarabialo się 3 razy tyle co w budrzetowce.Niechce mi się pisać gdy się żyje śrud skorumpowanych obywateli. Pod tym względem jest gorzej jak za komuny.Polska strefa biznesu to taka instytucja ktora ma ciągle malo , ci ludzie nie najedzą się nigdy .Poniewarz w biznesie są ludzie bez zasad i to jest przykre . Demokracja polska to hybryda ktora się wytworzyla , biznes +bandytyzm =Korzyść za wszelką cene pracownik to śmiec . Placzcie że niemacie ludzi tak się wycwaniliście bo szukacie wsparcia w Rumunach byle by tylko nieplacić ludzią godziwie.Wogule to gardze polskim biznesem mam onich wyrobione zdanie .Po śmierci jak bym miał morzliwosc naplucia w gebe szefowi to ma to umnie jak w banku. Pozdro dla niewolników marketów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crak Re: Ile zarabiacie? IP: *.ipaper.com 07.11.06, 15:46 Z taką ortografią wcale się nie dziwię, że zostałes niewolnikiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duży Paweł Re: Ile zarabiacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:14 Kowal lat 38. Podkuwanie koni w sieci Cowdray Polo. Kontrakty 6miesięczne. Stawka 80funtów netto na godz. Praca 7godzin dziennie plus podczas dużych zawodów około 500funtów netto za cały dzień. Od maja do święta zmarłych zarobiłem netto na złote niecałe 400tys ,czyli stare 4 miliardy. Teraz załatwili jakimś Rumunom kontrakty z kontyngentu i będzie chyba wiele mniej. Trudno znalezc dobrego kowala w Europie. Ale niestety w Rumunii ich się okazało całkiem dużo. Dla mnie to niedobrze ale przecież każdy żyć musi. Damy radę tu wszyscy. Ci Rumuni nawet niezłe fachmany. U mnie wielkie tradycje rodzinne od 1800roku w tej branży. To całe moje życie. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:47 przedstawiciel, lat 29, 4000 netto, czasem jakas premia... a co do postów bo tak poczytałem trochę - dziwi mnie podejście co niektórych... co za różnica murarz, ekonomista, tłumacz... każdy robi co umie i co chce więc przypieprzanie się do murarza nie ma sensu, ekonomista niech robi co umie i sie cieszy ze robi co lubi... niech murarz ocenia murarza a ekonomista swojego... znają się na tym co robią i w tym są kompetentni... może trzeba było iśc na budowlańca zamiast na studia ? a może zostać flisakiem :) co za różnica... aaa... szacunek dla kowala... ostatniego jakiego znałem zmarł 20 lat temu i nie wiedziałem że jeszcze gdzieś szkolą w tym zawodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duży Paweł Do Johann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 09:55 Nie szkolą już chyba prawie nigdzie w Europie. Tylko w takich krajach jak Turcja Rumunia Mongolia są wielkie tradycje rodzinne. Gdy skaleczę konia (tzn. kopyto) pracuję miesiąc za darmo. Tak mam w kontrakcie. Te konie to tak jak 400 sztuk Ferrari. Tylko ,że Ferrari gdy się zepsuje to wymienia się części. tutaj tak łatwo nie ma. Skaleczone kopyto= milionowe straty dla właściciela. Mi się jeszcze skaleczenie nie zdażyło. Ale to chyba kwestia czasu niestety. Nie podkuwałem wiele koni typowych wierzchowców w Polsce. Od 14 stycznia mam następne pół roku. Chociaż to nic pewnego. W Polsce trochę kułem konie,robiłem artystyki trochę, studiowałem na kierunku rolniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duży Paweł Re: Do Johann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 10:02 I jeszcze jako ciekawostkę podam, że konie różnej rasy mają charakterystycznie dla siebie rozłożone nerwy w kopycie. Czyli wbijasz ufnale,,,wbijasz,,,jak najlepiej potrafisz i nagle ...zonk...koń się zatacza z bólu i często płacze gdy konkretnie ufnal wejdzie w nerw..żałosny widok Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa pare miesiecy temu byl artykul w Polityce 08.11.06, 10:53 O kowalu- podkuwaczu z Kadyn. Ze to jest zawod, ktory nalezy wykonywac z pelna odpowiedzialnoscia, ciagle sie szkolic, i ze w Europie, w odroznieniu od POlski ciagle sie rozwija- maja miejsce targi, "zawody", itepe. I ze on szkoli mlodych- fantastyczne zajecie dla kogos kto to kocha.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ile zarabiacie? Do Johann'a =) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:43 Johann, mógłbyś zdradzić w jakiej branży pracujesz. A najlepiej to w jakiej firmie :D:D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ile zarabiacie? IP: *.chello.pl 14.11.06, 19:12 PALNIJ SIĘ MŁOTEM W ŁEB !!! Odpowiedz Link Zgłoś
anieczkapoleczka Re: Ile zarabiacie? 08.11.06, 13:12 2570 brutto. Pierwsza praca, nie licząc stażu z UP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urz. Re: Ile zarabiacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:12 1800 brutto+200 zł dodatku brutto - specjalista ds programów/koordynator projektów w urzędzie pracy 1500 brutto - umowa zlecenie w prywatnej firmie (jako zastępca koordynatora) Łącznie ok 2500 na rękę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartens Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 01:29 wariatka jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowita Re: Ile zarabiacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:58 A ja pracuje jako recepcjonistka w jaskini solnej i zarabiam 850zł netto ;o( Odpowiedz Link Zgłoś
ewax100 Re: Ile zarabiacie? 10.11.06, 15:11 Przegladając te zarobki widac że całkiem nieżle ogólnie zarabiacie.Myślę jednak że wiekszość tu piszących jest z wiekszych miast i sa to ludzie z pewnością młodzi i wykształceni.Nie wszyscy jednak mieszkają w większych aglomeracjach i mają po 25-35 lat.Są tez ludzie którzy nawet tu nie napiszą bo albo się wstydzą albo nie mają dostępu do netu ale wierzcie że są tacy i chyba ich jest wiekszość którzy są w wieku starszym,mieszkają w małych miastach i zarabiają po 4-6zł na godz.A dlaczego tak jest?Bo tam nie ma pracy bo tam pseudopracodawcy wyzyskują ich w krwiożerczy sposóm przechwytując wszystkie zyski do sojej kieszeniu.To dlatego że Ci biedni ludzie są naiwni i daja się tak wykorzystać,wyzyskiwać ale dlatego że nie ma pracy a Ci prywaciarze mają odgórne przyzwolenie na okradanie biednych ludzi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewax100 Re: Ile zarabiacie? 10.11.06, 15:15 pomyłka -miało być:"to nie dlatewgo że Ci biedni ludzie sa naiwni..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 17:32 3000 netto pracuje na stanowisku analityka biznesowego w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ile zarabiacie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.11.06, 18:48 1180 brutto za 18 godzin tygodniowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korkowiec Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 21:01 Nauczycielka? To napisz ile korkami dorabiasz, bo to pewno ze 2 razy tyle wyjdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryś Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 00:30 900zł brutto (przez pierwsze 3 miesiące) potem (jeśli się sprawdzę) 1300brutto, +10%premii +ryczałt na paliwo - przedstawiciel handlowy (alarmy i takie tam trudno zbywalne...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:57 4500 brutto plus premia, średnio 1000 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:34 za mało:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile zarabiacie? IP: *.aster.pl 17.11.06, 16:37 8 netto + latop + telfon + samochód służowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 21:40 Administracja siecia sprzedazy + rozwoj sieci - wystawiam faktury na 9-15 tys. miesiecznie, zalezy od tego jaki miesiac i jak pracuje, czas pracy nienormowany, sa dni kiedy nie pracuje wcale, sa i takie ze pracuje 16 godz. dziennie, samochod sluzbowy sredniej klasy bez limitu, komorka z limitem 500 pln - nie wygadam tego, sluzbowy laptop, duuuuza siec . Dorabiam w innej firmie, zajmuje sie eksportem wyciagam ok 4-5 tys. miesiecznie dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Ile zarabiacie? IP: 192.85.110.* 21.11.06, 15:19 Mam około 4200 brutto oraz raz w roku premia około 8000 brutto - praca w dużej firmie na śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiegowy Re: Ile zarabiacie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.06, 18:37 Re: Ile zarabiacie? Autor: Gość: Ekonomista IP: 194.84.31.* Data: 02.11.06, 08:45 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Odejmij sobie koszty utrzymania, ubezpieczenia, opłaty i koszty utrzymania samochodu zagranicą, koszty powrotu do Polski raz na jakiś czas, przyjemności takie jak restauracje, knajpki kilka ray w tygodniu, raty za mieszkanie lub wynajem niezależnego mieszkania (to wszystko w Irlandi o wiele droższe). Generalnie przemyśl, na ile rzeczy Cię stać za te marne 3000 EUR. Inaczej, ile jesteś w stanie zaoszczędzić, gdybyś żył jak przeciętny Irlandczyk. Przecież wykonujesz pracę, za którą tam ludzie by się nie brali za pieniądze, które Ty dostajesz. Cwaniaczek jesteś jak przyjedziesz do Polski, a na Wyspie bidok to ty jesteś przestraszny. pozdrawiam Twoj post "Panie ekonmisto" swiadczy juz o twojej kulturze. Nierozumiem, jak mozesz zazdroscic czlowiekowi, pieniedzy na ktore ciezko pracuje i jeszcze wyzywac goscia od cwaniaczka. Moim zdaniem to ty grasz cwaniaczka. Nikt ci nie kaze siedziec w koziej wolce. Apropos tematu Niemiecki Koncern Handlowy- siec hipermarketow m.in w Polsce obecnie na szkoleniu w Niemczech 3 fakultety, 29 lat jezyki niemiecki i angielski bardzo dobrze. Lacina i francuski slabo. zarabiam ok 5000PLZ netto plus drugie tyle/srednio/ "dorabiam" na akcjach, funduszach, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:48 mało:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:51 1000 zł netto, w lipcu skończone studia kierunkowe, projektant zieleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:51 1000 zł netto, w lipcu skończone studia kierunkowe, projektant zieleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Ile zarabiacie? IP: *.aster.pl 26.11.06, 01:36 ok. 10tys netto. Nienormowany czas pracy. Ile wypracuję, tyle zarobię. Ale nie więcej niż 8-9h dziennie spędzam w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 16:21 majka - co to za praca, stanowisko, firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Ile zarabiacie? IP: *.zwm.punkt.pl 26.11.06, 19:26 2950 brutto - inspektor w urzedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 23:01 245000 brutto... Odpowiedz Link Zgłoś
tygielmagii Re: Ile zarabiacie? 29.11.06, 14:20 Hmmm, 1000 zl na reke, pierwsza praca po stazu ale juz 3 umowa. Lat 25, wyksztalcenie mgr inz. :D Kobieta. Dojazd ponad ok 3 godziny mi zajmuje do pracy nie mowiac o biletach KOSZMAR. Szukam pracy - lepszej oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile zarabiacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:50 W bibliotece w Warszawie na niepełny etat, po dwóch latach na rękę 1200 PLN. Mam wyższe wykształcenie, nie jest to moja pierwsza praca, jeszcze studiuję. Zarobki beznadziejne, ale daję radę czasowo i mogę pisać prackę magisterską. planuję zmienić pracę po obronie. Odpowiedz Link Zgłoś