Dodaj do ulubionych

Wyniki wyborow

09.10.11, 21:17
https://bi.gazeta.pl/im/5/10438/z10438615N.jpg

Palikot!!!!!! ? , nie chce mi se wierzyc ! ??????
Obserwuj wątek
    • ballest Re: Wyniki wyborow 09.10.11, 21:20
      www.gazeta.pl/0,0.html?utm_source=czapeczka&utm_medium=AutopromoCzp&utm_campaign=a_logoczapa
      ciekawe, nie bou bych se myslou, ze PO tak wysoko wygralo.
      • 1fatum Re: Wyniki wyborow 09.10.11, 21:48
        Byłem w Rosenbergu. Glosowałem.
        Chyba nie muszę wyjaśniać na kogo.
        • ballest Re: Wyniki wyborow 09.10.11, 21:57
          https://bi.gazeta.pl/im/5/10438/z10438615W.jpg

Jo wiem na kogo ;)
          • 1fatum Re: Wyniki wyborow 09.10.11, 22:04
            Bałem się, że Kurdupel wejdzie do władzy i zamiast budowy dróg, będą konferencje prasowe, kogo zamknięto o świcie i ile więzień zbudowano.
            Mam satysfakcje, ze kacza dupa została po raz wtóry skopana.
            Mam satysfakcję, że w Polsce ludzie zaczynają być europejczykami.
            • ballest Re: Wyniki wyborow 09.10.11, 22:19
              Ciekawe, z kim bedzie koalicja PO?
              • 1fatum Re: Wyniki wyborow 09.10.11, 22:31
                Z kim by nie był, byle nie z PiSlamistami.
    • gryfny Re: Wyniki wyborow 10.10.11, 16:26
      No ja,noch 29% majom zwoleniki Budapesztu
      Rozrywki nom nie zabraknie,je w czym wybierac:
      www.tvn24.pl/-1,1720352,0,1,olimpijczyk--transseksualistka--ten--ktory-zatrzymal-anglie,wiadomosc.html
      • rita100 Re: Wyniki wyborow 10.10.11, 23:18
        Ciekawe czasy nastały. Pożyjemy, zobaczymy.
        • szwager_z_laband Re: Wyniki wyborow 11.10.11, 06:57
          jo mom nadzieja ze tyn tekst niy cza bydzie jeszcze roz szkryflac:

kontakt24.tvn.pl/artykul,j-kaczynski-chlopiec-ktory-nie-potrafi-przegrywac,8737.html
          • socer-schlesier Re: Wyniki wyborow 11.10.11, 08:00
            Przed wyborami bol wywiad z Tuskym. Facet niy mo lekko ale powiedziol tysz i take zdanie:
            -Kaczynski niy uznaje kompromisu, do niygo kompromis to porazka.
            Uwazom wiync ze w dzisiejszym swiecie Kaczynski by niy miol zodnych szans na zaistniynie i budowy swiata w zgodzie i pojednaniu.A jo ze wzglyndu na moje dzieci (i mom nadzieja wnuki tysz), na dobro prziszlosc, swiat bez wojyn byda zawsze przeciwko Kaczynskymu ktory do cionglych zatargow donzy.
            • 1fatum Re: Wyniki wyborow 11.10.11, 09:31
              Wśród moich znajomych tylko kilku choruje na PiSowska głupawkę. Gadają puste slogany i na pytanie, co podczas rządów PiSlamistów w Polsce zbudowano, bełkotali, że wrogie siły budować nie dawały.

Nie jestem zwolennikiem PO, jednak mając wybór między AIDS a syfilisem, wybiorę to drugie. Dostrzegając przed sobą perspektywę budowy tysięcy więzień wolę budowę dróg i stadionów. Zamiast walk o fotel przy stole (kto ma usiąść) czy opłacanego z moich podatków lowelasa agenta Tomka, bandy rzezimieszków aresztujących ludzi o świcie i doprowadzający do samobójstw, wolę przewidywalnych polityków.

Gdybym miał wybór PiS albo stado małp z ZOO, to wybrałbym małpy. Wybrałbym choćby dlatego, że wiem czego po małpach można się spodziewać.

Ja mogę się mylić, ale ci wszyscy, którzy nie zagłosowali na PiSuarów w swojej wielomilionowej masie mylić się nie mogą. Nie tylko ja odetchnąłem po wyborach, bo w trudnym okresie w jakim żyjemy potrzeba współdziałania w kraju i z innymi narodami, aby nie zmuszać nikogo do omijania łukiem wrogiego i nieprzewidywalnego kraju, jak to było z rurą na dnie Bałtyku.

Najbardziej klarownym sygnałem, że większość ludzi w Polsce myśli podobnie był wynik wyborów partii Palikota. Do wyborów poszli, aby dać wyraz swojej dezaprobaty w tym postępującej klerykalizacji.
              • ballest Re: Wyniki wyborow 11.10.11, 14:11
                To mi sie podobou:
                ""FAZ" zaznacza, że także Polacy muszą nauczyć się, jak wykorzystywać swoje szanse. Dziennik podkreśla, że poparcie Polaków dla UE nie może oznaczać tylko korzystania z europejskich funduszy i zachodnich gwarancji bezpieczeństwa. "Żądanie coraz to większych miliardów z brukselskiej kasy jest takim samym anachronizmem, jak ślepota społeczeństwa w sprawie europejskiej polityki klimatycznej, która nad Wisłą uważana jest wyłącznie za +zagrożenie dla naszego węgla+" - ocenia "FAZ". I dodaje, że Tusk musi zrobić wszystko, by wzmocnić awans Polski: posunąć naprzód reformę emerytur, rolniczych kas ubezpieczenia społecznego i służby zdrowia, a jednocześnie trzymać w cuglach finanse państwa. "Teraz ma do tego mandat" - pisze dziennik."
                • cirano Re: Wyniki wyborow 11.10.11, 14:37
                  Popiyrołech (myntalnie) ruch Palikota. Wtynczos szed z niym i Kutz i Kalisz i poru jeszcze... Teroz widza, że obstawioł sie typami z pod ciymnyj gwiazdy, popiyrajoncymi i domagajoncymi sie prawa adopcji dzieci przez pary homo... Mom niysmak. Jo stary demokrata
                  • rita100 Re: Wyniki wyborow 11.10.11, 22:29
                    Cirano, a czy to nie zachodu idzie ta moda Palikotowa ? I mnie to przeraża.
                    • berncik Re: Wyniki wyborow 11.10.11, 23:06
                      rita100 napisała:

> Cirano, a czy to nie zachodu idzie ta moda Palikotowa ? I mnie to przeraża.

Witom Cie Rita.Unos godali ze Palikot to typ spod ciemnyj gwiazy ,producent alkocholu,
                      i sprytny polityk.Tego Palikota wybierala przedewszystkim mlodzierz.Mysle ze bedzie mial klopoty
                      w nastepnych wyborach.Takie programy z tymi gejami nie maja przyszlosci.Nie w Polsce.
                      • rita100 Re: Wyniki wyborow 11.10.11, 23:20
                        Serwus Berncik, myślę, że nie masz racji z tym szybkim zniknięciem Palikota. Już myśli o zdejmowaniu krzyża z miejsc publicznych, o wyrzuceniu religii ze szkół i wiesz, to się cieszy powodzeniem wśród młodziezy. Inne pokolenie nam rośnie i kościół w nim jest największym przegranym tych wyborów. Ja nie widzę wyjścia z tej sytuacji.
                        A co na to Sloonska tradycja rodzinna ?

Dobrze, że Cie widzę Berncik, stasznie jestem zapracowana w swoim ogródku, takie tam hobbi.
                        Chodzi mi o pielęgnacje trawnika. Muszę chyba widłami porobić w nim dziurki, by lepiej go nawodnić na zimę ? A wiesz, ze nastawiłam sie na róże i pergole. A te róże, tyle tych odmian, jedna mi wyrosła na drzewo. Duzo by opowiadać.
                        A jak w Twoim ogródku ? Trawka rośnie spokojnie ?
                        • berncik Re: Wyniki wyborow 12.10.11, 00:03
                          Trawa po zeszlorocznej odnowy rosnie chocby gupio.co tydzien kosic.teraz przestala tak szybko rosnoc.Ten rok byl dla trawy bardzo dobry bylo duzo opadow i slonce za zbyt nie palilo.
                          Roze mom dosc kiepskie tz.te drugie albo trzecie.Nie som juz takie fajne i do tego chore ,
                          to sie nazywo jako rdza po naszemu (Rosenrost)Mom takie srodki ,ale zapominom pryskac
                          kilka razy co dwa tygodnie .Starosc nie radosc .Warzywa jakkartofle ,buraczki, fasola i tomaty udaly sie dobrze,.Duzo podzielilem,rodzinie ,znajomym ,somsiadom i kto tak jeszcze chciou.
                          Teraz nie idzie nic robic bo caly czas leje.Jak nie to zas na wiosne.
                          • rita100 Re: Wyniki wyborow 12.10.11, 10:02
                            Berncik, fakt, rok dla trawy był pomyślny i u nas. Teraz mieliśmy troszeczkę suszy. Nawet miejscami mchem porosła, ale mech zostawiam, bo jest taki mięciutki i wcale się nie wydeptuje, ładnie wygląda.
                            Ja róże nie doceniałam, ale od kiedy zakwitła mi tak jedna , którą wszyscy podziwiali, to dostałam napędu do nich. Nie pryskam niczym, no może tylko na mszyce, ale tak to staram by miały dużo wody w korzeniach. Nabyłam wiedzy o różach trochę to zaczęłam je nawet skupować.
                            Pokaże Ci zdjęcia, to sam zobaczysz, że i na skraweczku ziemi można sobie zrobić raj wzrokowy mimo swej nawet jak to piszesz starości. Myślisz, ze róża patrzy na Twój wiek ?

Trzeba będzie wyrychtować watek ogrodniczy, bo powstanie nam tu polityczny ogródek.
                            pozdrawiam
                        • kubiss Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 00:04
                          Jesli wierzyc mediom to Rosja i Niemcy ciesza sie ze wygral Tusk .
                          Skoro nasi sasiedzi sa z tego zadowoleni to z pewnoscia nie wrozy nic dobrego dla Polski :-(
                          • rita100 Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 10:05
                            Kubiss, nie patrz na to tak jakby chcieli widzieć Twoi wrogowie .
                            Dobre stosunki z sąsiadami trzeba mieć , lecz nie za każdą cenę.
                            • szwager_z_laband Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 11:53
                              ale Kaczynski z kozdym somsiadym je na wojynnyj sciezce

abo?
                              • kubiss Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 16:35
                                Nienawisc do Kaczynskich zostala wyhodowana przez Media .
                                To one nakazaly ludziom tak postrzegac braci Kaczynskich .
                                To bylo widac golym okiem :-)

Kaczynski byl nie po mysli ludziom ktorzy steruja PO .

Gdyby miedia chcialy teraz np. Zgnoic Pawlaka z PSL to by go ciagle osmieszaly
                                przekrecaly jego wypowiedzi az nagle wielu internautow zaczelo by go nienawidziec
                                tak samo jak Kaczynskiego .
                                To media kreuja swiadomosc "Maluczkich" kto jest CACY a kto jest Beee
                                • berncik Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 18:04
                                  Kubis boroku nie przekrencej i nie ci...ej .Bo kaczynscy se ciezko na swoja opinia zapracowali.
                                  To napewno nie media im zrobila opinie ,to Oni sami.
                                  • szwager_z_laband Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 18:58
                                    gynau tak samo to widza = ajnfach, "jak cie widzom, tak cie piszom".

media piszom to jak widzom, a w tym pszipadku nawet slepy widzi ze Kaczynski to naziol.
                                    • rita100 Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 20:29
                                      szwager_z_laband napisał:

> gynau tak samo to widza = ajnfach, "jak cie widzom, tak cie piszom".
                                      >
                                      > media piszom to jak widzom, a w tym pszipadku nawet slepy widzi ze Kaczynski to
                                      > naziol.

Media to dziennikarze, którzy też chcą zarabiać. Pieniądz rządzi.
                                      • szwager_z_laband Re: Wyniki wyrobow 13.10.11, 07:03
                                        ja piyniondz rzondzi

tysz KAczynski bele gupta powiy coby ino byc i miec.
                                  • kubiss Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 20:13
                                    berncik napisał:
                                    > Kubis boroku nie przekrencej i nie ci...ej
                                    Sam jestes borokiem i robolem z niemieckiej bausteli :-)
                                    -------------------------------------------------------------------------------
                                    Zobaczcie ile glupot mowia inni politycy i jakos nikt z tego nie robi wielkiego halo !
                                    Kaczynski jest sola w oku jak kiedys Kennedy - chociaz to dwie rozne postacie .
                                    Przypomnijta sobie jakie glupoty mowil kiedys Komorowski .
                                    Jego slowa nie zaszkodzily mu zostac marionetkowym Prezydentem RP.
                                    Stalo sie tak dlatego ze media go nie gnoily .
                                    • szwager_z_laband Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 20:16
                                      mogesz porownywac Komorowskego do Kaczynskego, ale z Kennedym to juz je fantastyka:))
                                  • rita100 Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 20:32
                                    berncik napisał:

> Kubis boroku nie przekrencej i nie ci...ej .Bo kaczynscy se ciezko na swoja opi
                                    > nia zapracowali.
                                    > To napewno nie media im zrobila opinie ,to Oni sami.

Berncik, media mogą wszystko.
                                    • 1fatum Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 20:44
                                      W takim razie, po co wybory, skoro są media.

Gdyby PiSlamisci wygrali, to media byłyby cacy, a tak są wrogiem. Media pokazują to co odczuwa społeczeństwo.
                                      Mamy media lewicowe, i prawicowe oraz te nijakie. Skoro media pokazuję, że Kaczor, to ciul, to tak myśli społeczeństwo, a nie media.
                                      Wybory pokazały, a nie media jak myśli społeczeństwo.

Ludzie chcą rozwoju, a nie nacjonalizmu i walki ze wszystkimi.
                                      dyby nie wynik wyborów, to byśmy byli na czele przed Ukrainą w politycznych wyrokach, a Łukaszenko byłby niedoścignionym wzorem demokracji.

Całe szczęście, że nie można wyborów sfałszować, bo Kaczyści daliby nam popalić.
                                      • rita100 Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 21:01
                                        1fatum napisał:
                                        > W takim razie, po co wybory, skoro są media.

żeby udawać demokrację !
                                        ----------------------------------------------
                                        >Media pokazuj ą to co odczuwa społeczeństwo.

Społeczeństwo jest różne i nie jednomyślne.
                                        --------------------------------------------------------
                                        > Mamy media lewicowe, i prawicowe oraz te nijakie. Skoro media pokazuję, że Kac
                                        > zor, to ciul, to tak myśli społeczeństwo, a nie media.

Media mamy upolitycznione i wszystkie prawią na jedną nutę , na szczęście jest internet i własny rozum.
                                        ------------------------------------------------------
                                        > Wybory pokazały, a nie media jak myśli społeczeństwo.

Wybory pokazały, że media dobrze kierują społeczeństwem.
                                        ------------------------------------------------------
                                        > Ludzie chcą rozwoju, a nie nacjonalizmu i walki ze wszystkimi.

Ludzie chcą przede wszystkim godnie żyć, a to pokaże przyszłość.
                                        -------------------------------------------------------
                                        > Całe szczęście, że nie można wyborów sfałszować, bo Kaczyści daliby nam popalić

Mówisz jak w tym sławnym kaberecie, jak dojdzie Kaczyński do władzy to słońce będzie wschodzić na zachodzie, a zachodzić na wschodzie, a tu moj druhu Kaczyński wcale nie chciał wygrać, bo po co ? Jak wygrać to z rozmachem.
                                        • szwager_z_laband Re: Wyniki wyrobow 13.10.11, 07:07
                                          a to ciekawo teoria - Kaczynski wcale niychciou wygrac?

mysla ze on z wszystkich najbardziyj chciou wygrac i najmiyj poradzi porazki pszebolec.

Rita on tak kipi niynawisciom ze nigdy niy wygro jak niy zmiyni taktyki.
                                          • rita100 Re: Wyniki wyrobow 13.10.11, 11:41
                                            > Rita on tak kipi niynawisciom ze nigdy niy wygro jak niy zmiyni taktyki.

Kaczyński sie nigdy nie zmieni, taki jest jak jest, czasy się zmienią, ale nie On. Zresztą po co ma się zmieniać, do Tuska ma sie upodobniać ? Kaczyński ma stały swój elektorat i Tusk ma swój, a wybór się dokonał. Nie jeden polityk zazdrości takiego stałego elektoratu. Widzisz co się stało ze zdrajcami czyli PJN.
                                            Niech już będzie tak jak jest. Czas pokaże jak to dalej bedzie.
                                            • hans-jurgen Re: Wyniki wyrobow 13.10.11, 13:39
                                              Serdecznie witam Rito!

Ja to widze tak:
                                              Polacy mieli do wyboru: wspolprace i negocjowanie kompromisow, albo prowadzenie
                                              polityki konfrontacji.
                                              Wybrali spokojne grylowanie w weekendy.
                                              • rita100 Re: Wyniki wyrobow 13.10.11, 21:07
                                                hans-jurgen napisał:

> Serdecznie witam Rito!
                                                >
                                                > Ja to widze tak:
                                                > Polacy mieli do wyboru: wspolprace i negocjowanie kompromisow, albo prowadzenie
                                                > polityki konfrontacji.
                                                > Wybrali spokojne grylowanie w weekendy.

Serwus Hans-Jurgen, miło widzieć tak dostojny nick :)
                                                Ja tam za bardzo nie płaczę po wyborach, bo nie mam pojęcia co czekałoby Polskę po wygranych wyborach przez PiS - jedno pewne, wielka zmiana warty, a wolę by ten rząd dokończył co zaczął, bo Polska w budowie. A faktycznie jest w budowie, bo często jadę pociągiem z południa na północ i widzę to naocznie.

Tylko dlaczego nie rozliczają za błędy śmiertelne tego rządu ? Tego nie da się wybaczyć. To jest policzek dla mnie, by Klich był wybrany do Sejmu, czy Kopacz marszałkiem Sejmu. Cenie Napieralskiego za to, ze honorowo oddał władzę w swojej partii.
                              • rita100 Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 20:27

> ale Kaczynski z kozdym somsiadym je na wojynnyj sciezce
                                >
                                > abo?

Ależ skąd, to medialna nagonka.
                                • rita100 Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 20:35
                                  wpolityce.pl/wydarzenia/16268-cejrowski-my-chcemy-zrobic-rewolucje-my-nie-chcemy-reformowac-gownianego-systemu-jak-nie-chcielismy-reformowac-komunizmu
                                  "To jednak Platforma Obywatelska wygrała wybory.Cejrowski i na to ma wytłumaczenie:

A my chcieliśmy te wybory wygrać? Chcieliśmy przejąć g…o, które narobił Tusk i jego spółka. Chcieliśmy sprzątać to wszystko. Niech oni sprzątają, niech się borykają z kłopotami, które sprawili. Wcale nie byłoby dobrze, gdyby PiS przejął władzę obecnie. Władzę trzeba przejąć trochę później. Najpierw rządzący muszą się utopić w tym szambie. Dopiero wtedy błogosławieństwem Bożym byłoby przejęcie władzy. Obecnie wygrana Jarosława Kaczyńskiego byłaby straszną karą dla niego."

• 1fatum Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 20:45
                                    rita100 napisała:

> wpolityce.pl/wydarzenia/16268-cejrowski-my-chcemy-zrobic-rewolucje-my-nie-chcemy-reformowac-gownianego-systemu-jak-nie-chcielismy-reformowac-komunizmu
                                    > "To jednak Platforma Obywatelska wygrała wybory.Cejrowski i na to ma wytłumacze
                                    > nie:
                                    >
                                    > A my chcieliśmy te wybory wygrać? Chcieliśmy przejąć g…o, które narobił T
                                    > usk i jego spółka. Chcieliśmy sprzątać to wszystko. Niech oni sprzątają, niech
                                    > się borykają z kłopotami, które sprawili. Wcale nie byłoby dobrze, gdyby PiS pr
                                    > zejął władzę obecnie. Władzę trzeba przejąć trochę później. Najpierw rządzący m
                                    > uszą się utopić w tym szambie. Dopiero wtedy błogosławieństwem Bożym byłoby prz
                                    > ejęcie władzy. Obecnie wygrana Jarosława Kaczyńskiego byłaby straszną karą dla
                                    > niego."
                                    >

Kim jest ten pedał Cejrowski, ze się tak autorytatywnie wypowiada?
                                    • rita100 Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 21:27
                                      1fatum napisał:
                                      > Kim jest ten ........

Joł, jak się wyrażasz, a potem masz pretensję, że inni tak wyzywają. Musisz najpierw buzię wymyć , a potem ją otwierać.
                                      Pan Wojciech Daniel Cejrowski to, jak to po nowoczesnemu Ci objaśnić ? Może tą metodą:
                                      pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Cejrowski
                                      A kogo uważasz Ty Fatum za autorytet ? Masz swój?
                                      • rita100 Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 21:33
                                        A propo Fatum, chciałam coś się poważnie zapytać o pewne zagadnienie, ale w tym tonie to ja przepraszam. Musimy się szanować, wszyscy. Jeśli nam wszystko już upodlono to przynajmniej my się szanujmy i przeciwnika też.
                                        • rita100 Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 21:56
                                          No nie gniewajcie się tak

Czy prawdą jest ten problem, nowy problem światowy oprócz globalnego kryzysu.

Cejrowski odpowiada na pytanie tak:

Wojna jest możliwa?

"A dlaczego nie? Przecież w Afryce mieszkają miliony ludzi, którzy za plecami mają Saharę, a przed sobą płytkie morze Śródziemne, które można pokonać pontonem w dwa dni. Po jego przepłynięciu można stanąć na żyznych ziemiach południowej Europy. Boję się wojny w Europie. Ona jest realnym zagrożeniem i jest dość blisko. Może przyjść piechotą z Turcji, z Maroka, z Grecji. Gdzie ci wkurzeni mają pójść? Ludzie z rewolucji arabskiej, czy z południa Europy mogą jedynie pójść na bogatszą Europę Północną. I wtedy przypominają się słowa mistyków, że Polska ma być zbawieniem Europy. Wielu z nich mówi, że Europa będzie zbawiona przez nasz kraj. Więc my musimy się odpowiednio mocno modlić. I robić to co możliwe po ludzku, by ulepszać nasz kraj."
                                          www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/chcemy-zrobic-rewolucje
                                          A dziś takie wieści, które nie podają media
                                          "Antychrześcijańskie czystki w Egipcie. "Atakowane są zgromadzenia wiernych, chrześcijańskie kobiety porywane"
                                          wpolityce.pl/wydarzenia/16300-antychrzescijanskie-czystki-w-egipcie-atakowane-sa-zgromadzenia-wiernych-chrzescijanskie-kobiety-porywane

• gryfny Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 22:28
                                            Jak sie domogosz szacunku zaczni szanowac rozum
                                            Potym uszanuj nos i nie wciepuj sam paranoi..... Bitte...Danke ,Rita
                                            • rita100 Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 22:35
                                              Z całym szacunkiem szanuje wszystkich i chylę głowę.
                                              Czasami lubię figle słowne tworzyć, ale nie ze złej woli.

Każdy z nas powinien szanować rozum, tylko sęk w tym, że rozum jest w każdym człowieku inny.
                                          • kubiss Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 23:24
                                            Rita
                                            Musisz sie przyzwyczaic ze Fatum dosc czesto uzywa
                                            Inwektyw typu sraczka osram pedaly itp
                                            Latwo go podpuscic do takich skojarzen .
                                            Bodajze tobie kiedys chcial dogodzic jezyczkiem
                                            Z jego postow wylazi gowniazeria ..... KubiSS
                                            • rita100 Re: Wyniki wyrobow 12.10.11, 23:27
                                              Pewnie się bardzo oburzył, ale przecież powinien brać przykład od Sloonzaków, oni nigdy nie przeklinają. Musimy pilnować się w kulturze. Nich to będzie naszym celem.
                                              I Ty Kubiss o tym pamiętaj.
                                • szwager_z_laband Re: Wyniki wyrobow 13.10.11, 07:04
                                  wybocz Rita, ale to on najyzdzo na Slonzokow np

abo?
                                  • rita100 Re: Wyniki wyrobow 13.10.11, 11:34
                                    Nie ma abo, Laband, czas przestać się kłócić. To miałam na myśli.
                                • herbjelita Re: Wyniki wyrobow 13.10.11, 15:21
                                  rita100 napisała:

Ależ skąd, to medialna nagonka.

Witom cie Rita!
                                  Ale ta nagonka powoduje Kaczynski som takimi sloganami jak:
                                  biala flaga, ktorej przeciwienstem sa wojenne sztandary.
                                  nieprzypadkowa Kanzlerz, co stanowi ingerencje w wewnetrzne sprawy Niemiec.
                                  systematyczne przejmowanie znaszych zachodnich ziem, co jest 100 % insynuacja
                                  zakamuflowana niemiecka opcja, co jest wielka obraza Slazakow

Gdyby Kaczynski w tej kampanii wyborczej zajmowal sie rzeczywistymi problemami Polski, wszystko bylby w przadku i zadnej medialnej kampanii by nie bylo. Jego milosc do zatargow nie tylko z sasiadami jest znana, dlatego tez cala Europa odetchnela u ulga po jego ponownej przegranej. Rita, tak oto widza tego prezesa. On do ugodowej polityki nie jest zdolny, on jest zakompleksony i to jest jego problem.
                                  • berncik Re: Wyniki wyrobow 13.10.11, 19:49
                                    Kaczyński: popełniliśmy błąd. Można było to przewidzieć
                                    PREZES PIS O REAKCJI NA SWOJE SŁOWA O MERKEL

www.tvn24.pl/12690,1720686,0,1,kaczynski-popelnilismy-blad-mozna-bylo-to-przewidziec,wiadomosc.html
                                    • rita100 Re: Wyniki wyrobow 13.10.11, 20:59
                                      berncik napisał:

> Kaczyński: popełniliśmy błąd. Można było to przewidzieć
                                      > PREZES PIS O REAKCJI NA SWOJE SŁOWA O MERKEL
                                      >
                                      > www.tvn24.pl/12690,1720686,0,1,kaczynski-popelnilismy-blad-mozna-bylo-to-przewidziec,wiadomosc.html

Nie ma co sie biczować i tak by nie wygrali, jedynie, może więcej posłów by mieli w Sejmie i opozycja byłaby mocniejsza. Ludzie się boją PiS-U.
                                  • rita100 Re: Wyniki wyrobow 13.10.11, 20:57
                                    herbjelita napisał:
                                    > Ale ta nagonka powoduje Kaczynski som takimi sloganami jak:
                                    > biala flaga, ktorej przeciwienstem sa wojenne sztandary.
                                    > nieprzypadkowa Kanzlerz, co stanowi ingerencje w wewnetrzne sprawy Niemi
                                    > ec.
                                    > systematyczne przejmowanie znaszych zachodnich ziem, co jest 100 % insyn
                                    > uacja
                                    > zakamuflowana niemiecka opcja, co jest wielka obraza Slazakow

Dobrze mówisz, jest coś w tym. Kaczyńskiego słownictwo i myśli są czasami dwuznaczne. Wypowiada się tak, jakby wszyscy rozumieli co ma na myśli. A ja, jako powiedzmy wyborca wcale nie muszę znać tak szczegółowo zagadnienia, polityczne , historyczne czy gospodarcze.
                                    I ta biała flaga bardziej kojarzy mi się z pokojem niż miałaby wisieć czerwona flaga.
                                    Masz rację i nie potrafi przekonać Slonzaków do siebie, choć chce dobrze, ale nie można jednym torem ciągle jechać. Brakuje mu daru zjednywania sobie ludzi.

Jak to jest, że Europa odetchnęła z ulgą, a Polonia amerykańska w szoku.

• 1fatum Re: Wyniki wyborow 13.10.11, 21:58
      Golono, strzyżono.
      Nie ma sensu się spierać, bo racja nigdy nie pokona fanatyzmu.
      Nie wchodzę w ten spór, bo to bezcelowe.
      Zacznę dyskusję, jak ktoś pokaże jak się dyskutuje z z kimś, kto jest zaimpregnowany i przekonać się nie da, ale dyskutuje jedynie po to, aby pokazać swój fanatyzm.
      To nasza odmiana islamizmu i tylko zawołanie jest inne " Kaczor akbar".
      • hanys_hans Re: Wyniki wyborow 19.10.11, 12:20
        www.youtube.com/watch?v=0jA_ykU92ow&feature=related
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka