Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy wypada....? chyba dalam plame:(

16.11.06, 16:11
    czy wypada prosic o przelozenie rozmowy kwalifikacyjnej?
    3 tyg. temu wyslalam swoaj aplikacje do pewnej firmy. Przed chwila zadzwonila
    do mnie babka. Jestem bardzo zaskoczona tym tel. bo myslalam, ze juz dawno po
    rekrutacji a firma juz kogos wybrala. Kobieta prosila o spotkanie w
    jutrzejszym dniu...no wlasnie. Obecnie jestem w innym miescie i grzecznie
    odmowilam mowiac, ze nie ma mnie teraz na mijescu. Jednoczesnie zapytalam czy
    moglabym skontaktowac sie z nia w przyszlym tyg. i wtedy sie umowimy.

JAk myslicie czy mam jescze jakies szanse?? czy jestem juz skreslona?
    Obserwuj wątek
      • m_ryjek Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( 16.11.06, 16:13
        a najgorsze jest to, ze gdy zadz. tel. sluchalam glosnej muzyki i poprosilam o
        powtorzenie nazwiska...!!!

;(((
      • houhou Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( 16.11.06, 16:28

Jeżeli byłaś grzeczna, to nie dałaś plamy.
        Lepiej poprosić o powtórzenie nazwiska, niż przy najbliższej okazji z pani
        Kownackiej zrobić Kowalską.
        Obowiązku siedzenia na pupie w jednym miejscu też nie masz, więc jeśli
        pracodawca jest poważnie zainteresowany twoją osobą i może przełożyć spotkanie
        na inny termin to wszystko gra.
        Powodzenia!

---------------
        "(...)nawet żyrafę ze stołka jak bieda...
        i tylko jeża przelecieć się nie da!!!"
        • m_ryjek Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( 16.11.06, 16:39
          A jak myslisz??
          mam jakies szanse? ja na miejscu bede dopiero we wtorek 9wczesniej nie moge) a
          do tego czasu moga juz kogos wybrac:((

A tak w ogole to zazwyczaj firmy przeprowadzaja rozamwy ze wszystkimi
          kandydatami i potem wybieraja czy moze poczekaja na mnie??
      • girlfrompoland Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( 16.11.06, 16:37
        Niby nic, a jednak pierwsze wrazenie (nawet telefoniczne jest wazne). Powodzenia.
      • annajustyna Zachowalas sie w pelni profesjonalnie!!! 16.11.06, 16:38
        Glowa do gory!!!
        • annajustyna A co do muzyki - zgodnie z zasada, ze nie zna sie 16.11.06, 16:40
          dnia ani godziny w przyszlosci zawsze sciszaj muze, jak odbierasz telefon.
          Prosba o powtorzenie nazwiska i przelozenie terminu to cos zupelnie normalnego!!!
      • m_ryjek Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( 16.11.06, 16:42
        Wiecie coo...teraz chce mi sie plakac:((

Powysylalam juz tyle CV, teraz jest (byla?) jakas nadzieja a mnie nie ma:(
        to sie nazywa PECH!!
        • Gość: Ewa Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( IP: 195.116.125.* 16.11.06, 17:28
          Słuchaj nie ma co płakać, jesli babka już nie zadzwoni (w moim przypadku tak
          bylo, że ktoś mial zadzwonic później tego samego dnia bo niewiedzialam czy
          anstęępnego dnia będę mogła być na rozmowie 400 km od mojego miasta zamieszkania
          i pani niestey już niezadzwoniłą- nie ma co ukrywać kandydatów mają mnóstwo i
          czasem mogą wybrzydzać) to będziesz miała nauczkę na przyszość- ja zawsze
          wyłączam wszystko zanim odbiorę telefon i najczęściej i tak pytam poraz drugi o
          nazwisko albo nazwę firmy więc się nie przejmuj, na drugi raz umów się od razu
          na rozmowę za tydzień (skoro wiesz, że na przykłąd w przyszly piątek już
          będziesz w tym mieście) poproś o spotkanie w przyszly tydzień. Jeśli nie będą
          się chcieli zgodzić to znaczy że nie mają szacunku dla potencjalnych pracownków
          i chyba lepiej w takiej firmie nie pracować. Myśle, że lepiej nie zostawiać
          sprawy w sytuacji- niech pani zadzwoni tylko próbowac "wymusić" jakiś inny
          termin rozmowy albo prosić o telefon pod który możesz zadzwonić później w celu
          umówienia się (jesli pani sama nie może decydować o zmianie terminu). Glowa do
          góry, nie jest powiedziane , że nie zadzwonią, skoro od wysłania CV minęło 3
          tygodnie znaczy że raczej nei prowadzą jakiejś szybkiej rekrutacji i jest
          szansa, że jeszcze się odezwą.
      • iberia30 Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( 16.11.06, 17:21
        moglas sie od razu umowic na inny termin.
        Pamietam jak kiedys umawialam rozmowe i facet powiedzial, ze na godz.12 to nie
        da rady bo ma spotkanie w innym miescie i zdazy dopiero na g.16....Zostal
        umowiony na g.16 i od 5 lat pracuje w firmie :-).Wszystko zalezy na kogo
        trafisz:-).
      • m_ryjek Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( 16.11.06, 17:26
        Zadzwonie jutro z rana i poprosze o spotkanie w nastepnym tygodniu. Moze sie uda?

Trzymajcie kciuki!
        jak co to dam znac...
        • iberia30 Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( 16.11.06, 17:32
          Bedzie dobrze :-), powodzenia.
      • m_ryjek Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( 16.11.06, 17:40
        Dziewczyny dzieki za rady:)

Jutro zadzwonie na pewno. Nie spodziewalam sie tego telefonu a poza tym pani
        dzwonila z nr zastrzez.wiec myslaalm, ze to moja mama...

Czy wypada np. zaproponowac rozmowe na wtorek-srode?? A moze to firma powinna
        wybrac termin?

Mozecie mi cos doradzic?? mam sama wyznaczyc terminj czy czekac az pani cos
        zapropnuje??

To bylaby moja pierwsza powazna praca i okropnie sie denerwuje:/
        • spacecoyote Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( 16.11.06, 17:59
          Sama nie mozesz wyznaczyc, mozesz im powiedziec: "Jestem do dyspozycji wtedy,
          wtedy i wtedy; czy ktorys z tych terminow panstwu odpowiada?" przynajmniej beda
          wiedzieli, ze jestes powaznie zainteresowana.
          • m_ryjek Re: Czy wypada....? chyba dalam plame:( 16.11.06, 18:29
            Space bardzo dziekuje:)
            Tak zrobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka