Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o moim CV

30.11.06, 12:10
    Witam!

Stworzyłem sobie właśnie CV i mam nieodparte wrażenie, że jest ono, delikatnie
    mówiąc, nietypowe.

W skrócie: 24 lata, 2001-2004 dzienne studia (5 letnie) Ochrona Środowiska, w
    międzyczasie jeden semestr na innej uczelni kierunek Geografia (zrezygnowałem
    szybko), w 2004 zrezygnowałem z OŚ i rozpocząłem zaoczne studia dziennikarskie
    (jestem na 3 roku). Od 16 roku życia każde wakacje przepracowałem za granicą,
    głównie we Francji, trochę w Anglii, była to praca na czarno, na budowach.
    Mówię dobrze po angielsku, nieco gorzej po niemiecku, do tego mam silne
    podstawy francuskiego i arabskiego (których to nadal sie uczę). Właśnie
    skończyłem praktykę w jednym z lokalnych mediów. Hmm no i to chyba wszystko
    co się liczy w moim CV. Reszta to różne, wg mnie zupełnie zbędne i założę się
    że często zmyślane, bajery.

1. Czy warto zamieszczać te wszystkie informacje?
    2. Jeśli nie to co powinienem pominąć i dlaczego?
    3. Czy to CV, rzeczywiście jest nietypowe, czy mi się tak tylko wydaje?

Dodam tylko, że nie szukam pracy w jakiejś konkretnej branży czy firmie, tak
    tylko się chciałem zorientować zanim gdziekolwiek to wyślę, bo akurat sytuacja
    zmusza mnie do podjęcia pracy. ;)

Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • patrycja.zasieczna Re: Co sądzicie o moim CV 30.11.06, 15:42
        W przypadku, gdy nie aplikuje Pan na okreslone satnowisko, ani nie ma dla Pana
        zanaczenia branza, prosze umiescic w cv wszelkie infomacje dotyczace Pana
        wyksztalcenia oraz doswiadczenia zawodowego.
      • carte-blanche Re: Co sądzicie o moim CV 30.11.06, 15:48
        Nie chciałbym patrzeć na to niczym rekruter doszukujący się negatywnych aspektów
        w twoim CV, ale stawiam na to, że w 9/10 przypadków zostaniesz zapytany o motywy
        rezygnacji ze studiów OŚ - dopiero po 3 latach. Myślę, że możesz zostać odebrany
        jako osoba niezdecydowana, nie wiedząca jaką chce podążać drogą, a na dokładkę
        nie umiejąca podejmować istotnych decyzji (rezygnacja dopiero po 3 latach).
        Nie życzę Ci tego, byś został tak odczytany, ale takie są moje przypuszczenia.

W każdym razie powodzenia!
      • wgajewski1 Re: Co sądzicie o moim CV 05.12.06, 13:54
        ja wlasciwie zwalczam poglad mowiacy, ze wystarczy nam jedno CV. Uwazam, i moja
        praktyka to potwierdza, ze trzeba wysylac dopasowane do potrzeb pracodawcy CV.

Takze zastanow sie, do kogo chcesz wysylac swoje dokumenty i odpowiednio
        sprofiluj kolejnosc informacji i zawartosc. Jesli nie masz zbyt duzego
        doswiadczenia, mozesz na gorze opisac swoje umiejetnosci (poprate przykladami),
        ktore wskazuja, ze bedziesz dobry pracy o ktora sie starasz.

Jesli chodzi o Twoja sytuacje, to wydaje mi sie ze jest ona relatywnie
        standardowa tzn. pewnie kilka osob o podobnej historii by sie znalazlo, choc
        oczywiscie szczegoly sa specyficzne dla Ciebie.
      • agulle a wpisujecie do cv prace za granicą, nawet nielega 15.12.06, 13:43
        lną?
        Chodzi mi o to, że ja mam dziure w zyciorysie i w tym czasipracowalam za
        granica (nielegalnie) nie zaznaczam tego w CV, powinnam?
        • patrycja.zasieczna Re: a wpisujecie do cv prace za granicą, nawet ni 27.12.06, 12:02
          Proponuje umiescic rowniez swoje doswiadczenie w okresie, ktorego nie moze Pani
          udokumentowac.
      • krytykantka07 Re: Co sądzicie o moim CV 27.12.06, 14:01
        Powiem tak: CV jest nietypowe, ale może i Ty jesteś nietypowy :). Możesz mieć
        szansę obronić swoje CV, ale musisz pokazać, że w tym szaleństwie jest metoda,
        tzn. że to wszystko było przez Ciebie zaplanowane i było celowe. Inaczej
        mówiąc: słabe strony, które widzą inni, przedstawić jako swoje atuty. A w tym
        celu napisać LM również nietypowy.
        Pozdrawiam. Basia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka