Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

millennium bank

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:54
    Witam, w piatek ide na rozmowe do tego banku w Bielsku.

Chciałbym sie dowiedziec jak obecnie wygląda proces rekrytacyjny

I jakich ludzi szukają i na co zwrocic szczegolna uwage?

Przeczytałem juz posty z wyszukiwarki ale są one z przed 2 lat

Z gory dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • maya1981 Re: millennium bank 05.12.06, 22:39
        co chcesz wiedzieć?
        • Gość: marek Re: millennium bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:45
          Chciałbym sie dowiedziec jak obecnie wygląda proces rekrytacyjny

I jakich ludzi szukają i na co zwrocic szczegolna uwage?

stanowisko asystenta klienta
          • maya1981 Re: millennium bank 05.12.06, 23:01
            W przypadku mojego brata rozmowa trwała 15 min. Pytania standard: czemu tan
            bank a nie inny? krótka scena sprzedażowa, pytanie o doświadczenie. Zadzwonili
            2 dni potem z ofertą pracy
            • Gość: blanka Re: millennium bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:13
              Kogo najcześciej wybierają chodzi mi o asystenta klenta na co zwracaja uwagę
              przy wyborze potencjalnego kandydata?
              • maya1981 Re: millennium bank 06.12.06, 17:23
                trudno mi powiedziec na co zwracają uwage bo nie pracuje w HR ale myśle że
                doświadczenie nawet minimalne się liczy i miła aparycja. Ale jesli rozmowa jest
                z dyrektorem oddziału to wiele zależy indywidualnie od jego oceny.
      • Gość: tdrk Re: millennium bank IP: *.c160.msk.pl 06.12.06, 17:43
        Radze Ci wrzucic w wyszukiwarke tego forum nazwe banku. Lepiej uwazac. Jesli
        wierzyc informacjm podawanym przez bylych pracownikow- to juz lepiej sobie
        odpuscic prace w tym banku. Jak poszukasz to znajdziesz troceh informacji. Choc
        mzoe sporo zalezy od oddzialu i szefa.
        • maya1981 Re: millennium bank 06.12.06, 18:09
          zgadzam sie w 100%. Poza lojalką na 2,5 roku jest pełna odpowiedzialność
          finansowa i ogromne plany sprzedażowe
          • Gość: natala Re: millennium bank IP: *.centertel.pl 06.12.06, 19:08
            A czego dokładnie dotyczy ta lojalka??????????
            • Gość: Były pracownik Re: millennium bank IP: *.icpnet.pl 06.12.06, 19:19
              no to chłopie lepiej się dobrze zastanów w co chcesz wdepnąć...pracowałem na
              tym stanowisku przez roku czasu...brak możliwości rozwoju, mała kasa, śmieszny
              śmieszny system motywacyjny, baaardzo duża odpowiedzialność kasowa, a w dodatku
              plany sprzedażowe zwiększanie z miesiąca na miesiąc. Moim głównym powodem
              zerwania umowy była praca po godzinach w oddziale, brak możliwości rozwoju i
              mała kasa. Z tego co się orientuję MB ma najniższą płacę na tym stanowisku
              spośród innych Banków...no i pozostaje lojalka...ja miałem na rok czasu,ale nie
              wiem jak jest teraz,pozdro!
              • Gość: pracownik Re: millennium bank IP: *.orange.pl 06.12.06, 20:42
                Pracuje w millennium od roku jeśli chodzi o doświadczenie to nie miałam żadnego
                w bankowości.Rozmowa składa się z 2 etapów - 1 z dyrektorem danego regionu, 2 z
                dyrektorem w Warszawie.Jeśli się dopstaniesz to czekają Cię 2 miesiące szkolenia
                w Warszawie.Sama praca w oddziale nie jest taka zła jak tu piszą.Plany
                sprzedażowe są do wykonania, w ostatnim czasie zmienił się system premiowania,
                kiedyś z premią zarabiałam 2000zł. a teraz z premią zarobiłam 4000zł.Praca nie
                jest łatwa i nie dla każdego, trzeba mieć mocne nerwy, bo odpowiedzialnośc jest
                duża(jak wszędzie gdzie pracuje się z pieniędzmi.Jeśli chodzi umowe
                lojalnościową to jest na 2 lata, ale jak się zwolnisz przed upływem 2 lat to i
                tak nic nie płacisz.Ja jestem bardzo zadowolona zarobki wcale nie są złe jak na
                takiego szaraczka i mam umowę na stałe.

Pozdrawiam i życze powodzenia
            • maya1981 Re: millennium bank 06.12.06, 19:50
              Lojalka dotyczy zmiany pracy. Jesli chcesz zrezygnowac z pracy to w innym banku
              nie wolno ci jej podjąć przez kolejne 2.5 roku, pod groźbą kar finansowych
              • Gość: natala Re: millennium bank IP: *.centertel.pl 06.12.06, 21:31
                Maya1981, a kiedy się tą lojalkę podpisuję, na okresie próbnym czy po tym
                okresie, ja jestem nowym pracownikiem Millennium w trakcie szkoleń i nic
                takiego narazie nie podpisywałam, jedyne co to że zwrócę 2/3 kosztów szkoleń
                jeżli rozwiązę umowę w ciągu 2 lat.
                • Gość: gość Re: millennium bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:41
                  A jakie są zarobki?
                  • maya1981 Re: millennium bank 06.12.06, 22:02
                    w Łodzi 1850 brutto na wejście jako doradca klienta
                • maya1981 Re: millennium bank 06.12.06, 21:55
                  aż tak dobrze sie nie orientuje ale mój brat dostał do podpisu to co ty.
                  Podziekował jednak za takie warunki.
              • jimmyjazz Re: millennium bank 06.12.06, 22:02
                maya1981 napisała:

> Lojalka dotyczy zmiany pracy. Jesli chcesz zrezygnowac z pracy to w innym
                banku nie wolno ci jej podjąć przez kolejne 2.5 roku, pod groźbą kar finansowych

Banialuki i straszak na niezorientowanych.
                Zakaz konkurencji to nic strasznego. Spokojnie możesz podejmować prace w innym
                banku - aby dokagać się od ciebie jakiejkolwiek kasy MB musiałby udowodnić że
                twoja działalnośc przynosi mu straty - co jest dosyć trudne (no chyba że
                faktycznie wykradasz klientów, dane, kontakty itp.)

Wrzućcie sobie w google i poczytajcie.
                • maya1981 Re: millennium bank 06.12.06, 22:10
                  Radzę Tobie bardziej zapozanć się z pojęciem zakazu konkurencji. Mój mąż nie
                  może przez to zmienić pracy na lepszą bo musiałby wybulić 40000 tys za
                  szkolenia i straty jakie poniesie firma. Przed lojalką nie ma ochrony bo to ona
                  ma chronic pracodawców i jak jest skonstruowana właściwie to nie ma na nią
                  mocnych. Więc nie pisz że to banialuki bo taka jest rzeczywistość większych
                  koncernów.
                  • jimmyjazz Re: millennium bank 07.12.06, 08:17
                    maya1981 napisała:

> Radzę Tobie bardziej zapozanć się z pojęciem zakazu konkurencji. Mój mąż nie
                    > może przez to zmienić pracy na lepszą bo musiałby wybulić 40000 tys za
                    > szkolenia i straty jakie poniesie firma. Przed lojalką nie ma ochrony bo to
                    ona ma chronic pracodawców i jak jest skonstruowana właściwie to nie ma na nią
                    > mocnych. Więc nie pisz że to banialuki bo taka jest rzeczywistość większych
                    > koncernów.

Jak musi zwracać za szkolenie - to to nie jest zakaz konkurencji - zakaz
                    konkurecji nie mówi nic o zwrotach za szkolenia.

jeśli pracowniki zmienia pracę i nie przestrzega zakazu konkurencji to
                    pracodawca może od niego rządać odszkodowania tylko jeśli poniesie z tego tytułu
                    jakieś straty. Poczytaj w googlach a nie panikuj.
                    • maya1981 Re: millennium bank 07.12.06, 08:57
                      A kto tu panikuje.....jeśli umowa o zakazie konkurencji wyraźnie wskazuje jaką
                      kwotą objęty jest zakaz, a tkaże jaki zakres działań podlega zakazowi to nie
                      wyklucza to również ujęcia w to szkolenia. Tylko musi byc to wprost wskazane w
                      umowie. W moim przypadku tak jest.
                      • Gość: gosc Re: millennium bank IP: 217.144.223.* 07.12.06, 11:36
                        lojalka jest niezgodna z konstytucją, a wszystko co jest z nia niezgodne mozna sobie.... poszukaj w google
                        • maya1981 Re: millennium bank 07.12.06, 14:14
                          Czemu mnie wszyscy odsyłają do google??? a moze lepiej zerknąc do ustawy i do
                          wyroków SN a nie szukac w necie??
                          Gdyby nie było zgodne z Konstytucją to nie byłoby regulowane KP i dodatkowymi
                          przepisami.

Ale chyba zbaczamy z głownego wątku. Post dotyczy MB a nie rozważań prawnych
                          nad zakazem konkurencji.
                  • Gość: gosc Re: millennium bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:50
                    maya1981 napisała:

> Radzę Tobie bardziej zapozanć się z pojęciem zakazu konkurencji. Mój mąż nie
                    > może przez to zmienić pracy na lepszą bo musiałby wybulić 40000 tys za
                    > szkolenia i straty jakie poniesie firma. Przed lojalką nie ma ochrony bo to
                    ona
                    >
                    > ma chronic pracodawców i jak jest skonstruowana właściwie to nie ma na nią
                    > mocnych. Więc nie pisz że to banialuki bo taka jest rzeczywistość większych
                    > koncernów.

Mylicie pojęcia. Zazwyczaj w banku podpisuje sie tajemnice bankową. Ja mam z
                    jednym podpisana na 2 lata, a pomimo tego szukam pracy w banku. Moge pracowac w
                    innym banku, ale nie moge zdreadzac wszystkiego co w poprzednim bylo objete
                    tajemnica.
                    Podpisuje sie tez tzw. lojalki czyli deklarujesz ze przez dany okres czasu
                    pracujesz dla danego pracodawcy. W mojej ostatniej firmie np. opłacano studia,
                    ale trzeba było podpisać lojalkę, że po skończeniu studiów przepracuje się dla
                    tej firmy trzy lata. Jeżeli zrezygnuje sie wcześniej należy pokryć koszt jaki
                    poniosła firma.
                    Trzecie umowy to o zakazie konkurecji, ale one mają tylko ważność jezeli w
                    danej umowie pracodawca zaznaczyl jaką kwotę odszkodowania zapłaci dla danego
                    pracownika jesli nie podejmie pracy u konkurencji.

• jimmyjazz Re: millennium bank 07.12.06, 22:51
                      Gość portalu: gosc napisał(a):

> Mylicie pojęcia. Zazwyczaj w banku podpisuje sie tajemnice bankową. Ja mam z
                      > jednym podpisana na 2 lata, a pomimo tego szukam pracy w banku. Moge pracowac
                      w
                      >
                      > innym banku, ale nie moge zdreadzac wszystkiego co w poprzednim bylo objete
                      > tajemnica.
                      > Podpisuje sie tez tzw. lojalki czyli deklarujesz ze przez dany okres czasu
                      > pracujesz dla danego pracodawcy. W mojej ostatniej firmie np. opłacano
                      studia,
                      > ale trzeba było podpisać lojalkę, że po skończeniu studiów przepracuje się
                      dla
                      > tej firmy trzy lata. Jeżeli zrezygnuje sie wcześniej należy pokryć koszt jaki
                      > poniosła firma.
                      > Trzecie umowy to o zakazie konkurecji, ale one mają tylko ważność jezeli w
                      > danej umowie pracodawca zaznaczyl jaką kwotę odszkodowania zapłaci dla danego
                      > pracownika jesli nie podejmie pracy u konkurencji.

Masz pełną rację, ale nie chciało mi się już tłumaczyć różnic pomiędzu np
                      zwrotami kosztów szkoleń a zakazem konkurencji. Jak ktoś chce to niech wierzy
                      że to jedno i to samo, jego sprawa.
                      Zresztą zbaczamy z tematu :)
                      • Gość: pracownik Re: millennium bank IP: 217.116.110.* 08.12.06, 07:29
                        W tej sytuacji nie ma to żadnego znaczenia bo w tym banku podpisuje się i jedno
                        i drugie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka