Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Odnosnie stażu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:11
    Mam następujące pytanie... Ale najpierw mały wstęp. Odbywam staż w pewnym
    zakładzie (muszę dojeżdżać) a dziś znalazłem ofertę przyjęcia stażystów w
    mojej miejscowości. Ogólnie to chodzi mi o to czy jest możliwość
    przeniesienia stażu??
    Obserwuj wątek
      • Gość: diwa Re: Odnosnie stażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:42
        Na pewno jest, tyle ze musi się zgodzić i teraźniejszy pracodawca, i ten do
        ktorego miałbyś przejść, a wszystko trzeba załtwić przez PUP, ale warto
        spróbować.
        • Gość: Earvin Re: Odnosnie stażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:03
          w sumie zgodę tego nowego pracodawcy bym miał :) a zależy mi na tym bardzo..
          będę miał o wiele wygodniej! Aha a jeszcze jest jeden taki mankament ze w
          styczniu kończy mi się staż (to będzie 6 miesięcy), i chyba nie będzie problemu
          jak zostanie mi przedłużony staż o kolejne 6 miesięcy??
          • Gość: diwa Re: Odnosnie stażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:10
            wydaje mi się, ze tu bedzie problem, ponieważ absolewntowi przysługuje tylko
            jeden staż - najlepiej iść do PUP, tyle ze ta instytucja odstrasza z
            załatwianiem spraw, bynajmniej mnie ...
            napisz czy ci się udało.
            pozdrawiam
            • markus.kembi Re: Odnosnie stażu 12.12.06, 13:13
              Gość portalu: diwa napisał(a):

> wydaje mi się, ze tu bedzie problem, ponieważ absolewntowi przysługuje tylko
              > jeden staż

Nieprawda.
          • Gość: adi Re: Odnosnie stażu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:34
            posłuchaj...jak najszubciej przejdź się do PuPiku, który skierował Cię na tsaż
            i dowiedz się jak załatwić formalności, ale najprawdopodobniej będzie to
            polegało na tym, że po skończeniu stażu u jednego pracodawcy zostaniesz
            skierowany na kolejny staż u tego nowego. maxymalny czas trwania Twojego stażu
            to 12 m - cy i dobrze gdy pracodawcza zadeklaruje we wniosku o przyjęcie Cię na
            staż, że potem Cię zatrudni.
            pozdrawiam
            • Gość: poloko Re: Odnosnie stażu IP: 87.204.12.* 12.12.06, 16:00
              mozna byc tylko na 1 stazu (max do 12 m-cy).
              wg mojej wiedzy i doswiadczen z pupem nici z Twojego przeniesienia.
              ale walcz, powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka