Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kosmetolog

• Gość: lila Kosmetolog IP: *.chello.pl 10.08.09, 00:57
        A czy ktoś, kto skonczył kosmetologię może napisać gdzie teraz pracuje po tym
        kierunku?
        Ja mam koleżankę która szuka już pracy i nic poza pracą kosmetyczki jej nikt
        nie oferuje.
        • hel.lo Re: Kosmetolog 02.09.09, 22:19
          NA RYNKU PRACY KOSMETOLOGÓW JEST JUŻ PRZESYT A WSZYSCY KTÓRYCH ZNAM I Z KTÓRYMI
          STUDIOWAŁAM ALBO SZUKAJĄ PRACY ALBO PRACUJĄ JAKO KOSMETYCZKI, JEDNA ZAS W SZKOLE
          POLICEALNEJ JAKO NAUCZYCIEL ALE MUSIAŁA ZROBIĆ KURS PEDAGOGICZNY ROCZNY
          • Gość: Kamila Re: Kosmetolog IP: 83.1.144.* 07.09.09, 20:05
            Witam!
            Za rok piszę maturę i mam przed sobą barrdzo trudny wybór życiowy, tj. studia.
            Zastanawiam się nad farmacją i kosmetologią, marzę o tym, by móc pracować w firmie zajmująca się produkcją kosmetyków, jednakże mimo wszystko mam dylemat.
            Pochodzę z Dolnego Śląsk i tutaj niestety mało jest uczelni na których mogłabym studiować kosmetologię.
            Proszę o pomoc.
            Jeśli posiadacie jakieś informacje co do studiów kosmetologicznych w woj. dolnośląskim, jeśli potraficie pomóc dokonać mi wyboru między farmacją a kosmetologią.
            Zastanawiałam się też nad studiowaniem w Niemczech, a konkretnie w Zittau, jeśli wiecie cos o kosmetologii i farmacji w tym mieście prosiłabym o kontak.
            Mój mail, to kamila_krzak24@wp.pl
            Dziękuję ogrrromnie z góry:)
            Pozdawiam
      • Gość: AGNES 86 Kosmetolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 18:05
        Witam w naszym kraju dzieje sie coś niedobrego ludzie po studiach
        uważają sie za lepszych mówiąc wprost wydaje im sie ze papier w ręce
        to wszystko... Ja skończyłam policealną 2letnią szkołę pracuje 3 lata
        w zawodzie,współpracuję z dermatologiem i chirurgiem medycyny
        estetycznej.Do mojego gabinetu przychodzą na praktyki studentki
        renomowanych szkół wyższych ,ich umiejetności praktyczne są na bardzo
        słabym poziomie , boja sie zostac sam na sam z klientką , wiele z
        nich nie potrafi nawet rozpoznać rodzaju cery....trzeba im pokazać
        nawet jak trzymać pilnik..
        • Gość: Venya0510 Re: Kosmetolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 17:22
          Widocznie wybieracie złych praktykantów :) Sama studiuję kosmtologię
          w Warszawie i nie narzekam... mamy dużo zajęć praktycznych, bardzo
          dobrą kadrę, dużo zajęć z dermatologii, fizjologii... kończąć na
          perfumerii. Jest naprawdę dużo nauki. Jeśli chodzi o praktyczne
          przygotowanie do zawodu to dobrze wiemy że nauka w szkole nie
          wystarczy pewne umiejętności po prostu trzeba wyćwiczyć. Chciałabym
          tu poruszyć trochę inny asoekt a mianowicie... przraża mnie to, że
          do takich szkół idą osoby bez żadnych podstaw chemii... Dlaczego? Bo
          mylą kosmetologów z kosmetyczkami... W nawiązaniu do poprzedniej
          wypowiedzi... nie uważam się za kogoś lepszego tylko dlatego, że
          jestem po studiach... Po prostu mylimy pojęcia... Celem kosmtologa
          jest głównie... wiedza o kosmetykach, znajomość ich składu
          pozwalająca dopasować odpowiedni kosmetyk dla klientów... a celem
          podrzędnym jest wykonywanie zabiegów. Oczywiście dobry kosmetolog
          powinien posiadać wiedzę toretyczną jak też praktyczną. Ale nei
          uogólniajmy że studenci kosmetologii nie potrafią wykonywać
          naprostszych zabiegów.
      • Gość: Agnieszka71 Kosmetolog a prokurator IP: 212.87.244.* 15.12.09, 22:23
        Kochana pani kosmetolog (ta czy inna), nie daj ponieść się fantazji, bo
        zaczynam odczuwać (również po postach), że za chwilę będziesz większym
        fachowcem od lekarza, nic bardziej mylnego. Dla różnicy podam, że studia na AM
        trwają 6 lat dla lekarzy. Pamiętajcie, że możecie tylko wykonywać zabiegi na
        naskórku (wykluczone głębsze iniekcje bez nadzoru lekarza), wszystkie inne
        głębsze ingerencje grożą prokuratorem i to nie jest żart. Przerabiamy właśnie
        taki przykład u nas w mieście.
      • Gość: Madzia1123 Kosmetolog IP: *.net.azartsat.pl 16.12.09, 22:03
        Witam,
        chciałabym się dowiedzieć jakie szkoły mam wybrać jeśli chcę zostać
        kosmetologiem. Bardzo proszę o wykaz krok po kroku do jakiej szkoły iść.
        Lepsze technikum czy liceum?? Jakie przedmioty? Co dalej?? Proszę o
        nakreślenie tego co potrzeba i co będę robić jesli wybiorę ten kierunek.
        Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)
        • Gość: bulbusia Re: Kosmetolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 18:05
          witam serdecznie
          Ponad rok temu ukonczylam kosmetologie na KWSPZ w Krakowie. Mozna
          sie naprawde zalamac szukajac pracy. Pracodawcy niekiedy oferuja
          takie warunki, ze siedze i zastanawiam sie czy to sie dzieje na
          prawde. Np. umowa na pól etatu, ale godzinowo wychodzi prawie caly
          etat, a stawka - 700 zl plus marna prowizja po przekroczeniu utargu
          4000tys. Oczywiście nie wszedzie tak jest. Przyklad gabinetu, w
          którym pracowałam poprzednio: na rozmowie kwalifikacyjnej obiecywali
          1500 netto, przy podpisywaniu umowy okazalo się że jest 1200 netto,
          obiecywali podwyzke, ktorej potem wcale nie nie bylo. W nastepnym
          miesiacu wymyslili jakis podatek, ktory odcieli nam z pensji, potem
          znowu zaczeli odejmowac za zuzycie materialow przy zabiegach, na
          koniec zwolnili mnie, bo nie chcialam pojsc na szkolenie z tipsow...
          generalnie pracodawcy traktuja nas jak glupiutkie istoty, ktore na
          niczym sie nie znaja. Zapomnialam dodac, ze jezeli szefem jest
          kobieta to masz gwarantowane ze bedzie sie u ciebie dosyc czesto
          zjawiac... ja mialam dwie szefowe, ktore przychodzily doslownie
          codziennie - a to masaz, a to manicure, zabieg itd. W efekcie od
          dwoch miesiecy jestem bezrobotna, a ofert niesety nie przybywa.n
          Pozdrawiam
      • Gość: Wena Kosmetolog IP: *.legnica.vectranet.pl 28.03.10, 12:05
        Ludzie nie idźcie do NWSK na Nowowiejskiej we Wroclawiu!! TRAGEDIA!! Cyrk na
        kółkach, a "władze" uczelni to złodzieje!!!
      • Gość: redaktor Re: Kosmetolog IP: *.home.aster.pl 01.07.10, 01:08
        Wszystkich zainteresowanych kosmetologią zapraszam do odwiedzenia portalu: www.innovia.pl
      • Gość: Tacjanna Kosmetolog IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.10, 23:03
        Dyskusja zaczęła się w 2007 roku jest już 2010 a sytuacja kosmetologów się nie
        zmienia. Prawnie nic nie drgnęło i dochodzi do sytuacji gdzie szkoły
        policealne obiecują tytuł technika kosmetologii. Nie ma stopniowania
        kwalifikacji tak jak jest to przyjęte np. w fizjoterapii. Dla pracodawcy nie
        liczy się dyplom tylko praktyczne umiejętności, przez co zarobki kosmetyczek i
        kosmetologów są takie same. Obecnie najczęściej 600 podstawy + procent
        (najniższa krajowa to ok. 950 netto). Sytuacje na rynku pracy faktycznie
        pogarsza rosnąca liczba kosmetologów i kosmetyczek.
        • Gość: gośc Re: Kosmetolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 15:16
          Sytuacja się jednak zmienia. Szkoły wyższe zrozumiały, że należy
          kształcić kosmetologów. Ostatnio znalazłam dwie szkoły, które
          podjęły temat. Jedna to Wyższa Szkoła Infrastruktury i Zarządzania w
          Warszawie - będa kształcić na kierunku kosmetologia. Dla
          zainteresowanych www.licencjat.pl
          I jeszcze w Rzeszowie o ile dobrze pamiętam. Studium policealne to
          strata czasu i pieniędzy lepiej wybrać konkretne wyższe
          wykształcenie kosmetologiczne.
          • Gość: Daisy25 Re: Kosmetolog IP: 80.51.20.* 26.07.10, 18:21
            rok temu obroniłam licencjata z kosmetologii, i do dnia dzisiejszego nie
            dostałam pracy... od rozmowy do rozmowy, brak doświadczenia i odsyłają z
            kwitkiem... żałuje że zapłaciłam takie pieniądze za wykształcenie, a pracy nie
            można dostać;(
            • Gość: deniz Re: Kosmetolog IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.10, 21:02
              ja się obroniłam 2 lata temu i pracuję już w trzecim miejscu...
      • Gość: Delicja Kosmetolog IP: *.rawamaz.mm.pl 01.08.10, 12:08
        Właśnie zrobiłam licencjat z kosmetologii na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi.
        Niestety, jak się teraz okazało nie jest tak kolorowo jak sobie wyobrażałam.
        Niewiele się tam nauczyłam z praktyki, znacznie więcej teorii. Wiedzę
        teoretyczną mam naprawdę sporą ale co z tego, skoro nie mogę znaleźć pracy?
        Szukam na razie jako kosmetyczka bo od czegoś trzeba zacząć ale nikt mnie nie
        chce zatrudnić bo nie posiadam doświadczenia. Najbardziej irytujące jest to,
        że jesteśmy traktowane jak zwykłe kosmetyczki. Nie możemy wykonywać bardziej
        inwazyjnych zabiegów tak jak ma to miejsce na zachodzie- kosmetolodzy robią
        botoks itd. Szczerze mówiąc już tracę nadzieje, że zdziałam coś więcej w tym
        zawodzie, a nie chce całe życie robić manikiuru i pedikiuru:(
        • Gość: poszukująca Re: Kosmetolog IP: 188.33.40.* 03.08.10, 18:29
          Witam Was serdecznie
          nie tylko Wy jesteście w kropce.
          Jak wam powiem kogo poszukuję to się uśmiejecie. Szukam kosmetologa z papierami
          pedagogicznymi (bądź bez)na szkolenia ze stylizacji i pielęgnacji dłoni i
          paznokci (nie mój wymysł!). Jak któraś z Was jest zainteresowana pracą .........
          zapraszam do rozmowy.
          biuro@akademia-dloni.pl
          www.akademia-dloni.pl

• Gość: nicka Re: Kosmetolog IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.10, 01:14
          Dlatego nie idzcie dziewczyny na magisterskie bo nic to Wam nie da!
          najwazniejsze doswiadczenie. szukajcie praktyk, staży na poczatek
          • ivy-the-best Re: Kosmetolog 06.08.10, 19:27
            duzo firm zatrudnia dermokonsultantki do sprzedaży kosmetyków. Studia pewnie się
            do tego przydają ..
            • Gość: Delicja Re: Kosmetolog IP: *.umed.lodz.pl 12.08.10, 13:42
              Z całym szacunkiem, ale nie po to studiuje żeby być dermokonsultantką. To może robić nawet dziewczyna po odpowiednim przeszkoleniu. Nasz zawód jest bardzo wszechstronny i coraz bardziej się "rozbudowuje" ale niestety tu w Polsce nadal niedoceniany. Jeśli chodzi o magisterkę, ja się oczywiście na nią wybieram. Chce mieć pełne wykształcenie wyższe i liczyć się w tej branży. A staż swoją drogą.
              • Gość: nitka Re: Kosmetolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 12:37
                Dziś zapisłam się do Szkoły Policealnej GoWork.pl na kierunek technik usług
                kosemtycznych. Nauka trwa dwa lata i z tego co wiem jest bardzo dużo zajęć
                praktycznych. Myślicie, że to dobry wybór? co sądzicie o szkołach policealnych??
                • Gość: Delicja Re: Kosmetolog IP: *.umed.lodz.pl 28.09.10, 14:17
                  Jeśli chcesz pracować w zawodzie kosmetyczki (nie mylić z kosmetologiem) to jak najbardziej OK. Studium dobrze przygotowuje do praktycznego wykonywania zawodu kosmetyczki i pracy w gabinecie kosmetycznym.
      • Gość: Monia Re: Kosmetolog IP: *.109.242.244.dyn.user.ono.com 15.12.11, 12:49
        Jesli ktoras z was moze to ja tez bym prosila o informacje na temat kosmetologii ogolnie o tym kierunku jaka szkola najlepsza jaka jest praca po ty itp to jest moj mail monisia5033@interia.eu z gory wielkie dzieki :)
        • Gość: Karolina. Re: Kosmetolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 00:44
          Hallo jest tu jeszcze ktoś??
          Poszukuję szkoły z możliwościami wymiany między krajowej www.wsiiz.pl/o-uczelni/erasmus/dla-studentow, ale jedna z czytelniczek wyżej poleciła szkołe na Florydzie www.iahd.net/contact-us/#.Ty8SRo2-s1s.facebook. Ja mieszkam w Warszawie i jestem na pierwszym roku technik usług kosmetycznych co było jedna wielką moją porażką, że na to poszłam.. No ale mniejsza o większość w tym roku idę na studia i nie mogę się zdecydować pomiędzy szkołami. Bardzo dobrą opinię ma www.medyk.edu.pl/pl/letnia_akademia_wizazu/ jak również www.kosmetyka.edu.pl/ i nie mogę się zdecydować pomiędzy WSZKiPS a WSBIoNZ. A może zdecydować się na którąś inną?? Aaaaaa pomocy!!!!!!!!! :)
          • Gość: blondyna Re: Kosmetolog IP: *.centertel.pl 17.05.12, 20:08
            Ja studiuje na Ślaskiej Wyższej Szkole Medycznej w katowicach (prywatna) i o dziwo poziom jest wysoki, na pierwszym semestrze bylo wiele dziewczyn ktore tak jak ktos wyzej pisal ze to sposob na latwe wyksztalcenie i dobry zarobek. Po 1 semestrze przerzedzilo sie o 1/4 i zostaly tylko te ktore naprawde wiedzialy co tu robia. Poziom jest wysoki mimo ze jest to prywatna uczelnia. Trzeba sie naprawde uczyc zeby zdac egzaminy. Studiuje zaocznie a material kyory przerabiamy jest identyczny z tym na dziennych, tyle ze w krotszym czasie i wiele musimy w domu sobie opracowac (co pozniej sprawdzaja na kolokwiach i egzaminach). Studiowalam juz na prywatnrj uczelni, wprawdzie na innym kierunku ale porownujac troske o studentach do mojej poprzedniej uczelni albo do uczelni z opowiesci przyjaciol to musze przyznac ze SWSM daje rade i nie zaluje wyboru ;)
          • Gość: kosmetologia Re: Kosmetolog IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.12, 22:32
            Nie wiem, czy wątek aktualny, ale polecam kosmetologię w Wyższej Szkole Infrastruktury i Zarządzania w Warszawie. Dobrzez zainwestowanie pieniądze!
            • Gość: Anka123 Re: Kosmetolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 21:52
              Hej,

Ja również polecam kosmetologie w Wyższej Szkole Infrastruktury i Zarządzania w Warszawie :) Zakończyłam obecnie edukację na II roku i jestem bardzo bardzo zadowolona :) Również uważam, że są to dobrze zainwestowane pieniądze.
      • Gość: kosm. kosmetyka IP: *.tktelekom.pl 23.05.12, 18:39
        mnie uczy Pani kosmetolog aż po Poznańskiej uczelni i dziwie się jak dużo ona wie he ,he
        zaraz wyjdzię tyle kosmetologów co w czasach marketing i zrządzanie
      • kosmetolozka12 Kosmetolog 12.06.12, 17:16
        Dziewczyny! Studiuję kosmetologię w WSZUiE w Poznaniu. Szkołę tą wybrałam,kiedy dowiedziałam się, że nie dostałam się na UM. Szukam osób, które studiują kosmetologię na medycznym? czy możecie podzielić się doświadczeniami z tej uczelni?:)
        • Gość: studentka Re: Kosmetolog IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 15:10
          ja studiuje na UM kosmetologie, tyle ze w Szczecinie :)
      • Gość: Delicja Kosmetolog IP: *.rawamaz.mm.pl 03.09.12, 21:10
        Dziewczyny, ja Was nie chce straszyć ale ten kierunek to porażka. Skończyłam mgr na UM i naprawdę nie wiem co ze sobą począć. Miało być pięknie, fajna praca w której można się wykazać wiedzą i robić bardziej inwazyjne rzeczy typu ostrzykiwanie itp. Nic z tego. Jedyne oferty pracy które na nas czekają to kosmetyczka do piłowania i malowania brudnych pazurów u rąk i nóg. Tyranie od świtu do nocy za marne grosze. Podstawa (najczęściej najniższa krajowa) plus procent od wykonanych zabiegów. W pracy traktują nas niczym białych murzynów które mają być na każde wezwanie bo inaczej wypad z pracy, czeka kolejna zdesperowana kosmetolożka do pracy. Czy po to studiować 5 lat? Nie sądze. Tak tak, taka jest "przyszłość" po kosmetologii. Na UM śmieją się z tego kierunku i pytają "co te kosmetyczki tu robią?!". Na samej uczelni studentki kosmetologii traktowane są przez wykłądowców jak zło konieczne i totalne idiotki, które w głowie mają fiu bździu. Dlatego jesli któras z was zastanawia sie nad tym kierunkiem to z całego serca przestrzegam. Kierunek może i nowy i ładnie brzmi ale to jedna wielka ściema. Dopóki nie będa wprowadzone stosowne ustawy odnośnie rozdzielenia kompetencji kosmetyczki od kosmetologa nie ma sensu chodzić na te studia. Już lepiej iść do 2-letniego studium kosmetycznego gdzie nauki jest jedna dziesiąta tego co na studiach a praca i zarobki te same.
      • Gość: kosmetolog Kosmetolog IP: *.igloonet.pl 12.10.12, 10:07
        Ja skończyłam kosmetologię (licencjat)2 lata temu dodatkowo zrobiłam kursy kosmetyczne i na paznokcie od tamtej pory nie moge znaleźc pracy.Wszędzie wymagają doświadczenia minimum rok ,a ta praca która jest w charakterze kosmetyczek jest za 1.000 złotych
        ze stażem też jest problem bo albo jak jest oferta w UP to jest więcej chętnych niż to wszystko warte ,a jak sama szukałam to drugi problem,że nikt mi nie chce dac po stazu umowy na pelny etat wniosek jest automatycznie odrzucony!Szkoda mi tych wrąbanych w to czasu,pieniędzy,nerwów!!!I kolezanka która robiła ten kierunek rok po mnie nie wierzyła w to co mówię,a teraz sama sprzedaje częsci samochodowe ale robi dalej mgr bo wierzy,że sie coś zmieni.
        • Gość: Agnieszka Re: Kosmetolog IP: *.play-internet.pl 31.10.12, 20:13
          hej mieszkam teraz w Warszawie :) z praca po kosmetologii jest strasznie ciężko, skończyłam szkołę 4 miesiace temu i jeszcze nie znalazłam pracy, byłam już na tylu rozmowach ze wcale ich nie liczę i za każdym razem to samo, że będą dzwonić a jest cisza. Nikt nie chce zaufać osobie bez doświadczenia a przecież na uczelniach są zajęcia praktyczne. Jestem załamana i szukam już pracy w zupełnie innym kierunku bo żyć trzeba a sama nadzieja na znalezienie pracy w tym kierunku nie zapewni mi bytu.
          Pozdrawiam
      • Gość: Basia26lat Kosmetolog IP: *.play-internet.pl 26.11.12, 13:55
        Witam wszystkich. Jestem kosmetyczką po technikum, oraz licencjacie kosmetologii,na mgr nie poszłam gdyż nie stać mnie na to, a marzyłam o tym. Mam 6lat doświadczenia w zawodzie plus 3 lata prowadzenia własnej działalności.
        W każdym gabinecie w którym udało mi się dostać pracę był wyzysk tzn. pełen etat na umowę zlecenie bez podstawy 30%, lub umowa zlecenie na 500zł brutto bo obniża koszty, a w pracy byłam codziennie od 8 do 21!!!! na rękę mając 1400zł. Nie wspomnę o 2 gabinetach, z którymi spotkałam się w sądzie , ponieważ umowę o pracę dostałam wraz ze świadectwem pracy, a wynagrodzenie miało być spłacane w ratach!(Gabinet zakończył działalność,a ja czekałam 5 miesięcy na umowę dostają ochłapy 600zł a potem reszte)
        Jeszcze mając nadzieję i wiarę że się uda założyłam swój gabinet , wziełam dotację, porażka, paniusie zaniżały ceny,tzn stylistki paznokci robiły mikro, kupowały w hurtowni cały sprzęcior do tego instrukcja obsługa i heja! niższa cena i tak zakończyłam swoją działalność zarabiając może tysiąć na ręke w dobrym czasie:/ mieszkałam u rodziców, ale to była wegetacja. Postanowiłam dać szansę sobie jeszcze raz.I cóż, tyram 208 godzin w miesiącu za 1200zł na ręke, na umowe zelcenie na której widnieje 500zł brutto jak zwykle, bez dni wolnych, tylko niedziela...prowadzę salon,adminuje stronę ww, zajmuję się reklamą i promocją... i mam dość wysiada mi serce już gdyż mam wadę, z nerwów, przemęczenia. A ofert brak, albo są właśnie na takich warunkach:(Kocham ten zawód, jest moją największą pasją, ale pasja nie napełni brzuszka i nie zapłaci rachunków,tyle się uczyłam, skończyłam licencjat z oceną bdb, dużo wiem i dużo potrafię,mam mnóstwo kursów ,jest mi przykro że w tym kraju w obecnej sytuacji trzeba zmienić branżę.Dziewczyny, nawet z doświadczeniem nie znajdziecie pracy chyba że za grosze. Szukam pracy na produkcji nie pisząc o moim wykształceniu i całej reszcie, wpisuję tylko ogólniak i technika, to że pracowałam jako kelnerka, kiedyś tam, nie piszę nic o sobie bo nie dostanę tej pracy. Myślę jeszcze o tanatokosmetologii, w pogrzebówce jest praca, kocham pracę z człowiekiem, żywy czy martwy bez różnicy.
        Zastanówcie się dziewczyny,mieszkam we Wrocławiu, skończyłam Wsf, to duże miasto a mimo tego.. cóż, na tą sytuację składa się kryzys, oraz nadmiar kosmetyczek, kosmetologów itp,. Nie mam bogatej rodziny ani znajomości, liczę że przyjdzie lepszy czas, nie poddaję się...
      • Gość: Mon Re: Kosmetolog pl. Konstytucji 6/55 Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.06.13, 13:50
        sama byłam w tym gabinecie na rozmowie o pracę, nie polecam !
      • Gość: Coke Re: Kosmetolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.14, 11:53
        Zawód kosmetologa jest bardzo fajny, podoba mi się to co robię, ale to chyba ze względu dobrego wyboru uczelni (łódzki medyk). Nie miałam problemu ze znalezieniem praktyk a po ukończeniu nauczania pracy w zawodzie. Moje koleżanki z Warszawy nie miały już tego szczęścia. , tam panuje bardzo duża konkurencja i ciężko tam o znalezienie pracy.
      • Gość: Oleńcia Kosmetolog Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.14, 11:22
        Nie zgodzę się, że po kosmetologii w Warszawie jest trudno znaleźć pracę, trzeba tylko dobrze wybrać kierunek studiów i odbywać szkolenia w trakcie roku akademickiego. Ja dopiero zaczynam na PWSBiA, mają ciekawą ofertę. Moje koleżanki za to studiowały na innych uczelniach (Mydłowska czy też w Łodzi Medyk) i było im niebywale łatwo znaleźć pracę. Więc to, czy szybko znajdziemy pracę zależy tylko i wyłącznie od nas samych.
      • zosiazamosia Nowoczesna Kosmetologia 16.09.14, 13:09
        Znacie może Nowoczesną Kosmetologię Marcina Molskiego?
      • dk-tomek91 Re: Kosmetolog 26.09.16, 12:02
        dokładnie - ja miałam taką koleżanke, która przez rok uczyła się gry na skrzypcach i jak nauczyła się podstaw to stwierdziła, że nie będzie się uczyć dalej, bo zaczęła się uczyć jak miała 17 lat, a nie 3 i już nigdy nie będzie grać tak super. A przecież wystarczyłoby poćwiczyć. Trochę zła analogia, ale generalnie chodzi mi o to, że nawet jak czegoś nie robisz super i znasz się super od niewiadomo kiedy to nie znaczy, że kiedyś nie będziesz ekspertem. Ray Manzarek z The Doors zaczął grac na klawiszach jak miał dopiero 27 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka