Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

umowa - zlecenie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 10:38
    Witam
    W jednej firmie mam pelny etat, mam mozliwosc pracy na umowe zlecenie w innej
    instutuacji. Jakie warunki musze spelnic abym mogl podpisac taka umowe? Ile w
    takim przypadku pracodawca odprowadza skladek od pensji? Za odpowiedz z gory
    dziekuje. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: gościówa Re: umowa - zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 11:38
        Jeśli chodzi o obciążenia Zleceniodawcy to tylko ubezpieczenie zdrowotne i
        podatek
        Pozdrawiam
      • snajper55 Re: umowa - zlecenie 20.01.07, 13:09
        Gość portalu: o_2 napisał(a):

> Witam
        > W jednej firmie mam pelny etat, mam mozliwosc pracy na umowe zlecenie w innej
        > instutuacji. Jakie warunki musze spelnic abym mogl podpisac taka umowe?

Żadnych warunków.

> Ile w takim przypadku pracodawca odprowadza skladek od pensji?

Składkę zdrowotną (9%) oraz zaliczkę na podatek dochodowy.

S.
      • Gość: pigwa Re: umowa - zlecenie IP: *.e-wro.net.pl 20.01.07, 13:18
        pracowałam na umowe zlecenie przez 6 miesięcy, miałam normalnie odprowadzane
        wszystkie składki( ustaliłam to na pismie z pracodawcą), jednakże za ten okres
        nie przysługiwał mi urlop ani świadczenia pracownicze( jak np. bony na swięta),
        miałam tez ustalony w umowie okres wypowiedzenia-jeśli takiego nie ma to nie
        obowiązuje on stron-ale to dodatkowa wola Twoja i pracodawcy, bo umowa zlecenie
        to umowa cywilnoprawna i nie podlega kodeksowi pracy, natomiast co do składek
        mam druki rymua-zostały one odprowadzone w takiej samej wysokości jak przy
        umowie o pracę,pozdrawiam
        • Gość: xx Re: umowa - zlecenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 13:59
          Poczytaj o umowach i nie wprowadzaj nikogo w błąd:
          www.wokolkariery.pl/umowa-o-dzielo-i-zlecenie.xml
          • Gość: pigwa Re: umowa - zlecenie IP: *.e-wro.net.pl 20.01.07, 17:17
            nie wprowadzam nikogo w błąd, przeczytaj co napisałam ze zrozumieniem!
            pkres wypowiedzenia ustaliłam w umowie-forma pisemna-co wynikałoz woli
            pracodawcy i mojej-nie regulował tego kodeks pracy!
            tak to wyglądało w moim przypadku, nie wprowadzam nikogo w błąd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka