Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca..

IP: *.acn.waw.pl 20.01.07, 21:12
    ... na zachód. Dzięki Wam zarabiam coraz lepiej a inwestorzy naprawdę wiedzą
    co to szacunek. Kocham Was jak Irlandię .. mam Tu swoją .
    Obserwuj wątek
      • Gość: bibi Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 21:20
        Wyjedz za granice, koniecznie, to zobaczysz co znaczy zarabiac :)
        • Gość: Karol Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.acn.waw.pl 20.01.07, 21:31
          Niestety prawdą jest że tam stawki są coraz niższe tu odwrotnie, byłem tam
          kilka lat temu- teraz jest tam już coraz gorzej.
          • Gość: bibi Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 21:36
            Ta, jasne. W Wielkiej Brytani na czysto zarabiam teraz 1000 funtow, a w Polsce
            mialabym 1000 zl. Na dziecko mam socjal 400 funtow, a tu nie mam nic.
            Rzeczywiscie, w Polsce zarabia sie wiecej hahahahaha
            • Gość: zbig Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.prenet.pl 21.01.07, 12:04
              no i tak strasznie duzo zarabiasz w UK bedac w Polsce ??

poza tym prace za 1000 funtow to tam kazdy znajdzie (chocby w tesco), nawet sie
              za bardzo nie przemeczajac przy szukaniu. I czego tu zazdroscic ?? Roboty nie
              wymagajacej zadnych kfalifikacji ?? Dziekuje wole zostac i zarabiac troche ponad
              polowe tego i jednak robic cos bardziej ambitnego niz wkladanie czekoladek do
              pudelek.

Ale ludzie jedzcie smialo, kasa na was tylko czeka, jak widac niewiele potrzeba
              by czuc sie najlepszym na swiecie - a ja za 3 miesiace znow sie zglosze po podwyzke.
              • Gość: bibi Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 13:18
                Masz racje, niewiele potrzeba zeby ktos taki jak ty czul sie szczesliwy.
                Zarabiajac te ochlapy w polsce.
                Dales bdb przyklad. Przyklad, ze w UK nawet pracujac w tesco zarobisz tyle, ze
                co miesiac (po zaplaceniu mieszkania i jedzenia) zaoszczedzisz jakies 600-700
                funtow miesiecznie.

W polsce zarobisz moze 1000 zl, po zaplaceniu mieszkania i jedzenia-nic ci nie
                zostanie a jeszcze bedziesz musial prze 10 ostatnich dni w miesiacu zeby w
                sciane wbijac.

Wiec nie wyjezdzaj, pracuj w Polsce za 890 bruuto i badz szczesliw dostajac
                podwyzke (buahaha) 100 zl brutto raz na 2 lata.
                • Gość: zbig Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.prenet.pl 21.01.07, 13:24
                  a teraz blondyneczko przeczytaj moj poprzedni post jeszcze raz, jezeli wg ciebie
                  500 funtow to 890zl to gratuluje znajomosci matematyki.

A mowia ze ci co wyjezdzaj sa dobrze wyksztalceni - ROTFL.
                  • Gość: bibi Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 13:38
                    A teraz blondynku przeczytaj jeszcz raz co napisalam i pokaz mi gdzie
                    napisalam, ze 500 funtow to 890 zl brutto? :D

Spadaj gląbie, jak nie potrafisz sobie poradzic nawet w tak blahej sprawie jak
                    wyjazd do pracy za granice to nie ma z kim dyskutowac. Siedz sobie w Polsce,
                    mnie to ani ziebi ani grzeje. W przeciwienstwie do ciebie jak widac-ewidentnie
                    nie mozesz przezyc czyjejs zaradnosci. Tak zajadle walczysz z ludzmi
                    pracujacymi za granica, ze mozna odniesc wrazenie, iz twoja zylka pierdzaca
                    zaraz ci trzasnie :)

Bez odzewu, z zakompleksionymi dupkami atakujacymi ludzi sie nie dyskutuje.
                    • Gość: zbig Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.prenet.pl 21.01.07, 13:59
                      Gość portalu: bibi napisał(a):

> A teraz blondynku przeczytaj jeszcz raz co napisalam i pokaz mi gdzie
                      > napisalam, ze 500 funtow to 890 zl brutto? :D
                      W poprzedniej twojej wypowiedzi to napisalas !! cytuje "Wiec nie wyjezdzaj,
                      pracuj w Polsce za 890 bruuto i badz szczesliw dostajac podwyzke (buahaha) 100
                      zl brutto raz na 2 lata."

> Spadaj gląbie, jak nie potrafisz sobie poradzic nawet w tak blahej sprawie jak
                      > wyjazd do pracy za granice to nie ma z kim dyskutowac. Siedz sobie w Polsce,
                      > mnie to ani ziebi ani grzeje. W przeciwienstwie do ciebie jak widac-ewidentnie
                      > nie mozesz przezyc czyjejs zaradnosci. Tak zajadle walczysz z ludzmi
                      > pracujacymi za granica, ze mozna odniesc wrazenie, iz twoja zylka pierdzaca
                      > zaraz ci trzasnie :)

moja zylka ma sie dobrze gorzej chyba z twoim ostatnim zwojem, ale nie boj sie
                      blond wlosek zakryje co trzeba.

> Bez odzewu, z zakompleksionymi dupkami atakujacymi ludzi sie nie dyskutuje.
                      Jakie to typowe: nagadac glupot, obrazic i powiedziec ze sie nie dyskutuje gdy
                      sie argumenty skonczyly.

• adres_pomocniczy do zbig(niewa) 21.01.07, 14:34
                        Gość portalu: zbig napisał(a):

> Gość portalu: bibi napisał(a):
                        >
                        > > A teraz blondynku przeczytaj jeszcz raz co napisalam i pokaz mi gdzie
                        > > napisalam, ze 500 funtow to 890 zl brutto? :D
                        > W poprzedniej twojej wypowiedzi to napisalas !! cytuje "Wiec nie wyjezdzaj,
                        > pracuj w Polsce za 890 bruuto i badz szczesliw dostajac podwyzke (buahaha) 100
                        > zl brutto raz na 2 lata."

Przepraszam, że się wtrącę, ale w zacytowanym fragmence rzeczywiście nie ma nic
                        o porównaniu 890 brutto to 500 funtów.
                        Może faktycznie zamiast atakować bez sensu ludzi pracujących za granicą, sam
                        wyjedź. A przede wszystkim żyj i daj żyć innym, zamiast obrażać wszystkich
                        wokół.
                • Gość: m Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.prenet.pl 21.01.07, 13:30
                  Post Scriptum: ty chyba nigdy nie bylas w UK skoro mowisz ze oplacisz mieszkanie
                  i zarcie za 400funtow - no chyba ze twoim idealem jest gniesc sie w 4 osoby w
                  jednym pokoju.
                  • Gość: bibi Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 13:43
                    Wybacze ci twoja niewiedze ignorancie w kwestii oplat w UK, bos dawno nosa poza
                    swoja wiec nie wysciubial.
                    A glownie dlatego, zes cham i burak, ktory z braku argumentow i zazdrosci siega
                    po epitety. I jestes trollem ktory nie moze sie zdecydowac na nick podpisujac
                    sie a to "zbig" a to "m"...
                    Napisz cos jeszcze "madrego", ale i tak ci nie ulzy. Jestes niedorajda i tyle.

EOT
          • Gość: instalatore Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.blt.pl 20.01.07, 21:38
            Ja dam kazdemu hydraulikowi czy instalatorowi na bilet na wysypy i kieszonkowe
            na rozruch. Warunek jest jeden - już tu nie wraca przez min 5 lat. A tak
            poważnie to u nas zarabia się prawie tyle samo co na zachodzie przynajmniej
            w budownictwie.
      • raveness1 Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca 21.01.07, 11:40
        I ja tez im dziekuje. Dzieki nim zaczyna sie w Polsce robic normalniej na rynku
        pracy. Choc pewnie niedlugo nasz zalosny rzad wymysli cos nowego by utrudnic
        zycie przecientnemu zjadaczowi chleba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka