Gość: tom budowniczy IP: *.acn.waw.pl 20.01.07, 21:12 ... na zachód. Dzięki Wam zarabiam coraz lepiej a inwestorzy naprawdę wiedzą co to szacunek. Kocham Was jak Irlandię .. mam Tu swoją . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bibi Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 21:20 Wyjedz za granice, koniecznie, to zobaczysz co znaczy zarabiac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.acn.waw.pl 20.01.07, 21:31 Niestety prawdą jest że tam stawki są coraz niższe tu odwrotnie, byłem tam kilka lat temu- teraz jest tam już coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 21:36 Ta, jasne. W Wielkiej Brytani na czysto zarabiam teraz 1000 funtow, a w Polsce mialabym 1000 zl. Na dziecko mam socjal 400 funtow, a tu nie mam nic. Rzeczywiscie, w Polsce zarabia sie wiecej hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.prenet.pl 21.01.07, 12:04 no i tak strasznie duzo zarabiasz w UK bedac w Polsce ?? poza tym prace za 1000 funtow to tam kazdy znajdzie (chocby w tesco), nawet sie za bardzo nie przemeczajac przy szukaniu. I czego tu zazdroscic ?? Roboty nie wymagajacej zadnych kfalifikacji ?? Dziekuje wole zostac i zarabiac troche ponad polowe tego i jednak robic cos bardziej ambitnego niz wkladanie czekoladek do pudelek. Ale ludzie jedzcie smialo, kasa na was tylko czeka, jak widac niewiele potrzeba by czuc sie najlepszym na swiecie - a ja za 3 miesiace znow sie zglosze po podwyzke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 13:18 Masz racje, niewiele potrzeba zeby ktos taki jak ty czul sie szczesliwy. Zarabiajac te ochlapy w polsce. Dales bdb przyklad. Przyklad, ze w UK nawet pracujac w tesco zarobisz tyle, ze co miesiac (po zaplaceniu mieszkania i jedzenia) zaoszczedzisz jakies 600-700 funtow miesiecznie. W polsce zarobisz moze 1000 zl, po zaplaceniu mieszkania i jedzenia-nic ci nie zostanie a jeszcze bedziesz musial prze 10 ostatnich dni w miesiacu zeby w sciane wbijac. Wiec nie wyjezdzaj, pracuj w Polsce za 890 bruuto i badz szczesliw dostajac podwyzke (buahaha) 100 zl brutto raz na 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.prenet.pl 21.01.07, 13:24 a teraz blondyneczko przeczytaj moj poprzedni post jeszcze raz, jezeli wg ciebie 500 funtow to 890zl to gratuluje znajomosci matematyki. A mowia ze ci co wyjezdzaj sa dobrze wyksztalceni - ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 13:38 A teraz blondynku przeczytaj jeszcz raz co napisalam i pokaz mi gdzie napisalam, ze 500 funtow to 890 zl brutto? :D Spadaj gląbie, jak nie potrafisz sobie poradzic nawet w tak blahej sprawie jak wyjazd do pracy za granice to nie ma z kim dyskutowac. Siedz sobie w Polsce, mnie to ani ziebi ani grzeje. W przeciwienstwie do ciebie jak widac-ewidentnie nie mozesz przezyc czyjejs zaradnosci. Tak zajadle walczysz z ludzmi pracujacymi za granica, ze mozna odniesc wrazenie, iz twoja zylka pierdzaca zaraz ci trzasnie :) Bez odzewu, z zakompleksionymi dupkami atakujacymi ludzi sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.prenet.pl 21.01.07, 13:59 Gość portalu: bibi napisał(a): > A teraz blondynku przeczytaj jeszcz raz co napisalam i pokaz mi gdzie > napisalam, ze 500 funtow to 890 zl brutto? :D W poprzedniej twojej wypowiedzi to napisalas !! cytuje "Wiec nie wyjezdzaj, pracuj w Polsce za 890 bruuto i badz szczesliw dostajac podwyzke (buahaha) 100 zl brutto raz na 2 lata." > Spadaj gląbie, jak nie potrafisz sobie poradzic nawet w tak blahej sprawie jak > wyjazd do pracy za granice to nie ma z kim dyskutowac. Siedz sobie w Polsce, > mnie to ani ziebi ani grzeje. W przeciwienstwie do ciebie jak widac-ewidentnie > nie mozesz przezyc czyjejs zaradnosci. Tak zajadle walczysz z ludzmi > pracujacymi za granica, ze mozna odniesc wrazenie, iz twoja zylka pierdzaca > zaraz ci trzasnie :) moja zylka ma sie dobrze gorzej chyba z twoim ostatnim zwojem, ale nie boj sie blond wlosek zakryje co trzeba. > Bez odzewu, z zakompleksionymi dupkami atakujacymi ludzi sie nie dyskutuje. Jakie to typowe: nagadac glupot, obrazic i powiedziec ze sie nie dyskutuje gdy sie argumenty skonczyly. Odpowiedz Link Zgłoś
adres_pomocniczy do zbig(niewa) 21.01.07, 14:34 Gość portalu: zbig napisał(a): > Gość portalu: bibi napisał(a): > > > A teraz blondynku przeczytaj jeszcz raz co napisalam i pokaz mi gdzie > > napisalam, ze 500 funtow to 890 zl brutto? :D > W poprzedniej twojej wypowiedzi to napisalas !! cytuje "Wiec nie wyjezdzaj, > pracuj w Polsce za 890 bruuto i badz szczesliw dostajac podwyzke (buahaha) 100 > zl brutto raz na 2 lata." Przepraszam, że się wtrącę, ale w zacytowanym fragmence rzeczywiście nie ma nic o porównaniu 890 brutto to 500 funtów. Może faktycznie zamiast atakować bez sensu ludzi pracujących za granicą, sam wyjedź. A przede wszystkim żyj i daj żyć innym, zamiast obrażać wszystkich wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.prenet.pl 21.01.07, 13:30 Post Scriptum: ty chyba nigdy nie bylas w UK skoro mowisz ze oplacisz mieszkanie i zarcie za 400funtow - no chyba ze twoim idealem jest gniesc sie w 4 osoby w jednym pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 13:43 Wybacze ci twoja niewiedze ignorancie w kwestii oplat w UK, bos dawno nosa poza swoja wiec nie wysciubial. A glownie dlatego, zes cham i burak, ktory z braku argumentow i zazdrosci siega po epitety. I jestes trollem ktory nie moze sie zdecydowac na nick podpisujac sie a to "zbig" a to "m"... Napisz cos jeszcze "madrego", ale i tak ci nie ulzy. Jestes niedorajda i tyle. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instalatore Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca IP: *.blt.pl 20.01.07, 21:38 Ja dam kazdemu hydraulikowi czy instalatorowi na bilet na wysypy i kieszonkowe na rozruch. Warunek jest jeden - już tu nie wraca przez min 5 lat. A tak poważnie to u nas zarabia się prawie tyle samo co na zachodzie przynajmniej w budownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Dziekuję wszystkim którzy wyjechali za praca 21.01.07, 11:40 I ja tez im dziekuje. Dzieki nim zaczyna sie w Polsce robic normalniej na rynku pracy. Choc pewnie niedlugo nasz zalosny rzad wymysli cos nowego by utrudnic zycie przecientnemu zjadaczowi chleba. Odpowiedz Link Zgłoś