Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

studia dzienne a dyspozycyjność w LM

20.01.07, 22:05
    Witam!
    Opisze może moja sytuację- jestem na 5 roku studiów, w lutym zdaje ostatnie egz i teoretycznie koniec. Teoretycznie, bo jak to bywa, w semestrze letnim mam jeszcze seminarium, czyli 1.5 godz tygodniowo(w praktyce to fikcja). Chce szukac stałej pracy już od lutgo i w związku z tym, jak powyższą sytuacje opisac w LM? W cv wyraźnie zaznaczam, 2002-obecnie studia na kierunku...Więc wynika z tego, że nadal studiuję. Ale tak naprawdę od lutego już nie:)jak to zaznaczyć?opisac po prostu historyjkę?
    i jeszcze jedno pyt-znam biegle niemiecki, kmuniktywnie włoski, ale tak się złozyło, że ang tylko podstawy(uczę sie). Pisacw cv: znajmośc jęz. abgielskiego podstawowa?czy w ogóle ominąć ten temat?
    z góry dziekuję.
    Obserwuj wątek
      • agusiaki Re: studia dzienne a dyspozycyjność w LM 20.01.07, 22:41
        ja tez myślalam, że na 5. roku to będzie luzik...ostatecznie miałam
        obowiązkowe zajęcia 2x w tygodniu na 8 (!!!) i spotkania z promotorem, na które
        czasami trzeba było czekac po 2-3 h... Także zamiast awansowac w pracy musiałam
        z niej zrezygnowac (była związana z częstymi wyjazdami), bo nie skończyłabym
        studiów...
        Próbuj, wyjaśniaj, ale weź pod uwagę to, że jeśli chodzi o stałą pracę,
        pracodawca chętniej zatudni kogos w pełni dyspozycyjnego (oczywiście, gdy
        chodzi o pracę przeznaczoną dla studenta czyli praktyki, staże sytuacja jest
        inna i zwykle nie wymaga się dyspozycyjności 5 dni w tygodniu od 8 do 16...)
      • patrycja.zasieczna Re: studia dzienne a dyspozycyjność w LM 22.01.07, 10:56
        Prosze umiescic w cv w rubryce wyksztalcenie obok kierunku studiow informacje,
        ze jest Pani w pelni dyspozycyjna. Jesli zna Pani angielski w stopniu
        podstawowym prosze rowniez umiescic taka informacje.
        • milena58 Re: studia dzienne a dyspozycyjność w LM 28.01.07, 22:59
          Z tym angielskim, zaznacz,ze ciagle sie uczysz, bedzie to duzy plus dla Ciebie.
          Ludzie czesto wpisuja ze znaja jezyk w stopniu podstawowym, bo np uczyli sie
          niemieckiego 8 lat temu i tak naprawde niewiele pamietaja.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka