Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

i kolejny dzień.... płynie........-

22.01.07, 11:59
    tyle mam pracy za biurkiem że aż mnie łokcie bolą!!!!

katastrofa kolejny dzień nic nierobię tylko siedzę i patrzę w monitor ...
    kierownik też krąży bezcelu po pokojach, koleżanka piłuje paznokcie.....
    już nam się gadać niechce!!............................
    Obserwuj wątek
      • Gość: Wkurzona ... ciągnie się jak flaki z olejem ... IP: 83.238.169.* 22.01.07, 12:42
        U mnie podobnie... Teoretycznie powinnam wisieć na telefonie, ale rzygać mi się
        chce jak to widzę :(
        Na razie siedzę sobie sama i mam to wszystko w...

Ale niebawem wróci mój szef i znowu będzie miał wąty... Fuj nienawidzę tego
        miejsca...
        • Gość: jaco Re: ... ciągnie się jak flaki z olejem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 20:40
          "Na razie siedzę sobie sama i mam to wszystko w..."

ciekawe czy jak ci obetną premię to też będziesz miała wszystko w ...
          • Gość: Wkurzona Re: ... ciągnie się jak flaki z olejem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:29
            Zamknij się! Nie znasz sytuacji i nie wiesz o co chodzi to się ODWAL! Pewnie też
            jesteś takim fajnym szefem który płaci swoim pracownikom tyle ile można
            najmniej... WAL SIE!!!
            • Gość: jaco Re: ... ciągnie się jak flaki z olejem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 07:11
              po tonie twojej wypowiedzi sądzę, że w ogóle nie nadajesz się do niczego.
              ciesz sie, że ktoś ci zapłacił, bo ja bym cię wylał w trybie natychmiastowym.
              • krytykantka07 Re: ... ciągnie się jak flaki z olejem ... 05.02.07, 08:33
                Doprawdy nie wiem, jak można coś takiego odczytać po tonie czyjejś wypowiedzi.
                To, że koleżanka czuje się okropnie w pracy - usprawiedliwia jej wybuch.
                Natomiast Twojej reakcji nie usprawiedliwia nic. Rozumiem, że jesteś szefem (a
                jeśli nie to masz zadatki na szefa ), który myśli, że pracownik miły jest
                dobry. Ja pracowników miłych po prostu unikam. A z takimi jak koleżanka się
                umiem dogadać. Bo niestety pozory mylą. To nie wina koleżanki że jej szef nie
                nadaje się na jej szefa. Wszak budowanie zespołu to zadanie szefów. Więc jak
                już mają zespół to niech nie marnują ludzi.
                Pozdrawiam. Basia :)
                PS. Krytyka ad personam to objaw mobbingu. Stosujesz go? Bo wygląda, na to, że
                masz zadatki na takiego szefa.
              • Gość: Wkurzona Do Jaco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:00
                Za to Ty nadajesz się świetnie na "wujka dobrą radę" - JEŁOPIE! Spadaj pilnować
                swoich pracowników!!!
                • Gość: jaco hej, wkurzona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 05:40
                  jaką pracę wykonujesz?
                  pewnie jest to szeroko pojęta praca biurowa?
                  i pewnie w innych wątkach wypisujesz teksty o tym, że robol na budowie więcej
                  zarabia od pracownika biurowego. tylko, że on w odróżnieniu od ciebie pracuje a
                  tobie nie chce się nawet wykonać paru telefonów.
                  jeżeli piszesz, że lecisz w pręta cały dzień, bo nie masz nad soba bata i
                  nienawidzisz miejsca w którym "pracujesz", to może lepiej skończ z tą farsą i
                  się zwolnij. albo miej na tyle honoru i powiedz szefowi, że w dniu kiedy
                  odrawiałaś gorzkie żale na forum nic nie robiłaś, wiec należy za ten dzień
                  wypisać urlop. a za wszystkie wygenerowane koszty i twoją obecność nie
                  przynoszącą firmie żadnego pożytku - serdecznie przeproś.
                  • Gość: Wkurzona Re: hej, wkurzona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 19:23
                    Jesteś walnięty w mózg - idź się leczyć! Dla Twojej informacji nie lecę w pręta
                    przez cały dzień. A Ty lepiej idź popilnować swoich podwładnych, a się tu nie
                    wymądrzaj, bo g... wiesz! Nie masz prawa mnie oceniać GŁUPKU!
            • Gość: Szefo Re: ... ciągnie się jak flaki z olejem ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:20
              hehehe jaka nieudacznica :) I ty dziwisz sie, ze Ci malo placa :)
              • krytykantka07 Re: ... ciągnie się jak flaki z olejem ... 06.02.07, 15:37
                No gratuluję umiejętności kojarzenia faktów i wyciągania wniosków :))). Właśnie
                takich szefów potrzeba, żeby zniszczyć polską gospodarkę. Czyżbyś nie wiedział
                mój drogi co to jest piramida potrzeb Maslowa? A od kiedy to płacą ludziom,
                którzy na to zasługują? Płacą komu chcą, więc reszta jest zdemotywowana do
                pracy. Rozumiem, że inteligencja emocjonalna nie jest Twoją mocną stroną? A
                jako szefo powinieneś ją posiadać :))).
                PS. Znasz metody motywowania ludzi do pracy? Bo to co obserwujemy w tym wątku
                to wynik braku motywacji do pracy. A może to jest metoda, którą preferujesz:
                wyśmiewanie i obrażanie pracowników?
      • eewweellaa Re: i kolejny dzień.... płynie........- 22.01.07, 14:09
        to jak ci sie tak nudzi to moze pomozesz mi wybrac jakis temat pracy mgr z
        kryminologii?bo ja sie zalamalam.nie mam pojecia za co sie chwycic
        • Gość: olo Re: i kolejny dzień.... płynie........- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:15
          A ja bym was wszysktich zwolnił, zamiast pracować to siedzicie na forum.
          • krytykantka07 Re: i kolejny dzień.... płynie........- 05.02.07, 14:52
            No a w takim razie co Ty robisz na forum? ;) A jaka jest różnica pomiędzy
            czytaniem gazety, pisaniem na gg, telefonowaniem lub piłowaniem paznokci czy
            opowiadaniem o głupotach, które nie mają nic wspólnego z pracą? Forum służy do
            poszerzania horyzontów myślowych :))). Poczytaj sobie, to wiele się nauczysz.
            PS. Myślisz że jak ktoś udaje pracę to pracuje?
            • Gość: Wkurzona Dzięki krytykantka07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:02
              ;) Równa z Ciebie babka :D
              • Gość: profes79 Re: Dzięki krytykantka07 IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 06.02.07, 05:14
                Czy sie stoi czy sie lezy...
                A podobno komunizm sie skonczyl 20 lat temu. Ale jak widac po powyzszych
                wypowiedziach trwa w najlepsze. A robcie co chcecie...
                • krytykantka07 Re: Dzięki krytykantka07 06.02.07, 09:48
                  Masz rację, podobno komunizm się skończył 20 lat temu, a dlaczego dalej jest w
                  cenie: pozorna praca, jej rzekome efekty i maskowane postawy? Tego uczą już
                  przed rozmową kwalifikacyjną :). Poza tym z tego co wiem nie ci są doceniani co
                  pracują, tylko ci co robią dobre wrażenie. A pracodawcy są na tyle głupi, że
                  nie wiedzą, że pracownik nie ma być miły, tylko pieniądze dla firmy zarabiać
                  albo nie tracić na darmo ;). Żeby to jednak było możliwe, powinien znać
                  piramidę potrzeb Maslowa i podejść do każdego pracownika z osobna. Bo dopóki
                  potrzeby podstawowe u pracowników nie będą zaspokojone to nie ujawnią się
                  potrzeby wyższego rzedu, a pracodawca zostanie po jakimś czasie tego
                  specyficznego wyścigu szczurów z najsłabszymi pracownikami, którzy zniszczą
                  wszystkich lepszych od siebie.
                  PS. Okradanie pracowników poprzez płacenie im jak najmniej, obraca się
                  przeciwko nieuczciwym pracodawcom. Chyba że przyjęli sobie za cel zniszczenie
                  swojej firmy :)))
                  • Gość: th Re: Dzięki krytykantka07 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:20
                    "PS. Okradanie pracowników poprzez płacenie im jak najmniej, obraca się
                    > przeciwko nieuczciwym pracodawcom. Chyba że przyjęli sobie za cel zniszczenie
                    > swojej firmy"

albo firma jest państwowa i zamiast umiejętności liczy się staż pracy, w
                    rezultacie czego inżynier nie śpiący po nocach z powodu stresów związanych z
                    odpowiedzialnością zarabia mniej niż gość od smarowania śrubek.
                    Ale kogo to obchodzi....
      • takasobie_ja Re: i kolejny dzień.... płynie........- 06.02.07, 08:10
        a ja tam sie nie nudze pomimo braku zajecia....przegladam ogloszenia i szukam
        czegoś nowego, pora zmienic miejsce pracy :)
        • elle1977 Re: i kolejny dzień.... płynie........- 16.02.07, 11:16
          ja też... nic, KOMPLETNIE nic nie robię...

Też się pomimo tego nie nudzę - przeglądam internetowe oferty pracy i
          dokształcam się w angielskim i niemieckim;)

ale mam nadzieję, że już długo nie będę musiała tu siedzieć, bo moje poczucie
          własnej wartości spadnie do zera....

I chyba nabawię się depresji...

Czizas, czy ja nie mogę wykorzystać swojego potencjalu dla jakiejś normalnej
          firmy, która będzie chciała wykorzystać pracownika DO PRACY?

Uff.... nie mam już siły

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka