Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Empiku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:07
    Opiszmy tutaj jak sie pracuje w Empikach. Zamierzam sie zwolnic bo nie warto
    pracowac za 840 brutto na 3/4 etatu. Nie placa za nadgodziny a przymuszaja do
    nich. Dyrektor salonu grozi zwolnieniem, nie liczysz sie tam dla nikogo,
    twoje zdanie sie nie liczy. Napiszcie jak jest u Was w salonie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: sari Re: Praca w Empiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:37
        tak jest niemal w każdym salonie. Zwolnienia też są tak czeste ze sie w głowie
        nie miesci. Zatrudniaja coraz "mniej zaradnych" (to baaardzo delikatne
        określenie)pracowników, którzy nawet kultury osobistej nie mają.
        Nie rozumiem tylko dlaczego nikt sie tym nie zajmie. Nie zdają sobie chyba
        sprawy że byli pracownicy tez zniechecają swoich znajomych do tej firmy.
        Praca w ciągłym stresie, pod presja kierowników i dyrektora, wysłuchiwanie
        wyzwiska na swój temat,praca po godzinach bez nawet słowa dziękuje.

p.s. dziwne ze jeszcze nie wystapili ludzie grupą do sądu pracy, na tyle ile oni
        przepisów łamią.
        • Gość: R1 Re: Praca w Empiku IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.02.07, 11:33
          Kiedys Empik był całkiem dobrą odskocznią do innych firm ( w latach 90 tych jak by nie patrzec byla to jedna z pierwszych sieci ) standard pracownikow i byl znacznie wyzszy niz obecnie. Wiele osob odeszlo z tej firmy odpowiednio wczesniej (do innych wchodzacych do RP sieci). Dzis ludzie ze swiadectwami pracy Empiku traktowani sa na rowni z pracownikami MCdonald's.. wychodzi sie z zalozenia, ze za gow...... pieniadze podejma każdą pracę. Słysze o wielu przypadkach prób sciagania na wysokie stanowiska w Empiku ludzi z innych sieci, najsmieszniejsze jest to, ze Ci których próbuje się ściągac ( bo osiagneli cos w innych firmach ) ida po rade do swoich kolegow/przełożonych........no bo oni pracowali kiedys w Empiku.... Ta firma organizacyjnie/logistycznie nic nie kreuje ( a jak kreuje to ze strata na podstawie spóznionych badan i decyzji z kosmosu, ...goni i nasladuje innych próbujac podkupowac czolowych "kreatorów" z innych sieci. Cale "szczescie" i baza tej organizacji to pokretnie wypracowane lokalizacje (w pocz lat 90 tych) i marka (wciaz postrzegana jako exklusiv) przez rzesze odwiedzajacych klientow. Empik bedzie trwał ale tylko dzieki tym slabo oplacanym pracownikom na dole, kierownikom punktow/galerii bojacych sie o wlasne stolki/regionalnych i góry z chowu wsobnego i zapleczu kapitałowemu...miedzy innymi z funduszy emerytalnych ludzi ktorych nie stac na zakupy w tak ekskluzywnym sklepie.....
          • Gość: pracowałam_tam Re: Praca w Empiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:22
            Również uważam,ze Empiki nic sobą nie prezentują. Jeśli chodzi o towar to jest
            to chińskie badziewie na którym Empiki maja niesamowite przebicie cenowe. Jeśli
            chodzi o książki to jest tam strasznie ubogi wybór słowników i żenująco wąski
            zakres książek obcojęzycznych(literatura piękna), bo przecież to się "nie
            sprzedaje". Pracowałam tam i wiem jak się traktuje pracowników. Jest gorzej niż
            w hipermarketach (mam porównanie). Empik wymagał ode mnie zmian 24godzinnych
            oferując mi jedną 30min przerwę. Skandal, gdy po 20h pracy poprosiłam o drugą
            przerwę usłyszałam,że mam jeść równocześnie pracując w magazynie. Żeby było
            "weselej" w grafiku na wyraźne polecenia dyrektora musiałam wpisać,że pracowałam
            8h a resztę podopisywać do innych dni, tak żeby nie wyszło więcej niż 10h na
            dobę. To,że dyrektor ukradł mój pomysł reorganizacji działu i podał do centrali
            jako swój też odpowiednio świadczy o poziomie tego otoczenia. Na szczęście już
            tam nie pracuję i nie życzę tego nikomu.
            • Gość: doświadczona Re: Praca w Empiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:54
              Ja pracowałam w empiku 9 lat! Kiedy zaczynałam empik miał swoją klasę, był
              atrakcyjnym salonem handlowym, dopóki nie zmieniły sie rządy "na górze". Kto
              pracował dłużej to wie o "kim" mówię. I od tego sie zaczęło, jakieś śmiszne
              odgórne pomysły, coraz gorsze zarobki.
              Ja nie wytrzymałam jak po 9 latach (w ramach cięcia etatów)otrzymałam umowe na
              3/4 etatu za jakies nedzne 650zł. W ciagu 2 m-cy znalazłam inna lepsza pracę!
              Nie będzie mnie jakiś konus wykorzystywał!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka