Gość: wyrolowana Re: praca w eniro IP: *.subscribers.sferia.net 05.08.09, 20:05 Na Twoim miejscu bym nie szła. Na rozmowach dużo obiecują a w rezultacie nic z tego nie wynika. W telesprzedaży (i nie tylko, są bardzoz marne pensje), duża rotacja pracowników. Jestem pracownikiem tej firmy ale szukam już innej. Nie warto, szkoda Twojego czasu i zdrowia psychicznego. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 12.08.09, 17:13 a orientuje sie moze ktoś jak jest w Poznaniu?! pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 20:06 do pracujących w eniro: jedynym plusem w firmie jest pierwsze spotkanie z laska która rozdaje umowy, jestem dalej pod wrażeniem, pełen profesjonalizm a jaka twarzyczka;-) polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkkj Re: Eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 13:40 kropek wiem o której mówisz... w warszawie Pani joasia.. bardzo piękna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania ,B Re: Eniro bydgoszcz IP: 212.122.214.* 11.09.09, 09:50 witam byłam na takiej rozmowie całkiem niedawno w Bydgoszczy praca jak praca.jednak co jak co..rozumiem ciekawość i brak zaufania w stosunku do pracodawcy.jednak zastanawiam się co byłoby,gdyby pracodawca utworzył takie forum idysponował naszymi danymi osobowymi(zakładam ,że tutaj nazwa firmy padła)bylibyśmy bardzo zniesmaczeni.A nie wspomnę już o wykorzystywaniu tego w przyszłej pracy.Nie lepiej pozostawić po sobie dobre wrażenie w firmie? Zachować się godnie.Myślę ,że to bardziej dojrzałe Pozdrawiam Ania .B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga Re: Eniro bydgoszcz IP: *.naklo.vectranet.pl 29.06.12, 08:51 Jeśli to banda oszustów i naciągaczy to przyszły pracodawca będzie się cieszył, że ktoś zrobił z nimi porządek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blastuś Re: Eniro bydgoszcz IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.12, 21:11 to, ze sam nie zrobiles kariery w eniro nie oznacza, ze innym ma sie nie udac i ze dla innych to nie jest miejsce, w ktorym im sie dobrze pracuje, moga cie zapewnic ze zadowolonych jest cala rzesza, w moim zespole wszyscy, w oddziale przewazajaca wiekszosc... a oskarzenie o oszustwa i inne takie lepiej sobie odpusc, bo kompromitujesz tylko i wylacznie siebie... dowodem na to, ze eniro jest rzetelna firma sa rzesze klientow i rosnaca sprzedaz. koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 13:36 Eniro to oszuści!!!! szerokim łukiem omijać !!! Aż szkoda mi czasu na rozpisywanie się... ale nawet mojemu wrogowi nie życzę tam pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: praca w eniro IP: 83.238.116.* 10.09.09, 10:18 powiem ci jedno to nie jest praca dla normalnych ludzi, jeżeli chcesz zarabiać 1200 zł/m-c to twoja sprawa. oczywiscie bedą Ci proponować gruszki na wierzbie ale to tylko ściem. Będą Cie straszyć żebyś robiła plan no i dzwoniła. Dostaniesz kilka firm do obdzwonienia gdzie nikt nie będzie chciał z tobą gadać ale to ich nie będzie interesowało bo plan musi być. Ja na przykład tak miałam że nikt nie chciał ze mna rozmawiać no i plan miałam słaby wiec moja przełożona pozdrawiam Marte z Gdańska słuchała moich rozmów z klientami i w trakcie rozmowy cos tam do mnie gadala a ja nie słyszałam siebie ani klienta tylko jej gadanie powiedz to powiedz tamto wkoncu sie zdenerwowałam i przeprosiłam klienta powiedziałam ze oddzwonie po prostu żenada. Naprawdę zastanów się dziewczyno czy jest sens tam pracować ja pracowałam tam tylko 3m-ce i o trzy za dużo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anai Re: praca w eniro IP: 212.122.214.* 11.09.09, 09:54 hmmm no wiesz faktycznie niemiłe masz odczucia..no ja i tak się nie dostałam ,więc nie będe tam parcowała.Ale widocznie sa tacy ,którzy tam pracuja tyle czasu.. I nie wiem kto jest w tym tak naprawde najlepszy..Jest jakiś sposób na utrzymanie się w takiej firmie.. bo dostać się to dostać ,ale zostac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: praca w eniro IP: *.acn.waw.pl 15.09.09, 19:49 żenada jednym słowem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: praca w eniro IP: *.acn.waw.pl 22.09.09, 18:56 żenada i to totalna, a najlepsze jest to , ze W eniro ludzie czytają te posty i nikt ich nie sprostuje,,, bo po co,,,każdy dobrze wie jak tam jest,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: praca w eniro IP: *.echostar.pl 15.10.09, 23:27 A jak jest w Poznaniu? Czytam, że dużo osób narzeka na inne oddziały. Czy może Poznań choć jednym pozytywnym aspektem się wyróżnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: praca w eniro IP: *.acn.waw.pl 16.10.09, 22:21 nie chodzi o miejsce czy siedzibę,,, wszędzie obowiązują te same zasady... liczy sie kasa, a Ty jestes czarnym robolem, który ma ją zarobic,,, nieważne , ze w ciagu dnia uslyszyl od klientów, ze Eniro to oszusci masz z usmiechem na twarzy mowic o produkcie,,, i sprzedawać, sprzedawać, sprzedawać, sprzedawać. sprzedawać. sprzedawać. sprzedawać . ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 kwity dziś Re: praca w eniro IP: *.chello.pl 20.10.09, 20:16 Eniro to ludzie. Jedni potrafią sprzedawać, a inni, żeby wrzucić coś na tablicę, ściemniają klientom i opowiadają im, jakie to będą super efekty, jeśli kupią wpis "D". A później taki klient składa reklamację i ma prawo być wk...ny, bo spodziewał się złotych gór, a gó... z tego wyszło. Jak zadzwonisz do takiego klienta, to usłyszysz - oszuści, naciągacze. Ale na szczęście większość klientów nie ma takich doświadczeń - jak już to powiedzą, że nie widzą efektów z reklamy. A na to jest kilka prostych argumentów. Idzie żyć w tym Eniro bez większych stresów - pod jednym warunkiem - trzeba chcieć i potrafić sprzedawać (nie mylić z obsługą klienta). Pozdrowionka dla pozytywnie nakręconych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w eniro IP: *.retsat1.com.pl 28.10.09, 11:15 Problem w tym że oszustami nazywaja nas przez cwaniaków i leni którzy potem na firmę psioczą, ja pracuje tu od dobrych kilku lat i wiem że dobrze sprzedany produkt to dobra opinia dla firmy, wiem że mogę do tego człowieka z czystym sumieniem zadzownić za rok. A Wy wszyscy którzy przyprawiacie tej firmie rogów po prostu się do niej nie nadajecie i chcialoby sie siedzieć na dupie i nic nie robić przykra prawda ale to jest firma nastawiona na zysk chcesz mieć spokój i nie mieć presji idź do Tesco i rozkładaj towar na półkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w eniro IP: *.retsat1.com.pl 28.10.09, 11:21 eniro to przede wszystkim super ludzie którzy tam pracują, to dla nich chce mi się rano wstać i iść do pracy. Nie wiem jak jest w innych oddziałach ale w Łodzi jest naprawde fajny klimat, wszystko też zależy od grupy do której sie trafi, jesli ma się tam fajny skład to wiesz że zawsze możesz liczyc na pomoc innych. Zdecydowana przesada sa tez opowiesci o nie wiadomo jakich mobbingach itp, to jest firma sprzedazowa i jest to norma w takich koncernach Nie można być mięczakiem bo praca nie jest łatwa, ja nawet po 7 latach pracy potrafię złapać doła sprzedażowego ale jesteśmy tylko ludźmi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MariuszO Re: praca w eniro IP: *.dc2.allegro.pl 03.11.09, 16:18 Pracowałem w Eniro przez 6 miesięcy i nie powiem aby było lekko. No ale dzięki doświadczeniu jakie tam zdobyłem dostałem pracę jako przedstawiciel handlowy w Grupie Allegro. Właśnie jestem po 3 miesięcznym okresie próbnym, przedłużono mi umowę i śmiało mogę powiedzieć że jest nieźle a nawet bardzo dobrze Zachęcam wszystkich zmęczonych już praca dla Panoramy do wysłania swojego CV do działu handlowego Allegro. Wszystkie aktualne rekrutacje można podejrzeć na stronie kariera.allegro.pl . Aktualnie są rozwijane dwa nowe serwisy ogłoszeniowe otoWakacje.pl i otoPraca.pl i naprawdę poszukują ludzi z takim doświadczeniem jakie daje Panorama, a praca to nie tylko same telefony i telefony. Są liczne spotkania i wyjazdy w terenie. Otrzymujesz oczywiście wszelkie niezbędne narzędzia potrzebne do pracy handlowca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra jazda.... Re: praca w eniro IP: *.pf.com.pl 09.11.09, 15:18 z tym podejściem to najlepiej odrazu dyrektorem zostać !!!!!!!!! A tak apropo moja najwieksza pensja to "jedyne" 4200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaa Re: praca w eniro IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.09, 15:08 A co powiecie mi na temat współpracy z panią Dominiką Martyniak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jazda Re: praca w eniro IP: *.pf.com.pl 09.11.09, 15:21 szkoda,że nie masz odwgi sama z nia porozmawiać tylko podajesz imie i nazwisko pracownika na forum.............to tchórzostwo, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: praca w eniro - szkolenie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.11.09, 13:37 zgadzam sie. napiszcie prosze jak jest ze szkoleniem, czy to oni gwarantuja zakwaterowanie? czy trzeba samemu kase wylozyc, znalezc sobie lokum i potem zwracaja koszty? czy z lublina tez wysylaja na szkolenie do wawy? czy gdziekolwiek odbywa sie to na miejscu? prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cris Re: praca w eniro - szkolenie IP: *.chello.pl 11.11.09, 17:45 A ja mam pytanie dotyczące stanowiska Key Account. Wie ktoś czy tam atmosfera jest lepsza niż w telesprzedaży?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYLY ENIROWIEC Re: praca w eniro - szkolenie IP: *.nplay.net.pl 16.11.09, 16:26 A wiec jezeli chodzi o KEYA, to hm...Jest roznica co do dziennej kasy jaka musisz robic.Tak naprawde nawet DS, czy MA robią wieksza kase niz keye, takie moje zdanie.Wiec mozesz miec roznice ze dostaniesz wiecej podstawy. Osobiscie odradzam ta firme. Ciagly stres, i rano pytanie od RSMa co macie na dzisiaj?!! Stres ściema i tak się kręci dzień za dniem. Nie polecam, szukaj innej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jos Re: praca w eniro - PIP IP: *.piekary.net 26.11.09, 15:39 coś mi tu nie pasuje, tak narzekacie na firme a tu jest tego zaprzeczenie ----> www.eniro.com/pl/Polska/Prasa/Informacje-prasowe/2009/Eniro-Polska-nagrodzona-przez-Pastwow-Inspekcj-Pracy-PIP-za-przestrzeganie-prawa-pracy-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivan Re: praca w eniro - PIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 19:42 Witam, mam pytanie do pracowników/byłych pracowników eniro.Lubię sprzedawać więc myślę że tam pasuję lecz: 1.O co chodzi z tym szkoleniem w wawie?Jak ono wygląda, czy jest zorganizowane i czy nie ma problemów ze zwrotem kosztów? 2.Jak wygląda codzienna praca na stanowisku telemarketera?Trzeba jeździć po firmach czy to zadanie przedstawicieli? Proszę o odpowiedzi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: praca w eniro - PIP IP: *.acn.waw.pl 01.12.09, 20:02 1). Szkolenie jak szkolenie. Głupia gadanina, standardowe teksty. Masa pomysłów osób prowadzących szkolenie, które nie mają odzwierciedlenia w prawdziwej sprzedaży. Szkolenie trwa tydzień, tj 5 dni roboczych. Takie lekkie pranie mózgu. Radzę nie sugerować się nim za bardzo. Prawdziwe szkolenie przeprowadzisz sobie sam, sluchając rozmow kolezanek lub kolegów z projektu. Ze zwrotem kosztów nie ma problemow, bo od dawna juz Eniro nie egzekwuje tego od swoich pracownikow. Jednym slowem sciema. Naprawdę. 2) Praca jest w porządku. Nie jest lekko, ale przecież nigdzie w telesprzedaży lekko nie jest. Ja pracuję prawie rok tutaj i szczerze mówiąc akurat na warunki pracy nie narzekam. Co do wyjazdow, są one sporadyczne, wyjątkowo sporadyczne. I dobrowolne. Mianowicie jedziesz do klienta tylko wtedy, kiedy nie możesz ściągnąc umowy faksem lub mailem. I tyle. Do klientow bezposrednio jezdza PH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość szukasz pracy w Łodzi ? IP: *.devs.futuro.pl 20.01.10, 21:50 Jeśli chcesz spróbować swoich sił w handlu napisz GG 7809874. Praca ciężka, pełna wyzwań w dobrej atmosferze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube o Re: praca w eniro - PIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 23:55 jestem na szkoleniu i w porównaniu do innych szkoleń jak w call center pl albo teleperformance w pf jest konkretne i dostajesz wszystkie informacje które Ci są niezbędne do pracy po szkoleniu a takie brzdękanie że po szkoleniu siedzisz na słuchawkach i nie potrafisz dogadać się z klientem to chyba od Ciebie zależy jak i co nawijasz. jak nie potrafisz rozmawiać i podpisać z żadnym klientem umowy to chyba coś z Twoim ględzeniem jest nie tak a nie ze szkoleniem które miałeś w pf. więc nie wiem o wam chodzi z tym jęczeniem i narzekaniem na pf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: praca w eniro - PIP IP: *.toya.net.pl 06.01.10, 11:43 No cóż... praca w Eniro wygląda tak że każdy jeden dostaje po głowie. Kierownicy są ośmieszani przez Dyrektorkę przy pracownikach. Każdy musi mieć jedną umowę dziennie. Jeśli nie masz to przychodzi eminencja i każe dzwonić dalej. Klienci nie wpłacają kasy to nie dostaniesz prowizji. Każdy klient jest wrogo nastawiony do PF. Jak byłam na szkoleniu w warszawie to szkoleniowiec mówił cos o tym ze ludzie zle piszą o eniro bo nie potrafią sprzedawać. Cóż, są takie dni ze sie nie da, zarząd to wie ale ciśnie że ma być i koniec. Generalnie robią z człowieka głupka. Smutne jest też to że Ci którzy dobrze sprzedają - np. 4 umowy dziennie, są fajni i lubiani przez Eniro do czasu jak mają te umowy. Niech ci sie noga potknie i już jesteś wrogiem !!!!!! Śmieszna sprawa - nakręcasz dla nich kasy za 70 tyś a oni dają pensję 3-4 tyś :| Ktoś jak ma troche oleju w głowie i umie liczyć nie będzie tak pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azula Re: praca w eniro - PIP IP: 83.238.116.* 06.06.10, 10:49 Święta racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w eniro - PIP IP: 109.243.43.* 10.01.10, 12:23 witam, ja pracuje w eniro juz od wrzesnia i szczerze moge wyrazic opinie o firmie... 1 szkolenie ok duzo informacji i pokazanie wszystkiego na rozowo 2ludzie fajni pomagaja i jest sie z kim posmiac 3 SV sa ok ale sa i tacy totalnie nie na stanowisku bo nie maja pojecia o zarzadzaniu. 4 i wreszcie to co wazne kasa- na nia tu nie licz... ja walcze o moja zalegla prowizje juz drugi miesiac i nie ma konkretnej odpowiedzi w tym temacie jesli mam komus szczerze powiedziec to nie polecam tej firmy uwstecznia maxymalnie... jestem w trakcie poszukiwania noewj i musze tam siedziec i dzwonic do klientow i wciskac im te kity ze to im cos da... daja ogloszenia prestirzoew ale takich sprzedaje sie malo bo kosztuja swoje od 9 tys sponsor ogolnopolski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość55 Re: praca w eniro - PIP IP: 94.72.94.* 11.01.10, 16:40 a chciałem spytać jak to jest ze szkoleniem dokładnie? dają Ci tam jakies zakwaterowanie i płacisz tylko za dojazd na szkolenie czy moze musisz oplacic sobie dojazd, zakwaterowanie, wyzywienie wszystko??? i jak juz wysylaja mnie na szkolenie tzn ze biora mnie na okres probny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rookie Re: praca w eniro - PIP IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.10, 13:23 Witam szukam kontaktu z byłymi pracownikami firmy eniro/panorama firm najlepiej z dolnego śląska, wrocław i okolice, ale może być też każdy inne region kraju. Nie jestem w żaden sposób związany z firmą eniro/panorama firm ;) po prostu chodzi o jedno pytanie i powiem, że nawet zapłacę jakąś kasę za odpowiedź !!! :) kontakt - prghunter@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: praca w eniro - PIP IP: 83.238.116.* 03.07.10, 10:46 Papier wszystko przyjmie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eniro WaWa prawda o pracy w Eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 12:38 Witam wszystkich . Od 7 miesięcy pracuje w Eniro i prawda o tej pracy jest taka że praca w sprzedaży ma swoje plusy i minusy Plusy - jasne parametry które decydują o zarobkach , premiach, awansach Minusy -konieczność uzyskania wyników( które zależą tylko od sprzedawcy( nie jest to praca gdzie się siedzi i zarabia jak np w ochronie), zresztą trudno się dziwić firma płaci pensje plus bonusy( karta Lux Med, Multisport) i nie jest organizacją charytatywną. Zresztą żyjemy w gospodarce rynkowej( Firmy które się nie sprawdzają szybko znikają z rynku . Rozumiem też w 100% opinnie złych i wkurzonych osób wizja fajnej kasy działa na wyobraźnie a potem szara rzeczywistość typu dzwonisz dzwonisz klienci się zgadzają potem rezygnują a Sv się pyta czemu znowu się nie udało ? Nie ma wyników firma zwalnia a potem żal i pretensja. Dlatego dzwią mnie opinnie osób , które zgłaszają się do Eniro bo praca jest 5 dni w tygodniu. W Eniro jest jak w życiu jedni odnoszą sukces , a inni nie bo nie mają szczęscia , umiejętnosci lub pracowitosci. Znam wiele osób które w Eniro pracują po 8 h dziennie , zarabiają 5- tysięcy netto i są zadowoleni z atmosfery w firmie. Ale Eniro to tylko jedna firma na rynku , nikt was nie zmusza żeby się zgłaszać do pracy tutaj, ale jesli nie macie kwalifikacji albo skonczylisciee studia bez żadnej perspektywy to niestety została wam ciężka praca albo pozyskanie kwalifikacji. Pozdrawiam Zwykły Konsultant Eniro WaWa Odpowiedz Link Zgłoś
tomy1985 Re: prawda o pracy w Eniro 01.08.10, 14:26 pracowałem w eniro jako TL w Łodzi i nie rozumiem o co wam chodzi, praca jak każda inna. po prostu nie mieliście kompetencji i teraz wielkie halo, ze nic nie wyszlo @ byly pracownik: „dostaniesz kilka firm do obdzwonienia gdzie nikt nie będzie chciał z tobą gadać ale to ich nie będzie interesowało bo plan musi być” - ciekawe kiedy i gdzie, nie masz umów i klientów, nie masz większej kasy, @ MariuszO: „w Eniro przez 6 miesięcy i nie powiem aby było lekko. No ale dzięki doświadczeniu jakie tam zdobyłem dostałem pracę jako przedstawiciel handlowy w Grupie Allegro” - mnie też bez niczego wzięli do nowej pracy, z doświadczeniem w eniro praca spoko, ludzie w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N. eniro, lub inna praca? IP: *.zax.pl 04.03.10, 10:01 od dluzszego czasu szukam pracy, wazne zeby byla od poniedzialku do piatku wmiare przyzwoitych godzinach, pracujacych likendow w butikach galerii mam dosc. zastanawialam sie nad wyslaniem cv do eniro ale jak tak was czytam to sama nie wiem, nie jestem pewna czy mam az tak stalowe nerwy, predzej bym tam zwyzywala ludzi, walnela wszystkim i wyszla :D pewnie ciezko pozyskac klienta, niby gadac umiem ale nie wiem czy to by wystarczylo :P a czy dziennie podczas tych 8 godzin pracy duzo telefonow sie wykonuje? a moze ma ktos propozycje pracy za wmiare rozsadne pieniadze 5 dni w tygodniu :) darujy sobie sprzatanie, latarnie i tego typu zawody ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boldi7 Re: praca w eniro IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 18:59 kurde ludzie co wy wiecie! przepracujcie tam chociaż tydzień to zmienicie zdanie, i nie mówcie mi ze reklama najtańsza to 500 zł bo tak nie jest. owszem konsultani tak mówia bo chce zarobić ale reklama w pf.pl jest skuteczne przykładem jestem jak sprzedałam kolesiowi reklame w necie na 450 zł i zadzwonił za dwa tygodnie sam zechce cos wiekszego bo znalazał dzieki temu kontahenta na trzy lata. zarobki sa świetne i ekipa w pracy świetna. nie zamienie tej pracy na rzadka inna. a nowi ludzie do pracy nie musza przychodzic jak dla mnie bo psuja atmosfere takim gadaniem jak tutaj! a nie chce by ktos psuł tak swietna atomsfere w pracy jak jest teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: praca w eniro IP: *.centertel.pl 23.11.09, 09:09 a powiedz mi jak jest w poznańskim Eniro? ja dostałam tam pracę i czytam te wasze opinie...i pomimo,że nie ulegam tak łatwo sugestiom,to potrafią narobić namieszania pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: praca w eniro IP: 87.204.7.* 26.11.09, 08:27 Cześć, Czy ktoś z praujących w Eniro może mi coś powiedzieć o dziale key accounts.Jalie zwyczaje tam panują, ewentualne zarobki, atmosfera pracy. Wyieram sie na rozmowe i chciałbym coś więcej wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki280 eniro 13.01.10, 15:37 Praca w eniro w Lublinie to totalna ściema. Szkoda czasu tam się pokazywać. Kiedy szłam na rozmowę to czytałam opinie na różnych forach oraz ze strony głównej Eniro. Będąc tam osobiście przekonałam się że ludzie którzy piszą negatywne opinie mają rację co do tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilo Re: eniro IP: *.chello.pl 24.10.10, 14:03 Z czystym sumieniem można powiedziec że ta praca niszczy człowieka. Zupełnie bezczelne są wpisy osób które starają się udowodnic na siłe że jest to wspaniałe zajęcie. Wierząc jednak w intelekt internautów, nie sądze by ktoś nie widział zamierzonych działań działu marketingowego f. Eniro. Wnioski nasuwają się same gdy przyjrzymy się wynikom badań mówiącym o tym, że rotacja pracownicza na stanowisku sprzedawcy wynosi prawie 90 % w ciągu roku. Przypadek?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: eniro IP: *.prothost.com 25.10.10, 20:22 Kolego ja jak sobie poczytałem te dokumenty to mnie nie dziwi rotacja w Eniro pokazywarka.pl/wszaaf-2/. Jak chcesz mieć jakiś poziom usług to nie możesz trzymać ludzi, tylko dlatego, że mają ładną buzię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: eniro IP: *.xcomp.pl 03.01.11, 13:46 Bzdura ! Bzdura i jeszcze raz bzdura.Obserwowałem prace kilku pracowników na okresie próbnym w dziale telesprzedaży. Starali się ,przyjmowali uwagi,klienci mówili o nich że są super profesjonALNI-A I TAK NIE MIELI WYNIKU,bo nie wciskali ludziom na siłe kitów.No i oczywiście już im Eniro podziękowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter Re: eniro IP: 46.112.14.* 03.01.11, 16:27 Czy ty na pewno pracowałeś w tej samej firmie, co wyżej opisywana. Dokładnie widzę i wiem jak wygląda przyjmowanie nowych pracowników i wydaje mi się, że jest zupełnie inaczej. Nie promuje się ludzi wciskających kitu, bo nie na tym polega ta praca. Zatrudnia się tylko tych, którzy potrafią pozyskać klienta. A wynik to fakt, liczy się, bo bez tego nie ma możliwości rozliczenia pracownika. Zresztą jak nie wiesz jak wygląda przyjmowanie nowych pracowników to polecam ciekawą lekturę dokumentów, które jakiś pracownik wyniósł z firmy pokazywarka.pl/wszaaf-2/ i wszystko nagle staje się jasne. I nie musisz krzyczeć "bzdura, bzdura", bo brzmisz niewiarygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: eniro IP: *.xcomp.pl 11.01.11, 12:09 Drogi Dexter-dyskusja z Tobą nie ma sensu,bo Ty wiesz swoje,albo sam się okłamujesz. Liczy sie pozyskanie klienta piszesz - Święta prawda-tylko czemu 80 % raz pozyskanych klientów nie chce słyszeć o Panoramie Firm ? Czemu 90 % potencjalnych klientów (NI -czytaj niuaje) na słowo Eniro czy Panorama reaguje agresywnie itp itp. W ilu firmach sprzedażowych pracowałeś że masz takie porównanie i pewność że masz rację .Pozdrawiam Ciebie i Bywaj w tym Eniro. P.S. Chyba jednak wiem o czym piszę (NI )???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: eniro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.11, 10:20 W tej firmie mają miejsce tylko i wyłącznie karierowicze, pozbawieni zasad moralnych ludzie, którzy potrafią za wszelką cenę sprzedać klientowi wpis podstawowy przedstawiając mu zalety tego produktu, jakby to była co najmniej ramka jeśli nie reklama graficzna. Jeśli nie potrafisz "wciskać kitu" to nie masz po co tam iść do pracy. Ludzie tam nie wytrzymują psychicznie, może przez te głupie "motywujące" pogadanki albo przez atmosferę ? Pracowałam w tej firmie ponad 2 lata i nikt mi nie powie, że atmosfera tam panująca jest normalna. Bagno to najdelikatniejsze z pojęć jakie nasuwa mi sama myśl o tej firmie. Rotacja spowodowana jest tym, że nikt nie chce tam dłużej zostać, albo w piątek o 15 wpada szefowa i zabiera kilka konsultantek na rozmowę, na której wręcza im wypowiedzenia, bo nie podpisały wystarczająco dużo.... A co do przyjmowania do pracy, to rekrutację przeprowadzają ludzie, którzy nie mają o tym zielonego pojęcia, stąd tyle zwolnień. Gdyby zatrudniali tylko takich co potrafią sprzedawać, to nie byłoby takiej rotacji. Każdą firmę tworzą ludzie, a tam na stanowiskach kierowniczych nie ma ludzi...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantomima Re: eniro IP: *.play-internet.pl 26.01.11, 13:19 pracowałam w eniro chyba więcej niż ty czasu. nie uważam się za karierowiczkę, a tym bardziej za osobę, która kogokolwiek na cokolwiek naciąga. mamy dane, przedstawiamy klientom konkretne produkty i to od nich zależy czy z nich skorzystają, czy postanowią jednak zaplanować reklamę inaczej. naszym celem jest sprzedaż, ale nie za wszelką cenę. może dla ciebie pogadanki były głupie, ale dla mnie są okazją do podzielenia się bieżącymi problemami. wiem, że tutaj wszystko zależy od tego kto je prowadzi, ale dużo tez decyduje od nastawienia zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: eniro IP: *.xcomp.pl 31.01.11, 13:31 Napisałaś że w piatek o 15 wpada kierowniczka i wręcza wypowiedzenia.Gdyby tak było,to jeszcze można by uznać to za normalne. Ale w Szczecinie wypowiedzenia wiele razy wręczano po 16.30 ( po pracy )konsultant musiał czekać ,bo jaśnie pan dyrektor miał inne sprawy na głowie wcześniej.I w dodatku każe się je podpisywać.W zasadzie po pracy konsultant nie ma obowiązku czekać aż mu wręczą wypowiedzenie.Miałem iść do inspekcji pracy,ale szkoda zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko prawda Re: praca w eniro IP: *.icpnet.pl 27.01.10, 21:18 nie idz tam nawet... nie ma sensu....szkoda nerwow, na szkoleniach robia wode z mozgu a potem kaza ci cuda robic a produkt jest drogi w porownaniu do konkurencji, kierownicy cisna na wynik.... a zeby miec wynik trzeba cos podpisac, zeby cos podpisac trzeba sie umowic a ludzie na samo haslo eniro lub panorama firm trzaskaja sluchawkami...tyle z mojej strony uciekajcie stamtad ludzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sugga Re: praca w eniro IP: *.nette.pl 09.02.10, 22:53 Aha to dobrze wiedziec w co sie pakuje.Chyba szukaja naiwnych.Dzwonili do mnie już 3 razy w pewnych odstepach czasu,widac że ciagle poszukują nowych osób,co świadczy o dużej rotacji w firmie. w koncu umówiłam się na rozmowę,ale jak tak to nie idę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polecam, ale !!! Re: praca w eniro IP: *.ghnet.pl 28.04.10, 20:59 ..to nie idź na rozmowę w Eniro, siedź w domu lub przyjmij się w mięsnym na rogu i handluj salcesonem. Strasznie denerwuje mnie takie gadanie o niczym. Pamiętajmy o tym, że każda osoba która nie daje sobie rady wypowiada się nagatywnie o tej firmie i nie musi to być właśnie Eniro np. ERA, PLUS itp. Posłuchajcie wypowiedzi osób które trochę przepracowały w Eniro, może nie jest słodko ale praca kształtuje charakter a napewno pomaga zrozumieć prawdziwą sprzedaż. Ciekawe dlaczego osoby po Eniro które przepracowały przynajmniej 2 lata dają sobie doskonale radę dalej...w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tnt Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 12:27 Pracowałem,w Eniro ponad trzy lata,fakt firma kształtuje charakter,nie jest łatwo ,ale dla dobrych sprzedawców jest miejsce.Nie mniej jednak to firma oszustów,w tej firmie uczysz się kłamać,a później i tak nie wypłacają Ci prowizji.Na szczęście już tam nie pracuję:)choć to świetna lekcja życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: praca w eniro IP: 83.238.116.* 03.07.10, 10:30 Aleś ty mondry że hej. Pracowałam w tym twoim eniro przecudownym i nie życze najgorszemu wrogowi takiej pracy. Fakt ludzie w grupie fajni. Ale osoby które miały dobre wyniki same miały dość tej pracy i stojących nad głową sv. Chore. Ale jak ktoś chce jak piszesz przejść szkołę to proszę bardzo tylko niech nikt nie mówi że nikt ich nie ostrzegał za marnowanie na tą firemke czasu. A co do renomy eniro to każdy pracodawca ma w d....ie że się tam pracowało i tylko sie glupio uśmiechają ciekawe czemu? Mam pytanko czemu ludzie tak szybko od was uciekają jak tam jest tak fajnie? Proszę o odpowiedz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: praca w eniro IP: 83.238.116.* 03.07.10, 10:36 Co jakiś czas zaglądam na fora i oferty pracy i nie ma ani jednego tygodnia żeby eniro nie ogłaszało poboru. Jak ktoś czyta fora z tej firmy to niech się zastanowi czemu tak jest że ludzie narzekają i z tamtąd uciekają może sie coś zmieni jednak nie wierze w to. Pozdrawiam firmę bez przyszłości a tych którzy tak chwalą też pozdrawiam i współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CM Re: praca w eniro IP: *.pf.com.pl 27.04.12, 12:32 to że ogłoszenie pojawia sie co tydzień nie swiadczy o tym ze jest rotacja. Moze świadczyc że na rekrutacje przychodzą barany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waruszewski Re: praca w eniro IP: *.wbpg.org.pl 29.03.11, 14:22 Najgorszy jest W Eniro w Gdańsku niejaki Wolanin, kierownik regionalny. Burak straszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michałek Re: praca w eniro IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 07:21 Chyba w innym Gdańsku pracowałeś w Eniro, albo Ci się nazwy firm pomyliły. Z tym samym człowiekiem pracuję i dla mnie jest spoko. Może to kwestia Twojego nastawienia do pracy. Proponuję wziąć urlop i dopiero wtedy spojrzeć trzeźwym okiem na firmę i kolegów i koleżanki. Też czasami mam cięższe dni, ale jakoś staram się je przezwyciężać. Ale taka jest specyfika tej pracy i każdej innej. Więc życzę dużo energii i spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: praca w eniro IP: *.instalnet.com.pl 05.02.11, 09:34 Nie pracowałem w firmie Eniro ale wiem, że pracw w sprzedaży nie jest łatwa, może dać satysfakcję i duże pieniądze. Nie wszyscy jednak do takiej pracy sie nadają! Sam zatrudniam Przedstawicieli Handlowych i wiem, że trudno znaleźć dobrego kandydata do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajoma Re: praca w eniro IP: 217.153.148.* 09.02.10, 18:23 Witam! mam pewne ciekawe informacje co do pracy w Eniro Łódź!!!! Mianowicie moje cv zostało zauważone. W pt miałam rozmowę w sprawie tej pracy,rozmowa przebiegła miło i ciekawie.Przeszłam ten,,etap"i dziś byłam na 2 etapie( rozmowa indywidualna).Przyjechałam z chłopakiem..20km od łodzi,który został wyproszony tylko dlatego że siedział na kanapie (gdyż chciałam aby na mnie tam poczekał).Na odchodne mojemu miśkowi pani z biurka odrzuciła: ,,że na takie spotkania to po pracy",zostałam lekko zniesmaczona czekając dalej na pania z która miałam odbyc 2 etap rozmowy.W końcu - sie zaczeło,rózne pytania a dlaczego praca w telesprzedaży a to a tamto - ok,wszystko fajnie...ale sposób w jaki ta pani prowadziła dana rozmowę był irytujący,wręcz niegrzeczny po prostu..;/.dalej>>>zostałam zapytana czy wiem co to jest pytanie otwarte czy zamknięte?Więc mówie tak.No to strzałdo mnie: prosze wymienic 5pytań otwartych które spowodują ze będzie pani wiedziała ile zarabiam.No to kombinuje: jaki ma pani samochód?cos tam jeszcze (Pytania mogły byc zadawanae na gruncie prywatnym- tak dodano).mysle nad kolejnym: czy preferuje pani sklepy z eksluzywna odzieżą? babka do mnie:nie .zle.nie moze pani zadawać pytań od czy...no to ja z innej beczki,nie nie tak,,pomyslałam kretynka,kombinując dalej..pani spytała sie mnie czy sie poddaje??więc mowie tak.I na tym sie skończyło.proszę mi uwierzyć sposób prowadzenia rozmowy z tą panią był naprawde irytujący,nie wierzyłam tez w opinie jakie czytałam na forum. Sa jednak prawdziwe...;/np wyniki sprzedażowe- wyścig szczurów...w którym ja nie wziełam udziału:)PRZESTRZGAM PRZED FIRMĄ ENIRO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jugo Re: praca w eniro IP: *.toya.net.pl 15.02.10, 09:28 Czyli nigdy tam nie pracowałaś, nie byłaś na szkoleniu, nie przeszłaś rozmowy, bo jak udowodniłaś ją opisując, nie potrafiłaś znaleźć 5 pytań otwartych i do tego podawałaś zamknięte - i wnioskując z samego dziwnego zachowania rekrutującej Cię kobity potrafisz wyciągnąć wniosek, że opinie o pracy tam są prawdziwe? Sądzę, że to przez takie jak Ty wybierani do sejmu w tym kraju są tacy idioci jacy rządzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mara Re: praca w eniro IP: 95.108.24.* 11.02.10, 08:32 uciekaj!!dobrze Ci radzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozi Re: praca w eniro IP: 91.189.74.* 14.02.10, 21:42 Uciekaj człowieku o ile nie jesteś młodym człowiekiem bez żadnego wykształcenia i bez żadnych perspektyw na inna pracę. Eniro to symbol wielkiej betoniary mielącej kolejnych ludzi i wypluwającej ich co parę miesięcy. Możesz dzięki nim wpisać sobie do cv kilka miesięcy doświadczenia. Ale jak tego nie potrzebujesz to daruj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 20:37 Wiecie co jak czytam te posty to sobie myślę co za nieudaczniki to piszą. Pracuje W Eniro od miesiąca, super amosfera fajni ludzie zajebisty socjal, oczywiscie atmosfera pod jednym warunkiem WYNIKI!!!! Pracuję w sprzedaży i w wynagrodzeniu prowizyjnym od lat, i nigdzie nie było tak dobrze jak w Eniro. Jasne stawki wypłaty przed czasem i jasna droga awansu. Oczywiscie jest presja na kase i wynik , Eniro to nie Caritas, jedni sie do tej roboty nadają a inni napalili się na super kase a potem patrzą ale zonk dzwonie dzwonie i ci... ze Mnie nie ma umów, jak sie nadajesz to idz do ochrony za 6 pln, albo trzeba sie bylo ogarniać wszecniej a nie piszą bzdury bo się nie nadają. W tym miesiącu biorę wypłaty 2500 netto , na warszawe moze niedużo ale pracuje dopiero miesiąc, a następnych miesiąch mam realną szanse koło 4 k netto zarabiac. a wy ciołki siedzcie przed kompami, wypisujcie bzdury bo tacy nieudacznicy którymi jestescie tez sa potrzebni. Pozdrawiam ogarniętych ludzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: praca w eniro IP: *.icpnet.pl 15.03.10, 22:37 do ochrony ? chyba na 'ochraniacza' sklepikow osiedlowych , bo nawet na pracownikow ochrony (parkingowi etc) nie mozna byc cipka , a o ogentach ochrony w ogole nie wspomne bo to nie ta ranga dla matolow . Praca jest zajebista, ale jak zostalo juz wspomniane ... nie dla pip ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jol Re: praca w eniro IP: 91.206.64.* 16.03.10, 16:47 bylem dzis na rozmowie. zaoferowali mi 2400 brutto podstawy, tel i samochód służbowy wiec warunki nie najgorsze se mysle. 5% od reklamy. System pracy 8-17, pon-pt rano dzwonisz potem jedziesz na spotkanie po powrocie dzwonisz. Jak to w handlu trzeba sprzedawac wiec mysle ze jesli ktos to lubi to warunki sa spoko a jak widze wypowiedzi na forach to sie zastanawim kto tak narzeka i mysle se ze pewnie ci ktorzy sie nie nadaja. Moze sie myle nie wiem. Ja sie zastanawiam chociaz szukam innego systemu pracy to warunki daja mi do myslenia. Co poradzicie? Tylko obiektywnie prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azula Re: praca w eniro IP: 83.238.116.* 06.06.10, 11:01 Poczekaj pewnego dnia noga Ci się powinie i nie będziesz miał tak dobrej opinii o tej firmie. Dopóki masz wyniki jest super nie będziesz miał wyników to zobaczysz sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIRMA Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 11:14 DARUJ SE TĄ PANORAMĘ FIRM !!! TO NIE MA PRZYSZŁOŚCI. PRACOWNICY NACHALNI, ZWYKLI NACIĄGACZE. DZWONIĄ NAWET O 6 RANO. ZNAJOMI, GDY SŁYSZĄ W TELEFONIE PANORAMA FIRM, ROZŁANCZAJĄ SIĘ LUB CO BARDZIEJ NERWOWI - WYZYWAJĄ ICH. TĄ ... ANNĘ BRUCKĄ PROSZĘ POTRĄCIĆ, MOŻE JAKAŚ KLEPKA SIĘ JEJ PRZESTAWI I NIE BĘDZIE Z NIEJ TAKA SZMATA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuniu Re: praca w eniro IP: *.home.aster.pl 05.03.10, 22:44 Co za młot... argument to dla niego duże litery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: praca w eniro IP: *.icpnet.pl 15.03.10, 22:33 po pierwsze rozłączają ... "rozłanczają" - nie ma takiego słowa w słowniku imbecylu ! po drugie praca zaczyna sie 8:05 zazwyczaj . po trzecie chyba kompletnie nie znasz oferty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mii Re: praca w eniro IP: 83.238.116.* 06.06.10, 11:04 czekaj zaraz idę na prawo jazdy to ją trafię na jakimś przejściu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlak Re: praca w eniro IP: *.aster.pl 12.03.10, 11:39 jedno jest pewne. Załosne jest to że jest taka rotacja, praktycznie codziennie szukają kogos do pracy. Żenua. Moja ocena 1/10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 17:39 1. Stresujące rozmowy kwalifikacyjne to dziś norma. To, że ktoś pyta on sytuacje w rodzinie, wyśmiewa skończoną szkołę czy styl ubierania, ma na celu sprawdzenie jednej podstawowej cechy charakteru jaką wszyscy "zmotywowani" pracownicy dzielnie zamieszczają w CV i LM, a mianowicie mam na myśli asertywność. Jeżeli nie radzicie sobie z takimi drobiazgami to nigdy nie dacie rady współpracować z ludźmi którzy asertywność jedzą na śniadanie i popijają chamstwem. 2. Jaka to ciężka praca. Trzeba ściemniać, oszukiwać może jeszcze plądrować, gwałcić i wioski palić. To jest praca w prywatnej firmie, która oczekuje wyników. W d..pie mają to, że boli cie ręka, noga czy też masz rozterki emocjonalne. Trzeba ciężko pracować bo kasa sama się nie zarobi, a ci co wierzą, że dostaną pracę za biurkiem pierdząco siedzącą za dobrą szkołę i asertywność w LM rozczarują się bardzo. 3. Jutro idę na drugi etap rozmowy do Eniro i jestem przekonany, że generując efekty pracy a nie tylko chęci do niej, mogę zdziałać dużo więcej niż wszyscy którzy wpisują się na tym forum razem wzięci. 4. Ktoś mądry kiedyś powiedział, że demokracja jest debilką. Ludzie ogarnijcie się, jak macie jęczeć jak to wam źle to idźcie zbudować sobie szałas w Bieszczadach i jedzcie korzonki bo dla takich jak wy nie ma miejsca w twardym kapitalizmie. 5. Co do mobbingu. Jak się opier....lacie, malujecie pazurki, czytacie CKM to się nie dziwcie. Też bym was zj....bał na funty i suchej nitki nie zostawił. Dla zainteresowanych tematem polecam pracę w jakimś small biznesie, gdzie od was zależy życie firmy. Wtedy zobaczycie co to mobbing i praca 14h gdzie paląc papierosa oczy wpadają do środka, ręce i nogi robią się krótsze. A w ogóle to ciekawi mnie ile postów na tym forum zamieszcza konkurencja. Internet to żłoooo złooooo hihihi OGARNIJCIE SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
achula1986 [...] 25.03.10, 13:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracującaw innymcc Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 19:40 widzę że jest tam niezła atmosferka, proszę o info czy można tam awansować i się czegoś nauczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik RP jak jest w bezposredniej IP: *.chello.pl 28.03.10, 22:30 Dla wszystkich nowicjuszy. Praca jest generalnie ok - przynjamniej jak dla mnie. Masz samochod, telefon podstawe jaka wynegocjujesz taka masz (ja po roku mialem 3300 brutto). Ze zaierdol... a gdzie go nie ma. Jak jestes dobry to nikt ci na łapy nie patrzy bo wazny jest wynik.. Masz 2 umowy dziennie= masz spokoj. Masz plan= masz spokoj. Generalnie jak wszedzie w sprzedazy...nr 1 jest KASA. Jest dobry socjal, wypalta przed 1 zawsze terminowo, prowizje naliczane tez po ludzku tak ze nie czekasz na nie po pol roku.. Kolacje firmowe jakies piwka... zadko ale sa i to zazwyczaj w niezlym wykonaniu ( choc bywalem na duzo lepszych to przyczepic sie nie moge) poza tym po pracy w PF (np 2-3 lata stazu) nie ma problemu z praca w zadnej branzy B2B. Szczeze to nie zachwalam bo widzialem jak co poniektorych zajezdzali (fakt ze byli sredni dobrzy-to co innego)ale tez wiem jak niektorzy zarabiaja i jak umieja sobie prace rozlozyc. :) Ja potrafilem w tygodniu 3 dni wolnego sobie robic i przyjmowac po 5 kola wyplaty jako MA... ale to ja :P. Moim zdaniem jak ktos jest naprawde dobry i nie robi mu roznicy czy sprzedaje kondony w kościele czy rekalmy do książki telefonicznej to jest to dobra praca. Ale jeżeli ktos chce lezec do gory.. nosem i czekac az dostanie kupe cashu to nie praca dla niego. Niestety tu trzeba z....c :) ... jak wszedzie zreszta ...tylko nie kazdy to rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mii Re: praca w eniro IP: 83.238.116.* 06.06.10, 11:12 Tak tylko jednego kantowania ludzi i wyłudzania pieniędzy za reklamę która wogule mu się nie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mii Re: praca w eniro IP: 83.238.116.* 06.06.10, 11:16 A tak wogule sobie myślę że ci co tak sobie chwalą tą chorą firemke to chyba sami prezesi albo SV. A jestem ciekawa czy w Gdańsku jeszcze pracuje pie...lta Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cze Re: praca w eniro IP: *.toya.net.pl 14.04.10, 15:46 Autorowi polecam najpierw popracować tam z 3-4 miesiące - i jeśli nie wyleci, wtedy dopiero się pomądrować publicznie o kapitaliźmie i ciężkiej pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: praca w eniro IP: *.chello.pl 28.04.10, 22:29 a idzcie w choj z taką pracą - toż to akwizycja dla tępaków co albo kwalifikacji nie mają albo pokończyli tak żenujące szkoły że muszą się tak poniżać jeszcze dla takich stawek rumuńskich szok . długo tam zapewne nie wytrzyma nikt bo taka praca jest nienormalna na dłuższą mete i tu nie chodzi tylko o eniro ale o całą prace w akwizycji jako ph Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golce&gibbony Re: praca w eniro IP: *.as.kn.pl 12.05.10, 20:26 W 100% się zgadzam, prcuję tam i jest naprawdę nieźle. Tylko trzeba z**erdalać... no trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w eniro IP: *.icpnet.pl 17.05.10, 21:49 ja mam tam zaczac w dziale KA, niby am obiecane 4 tys netto podstay i 3% od umowy, przy czym w tym dziale umowa to 3-8 tys za szt. czy ktos pracuje w dziale KA??????? czy ktos moze cos powiedziec o realnym zarobku w tym dziale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: praca w eniro IP: *.146.66.117.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.07.10, 15:27 popieram , niezle mozna zarobic ale trzeba robic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azula Re: praca w eniro IP: 83.238.116.* 06.06.10, 10:38 Pracowałam tam zaledwie 2 miesiące i nie polecam takiej chorej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: praca w eniro IP: *.chello.pl 24.07.10, 17:16 musi być chora skoro taka jest rotacja i twój przykład to potwierdza -pracowałeś tylko 2 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszek Re: praca w eniro IP: *.chello.pl 25.07.10, 19:09 Ja własnie zaczynam tam prace....czy to najlepszy pomysł..tego nie wiem..a po szkoleniu jestem coraz mniej pewna... Za to na szkoleniu poznani ludzie...BEZCENNE!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żest Re: praca w eniro IP: 188.33.28.* 30.07.10, 15:37 i jak Ci idzie? ciekawa jestem. ja jestem po rozmowie kwalifikacyjnej, podobało mi się tam dosyć, jakoś mnie zawsze ciągnęło do sprzedaży ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kazjenka Re: praca w eniro 30.07.10, 19:02 Byłam tam na pierwszym etapie, po którym nie zdążyłam odebrać telefonu od zastrzeżonego numeru.. Po przeczytaniu tego tematu cieszę... Odpowiedz Link Zgłoś
kowal_warszawski Re: praca w eniro 01.08.10, 10:25 pracowalem w Eniro jakieś 2,5 roku jako konsultant, i nie uwazam tak jak niektorzy wyzej, ze był to czas zmarnowany, dla mnie liczylo się zdobywanie nowych umiejetnosci, poza tym zarobki tez nie są wcale takie niskie, jak niektorzy pisza, po prostu wszystko zalezy od osbobistych zdolnosci i podejscia do tego co się robi, mi zalezalo na pracy, w której atmofera bedzei fajna i już po szkoleniach wstepnych wiedzialem ze tak może być, potem fatycznie byly momenty trudniejsze i latwiejsze, ale jak na jedna z pierwszy prac w moim zyciu to zlego slowa nie moge powiedziec, system tam obowiazujacy jest czytelny i jak ktos se wdrozy to nie powinien mieć problemu z osiaganiem dobrych wynikow, ja podszedlem bardzo biznesowo do pracy, ze liczy się osiaganie celow i wtedy beda i wyzsze zarobki i bonusy i udalo się -------------- "będąc zerem – w Warszawie można być geniuszem prawie (...)" Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia_wrocek74 o pracy w Eniro 01.08.10, 11:33 witajcie! moja znajoma pracuje w Eniro i wcale nie narzeka, wiem, że na początku musiała się wdrożyć w specyfikę pracy, trwało to trochę, bo trafiła tam bez żadnego doświadczenia. Ale pamiętam, że po jakiś kilku tygodniach było już całkiem całkiem, zarobki miała w granicach 2,5-3 tysiące, to jak na Wrocław to są niezłe pieniądze. Jest tam już trzy lata i planuje się przenieść, żeby spróbować czegoś nowego. Jak ostatnio gadałyśmy o pracy to mówiła, że szkoda jej będzie odchodzić, bo się trochę związała z tymi ludźmi, chociaż przyznała, że rotacja jest spora. mówiła, że z czasem jest jej coraz łatwiej z tymi zadaniami, jakie wykonuje i to sprawia jej przyjemność. od tej mojej znajomej nigdy złego słowa nie usłyszałam i pamiętam, że jak ktoś z naszego środowiska szukał pracy dla jakiegoś znajomka, znajomki to polecałyśmy Eniro, bo oni dość często rekrutują. forum.gazeta.pl/forum/w,23,56931116,114815367,Re_praca_w_eniro.html - przyklejam link z forum pracowego, bo ktoś też szuka porady w sprawie Eniro Odpowiedz Link Zgłoś
paszym82 Re: o pracy w Eniro 02.08.10, 10:58 cos o eniro wroclaw, pierwsze dwa tygodnie bylo ciezko, non stop szkolenia, spotkania z SV, musialem ciagle cos poprawiac, moze troche nerwowo, ale przynajmniej sie czegos nauczylem potem sie rozkrecilem, SV trafil mi się przystepny, nie wiem, skad wy wzieliscie tych swoich? po miesiacu szlo mi już raczej z gorki, umowy jakeis wpadaly nawet calkiem dobre, gora gdzies sugerowala, ze mozna poprawic to czy tamto, zwykle się stosowalem i dzialalo, jak mialem problem to od razu walilem do kierownictwa i przegadywalismy nigdy nie mialem jakiegos wchodzenia w rozmowe, krzykow, darcia sie... mozwe trafiliscie do pracy nie dla was, ja zrezygnowalem z eniro tylko daltego, bo ile można pracowac jako konsultant, ale same dobre wspomnienia z tej roboty mam polecam wszystkim, którzy chca się czegoś nauczyc, taka typowa praca korporacyjna, gdzie licza sie efekty i osiagany cel, dobry punkt do cv Odpowiedz Link Zgłoś
kowal_warszawski Re: o pracy w Eniro 02.08.10, 11:58 w Warszawie tez spoko, jak pisałem nie miałem takich akcji jak te opisywane, pamietam taka historie, jak przyszla dziewczyna po zarzadzaniu na specjaliste sprzedazy bezposredniej i na wejsciu dobre wrazenie ponoc zrobila, faktycznie się nadawala na to stanowisko, miala wiedzę ze studiow, stosowala się do uwag supervisor i jakis porad innych bardziej doswiadczonych, potem zaczela juz sama dzialac i okazalo się, ze się starsznie spina w czasie rozmow z klientami, ze nagocjacyjnie to lezy, po prostu dawala się tak prowadzic klientom, ze z reguly nic nie udawalo jej się osiagnac, do tego jeszcze w nerwach drzal jej glos, to calkowicie czynilo ja malo autentyczna w rozmowie, ale nie poddala się, miala jakieś szkolenia, rozmowy motwacyjne i to po prostu nie zadzialalo, odeszla jakos po trzech tygodniach, mysle ze nie miala do tego takich osobistych predeyspozycji, jeden umie ladnei rzezbic to zostaje rzezbiarzem, a inny co lubi strzelac idzie do wojska, jak ktos jest obrotny, umie sprzedawac uslugi i produkty idzie do sprzedazy, czasem ludzie nie mysla ze się nie nadaja wola wszystko zrzucic na kolegow z pracy, czy firme -------------- "będąc zerem – w Warszawie można być geniuszem prawie (...)" Odpowiedz Link Zgłoś
paszym82 Re: o pracy w Eniro 02.08.10, 13:49 @kowal_warszawski: może po prostu się nie nadawali do tej roboty, a teraz, ze szef to ch..., a kierowniczka to k.... jak w Piśmie Świętym źdźbło w cudzym, ale belki w swoim nie widzą, nikt przeciez nie powiedzial ze w eniro to kasa sama spada z nieba, trzeba jednak wysilku troche wlozyc, jak patrze na inne firmy – to troche więcej niż gdzieindziej, tylko ze wysilek tam doceniaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: o pracy w Eniro IP: *.icpnet.pl 02.08.10, 19:05 TROCHĘ O PRACY W POZNANIU I O REGIONALNYM Z TEGO MIASTA: To co pisze POSEN ja jestem w stanie uwieżycz....!!! Kilka dni temu byłem na rozmowie w Eniro w Poznaniu. i tak sobie siedze i czekam na korytarzu a w pokoiku obok jakiś koleś wydaje instrukcje jak, od jakiegoś tam kolesia/klienta kasę wyciągnąć - podpisać kontrakt. Jeżeli to są techniki sprzedaży to co on mu kazała zrobić to ja jestem Blądynką o niebieskich oczach. To co on mu kazał mówić i zrobić to przekaraczało wszelkie granice - jak oni tak sprzedają to nie dziwie się że mają tylu niezadowolonych klientów. Ale to nić - nagle otwierają się te drzwi, wychodzi koleś, wyglądał jakbybył tam bity, a za nim wypisz wymaluj "prosiak" (zapewne ten "Regional Menager") i mówi "...TYLKO KURWA TEGO NIE SPEIRD....., JAK GO NIE PODPISZESZ JUŻ TU NIE PRACUJESZ" Brak mi słów, JA TAM NAPEWNO ROBOTY NIE PODEJMĘ! SZOK!!!!!! wIĘCEJ NA: www.pracadokitu.com/temat/37/eniro-polska/strona/11/ pOLECAM - TO CO TAM SIĘ DZIEJE ŻADEN REGION NIE PRZEBIJE I ŻADEN REGIONALNY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paszym82 Re: o pracy w Eniro 03.08.10, 11:27 @Daro: no to fatalnie trafiles może po prostu na jakiegos jednego i drugiego udanca moze jeden ten od sprzedazy taki srednio kumaty był a to nie jest przedszkole i nikt nie będzie go glaskal i klepal po plecach, „oj Wojtus, to zle zrobiles, nastepnym razem będzie lepiej” a techniki sprzedazy to przeciez nie są instrukcje krok po kroku tylko trzeba sie umiec dostosowac do danej sytuacji a tutaj ktos po prostu rozwala dobry kontrakt to trudno się dziwic ze sie szef zlosci bo jego tez ktos z tego rozlicza, ale slabe to zachowanie i te teksty tez fatalnie swiadcza o nim u mnie bylo w porzadku nie bylo takich napiec i krzykow i przeklenstw, bo normalny koordynator wie, ze to nie motywuje tylko demotywuje Odpowiedz Link Zgłoś
kowal_warszawski Re: o pracy w Eniro 03.08.10, 13:23 w stolicy nie bylo takich jazd, może czasem komus puscily nerwy i tyle, w takiej duzej firmie jak Eniro trudno zrobic tak, zeby pracowali tam sami uprzejmi i kulturalni, jedni sobie radza z nerwami inni nie, pamietam taka kumpele, która jak się wyrabiala to taka struta chodzila calymi dniami, marudzila, ze jej nie idzie, ze się zwolni, a potem się rozkrecila, owszem czasem uslyszala od gory, ze powinna poprawic się, ale nie agresywnie tylko pozytywnie -------------- "będąc zerem – w Warszawie można być geniuszem prawie (...)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: candidatka Re: o pracy w Eniro IP: 109.243.226.* 04.08.10, 12:26 właśnie jestem po rozmowie kwalifikacyjnej. komisja doceniła moje doświadczenie dotychczasowe. pytali mnie czy dobrze czuje się w rozmowach z innymi osobami, sprawdzali moje zdolności negocjacyjne. naprawdę na razie bardzo mi się podoba. teraz będę czekała na telefon. warunki jakie mi zaproponowali są całkiem spoko. fajnie ze na początku jest sporo szkoleń i superwizja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chello Eniro - praca IP: 188.33.123.* 04.08.10, 14:33 Jak sobie poczytałem to mieszane są opinie. Myślę, że dużo ludzi chyba trafia do niewłaściwej firmy. Dobrze pamiętam jak zaczynałem też trochę byłem przerażony pracą w sprzedaży. Ale to chyba wynikało trochę ze strachu przed nową pracą. Odkryłem „powołanie” do tej pracy ;p i do dzisiaj już dwa lata jestem w Poznaniu. Trochę mnie przerażała superwizja na początku :p. To jednak pomaga w tej pracy. Wiesz co jest nie tak i co poprawić. Jak się stosujesz do tych wskazówek to masz umowę za umową. Szkolenia wyciągnęły ze mnie trochę umiejętności i potem szło mi raczej z górki :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatyczny Re: Eniro - praca IP: 109.243.184.* 05.08.10, 16:13 praca idealna nie istnieje i nie warto jej szukać, lepiej po prostu wziąć się za robotę tam gdzie się to da, w kraju prawie 12% bezrobocia, a ile ludzi się nie rejestruje, a tutaj jeszcze uwagi, że praca taka jest czy siaka, jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laad Re: Eniro - praca IP: *.toya.net.pl 07.08.10, 14:26 pragmatyczny napisał(a): > praca idealna nie istnieje i nie warto jej szukać Ale z tego nie wynika, że trzeba pchać się w każde gó.... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: o pracy w Eniro IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.10, 11:03 Witam, Jestem byłym preacownikiem Eniro i wiem bardzo dużo na temat specyfiki tej pracy i ludzi którzy tam pracują. Otóż na dzień dzisiejszy w Eniro nie ma żadnej powtarzam ŻADNEJ dziewczyny w dziale telesprzedaży z więcej niż rocznym stażem nie mówiąc już o trzyletnim a w dziale sprzedaży bezpośredniej wogóle nie pracuje ani jedna kobieta. Wpis , który przeczytałam jest ewidentnym wpisem managera firmy, którego zadaniem jest między innymi pisanie pozytywnych komentarzy na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uerk Re: praca w eniro IP: *.toya.net.pl 26.08.10, 14:26 Nie pocieszaj się. W Eniro, jeśli nie odbierzesz a chcą Cię zaprosić, zadzwonią drugi i trzeci raz. Skoro nie zadzwonili, widocznie nie przeszłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendeta Re: praca w eniro IP: 188.33.73.* 06.10.10, 19:03 Za tydzień idę na rozmowę kwalifikacyjną do Eniro i zastanawiam się, jak wygląda taka rozmowa? Czy muszę się jakoś szczególnie przygotowywać, czy wystarczy pójść z pozytywnym nastawieniem? Nie wiem, co mam myśleć o opiniach w internecie? Z góry wielkie dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrarka Re: praca w eniro IP: 94.254.185.* 07.10.10, 12:32 mysle, ze powinnas poczytac troche o eniro w internecie, ale nie komentarzy, tylko informacji konkretnych w stylu czym sie zajmujemy, co robimy, jaka jest nasza pozycja na rynku. jest to wazne, poniewaz bedziesz miala swiadomosc czym bedziesz sie zajmowac. radze ci to zrobic, bo widze, jak mnostwo osob trafia do eniro i odchodzi z firmy, bo nie tak wyobrazali sobie prace. dlatego poczytaj sobie o sprzedazy, na czym polega praca w tego rodzaju branzy, jakie mamy produkty i co oferuje eniro. wtedy nie zawiedziesz sie, co wiecej bedziesz mogla zablysnac na rozmowie. ja pracuje juz 2 lata i odnalazlem sie w firmie, bo sporo wiedzialem zanim przyszedlem, poza tym mialem juz doswiadczenie w sprzedazy reklam. naprawde nie przejmuj sie ubraniem, fryzura, i podobnymi bzdetami, lepiej poczytac, zeby po rozmowie i pracy w eniro nie miec poczucia, ze to nie to, bo szkoda twojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D#KS*p1 Re: praca w eniro IP: *.tradepress.com.pl 12.10.10, 16:59 Ja nie pracuje w Eniro juz od roku a pracowałem ładnych kilka lat w warszawie. Jeśli ktoś z Eniro to czyta to pozdrawiam Roberta W. który jest tam RSM. Sporo z tego co ludzie tu pisą to prawda. Niestety większość to bzdury. Jakiś idiota napisał np: że nie pracują kobiety - ja do tej pory mamm wiele znajomych które nadal tam siedzą. Praca jest stresująca i naprawdę trzeba i chciec pracować i potrafic trafić do Klientów. Szczególnie przez telefon. Dobrze przygotowuje do kolejnych etapów w sprzedaży. Bardzo szybko weryfikuje kto nadaje sie do takiej roboty. Ci którym się nie udało albo faktycznie trafili na kiepskich kierowników i pracowali przez kilka tygodni nie powinni aż tak sie unosić. Mi wiele żeczy się nie podobało ale rekompensowałem sobie to naprawdę dużymi zarobkami. To praca dla ludzi odpornych i twardych. Myślę ze 1 na 10 osób tam przychodzących może się naprawdę nadaje. Niestety tak krótka rekrutacja odsiewa tylko naprawdę wybitne egzemplaże. Pracy w Eniro ani nie polecam ani nie odradzam - najlepiej zdać sie na siebie i samemu zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: praca w eniro IP: 109.243.19.* 20.10.10, 16:50 Pracowałem w Eniro i zgadzam się z przedmówczynią. Dla mnie to jedno z lepszych doświadczeń w życiu. Mam do dzisiaj kilku znajomych z tej firmy, z którymi nadal utrzymuję kontakt. Fantastyczni ludzie... O poziomie pracy moim zdaniem świadczą te dokumenty, które wyciekły ostatnio do internetu i krążą na forach o Eniro pokazywarka.pl/wszaaf-2/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin W. Re: praca w eniro IP: *.1and1.pl 20.10.10, 17:37 nie pracuję od dwóch lat w eniro. sporo informacji o firmie, to zemsta osób, które musiały odejść z eniro, bo po prostu nie posiadały wystarczających kompetencji do sprzedaży. wiele osób przyciąga fakt, że firma jest znana, ale nie są świadome na czym polega sprzedaż reklam. ci, którzy się wkręcą mogą się sporo w takiej pracy nauczyć. sam mocno się rozwinąłem w eniro, i jak odchodziłem to było mi trochę szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odradzająca Re: praca w eniro IP: *.chello.pl 20.10.10, 20:39 jak nie pracujesz od 2 lat to nie wiesz jak jest obecnie a jest max zle i bedzie jeszcze gorzej!! fakt jest to szkoła życia jak nigdzie indziej to napewno! ale mimo wszystko wydaje mi się, że nie warto tam iść zeby sie o tym przekonać, lepiej spać spokojnie i nie rzygać co rano!! a rsm to naprawdę "menedzerzy" beż zadnych zdolności oprócz darcia ryja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariacik Re: praca w eniro IP: 46.113.12.* 23.10.10, 15:35 Gość portalu: odradzająca napisał(a): > jak nie pracujesz od 2 lat to nie wiesz jak jest obecnie a jest max zle i bedzi > e jeszcze gorzej!! > fakt jest to szkoła życia jak nigdzie indziej to napewno! ale mimo wszystko wyd > aje mi się, że nie warto tam iść zeby sie o tym przekonać, lepiej spać spokojni > e i nie rzygać co rano!! > a rsm to naprawdę "menedzerzy" beż zadnych zdolności oprócz darcia ryja!!! Nadal pracuje i tez cos mam prawo powiedzieć. Z dużą częścią opinii się zgadzam. Praca w Eniro ma swoją specyfikę. Albo się to zrozumie, albo trzeba szukać nowej. Dla mnie nie jest, ani źle, ani tym bardziej gorzej. Po prostu jest normalnie. Trzeba dzwonić i szukać klientów. Codziennie 8 godzin w pracy. A szkoła życia to i owszem jest, bo jak przyszedłem przed rokiem jako świeżak, to miałem trochę problemu z wdrożeniem się. Ale jak się wpadnie w tryby to idzie raczej z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protus Re: praca w eniro IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.11, 21:25 czytam te opinie i nie wiem co mam myśleć? pracuję już trochę w eniro. oddziałów jest bardzo dużo, kanałów sprzedaży też kilka. w moim oddziale jest moim zdaniem ok. faktem jest że presja na wynik straszna, nie każdy sobie tu poradzi, raczej mało kto tutaj sobie radzi. ale są u nas osoby które pracują od wielu lat. największe wrażenie zrobił na mnie wpis że jakaś laska była najlepsza w oddziale ( raczej używa się określenia canvas) i dostała 2,5 tyś? ja dostaje w najgorszych miesiącach tyle, a jak mam miesiąc na szczycie lub wśród najlepszych to spokojnie wyciągam 4 tyś na rękę, ale znam takich co u mnie mają 2 razy tyle. trzeba mieć wysoką sprzedaż i w miarę systematycznie. też zaczynałem od 1600 zł brutto! jeszcze tu jakiś czas popracujechoś ale myślę o czymś własnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik zespołu Re: praca w eniro IP: *.play-internet.pl 29.11.11, 11:09 Czy ktos wie ile ma podstawy na poczatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endel Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 23:00 okolo 5000-7000 netto Odpowiedz Link Zgłoś
tomy1985 Re: praca w eniro 07.12.11, 13:39 potwierdzam, jeżeli chodzi o kierownika. jak ktoś ma dobre wyniki to jest w stanie wyciągnąć 5-7 tysięcy. tylko to raczej nie po miesiącu pracy, bo to jednak trzeba awansować. chyba, że się przychodzi z zewnątrz. i też to zależy od miasta i doświadczenia z innych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trust Consulting Re: praca w eniro IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.10, 10:48 Witam, Reprezentuję Agencję Doradztwa Personalnego Trust Consulting HR. Aktualnie dla naszego klienta , firmy z branży wystawienniczej poszukuję osoby na stanowisko Specjalista ds.Sprzedaży z językiem angielskim w Poznaniu. Chętnie zatrudnimy byłych pracowników Eniro. Oferujemy wysokie wynagrodzenie (podstawa+prowizje), umowę o pracę, szkolenia. Zachęcam do przesyłania aplikacji - office@trustconsulting.pl Pozdrawiam, Agnieszka Krupa Trust Consulting HR office@trustconsulting.pl ul.B.Prusa 1/12a Poznań tel.61 851 52 50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin W. Re: praca w eniro IP: 46.112.49.* 24.10.10, 12:06 pani agnieszko, przez swoją reklamę potwierdza pani tylko to co napisałem kilka dni temu. ja po eniro bez problemu znalazlem nowe zajecie. bo umiejetnosci ze sprzedazy jakie się nabywa w eniro bardzo się przydaja w innych firmach, nawet o odmiennym profilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukam pracy Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 08:37 nie chce mi się wierzyć, że jest az tak zle jak piszecie. Przecież gdyby tak było to firma miałaby mnóstwo spraw sądowych z niezadowolonymi pracownikami czy klientami, a chyba nie ma. Martwią mnie natomiast informacje o gigantycznych długach spółki , bo to nie wróży długiej kariery w tej firmie. I w końcu nie wiem czy aplikować czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_szukam_pracy Re: praca w eniro IP: *.prothost.com 07.11.10, 10:21 pracuję od 2 lat w eniro w warszawie. na początku się wahałem, bo to jednak jest praca specyficzna. ale trafiłem do młodego zespołu i zostałem. zarabiam bardzo konkretne pieniądze jak na stolicę - ok. 3500 złotych. po to jest okres próbny, żeby sprawdzić siebie w eniro, a potem jak się okaże że to nie to, to można spokojnie odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: presesik Re: praca w eniro IP: *.chello.pl 21.11.10, 16:24 pamiętaj tylko że nie wolno ci się zestarzeć ..dasz sobie rade gratulacje!!pewnie cała warszawka zazdrości ci ciepłej posady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzida Re: praca w eniro IP: 82.160.51.* 08.12.10, 03:40 Ile zarabia KAM w Eniro ( podstawa ) i jakie narzędzia dostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romulus Re: praca w eniro IP: *.rev.netart.pl 13.12.10, 15:53 powiem ci, ze wszystko zalezy czy pytasz o key account managera, czy pytasz o szefa zespolu KAMów. ja pracuje w warszawie jako kam i oczywiscie duzo zalezy od wynikow, ale moja wyplata miesieczna jest w granicach 7 tysiecy zlotych, musisz jednak pamieta,c ze sa osoby, ktore zarabiaja wiecej ode mnie... tutaj bardzo wazna role odgrywaja jednak kwaliikacje i umiejetnosci. im ktos jest bardziej skrupulatny, efektywny to tez i wiecej zarabia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 13:26 a te siedem to brutto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romulus Re: praca w eniro IP: *.lh.pl 30.12.10, 18:11 siedem tysięcy jest brutto. ale znam osoby, które mają sporo więcej. oczywiście wszystko jest zależne od stażu pracy, doświadczenia i w ogóle obycia w firmi. im ktoś dłużej pracuje, tym oczywiście może liczyć na wyższe zarobki. sam osobiście nie narzekam, bo umówmy się jest to ładny pieniądz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: praca w eniro IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 15:16 ale za to syf nie robota w ogóle Ci tych siedmiu nie zazdroszcze wole swoje 3 w stabilnej i rozwojowej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: praca w eniro IP: *.xcomp.pl 12.01.11, 14:10 Co za kity z tymi siedioma tysiącami,znam osobiscie konsultantkę ,która jest nr 1 (najlepsza ) w swoim oddziale i wyciaga jakieś 2500 na rekę .Po co te bzdury piszecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: praca w eniro IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 15:58 to zobacz najlepsza 2500 za taką robote i ile ona zdoła popracować rok ? może do dwóch dociągnie . nie ma przecież ludzi ze stali . powodzenia ja się na to nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romulus Re: praca w eniro IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 16:03 tylko gdybyście chcieli doczytać do końca kilka postów wyżej to byście wiedzieli, że nie piszę o pracy konsultanta, tylko key account managera. oczywiście konsultanci zarabiają mniej. a ja wole moje siedem w stabilnej firmie od twoich trzech, w jakoś chyba mniej radzącej sobie na rynku firmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor_house Re: praca w eniro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.11, 17:28 @hej... Jest najlepsza w oddziale i zarabia 2000 złotych? Jakoś mi się nie chce w to wierzyć. Pracowałem w Eniro jako konsultant miałem w granicach 3 tysi na miesiąc, więc jednak różnica tysiąca to na takim stanowisku spora różnica. Do tego pracowałem 3 lata i jakoś nie mogę się zgodzić, że tylko rok się można utrzymać w takiej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: praca w eniro IP: 89.79.96.* 26.01.11, 15:48 nie rozśmieszaj nas z tymi 3 latami .tytanie pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef_1944 Re: praca w eniro IP: *.play-internet.pl 26.01.11, 17:32 Trudno ukryć, ze jest mi jako pracownikowi przykro, gdy słyszę takie opinie o mojej firmie, do której chodzę codziennie. Poza tym jako osoba pracująca 2 lata masz może wyrobiony obraz i zdanie na temat Eniro, ale nie ma wątpliwości, że ja pracuję 4 lata i moje różni się od twojego o 180 stopni. Nie jest to praca jak określiłeś w bagnie. Jak ktoś chce to może się nauczyć bardzo wiele, może zarobić jeszcze więcej, i poznać mnóstwo fajnych osób i nałapać mnóstwo kontaktów z klientami. Nie ma takich praktyk, jakiegoś wręczania nagle ni z gruchy ni z pietruchy wypowiedzeń. Zanim to się stanie, mają szereg rozmów. A na dowód tego, że zatrudniają ludzi nadających sie do sprzedaży podlinkowuje to pokazywarka.pl/wszaaf-2/ powinno wiele wyjaśnić. Moim zdaniem to dowód, że w Eniro nie zostaje byle kto, ale ludzie znający się na pracy w sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: praca w eniro IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 17:50 faktycznie myliłem się to jest jednak raj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan_to_mima Re: praca w eniro IP: *.play-internet.pl 27.01.11, 09:47 pracowałam w eniro chyba więcej niż ty czasu. nie uważam się za karierowiczkę, a tym bardziej za osobę, która kogokolwiek na cokolwiek naciąga. mamy dane, przedstawiamy klientom konkretne produkty i to od nich zależy czy z nich skorzystają, czy postanowią jednak zaplanować reklamę inaczej. naszym celem jest sprzedaż, ale nie za wszelką cenę. może dla ciebie pogadanki były głupie, ale dla mnie są okazją do podzielenia się bieżącymi problemami. wiem, że tutaj wszystko zależy od tego kto je prowadzi, ale dużo tez decyduje od nastawienia zespołu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmnm Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 17:27 Witam serdecznie. Chciałem napisać tutaj parę zdań na temat zarabiania przez internet. Wiele osób może mieć wątpliwości, że zarobek poprzez klikanie w reklamy czy maile jest marny i nawet nie pokryje wartości straconego prądu! Jeśli się nie będzie klikać systematycznie to na pewno. Ale ile człowiek czasu i prądu straci siedząc przed komputerem, i tak naprawdę nic nie robiąc, gdy ściągamy film, lub muzykę z internetu - właśnie wtedy ( bo i tak komputer jest włączony) zaczynamy zarabiac - przy okazji. I przy tej okazji dziennie zarabiamy paręnaście groszy (na samym klikaniu - a są też inne formy zarabiania). Gdy jesteśmy miesiąc w takiej firmie, zaczniemy dostawać więcej maili, kankursów klikaczy, klików, czy innych bonusów, które pozwolą nam zarobić - i najważniejsze POLECENi ;) CZY SIĘ OPŁACA?? - Bądźmy szczerzy Majątku nie zarobisz - przemyśl to!! Jeśli i tak komputer masz włączony i przy okazji - to TAK, opłaca Ci się to. Nie zarobisz na mieszkanie^^ ale dorobisz do kieszonkowego na pewno. I jest w tych programach taka zasada, że czym dłużej jesteś tym bardziej Ci się to opłaca, na początku, stwierdzisz, że tyle klikam i dopiero np. 30 gr ? :/ gdy przetrwasz 1 miesiąc, oni (te firmy) mają pewność, że nie jesteś oszustem i zaczną dopiero wtedy Ci wysyłać duuużo więcej maili i klików. I dopiero wtedy zaczyna się opłacać klikanie. Po za tym warto dodać, że jest to najprostsza metoda zarabianie pieniędzy przez Internet. A żeby zarobić więcej, nie należy zapisać się do jednej firmy, tylko do kilka, i klikać, jednocześnie w ich maile. (Podwajasz swój zarobek i mniej czasu tracisz) Osobiście polecam, ja już przetrwałem pierwszy miesiąc i teraz jestem po dwóch wypłatach, na własnej skórze poznałem, które firmy dają mało a które dużo, jedne na start dają 10 gr a inne 2 zł :/ Co najważniejsze zawsze możesz zrezygnować! nic nie tracąc :) Firmy z zakresu zarabiania w Internecie, które polecam i są wypłacalne: www.centrumreklamy.com/pages/index.php?refid=sirpsycho www.imperiumreklamy.com/pages/index.php?refid=sirpsycho www.pulsreklamy.pl/pages/index.php?refid=sirpsycho www.ekasa.org/pages/index.php?refid=johnny www.eurobiznes.net/pages/ptp.php?refid=johnny www.early-cash.com/pages/index.php?refid=johnny Odpowiedz Link Zgłoś
katharin Eniro śmiechu warte 11.02.11, 17:35 Ciekawe czemu ludzie z Eniro odchodzą i zatrudniają się w pkt.pl?;) Pensja śmiechu warte, o jeden komp muszą się kłócić kto ma teraz mieć wgląd na neta. Ceny za reklamę: potrafią sprzedać nawet za 150 złotych,klienci nam to mówili-ich klienci. Którzy mieli już dość oszustów Eniro, obiecywania nie wiadomo czego a dostawania tyle co nic. Mają niby podpisany kontrakt z Google a to nie prawda. Pracowałam w pkt.pl więc miałam kontakt z Enirowcami którzy uciekali do nas i byli w szoku. Opowiadali jak pięknie jest w Eniro. Nie mówię że w pkt.pl jest lepiej, ale tam przynajmniej każdy ma komp dla siebie. A kłamać wszędzie kłamią tak samo. Klienci powinni dwa razy pomyśleć nim podpiszą kontrakt z którąkolwiek z tych firm. Nie polecam ani Eniro ani Pkt.pl jako pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świeto_Jan Re: Eniro śmiechu warte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 14:25 a ja wiem, czemu ludzie do eniro przychodza. bo wiedza, ze moga sie czegos nauczyc i zarobic konkretna kase. nie wiem skad wziales informacje o komputerach. konsultanci telesprzedazy nie maja konputerow, bo ich nie potrzebuje, gdyz ich zadaniem jest telefoniczny kontakt z klientem. ceny sa dla ciebie niskie, a to efekt tego, ze wszystkie firmy na rynku stosuja upusty dla klientow. po prostu jezeli firmie zalezy na klientach to nie boi sie pojsc mu na reke i zaproponowac znizki. a zamiast jak piszesz "zastanawiac sie nad podpisywaniem kontraktu" lepiej klienci powinni rozwazyc korzysci, a te sa czytelne. w tygodniu mam kilka telefonow od klientow, ktorzy dziekuja za reklame. statystyki wejsc na wizytowki pokazuja, ze ludzie szukaja informacji o firmach w pf-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aś samochód IP: *.telpol.net.pl 21.03.11, 20:27 witam, czy samochod sluzbowy ktory oferuja przy stanowisku specjalisty ds sprzedazy reklamy internetowej jest tylko sluzbowym w godzinach pracy, czy macie mozliwosc poruszania sie nim poza godzinami pracy? (np dojazdy dom-firma) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: per Re: samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 16:21 Samochody służbowe w Eniro są przeznaczone tylko i wyłącznie do celów służbowych. Zresztą sama nazwa wskazuje służbowy to do celów służbowych. Do tego firma działa w dużych miastach, więc ewentualne dodatkowe kursy i stanie w korkach tylko by zwiększało koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
majowamargot praca w Eniro 25.03.11, 19:57 pytanie do aktualnych i byłych pracowników tej firmy: czy to prawda, że "nie można" zachorować? czytałam ostatnio bardzo negatywny artykuł o tej firmie w Dzienniku Polskim, w dzisiejszym dodatku cd. artykułu z przed tygodnia, czy to prawda, że w firmie działa niejaki Pan X. z działu kadr z Warszawy, który "dobija" pracowników, co ośmielają się zachorować czy urodzić dziecko mimo że wcześniej wyróżniały się wynikami pracy (nagrody, pochwały itp.) pytam, bo też pracuję w dziale sprzedaży i być może zdecyduję się zmienić pracę a poza tym jestem ciekawa ile jest prawdy w takich historiach opisanych w prasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: praca w Eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 14:10 tak jest pan X, mnie osobiście nie było dane sie z nim zetknąc. z rozmów zpracownikami obu firm wynika, że w zasadzie wszystko co sie pisze negatywnego o tych obu firmach to prawda. Jeśli nie masz absolutnej konieczności by tam iść to nie idz - i nieważne czy pkt.pl czy eniro , bo to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksawery Re: praca w Eniro IP: 89.174.254.* 28.03.11, 20:26 akurat w oddziale krakowskim pracowałem. odszedłem jakiś rok temu. bynajmniej nie z przyczyn wewnątrzfirmowych tylko osobistych. trochę było żal odchodzić. ale taka kolej rzeczy. co do pana X to nie słyszałem o takich kontrolach. wiem, że zdarzały się wśród pracowników kontrole zwolnień, ale to tylko u tych, którzy ich nadużywali. zresztą tak jak te dwie dziewczyny z artykułu. obie pracowały ze mną w krakowie. w artykule nie dość, że zrobiony z nich ofiary to jeszcze wybielono. dziennikarz nawet nie zadał sobie trudu, żeby dowiedzieć się jakimi były pracownikami. a tutaj dużo by się posypało negatywnych rzeczy. panie chcą się zemścić i tyle. nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eniro porażka !! Re: Eniro śmiechu warte IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 11:32 nie wierzyłem, że coś takiego może sie dziąć naprawdę ... ogólnie szkoda gadać, nie chce mi sie nawet pisać ;/ powiem tyle : z 12 os na szkoleniu : 4 po ledwie miesiącu poszło na L4, po okresie próbnym (podczas którego nie mozesz się wypisać z tej sekty! ) 11 nie podpisało nowej umowy, tak więc 1 os. tylko zdecydowała się zostać :) to mowi samo za siebie. NIE MARNUJCIE ŻYCIA NA TAKIE FIRMY!! naprawde, ten 1-2 mc nie są warte nerwów i stresów i frustracji (okazuje się, że klineci rzygaja jak slyusza nazwe tej firmy !) a sam produkt jest nic nie wart ... Nie polecam ani Eniro ani Pkt.pl jako pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_o_m Re: Eniro śmiechu warte IP: *.centertel.pl 27.04.12, 19:11 to jest natura sprzedaży... ludzie przychodzą myśląc, że każdy może pracować w tego rodzaju firmie, a jest zupełnie inaczej... nie każdy nadaje się do rozmowy z klientami i proponowania im produktów - w konsekwencji zawierania umów. dlatego w eniro są te trzy miesiące próby żeby się sprawdzić i to jest okazja do weryfikacji swoich przewidywań i opinii na temat sprzedaży. w większości zostaje duuuużo więcej osób niż piszesz. ja pracuje kilka lat i nie rozglądam się na boki, żeby zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waruszewski Re: praca w eniro IP: *.wbpg.org.pl 29.03.11, 14:46 Pracuje jako S.V. w oddziale gdańskim już 15 lat ale nienawidzę tej pracy i dyrektor Niwińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br_ Re: praca w eniro IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 13:27 to nie wiem, co jeszcze robisz w eniro. jak komuś się praca nie podoba to ją po prostu zmienia. najwięcej na sprzedaż to narzekają ci, którym średnio idzie i nowe kontrakty to u nich rzadkość. dlatego polecam ci zastanowić się nad przyszlością w tej firmie. bo też jestem w gdańsku i mam opinie o calym eniro całkowicie odwrotne do twoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: praca w eniro IP: *.pf.com.pl 08.06.11, 08:48 w woli ścisłości Waruszewski nie jest SV tylko trenerem i nie pytałam, cop prawda ale zachowuje się tak jakby kochał swoją pracę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kindzi Re: praca w eniro IP: *.wbpg.org.pl 28.09.11, 10:18 Ja też znam Waruszewskiego Jarka z Tczewa z Eniro to biedak dzięki firmie kupił chyba dwa mieszkania pod wynajem. Fałszywiec i postkomunista a do tego sam widziałem jak tankował w Tczewie do karnistra. Znam gościa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waruszewski Re: praca w eniro IP: *.wbpg.org.pl 02.04.11, 13:23 Pracuję jako kierownik w tym syfie ale mam bezlimitową kartę floty na tankowania do pełna na Orlenie. Dogadałem się z gościem co ma ajencyjna stację i leję jeszcze w karnistry, zawsze jakiś grosz dodatkowy za moje nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wm Re: praca w eniro IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.11, 23:53 Osobiście znam Waruszewskiego i po cholerę się podszywasz pod jego osobę? Taki cichy odwet? Ludzie macie narąbane w głowach i powiem szczerze, że praca w Eniro mnie wiele nauczyła...zmieniłem ją gdy miałem dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d_e_z Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 10:57 też znam Waruszewskiego i nie mogę zrozumieć dlaczego ten człowiek się pod niego podszywa. nawet jeżeli ma coś do niego to powinien mieć chociaż trochę cywilnej odwagi, żeby mu to powiedzieć prosto w twarz, a nie obrażać go w internecie. uważam, że jest to nieeleganckie i świadczy o autorze tych wpisów. zresztą sam wystawia sobie wizytówkę pisząc, że okrada własną firmę. pragnę przypomnieć, że robi to nie tylko przeciwko firmie, ale również przeciw swoim kolegom i koleżankom, w tym również mnie, mimo, że jestem z innego oddziału... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waruszewski Re: praca w eniro IP: *.wbpg.org.pl 26.04.11, 12:15 Ja pracuje jako S.V. już 16 lat innej pracy prawdopodobnie bym nie znalazł bo jestem po studiach rolniczych. Trzeba nieżle kombinować aby było dobrze w obecnych czasach jak klienta nie oszukasz to nie zawrzesz konraktu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mantro Re: praca w eniro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 16:07 trochę cię rozumiem, tylko studia wybierałeś sobie sam. do tego przecież nie musisz wcale pracować w eniro, jak ci się praca nie podoba. jest na szczęście na tyle dużo ofert pracy, że nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem czegoś innego. sam do eniro przyszedłem z własnej woli, pracuję już 4 lata. nie zmieniam firmy, bo widzę perspektywy. miesiąc temu awans. nie wiem na jakiej podstawie zbudowałeś teorie o konieczności oszukiwania klientów. znalem jednego słabego sprzedawce który próbował takich sztuczek. z tego co wiem firma mu podziękowała. skoro ty też doszedłeś do takiego poziomu myślę, że powinieneś rozejrzeć się za czymś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waruszewski Re: praca w eniro IP: *.wbpg.org.pl 05.05.11, 13:04 Ja zarabiam samej podstawy 7000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hildebrandt Przem. Re: praca w eniro IP: *.wbpg.org.pl 05.05.11, 13:46 Ja w tej pracy uzależniłem się od marihuany. Palę ją codziennie. Zostałem narkomanem ale jestem S.V. w sprzedaży bezpośredniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hildebrandt Re: praca w eniro IP: *.wbpg.org.pl 12.05.11, 13:31 Ja pracuje juz około 10 lat w tej firmie i przez to uzależniłem się od trawki, palę ją codziennie bo nie mogę się dojść do siebie po tych oszustwach w firmie. Oddział w Gdańsku najgorszy Odpowiedz Link Zgłoś
tomy1985 Re: praca w eniro 16.05.11, 12:34 i po co o tym gadać, jak masz jakieś problemy z uzależnieniem to powinieneś spróbować opisywać to na forum związanym tematycznie, albo na jakimś medycznym tam znaleźliby się ludzie, którzy z pewnością by ci pomogli oszustwa które obwieszczasz są raczej wymysłem w twojej głowie, bo pracowałem w Eniro i zastanawiam się po co ktoś miałby oszukiwać kogokolwiek? więc albo zmyślasz, albo po prostu masz coś na sumieniu i wstydzisz się przyznać kierownictwu. lepiej zmień pracę, to ci powinno pomóc i firmie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 maj sie Re: praca w eniro IP: *.play-internet.pl 29.11.11, 17:43 Ja dopiero idę na rozmowe, a juz tak mam:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w eniro szczecin IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.11, 17:49 Witam. O Eniro SZCZECIN słów kilka... Handlowcem jestem od urodzenia, pracuje w tej branży 8 lat. W ubiegłym roku poznałam firmę Eniro. I przyznam się szczerze w życiu nie spotkałam się z taką firmą, takim podejściem do ludzi pracowników, do ludzi klientów a jeszcze bardziej do kodeksu pracy. 1. podejscie do pracownika musisz podpisac jedna dziennie - wyjdziesz. Podpisuje-okazuje się ze musze podpisac kolejna bo przeciez jutro tez jest dzień-podpisuje. Nagle okazuje się ze i tak nie wyjdę bo nastapily zmiany zasad i skoro tylko ja mam kontrakty to nie wyjde bo bedzie tylko moj wynik na tablicy. Przerwa-coś co przysługuje ci wedle kodeksu pracy nagle jest darem od szczodrotliwego Eniro, a zreszta przerwe tez musisz odpracowac przeciez nie pracuje sie tu od 8 do 16 tylko do 16.15, siku w miedzy czasie: zapomnij przeciez musisz robic wynik Podkradanie umów, umawiasz sie z klientem jest twoim pewniakiem powiedzmy zapomnial tylko [pieczatki, dzwonisz nastepnego dnia ups ale ja juz podpisalem umowe :) Materiał czyli fiszki. ze stu masz podpisac 3 umowy, to jest w porzadku, tylko co jesli material obdzwaniasz poraz kolejny, bo przeciez ci nie stworza, co jesli dzwonisz po fiszkach gdzie dzwonily 3 osoby np wczoraj. no jak to co badz kreatywny wczoraj dzwoniles jako sprzedawca, twoj kolega dzwonil bo to pomylka, ty dzwonisz jako kierownik kolegi, a twoja kolezanka zadzwoni z dzialu renegocjacji kontraktów 2. oszustwo oszustwo oszustwo jak mozna mówić o marce i swietnym produkcie, bo dla mnie to taki z którego klient jest zadowolony... zadzwoń do PI starego klienta- 99.9% zostali oszukani, nikt nie chce wspolpracowac z taka firma. Ale to ci wytlumaczy pani Anna Hyriak "umowa musi byc na juz na teraz bo jeszcze klient wsiadzie do windy i spotka kogos kto u nas byl i umowa spadnie" 3.dostawalam opierdzoiel bo nie chcialam klamac, podrabiac pieczatek, naciagac klientów. klientowi nie wolno powiedziec prawdy, masz go zbalamucic i wyciagnac podpis z pieczatka no chocby slabo widoczny sie poprawi. 4 zwolnienie nawet w ciąży usłyszałam ze "zwolnienie to jest w kodeksie u nas czegos takiego nie ma" 5. Żaneta Szykołowska szczyt szczytów ktoś kto ma cie nauczyć kłamac, krasc i sciemniac bo masz miec wynik na tablicy. Najbardziej dziwi mnie że firma ma nagreode Pracodawcy Roku dlaczego jestescie tacy slabi zeby o firmie pisac tylko na forum a w ankietach wystawiac dobre noty bo co wyplata jest w terminie, Zajdź w ciążę, zachoruj, bądź niech twoje dziecko potrzebuje opieki zobaczysz jak nagle z pracownika robiacego wynik stajesz sie smieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seboo Re: praca w eniro szczecin IP: *.play-internet.pl 08.12.11, 12:50 Gość portalu: gość napisał(a): > Witam. O Eniro SZCZECIN słów kilka... > Handlowcem jestem od urodzenia, pracuje w tej branży 8 lat. W ubiegłym roku poz > nałam firmę Eniro. I przyznam się szczerze w życiu nie spotkałam się z taką fir > mą, takim podejściem do ludzi pracowników, do ludzi klientów a jeszcze bardziej > do kodeksu pracy. > 1. podejscie do pracownika No to żeś się rozpisała. Tylko nie masz wrażenia, że im więcej piszesz, tym bardziej widać, że wszystko zmyślone i mocno naciągnięte. To, że Tobie się nie udało w Eniro, to nie znaczy, że innym ma się nie udać. Ludzie pracują po kilka lat. Znam kolesia, który mimo propozycji awansów, nadal siedzi w sprzedaży już kilkanaście lat. Facet ma dryg do tej roboty. Klientów szanuje, jest skrupulatny i sumienny i wygrywa. Z tym przydzielaniem fiszek to się nie wygłupiaj, bo wcale nie jest tak jak piszesz. Jakoś inni nie mają tego problemu co Ty? Z traktowaniem dziewczyn na urlopach macierzyńskich - nie spotkałem się do tej pory z sytuacją, żeby ktoś przyszłe mamy źle traktował. Ale znam kilka przykładów, gdzie przyszłe mamy mocno kombinowały i wykorzystywały ciążę, do symulowania i nie przychodzenia do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waruszewski Re: praca w eniro IP: *.wbpg.org.pl 30.05.11, 14:56 Ja po 15 latach jako SV mam 7000 pln podstawy. To nie są małe pieniadzę jak na Polskę. Pozdrawiam enirowców w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
tomy1985 Re: praca w eniro 01.06.11, 13:27 akurat ja znam taką w dziewczynę z telesprzedaży, która tak wymiatała, że w jednym miesiącu zgarnęła prawie 8 tysięcy "do ręki". może wierzyć albo nie, ale zdarzają się osoby, które potrafią si mobilizować i osiągać takie wyniki, a przy tym mają do tego smykałkę i naturalne zdolności. zresztą im ktoś dłużej pracuje w sprzedaży tym mu łatwiej z osiąganiem takich wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommyxp Re: praca w eniro IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 17:28 ja 80 tys w tydzien i tylko wykonałem dwa telefony w dodatku na swój telefon pozdrawiam enirowców jak sie chce to można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quento Re: praca w eniro IP: *.play-internet.pl 03.10.11, 13:07 w eniro jestem piec lat. zarobki na poczatku w zaleznosci od oddzialu, wiec nie ma jednej stalej pensji, ale jest podstawa + prowizja. z reguly przy stalej ilosci umow powinnas wyciagac w graniach 3-4 tysiecy. w przypadku mojego stazu pracy i stanowiska - specjalisty sprzedazy bezposredniej to sa miesiace, kiedy mam 3 tysiaki, a sa takie kiedy wyciagam 5 tysiecy. co do rozmow, to jest ich kilka. to, ze napisalas, ze nie masz doswiadczenia, to nie jest problem, bo jest sporo szkolen, wiec zanim zaczniesz prace z klientem, to najpierw wszystkiego cie naucza. zycze powodzenia, bo pewnie sie przyda i do zobaczenia w firmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: praca w eniro IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 14:26 Czy moglibyscie napisac mi na czym polega, jak wyglada symulacja sprzedazy w Eniro? Jestem na etapie rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś