Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w TURYSTYCE

22.04.03, 09:28
    jesli ktos wie jakie przedsiewziecia trzeba podjac aby otworzyc wlasne biuro
    podrozy, jako posrednik, lub cos w tym rodzaju. Interesuje mnie jakakolwiek
    praca w tym kierunku. Studiuje turystyke, ale pracuje w zupelnie innej
    branzy, bardzo chce zmienic prace, lub otworzyc cos swojego. Jesli ktos ma
    doswiadczenie w otwieraniu swojego biznesu turystycznego :), lub chcialby to
    zrobic, lub tez ma jakies informacje, ktore moga mi sie przydac, niech sie
    wypowie na tym forum. Dzieki :)

pozdr
    Obserwuj wątek
      • Gość: Tete Re: Praca w TURYSTYCE IP: *.echostar.pl 22.04.03, 20:36
        Cześć,

radze się wstrzymać, teraz w turystyce straszny kryzys. Duzo biur stoi na
        krawędzi bankructwa. Ja pracowalam dwa lata w turystyce i mimo sympatii do tej
        branzy zmuszona bylam uciekać. Miesiac temu zmieniłam prace. Moje kolezanki
        jeszcze pracuja (chociaż jest ich coraz mniej), ale pewnie juz tez nie za
        dlugo. Te wszystkieh zamachy, wojny a do tego jeszcze ten kryzys gospodarczy.
        Uwierz mi ludzi nie stac teraz na wyjazdy ( a z wyjazdow za 1000 zl nie
        wyżyjesz- biuro ma ok. 8-10 % z tego, dolicz czynsz, koszty zatrudnienia itd.-
        poza tym nie wszystkich stać nawet na to). Naprawde jest tak wszedzie u
        naszych zachodnich sasiadów też. Przewiduje się nawet, że na kazde 3 biura 2
        moga paść.
        Radze przeczekać ten okres. Byc moze pozniej bedzie wielkie boom na wycieczki!
        • fafelek Re: Praca w TURYSTYCE 23.04.03, 07:17
          Witaj
          to tez racja, ale w Polsce jest wiele naprawde ciekawych miejsc, ktore mozna by
          wykorzystac na odpoczynek. Wiesz nie raz podrozowalam po Polsce sama i raz
          mialam powazny problem jadac z samego poludnia na sama polnoc, nie moglam
          znalezc noclegu, nikt nie chcial przyjac jedna osobe na 4 dni, nie oplacalo im
          sie... owszem w hotelach byly wolne pokoje po 80 w gore... Tak wiec nasza
          krajowa turystyka i otwartosc na klienta nie jest az tak doskonala, teraz
          podobne podroze zawsze planuje dokladnie co do czasu i noclegu. Znajoma
          opowiadala mi jak to w pewnym rejonie naszego kraju nie chciano im przyslac
          katalogu, ani udzielic informacji dot. pobytu w ich kompleksie wypoczynkowym,
          bo oni sa nastawieni na turystow zagranicznych... Mowi samo za siebie prawda?
          Swoja droga praca biurowa w b. podrozy bylaby dla mnie naprawde zadowalajaca,
          bo byloby to cos co chce robic :) Niestety wyjazdy zagraniczne teraz nie
          wchodza w gre... A z drugiej strony jaki interes bysmy nie chcieli otworzyc, to
          i tak jest wielkie ryzyko w tym cudownym naszym kraju.

pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka