Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przestroga.

IP: 62.69.212.* 27.02.07, 21:38
    Ludzie odradzam wam prace w tym Bagnie bojkotujcei ta firme na kazdym kroku ją
    bojkotujcie itp.

W firmie non stop po tobie jada pomijajac kilka osób bo normalni kierownicy i
    tu sa. Na kazdym kroku strasza ze za kazda róznice w cenie na niekozysc sklepu
    pracownicy beda robic zrzute mimo iz 99,99% cen jakie drukuje system to ceny
    na artykuly których nie ma na stanie i te których ceny sie nie zmienily.

Jest planing urlopu który jest ukladany według widzimisie kierownika czyli tak
    jak firmie pasuje po zatym palning łamie 162 art Kodeksu Pracy bo ja na 20 dni
    urlopu mam zaplanowane 4 razy po 5 dni a wspomniany artykuł mówi o 14 nie
    przerwanych dniach czyli przy 5 dniowym tygodniu pracy 10 dni plus 4 wolne.

Inna sprawa jest to ze od października mowi sie o podwyrzkach jak na razie
    dali nie co wiecej niz ustawa nakazuje czyli 1000 brutto ponoc wlasciwe maja
    byc w marcu ale raczej sie na to nie zapowiada.

Wiec omijajcie to bagno bo zginiecie.
    Ja gdyby nie lojalka i wiszace na demna fatum spalty 1/24 kwoty 1580 PLN za
    kazdy miesiac pozostaly do dwuch lat liczac od października 2006 to bym sie
    zwolnil. Narazie niestac mnie niestety na to. :((
    Obserwuj wątek
      • Gość: pracownik_Carrefou Re: Przestroga. IP: 62.69.212.* 27.02.07, 21:41
        Odnosnie art 162 jak nie dostane urlopu w wymiarze 14 dni we wskazanym ostatnio
        okresie ide do PIPU a ci ostatnio co rusz na Carrefou nakladaja jakas kare
      • 0tdr0 Re: Przestroga. 27.02.07, 22:20
        A w jakim miescie ten burdel?
        • Gość: Pracownik_Carrefou Re: Przestroga. IP: 62.69.212.* 27.02.07, 23:09
          Heh Szczecin ale jest napewno tak w duzej wiekszosci tych sklepów. Mniemam tak
          po atmosferze co miesiacznych wizytacji dyrektora rgionalnego ba jak by moglo
          byc inaczej z Francji za wsze sie do czegoś przyczepi.

zapomnialem napisac wczesniej ochrona w tych sklepach (tak dzieje sie na obu
          szczecinskich) ma piorytet krecic pracownikow aby zbyt dlugo nie gadali nawet
          jak jest luzny dzien maly ruch zero dostaw, a nie pilnowanie czy jakis klient
          czegos nie chce ukrasc. Po zatym kazda zbyd długa rozmowa z klientem moze byc
          uznana za rozmowe ze znajomym, a za to sa nie przyjemnosci. Zanjomi z drugiego
          Carrefour tez niedlugo cos dopisza nie wiem czy w tym czy w innym watku.
          Ale postanowilismy wypowiedzieć wojne tej firmie. :)
          • Gość: xyz Re: Przestroga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 00:00
            Potwierdzam. W Poznaniu jest podobne bagno!!!!!!!!
          • 0tdr0 Re: Przestroga. 28.02.07, 08:50
            Duzo zalezy od dyrektora konkretnego sklepu i od szefostwa regionu. Z tego co
            wiem, to nie wszedzie tak jest.
            Slyszalem ostantio cos o zwiazkach zawodowych w Carrefourze. Moze przystapcie do
            nich. Bo utyskiwanie na forum to troche malo :/. Albo zaitneresujcie firma
            Panstwowa Inspekcje Pracy i sady pracy- oczywiscie jesli macie udokumentowane
            podstawy.
            • Gość: Pracownik_Carrefou Re: Przestroga. IP: 62.69.212.* 28.02.07, 09:26
              Związki zawodowe sa ale to co im sie udalo zalatwic to to ze Boże narodzenie
              byly 3 dni wolnego a nie dwa.

A jak przyszlo o sprawe urlopu to i tak nic nie zdzialala, wykonala jeden
              telefon i na tym sie skończyło. Po zatym jest to Solidarość a ja solidarnośći
              nie mam zamiaru dawać ok 2% swoich dochodów. Tylko za to aby tam być.

Jeśli chodzi o region to sie nie zgodze. Dobrze pracownicy maja tylko wtych
              sklepach gdzie jest brdzo duzy ruch i z tego powodu jest duza sprzedaz, w
              sklepach z mniejszym utargiem była, jest i bedzie jazda po pracowniku.
              Heh ostatno kierownik zrobil nam jazde za to ze lakier z LCD sie troche oderwał
              w momecie kiedy kolega zdejmował trujkąt z oznaczeniem cali TV, Zabawne wtym
              jest to ze zapomnial kto nam kaze przyklejac te trujkaty, najbardziej mnie
              rozbawilo jednak to ze to Bylo LCD z dziura w matrycy bo kiedyś jakis klien
              wjechał w niego wuzkiem( LCD stoia na pulce prz samej podlodze).

Jesli chodzi o PIP to po wielokrotnych kontrolach w sklepie widza tylko to ze
              dziewczyna ciagnie towar na paleciaku, bo chore przepisy mówia ze moze ciagnac
              80 KG a tyle wazy paleciak z zalozona paleta, i to ze niektórzy pracownicy nie
              czujac potrzeby z chodzenia na przerwe lub siedzenia na niej 15 min schodzili z
              niej wcześniej lub wcale nieszli, to inspekcja pracy oczywiście zauważyła.
              Inna sprawa na poczatku lutego do szczecińskiego PIPu wyslalem zapytanie do
              dzisiaj nie dostałem od nich odpowiedzi.
              • Gość: j/w Prac... Re: Przestroga. IP: 62.69.212.* 28.02.07, 09:28
                Acha wątek założyłem po to aby ostrzec ludzi przed praca w tych marketch i
                supermarketach, a nie poto aby ktoś z czytelnikow forum cos z tym zrobil.
      • Gość: pracownik Carrefou Re: Przestroga. IP: 62.69.212.* 13.03.07, 19:48
        No i inspekcja Pracy poraz kolejny mnie olala. Moze gazeta wyborcza sie
        zainteresuje tym iż PIP przepraszam OIP Szczecin nie odpowiada na pytania
        pracowników (mieli miesiac) mimo iż posiadają moje dane telefon itp ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka