Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kasa fiskalna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 15:07
    Mam do Was prośbę. Za kilka dni rozpoczynam szkolenie w zakresie obsługi kasy
    fiskalnej. Nigdy nie pracowałam na kasie, nie miałam kontaktu z liczeniem
    dużej kasy. Mam zacięcie jak "ciort" do tego żeby sprawnie działać w tym
    temacie, bo bardzo mi zależy na nowej pracy. Proszę o wsparcie psychiczne od
    osób, które rozpoczęły naukę obsługi kasy, i mimo ich obaw potrafiły sobie z
    tym poradzić.
    Obserwuj wątek
      • Gość: xxx Re: Kasa fiskalna IP: *.acn.waw.pl 28.02.07, 15:11
        Ja nigdy nie przechodziłam szkolenia z zakresu kasy fiskalnej. Sama się
        nauczyłam, a jej obsługa jest banalna.
      • marghot Re: Kasa fiskalna 28.02.07, 15:13
        Kochana, kasa to pikuś :) musisz przestać się jej obawiać. Na pewno dasz sobie
        z tym paskudztwem radę.
        • Gość: wisnia Re: Kasa fiskalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 15:17
          Nawet nie wiesz jakiego banana mam na twarzy po przeczytaniu Twojej odpowiedzi.
          Dzięki. Trafiłaś w sedno, chodzi o to że trochę obawiam się tej kasy, dzieki za
          wsparcie!!
      • 0tdr0 Re: Kasa fiskalna 28.02.07, 15:22
        Kiedys, pare lat temu pomagalem ciotce przez pare dni obslugiwac sklep.
        Obslugi kasy nauczylem sie w ciagu 2 godzin. Bez obaw.
        • Gość: Jolka Re: Kasa fiskalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:09
          Ja też nie przechodziłam żadnego kursu. Po prostu ktoś mi pokazał i już. Potem
          zależy gdzie będziesz pracowała.Albo każdy towar będzie miał swój kod który albo
          będziesz musiała stopniowo zapamiętywać, albo każdy towar będzie przez Ciebie
          ometkowywany, to wtedy łatwiej bo ciut więcej czasu na to jest więc sobie
          będziesz zerkała na kartkę z kodami. Potem i tak je zapamiętasz.Albo każdy towar
          będzie wprowadzany do komputera i tylko czytnikiem odczytasz jego cenę, jak w
          marketach. Osobiście wolę wbijanie w kasę kodu i ceny jak w tradycyjnym sklepie.
          Czytnik czasem nie czyta kodu. Ale nie straszę Cię. Obsługa kasy jest banalna.
          Powodzenia.
      • ewa-opole Re: Kasa fiskalna 28.02.07, 16:29
        o czym ty opowiadasz to jest proste jak sznurek w kieszeni mam 55lat i bez
        kursow stanelam do pracy ,sama musialam dojsc co do czego , a ty po kursie masz
        obawy spadaj
        • Gość: wisnia Re: Kasa fiskalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:47
          Powiedziała co wiedziała.. Pozostałym dziekuję za odpowiedzi.
          • Gość: Jolka Re: Kasa fiskalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:56
            Bardzo proszę. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to dawaj.
            • Gość: gość Re: Kasa fiskalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 00:08
              I jak Ci idzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka