Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O RADE.Problem ze zmianą pracy

05.03.07, 10:30
    Witam serdecznie.Obecnie jestem pracownikiem Poczty Polskiej zatrudnionym w
    charakterze kierownika zmiany w duzym urzędzie pocztowym.Chcę bardzo mocno
    mocno zmienić pracę na nowe środowisko.Pracuje w pOczcie prawie 9 lat z
    tego ostatnie ponad 3 lata na stanowisku kierowniczym.Moje umiejętności i
    doświadczenie to :Znajomość obsługi komputera - Pakiet Microsoft Office
    (Word, Excell ),Komunikatywna znajomość języka angielskiego,Prawo jazdy kat. B
    ,Ukończony kurs asystencki – Poczta Polska,Ukończony kurs kierowniczo -
    kontrolerski – Poczta Polska,Doświadczenie w zarządzaniu personelem / 30
    osób / Doświadczenie w zarządzaniu małą placówką / 4 stanowiska /
    ,Wiedza w zakresie produktów bankowych / ubezpieczeniowych
    ,Doświadczenie w pracy z klientem
    Wydaje mi sie ,że nie mam aż tak kiepskich kompetencji a od półtora
    miesiąca mam problem ze znalezieniem pracy.Wysłałem dużo aplikacji i odbyłem
    tylko jedną rozmowę na razie.Wysyłam aplikację do banków i na
    specjalistów ds.obsługi klienta.NiE wiem w czym tkwi problem? pomożcie
    proszę.z góry dziękuję za podpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ewelina_05084 Re: PROSZĘ O RADE. IP: *.crowley.pl 05.03.07, 10:38
        Część. Ja również szukam pracy już od ponad miesiąca. Mam gorszy problem gdyż
        moje doświadczenie jest nieweilkie. Mam 19 lat półroczne doświadczenie na
        stanowisku asystenckim i dopiero zaczełam studia. Ofert pracy jest sporo ale
        tylko 1% z tego co ja wysyłam się może odzywa. Jak czytałam Twoje doświadczenie
        to nie rozumiem dlaczego masz tak duże porblemy ze znalezieniem pracy, Jesteś
        bardzo wiarygodny dla pracodawcy bo masz duzo doswiadczenie w jendej firmie. to
        znaczy ze sie sprawdziles. Wiesz co opieraj swoej poszukiwania szczegolnie na
        poniedzialkowych ofertach w gazecie wyborczej bo sa sprawdzone albo na ich
        portalu. Rowniez polecam pracuj.pl. Życze powodzenia w szukaniu pracy.Pozdrawiam
      • Gość: t odp IP: 217.96.34.* 05.03.07, 11:18
        Nie podkreslaj tak, ze wszystkie kursy i kompetencje wiaza sie tylko z zakresem
        obowiazkow i czynnosciami na Poczcie. Postaraj sie to ogolniej opisywac w CV i
        na rozmowach.
        Inaczej bedziesz szufladkowany tylko pod wzgledem przydatnosci doswiadczen
        kierwwniczych pod uslugi pocztowe.
        • martin257 Re: odp 05.03.07, 11:23
          dziękuję za podpowiedz
          • silk24 Re: odp 05.03.07, 20:00
            Ja myślę ( ale to tylko moja opinia),że skoro piszesz w CV że masz taki i inny
            kurs związany z pocztą, i takie czy inne doświadczenia z pocztą, to może
            przyszły pracodawca pomyśli, że skoro coś nie tak poszło z tą pocztą, to coś
            zawaliłeś. Sorki za szczerość.
            • Gość: h Re: odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:26
              racja
              • krzysztofsf Re: odp 05.03.07, 23:07
                Gość portalu: h napisał(a):

> racja

Nieprawda.
                Brak prspektyw finansowych i rozwojowych jest akceptowana przyczyna zmiany pracy.
                Z tym, ze przy takiej argumentacji trzeba aplikowac na stanowiska conjmniej rownorzedne.
            • martin257 Re: odp 06.03.07, 08:26
              owszem przez te wszystkie lata pracy to odbyłem te kursy przeszedłem kilka
              stanowisk.Tam gdzie pracuje nie dzieje mi sie krzywda inikt mnie nie
              zwalnia.Ja sam podjąłem decyzję o poszukaniu pracy w innym
              środowisku.SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE PODPOWIEDZI.NA PEWNO Z NICH
              SKORZYSTAM
          • annajustyna Re: odp 05.03.07, 22:15
            Martin, na pierwszym miejscu podkresl swoje zdolnosci interpersonalne - w koncu
            kierowanie 30-osobowym zespolem to nie przelewki.
      • krzysztofsf Re: .Problem ze zmianą pracy 05.03.07, 23:10
        martin257 napisał:

>Wysyłam aplikację do banków i na
        > specjalistów ds.obsługi klienta.NiE wiem w czym tkwi problem? pomożcie
        > proszę.z góry dziękuję za podpowiedzi

Aplikujesz na stanowiska nizsze - to podpada.
        Raczej szukaj tam, gdzie jest kierowanie zespolami - moze firmy kurierskie, spedycyjne, powstaja nowe oddzialy i placowki - z tym, ze raczej na DG jesli tam (przynajmniej tak slyszalem).
        Szukaj pracy pod katem rozwoju - co innego, gdybys byl bylym, bezrobotnym pracownikiem poczty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka