Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

staż z urzędu pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 16:31
    Mam pytanie do tych, którzy odbywali płatny staż z Urzędu Pracy. Czy trzeba
    składać PIT?Ten staż był w zeszłym roku moją jedyną pracą, jedynym zarobkiem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: goość Re: staż z urzędu pracy IP: *.it-net.pl 22.03.07, 18:00
        trzeba, powinnaś była na koniec stażu ( lub do ostatniego lutego jeżeli staż
        trwał również w tym roku) dostać PIT11, podstawę do rozliczenia US.
        • Gość: ja Re: staż z urzędu pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 10:02
          Dostałam. A w skarbowym powiedzieli, że mam nie składać:/ Kurczę... Chcą, żebym
          karę potem płaciła, czy co??? ;(
          • 0tdr0 Re: staż z urzędu pracy 25.03.07, 13:19
            W przypadku US tego typu kontrowersyjne rady i informacje najlepiej uzyskiwac na
            pismie. Ustnej informacji urzednik moze sie wyprzec. Bywa, ze opinie urzednikow
            w dwoch innych US moga byc diameralnie rozne.
        • Gość: ja Re: staż z urzędu pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 10:02
          Bardzo Ci dziękuję, dz8ięki temu przynajmniej nie dam się oszukać, przez
          wrednych urzędnik.ów:)
          • Gość: bezrobotna Re: staż z urzędu pracy IP: *.ghnet.pl 01.04.07, 16:44
            ja też byłam w zeszłym roku na stażu i rozliczałam się z tego.
            • Gość: sjnet Re: staż z urzędu pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 17:14
              A jakie podać źródło dochodu, właśnie siedzę nad programem gazety do PIT-ow ?
              Zasiłek, stypendium, wynagrodzenie za pracę ?

Pozdrawiam
              • Gość: kar_ma Re: staż z urzędu pracy IP: *.chello.pl 12.04.07, 18:15
                Tylko te źródła dochodów na które masz PIT-y. Stypendium np. nie wykazuje się w
                PIT-ie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka