Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

23-letni dyrektor

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 11:48
    przeczytalem taki artykuł na onecie o chłopaku co w wieku 3 lat został
    dyrektorem w firmie komunalnej. Głosy w opiniach są standardowo różne

I pytanie
    czy osoby w wieku 23-26 lat mogą byc skutecznymi menadżerami w poważnych firmach ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: rebel Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 11:56
        skonczył studia z chwili bierzmowania?

:|
        • Gość: kierwownik Re: 23-letni dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 12:02
          no własnie ejst napisane ,że chłopak robi dopiero licencjat :)
          • Gość: diablica głupota IP: *.chello.pl 26.07.07, 18:11
            taki smarkacz na pewno nie wie jak zarządzać ludzmi, nam takiego jednego co ma
            23 latka i jest dyrem:)
            jak dla mnie porazka jednym słowem
            • milena_w Re: głupota 27.07.07, 09:08
              Tobie się trafił smarkacz, ale ten z artykułu może jest wybitny, ponad swój
              wiek rozwinięty - skąd wiesz znasz go?
              co tu ma wiek do rzeczy nic, raczej predyspozycje, umiejętności, wykształcenie
              i taka "smykałka" jak to się mówi.
              • Gość: T. Re: głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:38
                > co tu ma wiek do rzeczy nic, raczej predyspozycje, umiejętności, wykształcenie
                > i taka "smykałka" jak to się mówi.

Predyspozycje
                umiejętności - doświadczenie (o które ciężko mająć 23 lata)
                wykształcenie - brak (dopiero w trakcie robienia licencjatu)

Nie trzeba go znać, aby dojść do takich wniosków
                • eingraudenzer Re: głupota 27.07.07, 18:12
                  > Predyspozycje
                  > umiejętności - doświadczenie (o które ciężko mająć 23 lata)
                  > wykształcenie - brak (dopiero w trakcie robienia licencjatu)
                  > Nie trzeba go znać, aby dojść do takich wniosków
                  Pieprzysz.
                  Kumpel ma 22 lata, od października zaczyna trzeci rok studiów zaocznych.
                  Umiejętności i doświadczenie - wyniki ekonomiczne mówią za siebie, wskaźniki
                  obrotów i ilości świadczonych usług powoli ale sukcesywnie idą w górę.
                  Poza firmowym "betonem" ludzie go lubią i ma dobre kontakty nie tylko w swoim
                  oddziale, ale też w innych oddziałach regionalnych, a nawet w innych spółkach
                  które należą do grupy kapitałowej.
      • Gość: tomeczek Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 13:32
        Gość portalu: kierwownik napisał(a):

> czy osoby w wieku 23-26 lat mogą byc skutecznymi menadżerami w poważnych firmach ?

Moim zdaniem trzeba po prostu poczekać na efekty.
        • 80c51 Re: 23-letni dyrektor 08.09.07, 10:38
          Tak, poczekać. Jakieś 10 lat... :)
      • Gość: rybka Nemo Re: 23-letni dyrektor IP: *.w90-33.abo.wanadoo.fr 16.04.07, 15:53
        Jeśli to syn prezesa ... może ma predyspozycje w genach. ;-)
      • Gość: ula Re: 23-letni dyrektor IP: 62.233.164.* 16.04.07, 16:39
        dobre miał chody, znałam szefa w podobnych wieku i to w banku i bez studiów,
        więc juz sie nie dziwie, he, he
      • gacus Re: 23-letni dyrektor 16.04.07, 22:40
        nie wiem czy można być dobrym dyrektorem w wieku 23 lat- wiem natomiast ze można
        zostać naczelnikiem mając 26 lat (nieskromnie dodam, ze niezłym)
      • cobia Re: 23-letni dyrektor 18.04.07, 11:23
        > przeczytalem taki artykuł na onecie o chłopaku co w wieku 3 lat został
        > dyrektorem w firmie komunalnej. Głosy w opiniach są standardowo różne

no... 3 lata to rzeczywiscie malo;).

A na powaznie - nie widze szans... niepowodzenie murowane. Wiecej z tego
        krzywdy dla kolesia niz pozytku, jesli mialaby to byc rzeczywiscie "powazna"
        firma.
      • Gość: haha Re: 23-letni dyrektor IP: 213.134.181.* 18.04.07, 14:04
        banda zazdrośników:)
        • Gość: xxx Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 19:15
          A czego tu zazdrościć? Utraconej młodości? W wieku 30 lat będzie
          starcem. Jesli nawet nie fizycznie (co tez jest możliwe przy takim
          trybie życia) to na pewno psychicznie/umysłowo (tzw. "stary
          malutki").
          • metodanagloda Re: 23-letni dyrektor 25.08.07, 11:53
            to co nie wydaje ci się dobre dla ciebie, niekoniecznie jest takie samo dla innych

chciał to ma - a tu banda zazdrośników obrabia mu d.upe;-) jak ktoś wyżej stwierdził
      • Gość: kameleo Re: 23-letni dyrektor IP: *.chello.pl 08.05.07, 20:51
        zdarza się dziwnie.
        u mnie w pracy jest dziewczyna na stanowisku kierowniczym. mam 21 lat. pracuje w firmie od roku i 2 miesiecy. awansowała, ze względu na długi staż pracy, ponad rok..... jej zdolności menadżerskie są równe zeru. brak jakichkolwiek zdolności interpersonalnych, zero podejścia do ludzi.....jest po ogólniaku.
        a osoby po studiach muszą znosic jej humory.
        moim zdaniem to wiek zbyt młody na tak poważne stanowiska.
        pozdrawiam
        • kill_yourself Re: 23-letni dyrektor 11.05.07, 01:38
          Może być - u mnie jest 26 letni i świetnie sobie radzi. Sporo zmian, starzy
          wyjadacze narzekają, ale wyniki ma :)
          • siliana1 Re: 23-letni dyrektor 31.05.07, 21:07
            no 23 a 26 lat to jednak spora różnica:/
            • Gość: 26-latek Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 19:20
              Mało, różnica. To przepaść! Wiem, bo sam mam 26 lat, żonę, dziecko i
              własną firmę (czyli poniekąd jestem dyrektorem :D). Trzy lata temu
              byłem studentem, kawalerem na utrzymaniu rodziców.
          • Gość: mlodyzdolnybogaty Re: 23-letni dyrektor IP: *.chello.pl 25.07.07, 23:27
            a ja mam Maserati Gransport w wieku 24 lat bo mam łeb na karku i pracą się nie
            brzydzę
            • Gość: karol Re: 23-letni dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:46
              a ja...ja mam w dupie co ty masz :)
        • Gość: lila Re: 23-letni dyrektor IP: *.compower.pl 13.05.07, 10:28
          "a osoby po studiach muszą znosic jej humory"
          --
          Ludzie po studiach to już wyższa sfera co?Biedni...muszą znosić humory laseczki
          co ledwo ogólniak skończyła...chyba się popłaczę..
          znam menadżera -dziewczynę po podstawówce P .Teraz zaocznie uczy się w
          ogólniaku. Dobrze sobie radzi a nie awansowała wskutek nepotyzmu...
          • annajustyna Re: 23-letni dyrektor 13.05.07, 13:38
            Czyli jest wyjatkiem potwierdzajacym regule...
          • zbigniew1000 Re: 23-letni dyrektor 25.07.07, 18:57
            Ja zostalem w wieku 26 l.
            I nie traktuje tego jak sukces. Po prostu naturalna kolej rzeczy... pracowalem
            zawodowo odkad ukonczylem 18 lat.

Studia i praca - takie zycie.
        • Gość: neo Re: 23-letni dyrektor IP: 193.195.14.* 13.06.07, 15:44
          zlym dyrektorem mozna byc majac nawet lat 46...
          • Gość: mm Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 18:34
            ale dobrym w wieku 23 lat nie można być!!! 26 to też troszkę mało, chyba że ma
            się zarządzać ludźmi o przynajmniej 3 lata młodszymi...
            • lucusia3 Re: 23-letni dyrektor 26.07.07, 11:25
              No ja bym u siebie 23-latka dyrektorem nie zrobiła. Po pierwsze - wiedzę może mieć, ale doświadczenia żadnego (taki kierowca teoretyk), nie jest to człowiek w pełni społecznie dojrzały, nie ma jeszcze wyrobionej umiejętności rozwiązywania konfliktów i efektywnej koordynacji pracy (przyjmuję, że jest to cżłowiek zdolny i jest w stanie to pojąć). Nie ma jeszcze wypracowanej zdrowej pewności siebie - jedzie między brawurą a zahamowaniem.
              Zastępca szefa - tak, asystent -tak, samodzielny dyrektor - nigdy.
        • Gość: gość Re: 23-letni dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 08:29
          dyskryminujesz predyspozycje przez pryzmat wykształcenia....niedobrze

jestem praktykiem od wielu lat - aktualnie mam 34 - nie wspiąłem się po
          znajomościach i niczyich plecach, a wszystkiego nauczyłem się "w trakcie"
          przechodzenia przez kolejne szczeble poziomów zarządzania w Firmie

jestem przykładem, że zaangażowanie w pracę - w tym też nad samym sobą - oraz
          wiara w siebie, mają głęboki sens

a studia zrobię dla siebie, a nie po to by udowodnić otoczeniu, że jestem
          lepszy od kogokolwiek

pamiętaj - nie każdy rodzi się w dużym mieście i ma rodziców o zasobnym
          portfelu, dzięki czemu może więcej - nigdy to nie znaczy, że jest lepszy
        • Gość: gw019 Re: 23-letni dyrektor IP: *.centertel.pl 29.07.07, 20:06
          Ale rozumiem minimalne wymogi prezesa 90/60/90 spełnia?
      • Gość: bankier Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 19:48
        na stoisku w realu zawiadywać warzywnym stoiskiem jak najbardziej
        • Gość: ziom Re: 23-letni dyrektor IP: *.zax.pl 12.06.07, 21:11
          nawet ci sie nie sni jak duzo zarabiaja szefowie dzialow w hipermarketach...
          • przypadek Re: 23-letni dyrektor 07.07.07, 17:52
            No jak dużo, bo mi się też nie śni..
          • Gość: owieczka Re: 23-letni dyrektor IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.07, 10:40
            np. 1500 na rękę w Selgrosie i to jedna z wyższych kierowniczych pensji.
            Straszna kasa;-)
      • Gość: misza Awans "rodzinny" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:42
        Z niego taki dyrechtor jak z koziego tyłka trąbka
        • Gość: Haes Re: Awans "rodzinny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 18:15
          Nic dodać, nic ująć. Aczkolwiek bezczelnośc osób nominujących takie awanse jest coraz większa. Kiedyś dostałby taki 23-latem na poczatek ciepłą posadkę w biurku, za 2-3 lata zrobiliby go jakimś kierownikiem, za 5 - szefem działu. A teraz... szkoda słów!
          -----------------------------
          Zapraszam na haes.wordpress.com
      • Gość: asia Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:41
        NO cóż, jak widać żadna z powyższych osób nie spotkała nikogo, kto by wybijał
        się chociaż odrobinę ponad przeciętną. Każdemu się wydaje, że jak ma 23 lata i
        dużo osiągnął, to na pewno jest to albo łut szczęścia, albo koneksje rodzinne.
        A wcale nie musi tak być. Tu przykład mojego chłopaka (od którego jestem starsza
        o 6 lat i nawet w połowie nie mam takiego doświadczenia jak on). Mój chłopak,
        jak tylko skończył 18 lat, założył własną firmę (zakładał internet, miał własną
        sieć, w której w momencie sprzedaży miał ok 140 klientów). Nie miał jeszcze
        wtedy nawet matury. Po maturze, mimo że miał firmę, to poszedł do pracy, za
        własne pieniądze kupił samochód i wynajął mieszkanie. Teraz ma 21 lat, sprzedał
        firmę, zaliczył 3 miejsca pracy i jest bardzo dobrze rokującym pracownikiem
        pewnej bardzo dużej firmy (szefuje jednemu z działów, żaden z jego podwładnych
        nie ma mniej niż 27 lat). Właśnie kupujemy mieszkanie.
        Nie ma skończonych studiów (studiuje w trybie internetowym, bo do tej pory nie
        miał czasu nawet na zaoczny), ale został na stanowisko kierownika działu wybrany
        spośród kilkudziesięciu innych chętnych (którzy mieli o wiele większe
        doświadczenie, no i skończone studia). Dlaczego? Bo jest mądrzejszy i bardziej
        operatywny. Firma sponsoruje mu studia oraz naukę języków. I już zgłaszają się
        do niego firmy headhunterskie, bo z chęcią by go podkupiły.
        Koneksji rodzinnych nie ma żadnych i z tego co wiem, to wszyscy go lubią (między
        innymi dlatego w tak młodym wieku osiągnął tak dużo)
        • Gość: netka Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:44
          A co z umiejętnosciami interpersonalnymi? Też w trybie internetowym?
          • eingraudenzer Re: 23-letni dyrektor 27.07.07, 05:27
            > A co z umiejętnosciami interpersonalnymi? Też w trybie internetowym?
            Zazdrośnica :P
            Jak ma dziewczynę, to jak myślisz?...
          • Gość: :( Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 19:41
            > A co z umiejętnosciami interpersonalnymi?
            Czy wy nie znacie już normalnego języka? :(

Pewnie jak robisz kupę, netka, to nazywasz to dokonaniem aktu
            defekacji ;))

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------
      • Gość: pawel Re: 23-letni dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 18:23
        ja mialem niespelna 25 lat kiedy zostalem prezesem spolki akcyjnej (nie
        notowanej na GPW). W czerwcu tego roku rada nadzorcza przedluzyla mi kontrakt na
        bezterminowy. faktem jest ze studiow troche skonczylem i uprawnienia na czlonka
        zarzuadu czy rn w spolkach prawa handlowego mam od 2 lat. mlodzi maja szanse!!!
        • Gość: Anka Re: 23-letni dyrektor IP: 82.210.175.* 26.07.07, 00:17
          Czy należysz do PiS-u?.
        • Gość: gość Re: 23-letni dyrektor IP: *.doswell.com.pl 27.07.07, 11:24
          > bezterminowy. faktem jest ze studiow troche skonczylem i uprawnienia na
          czlonka
          > zarzuadu czy rn w spolkach prawa handlowego mam od 2 lat. mlodzi maja
          szanse!!!

ha, a jakie to "uprawnienia" na członka zarządu trzeba mieć?
          • Gość: bambi7 Re: 23-letni dyrektor IP: *.csk.pl 27.07.07, 20:35
            "uprawnienia na członka zarządu"

ja słyszałem o czymś takim, ale wg mnie to sie kupy nie trzyma - co z takiego
            papierka wynika? że można być członkiem zarządu? no i.... właśnie, co to daje
            (oprócz tego, że kasę za bycie członkiem)

to ma taki sam sens, jak studia MBA w Polsce (jakiekolwiek) - są do kitu i
            kosztują kupę kasy
      • Gość: k2 Re: 23-letni dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 18:28
        tak, jak zwykle w Łodzi i jest synem działacza Solidarności
      • Gość: grom Re: 23-letni dyrektor IP: 62.21.94.* 25.07.07, 19:39
        znam osobiście przypadek, gdzie Dyrektorem jednostki samorządowej został
        20-letni absolwent liceum. Bez doświadczenia, wiedzy i jako takiego obycia
        wygrał konkurs, którego kryteria, jak łatwo się domyśleć, były skrojone na
        miarę. Władze samorządowe to przyklepały. No i się zaczeło. Pogarda dla drugiego
        człowieka jest na porządku dziennym, niekompetencja i nieporadność aż kłują w
        oczy, ale co z tego. Tych, którzy do tego doprowadzili elektorat już rozliczył,
        ale następni niestety konserwują status quo
        • Gość: kat Re: 23-letni dyrektor IP: *.stat.gov.pl 26.07.07, 08:33
          Jakoś trudno mi w to uwierzyć. Akurat w administracji publicznej panują dość
          przejrzyste i restrykcyjne przepisy dotyczące zatrudnienia, a juz zwłaszcza na
          stanowiska dyrektorskie. I tak. np. osoby ze średnim wykształceniem moga być np.
          sekretarzami, referendarzami, inspektorami itp., z wyższym - specjalistami,
          naczelnikami, a stanowiska dyrektorskie wymagają dodatkowo np. 3-5-letniego
          doświadczenia, ukończonych szkoleń. Te wymogi sa zapisane w tzw. kartach opisów
          stanowisk i nie zależą od prywatnego widzimisię jakichśtam pojedyńczych osób.
          Wiem co mówię, bo pracuje w administracji i to w kadrach. Zatrudnienie jako
          dyrektora dzieciaka bez studiów to sprawa prosto do kontroli! Każdy audyt
          powinien wykryc nieprawidłowość. Zreszta nie wiem, może to tylko ja pracuje w
          miejscu, gzie szef obawia sie kontroli i audytów.
          • edwood1 Re: 23-letni dyrektor 26.07.07, 10:11
            sorry ale skąd ty się urwałeś??

w moim urzedzie marszłąkowskim pracuje przynajmniej 4 dyrektorów bez mgr'a
            na kilkunastu jeden, albo dwu mówi w innym języku obcym niz łamany rosyjski
            i w każdym zarządzie przynamniej jeden wicemarszałek bez studiów.
            każdy z nich wygrał konkurs - który był robiony pod niego.

aha 50 letni koleś na stanowisku głownego specjalisty z dep. prawnego dopiero
            rok po audycie przyniósł dyplom mgra z zaocznej pedagogiki,
            - to nie jest urząd gminy, czy powiat tylko potężna jednosta samorządowa w
            podobno świtenie sie rozwijającym milionowym mieście.

dla reszty jedna perspektywa awansu jest zmiana pracy, albo wytrwałe
            donosicielstwo - bez popracia dawniej lpr, a teraz pis się nie prześlizgniez
            nawet o jeden stopień wyżej.

co roku kilkadziesiąt osób skłąda wymówienia, więc w ramach kokursów przyjmują
            już takie indywidua, że można się zdziwić - ciotki, kuzynki, bratanki i h.. wie
            kto jeszcze się znajdzie w rodzinach.

i ten cały burdel za pięniądzie podatników

ja jestem ciągle na lekarskim, do czasu znalezienia lepszej pracy

czu-waj
          • Gość: grom Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:44
            Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale ta historia jest prawdziwa i sytuacja trwa od
            czterech lat. Czasami myślę, że w tym kraju jest jak w Rzymie za Kaliguli, który
            swojego konia uczynił senatorem
          • Gość: milena re - kiepski kadrowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 14:35
            Słuchaj jeśli ty jesteś kadrowcem w samorządzie to s k a n d al.
            Piszesz ,że sekretarz gminy - może mieć średnie wykształcenie.
            Przeczytaj przepisy i nie pisz bzdur. Wymogi na sekretarza są
            zapisane w ustawach samorządowych (gminnej, powiatowej,
            wojewódzkiej).Fakt ,że przez to że wymagane jest wykształcenie
            wyższe i nie jest określone jakie, coraz częściej sekretarzami o
            zgrozo zostają np.lekarze, elektrycy, mechanicy itp.
      • Gość: ew Re: 23-letni dyrektor IP: 84.38.160.* 25.07.07, 21:22
        nie mogą, ze względu na niski poziom znajomości procesów funckcjonujących w
        firmie. Dużo zależy jakiej, Jeżeli jest to drukowanie naklejek i plakatów to
        tak, ale w branży produkcyjnej nie ma szans. Zero szacunku od podwładnych lub
        podkpiwania za plecami, deprymacja i niechęć wsoółpracy pokazywana -
        demonstrowana przez osoby/pracowników z dużym sta zem
      • Gość: prezio 16 Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:40
        Czytaj dalej onet to będziesz miał jeszcze wieksze wątpliwości
        • Gość: nowy szef tydzień temu zostałem szefem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:02
          mam 29 lat, jestem inteligentny,wyrozumiały,mam, podobno spore umięjętności w
          kontaktach interpersonalnych. Nie mam jednak wiedzy teoretycznej z zakresu
          zarządzania zasobami ludzkimi, żadnych skończonych w tym kierunku studiów. Czy
          moglibyście mi polecić jakieś wartościowe pozycje książkowe godne przeczytania
          z tego zakresu?
          • Gość: marian Re: tydzień temu zostałem szefem IP: *.aster.pl 25.07.07, 23:01
            zapisz sie lepiej na jakies 1,5 roczne MBA przyda Ci sie
          • Gość: staw Re: tydzień temu zostałem szefem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:11
            podstawa to ZARZĄDZANIE ZASOBAMI LUDZKIMI Armstronga ale to tylko w ramach
            teorii bo nie dość że nie jest to nowość, traktuje raczej o amerykańskich
            wzorcach. lepszych i gorszych pozycji na polskim rynku jest mnóstwo, wystarczy
            zajrzeć do pierwszej z brzegu księgarni ekonomicznej. pozdr.
      • Gość: :) 23-letni zastepca dyrektora IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.07, 22:09
        co to za poważna firma, która nie ma osobowości prawnej ?!
        to zakład budżetowy gminy Łódź-administracja nieruchomościami, twór z epoki
        gomułkowskiej
        a chłopaczyna miał być zastępcą dyra !
      • Gość: ms Re: 23-letni dyrektor IP: 212.160.156.* 25.07.07, 23:05
        no, oczywiście że tak, chociaż większość osób w tym wieku jeszcze nie jest tak
        bezduszna
      • Gość: kaska Re: 23-letni dyrektor IP: *.cable.ubr03.azte.blueyonder.co.uk 25.07.07, 23:41
        w mojej 1 pracy dyrektorem oddzialu zostal 23-latek, ja mialam 21 lat wtedy i o pracy i prowadzeniu biura wiedzialam jeszcze mniej niz on, a on naprawde malo wiedzial..., generalnie bylismy oddzialem gowniarzy:) Teraz mam 28 lat i spora kariere zawodowa za soba, ale jak sobie pomysle o tamtym "dyrektorze" to mnie ciarki po plecach przechodza...
      • Gość: fyk Re: 23-letni dyrektor IP: *.tpnet.pl 26.07.07, 01:02
        pewnie to jakiś działacz pisu
      • naprawdetrzezwy Daj znać, gdy już ustalisz sam ze sobą wiek chłopc 26.07.07, 08:33
        a.

3 lata to lekko pedofilią zalatuje...
        • Gość: kierwownik Re: Daj znać, gdy już ustalisz sam ze sobą wiek c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 10:23
          literówka, wyciągaj wnioski także z kontekstu wypowiedzi
      • Gość: gosc Re: 23-letni dyrektor IP: *.winn.cable.ntl.com 26.07.07, 10:29
        Oczywiscie, ze moga. Nie wiem jak jest w przpadku tego konkretnego dyretkora,
        ale znam conajmniej kilka osob, ktore w wieku 23 lat sa bardziej doswiadczone
        zawodowo i dojrzalsze od tych po trzydziestce.
        A studia?? Hahahahaha...dobre sobie...
        w Polsce studia sa tylko formalnoscia, papierkiem bez ktorego ciezko cokolwiek
        zrobic...nie oszukujmy sie- teraz w Polsce (prawie) kazdy ma studia i co?
        Spojrzcie na naszych panow prawnikow w rzadzie- po studiach sa, a jak!!! Szkoda
        tylko ze nie potrafia nawet poprawnego zdania po polsku sklecic, o powiedzeniu
        czegokolwiek w innym jezyku nie wspominajac...
        Studia NIE SA zadnym wyznacznikiem tego kim sie jest. Chociaz nie...niestety w
        Polsce istnieje przekonanie, ze czlowiek po studiach jest kims... a ten ktory
        zmuszony sytucja zyciowa (wcale nie glupszy i nie z mniejszym potencjalem
        umyslowym)musi charowac (taka jest niestety nasza "kochana" polska
        rzeczywistosc) jest nikim!! Z A L O S N E !!!

Ale jestesmy zacofanym narodem...jeszcze spooooro czasu minie do momentu kiedy
        dogonimy inne kraje UE, o ile wogole jest to realne.

Podsumowujac- wiek, a tymbardziej studia o niczym nie swiadcza...Albo ktos ma
        potencjal i nadaje sie na dyrektora czy menedzera, albo nie. Zadne studia, a
        tymbardziej wiek mu nie pomoga.
        • Gość: ****** Re: 23-letni dyrektor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.07, 11:29
          W końcu w Wlk Brytanii spośród wszystkich polskich emigrantów, aż 22% mających
          wyższe wykształcenie pracuje fizycznie i to dużo poniżej swoich kwalifikacji,
          więc studia nie koniecznie muszą być wyznacznikiem, jaką pracę się wykonuje, ale
          na wysokich i odpowiedzialnych stanowiskach powinny być regułą konieczną.

• Gość: bambi7 Re: 23-letni dyrektor IP: *.csk.pl 27.07.07, 20:43
          no jasne - ciekawe czy tak samo myślisz o studiach technicznych? pewnie wg
          Ciebie są niepotrzbne i w ogóle po co cały ten cyrk - zlikwidowac wszystkie
          studia

wiesz co? przyjdzie 23-letni gość bez studiów i już ma kierować fabryką....
          powiem tylko tyle - buhahaha i jeszcze raz buhahahaha
      • Gość: marek34 zalezy z jakimi plecami!!! IP: 80.48.126.* 26.07.07, 11:23
        moga byc jesli tatus im to zaltwi bo innaczej to nie maja najmniejszych
        szans!!!i nie ludzmy sie ze tak jest!
      • Gość: ***** Re: 23-letni dyrektor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.07, 11:38
        I co w tym dziwnego? Mając 23 lata można być dyrektorem, oczywiście nie w każdej
        branży, ponieważ w niektórych doświadczenie jest niezastąpione, ale np w
        spółkach nowych technologii jak najbardziej...i wielu innych również.

Sam mam 26 lat i zero koneksji a jestem Dyrektorem Departamentu Komunikacji i
        kilka osób pod sobą, ale wszystko zdobyłem po kolei, kroczek po kroczku i nie
        uważam, że mam za mało lat na tego typu stanowisko...Po prostu potrafię szybciej
        niż inni asymilować wiedzę i przekładać ją w praktyce...Ot cały sekret, więc te
        23 lata nie koniecznie muszą być przeszkodą.

Jedyne co mogę dodać, że pewne osoby po 40, które zajmują niższe stanowiska
        często zazdroszczą i podkładają kłody pod nogi...a one przecież też mogły, tylko
        się nie starały, ot taka ludzka zawiść...
        • izdebski.andrzej Re: 23-letni dyrektor 26.07.07, 12:19
          Gość portalu: ***** napisał(a):

> I co w tym dziwnego? Mając 23 lata można być dyrektorem, oczywiście nie w
          każde
          > j
          > branży, ponieważ w niektórych doświadczenie jest niezastąpione, ale np w
          > spółkach nowych technologii jak najbardziej...i wielu innych również.
          >
          > Sam mam 26 lat i zero koneksji a jestem Dyrektorem Departamentu Komunikacji i
          > kilka osób pod sobą, ale wszystko zdobyłem po kolei, kroczek po kroczku i nie
          > uważam, że mam za mało lat na tego typu stanowisko...Po prostu potrafię
          szybcie
          > j
          > niż inni asymilować wiedzę i przekładać ją w praktyce...Ot cały sekret, więc
          te
          > 23 lata nie koniecznie muszą być przeszkodą.
          >
          > Jedyne co mogę dodać, że pewne osoby po 40, które zajmują niższe stanowiska
          > często zazdroszczą i podkładają kłody pod nogi...a one przecież też mogły,
          tylk
          > o
          > się nie starały, ot taka ludzka zawiść...

PEWNIE JESTES UPOLITYCZNIIONY ALBO PODPIE..SZ KOLEGÓW SLBO JESZCZE GORZEJ BO
          W TYM KRAJU PORZADNYCH I PRACOWITYCH NIKT NIE DOCENIA

• Gość: ****** Re: 23-letni dyrektor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.07, 15:38
            ...i to się nazywa zawiść...zamiast krzyczeć jak to jest źle, lepiej wziąć się
            do pracy i korzystać z dobrych czasów jakie nadeszły.

Młodych ludzi docenia się, tylko trzeba sie o to postarać i zapracować na swoją
            pozycję :-)

W momencie, gdy pojawiały sie kłody to zmieniałem pracę, po co tkwić w marazmie,
            trzeba iść tam gdzie cię docenią, tylko trzeba coś umieć jeszcze.

i przestańcie narzekać jak to wam jest źle!!! Jest wiele dróg rozwoju i nie ma
            sytuacji bez wyjścia.

Pozdrawiam
            D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka