morcin.bak 18.04.07, 22:06 prosze o opinie obcenych, byłych pracowników atomosfera warunki rozwój itt.... z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki_i_owaki Re: TRW Częstochowa 19.04.07, 07:42 na lini jest srednio - jak cie zatrudni TRW to nawet dobre pieniadze jak agencje pracy to ledwo minimum wyciagniesz a robisz tyle samo. A w tzw. centrum inzynieryjnym to dobrze placa jak na poczatkujacego po studiach, nawet staze sa za normalne pieniadze (jakies 1200 net bylo rok temu), pozniej jest troche lepiej z kasa, a atmosfera zalezy z kim sie skumplujesz. Rozwoj ? jak wszedzie czegos sie uczysz, a juz na pewno drugiego jezyka. Pytasz bo sie dostales czy dopiero sie zastanawiasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
morcin.bak Re: TRW Częstochowa 19.04.07, 19:17 pytam bo chce zmienic prace a pracuje w podobnym amerykanskim koncernie automotive i zastanawiam sie czy warto. orientujesz sie jaki moze byc przedzial zarobkow w R&D dla inzyniera z kilkuletnim stazem? Odpowiedz Link Zgłoś
adrian22_22 Re: TRW Częstochowa 02.05.07, 03:11 hej, ja jestem obecnie na stazu w TRW , z pieniedzy jestem zadowolony - moi znajomi normalne pensje czasem maja nizsze. W R&D z doswiadczeniem przyjma Cie bez problemu...firma mocno sie rozwiaj. na ile sie zgodzisz tyle dostaniesz. atmosfera jak dla mnie jest bardzo dobra, choc cos w tym prawdy jest ze zalezy z kim bezposrednio bedziesz wspolpracowal - jak wszedzie. pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wypowiedz Re: TRW Częstochowa 13.06.07, 23:55 A do jakiego dzialu aplikujesz(mechaniczny czy elektroniczny)? Odpowiedz Link Zgłoś
morcin.bak Re: TRW Częstochowa 14.06.07, 18:07 juz nie aplikuje jest cool!!! polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
wypowiedz Re: TRW Częstochowa 14.06.07, 20:16 No to gratuluje, rzadko kiedy lokalni pracodawcy sa w stanie zadowolic mlodych inzynierow. Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: TRW Częstochowa 15.06.07, 08:10 bo to podchodzi pod paragraf :D No tym bardziej jezeli chodzi o Czewe to jest dosc trudna sprawa - praca owszem jest ale kasa czesto malutka. Odpowiedz Link Zgłoś
morcin.bak Re: TRW Częstochowa 15.06.07, 17:33 ani nie taki mlody, 7 lat doswiadczenia, ani nie lokalny bo wczesniej poza przejazdem bylem tylko na Jasnej Gorze ze 2 razy :) kasa tez extra, nie spodziewalem sie ze spelnia moje oczekiwania a jednak, nadmieniam ze wczesniej pracowalem w duzo wiekszym miescie w jeszcze wiekszej korporacji gdzie w sumie z kasy bylem zadowolony ale juz mialem dosc ZMIENIAJCIE PRACE! poza wzbogaceniem doswiadczenia wasze kieszenie tez beda bardziej wypchane :) Odpowiedz Link Zgłoś
hm007 Re: TRW Częstochowa 15.06.07, 20:01 Tak z czystej, ludzkiej ciekawości... Ile tam płacą inżynierom? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wypowiedz Re: TRW Częstochowa 17.06.07, 02:07 Niestety w Polsce zaklada sie zaklady "low cost" tak wiec kokosow pewnie nie ma, z zalozenia maja one bys duzo tansze niz te w zachodniej czesci europy, zakladajac ,ze przecietna placa inzyniera za granicami naszego kraju to 3,5tys euro, szacowlabym zarobki inzynierow na poziomie 1/4 tego. Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: TRW Częstochowa 17.06.07, 07:57 dokladnie ile to nie wiem ile tam daja teraz, ale prawda jest taka ze zatrudniaja w wiekszosci mlodych po studiach. jakies 2 lata temu (moze mniej) przyjmowal sie kolega z roku to dali mu 1000 na reke przez pierwsze 3 miesiace, po tym okresie pozniej podniesli do 1350, a teraz jak mu jest to nie wiem. Poza tym wiele zalezy od dziedziny, ktora sie zajmujesz. i chyba od tego jak bardzo trzeba cie przyuczac, bo np. nie zdarzyles na studiach poznac programu Catia. Odpowiedz Link Zgłoś
morcin.bak Re: TRW Częstochowa 17.06.07, 08:12 az tak podle to chyba nie jest, choc jak jestes swierzym absolwentem to bierzesz co ci daja ale odpowienio kieruja swoim rozwojem i kariera .... w zaleznosci od twoich kwalifikacji i obecnego doswiadczenia (jego zgodnosci ze specyfika pracy w TRW), znajomosci angielskiego, niemiecki tez jest mile widziany nawet na stanowisku szeregowym mysle (wiem) ze 1/2 pensji inzyniera z zachodu mozna wykroic Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: TRW Częstochowa 17.06.07, 09:05 > az tak podle to chyba nie jest, choc jak jestes swierzym absolwentem to > bierzesz co ci daja ale odpowienio kieruja swoim rozwojem i kariera .... > w zaleznosci od twoich kwalifikacji i obecnego doswiadczenia (jego zgodnosci ze > specyfika pracy w TRW), znajomosci angielskiego, niemiecki tez jest mile > widziany Niestety na poczatku trzeba dac sobie dupe skopac (sam zaczynalem od stazu z PUP - czyli od samego dna), zeby po roku czy 2, powoli moc zaczac kierowac samemu swoim zyciem i kariera (i proponujac mi srednia krajowa przyszly pracodawca muszi byc pewien ze odmowie). > nawet na stanowisku szeregowym mysle (wiem) ze 1/2 pensji inzyniera z zachodu > mozna wykroic hmmm. ciekawe co nazywasz stanowiskiem szeregowym - tasme ? :) A tak serio to oczywiscie jest szansa tylko trzeba miec troche wiekszy bagaz doswiadczenia. - Ja mam czas :) ja poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
wypowiedz Re: TRW Częstochowa 20.06.07, 18:03 1/2 zarobkow szeregowego inzyniera z zachodu owszem otrzymasz ale jesli masz szczescie i stanowisko lidera albo PM. Co nie zmienia faktu,ze bedzie to 1/4 a moze i mniej w porownaniu z identycznym stanowiskiem "zachodniego" inzyniera. Odpowiedz Link Zgłoś
morcin.bak Re: TRW Częstochowa 20.06.07, 18:43 wedlug mojej wiedzy, dosc sporej nadmienie, potwierdzonej doswiadczeniem zyciowym, wygarodzenie na stanowisku szeregowym miesci sie 1.200 - 8.000 brutto, w zazleznosci od miejsca pracy i indywidualnego doswiadczenie, bardzo wymierna jest znajomosc jezykow szczegolnie na zadupiach stanowisko szeregowe wg mnie to - zaden leader, kierownik ani project manager oczywiscie mowie o przemysle Odpowiedz Link Zgłoś
wypowiedz Re: TRW Częstochowa 23.06.07, 08:32 Masz oczywista racje i potwierdza to moje wczesniejsze slowa bo stawki w euro zaczynaja sie od 3,5 tys do 6tys i tez mowie tu o stanowiskach nie majacych nic wspolnego z kierowaniem ludzmi. Jak ktos powaznie mysli o zalozeniu rodziny i np. budowie domu to albo zaklada wlasna firme albo wyjezdza za granice tudziez lapie sie na szybka sciezke kariery i osiagajac stanowisko kierownicze sredniego szczebla mozejuz jakis kredycik wziac. Odpowiedz Link Zgłoś
knap.radoslaw Re: TRW Częstochowa 12.09.07, 10:58 Co do średnich zarobków polecam miniraport płacowy dla inżynierów na stronie www.bdi.com.pl Możńa też zamówić indywidualny raport z bardzo dokładną analiza zarobków danej osoby na tle rynku. A co do TRW - to na pewno zachęca bardzo nowoczesny zakład i centrum inżynieryjne - wg. standardów zachodnich, gdzie wiele się można nauczyć - a dają szanśe młodym inży. Warunkiem jest na pewno dobry j. angielski - ze względu na międzynarodową komunikację w ramch firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
jako_tako Re: TRW Częstochowa 16.09.07, 17:30 >Co do średnich zarobków polecam miniraport płacowy dla inżynierów na >stronie > www.bdi.com.pl Panie Radoslawie, watpie szczerze we wiarygodnosc tego raportu. Znam dziesiatki jesli nie setki inzynierow pracujacych w zawodnie i z pewnoscia ich srednia placa nie wynosi 4100 zl jak sugeruje bdi.com.pl. Moze opisalibyscie w jaki sposob uzyskaliscie te dane, wtedy latwiej byloby je zrozumiec. Mam nadzieje, ze nie poslugiwaliscie sie generatorem liczb losowych :=). Odpowiedz Link Zgłoś
masta25 Re: TRW Częstochowa 11.09.07, 16:27 Witam, Ja mam propozycję pracy na stanowisku inżynierskim w dziale R&D w Centrum inżynieryjnym w Częstochowie, pytanie rowniez odnosnie zarobkow, przy moim 2 letnim doswiadzeniu w R&D, mozliwosci szkolen, podnoszenia kwalifikacji oraz ew. podwyzek w TRW. Kazde sugestie i pomoc ludzi ktorzy pracuja lub pracowali w tej firmie mile widziane. Dziękuję i Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wypowiedz Re: TRW Częstochowa 16.09.07, 00:50 masta25 Centrum inzynieryjne TRW slynie dobrym komfortem pracy, dobrymi relacjami miedzypracowniczymi. Co do zarobkow to jest jak zawsze kwestia indywidualnej negocjacji, musisz rozwazyc ile chcialabys miec wiecej zeby zaryzykowac zmiane pracy i zeby kwota ta dala Ci mozliwosc zapomnienia o problemam egzystencji a pozwolila skupic sie na pracy. Jesli przenosisz sie z duzego miasta to pamietaj Czestochowa Wroclawiem ani Poznaniem nie jest.... Pozdrawiam A.K. Odpowiedz Link Zgłoś