Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Empik - Zabrze?

25.04.07, 01:57
    Czy ktoś pracował w empiku w Zabrzu? Mam rozmowę na dział książki w piątek i
    po przeczytaniu rożnych wątków w necie załamałam się. Już rozczarowania
    przechodziłam w sklepach zoologicznych.Straszna rotacja. Lubiłam to zajęcie,a
    nie dostałam na dłużej pracy. Mam 29 lat i coraz bardziej czarne myśli. Nie
    miałam nigdy stałej pracy oprócz 1,5 rocznej na umowę o dzieło. Niedawno
    próbowałam do kwalifikować się w gabinecie stomatolog. jako asysta,ale nie
    udało mi się,bo to za krótki okres na naukę spraw, których ludzie uczą się w
    szkole.
    Sama nie wiem,jak ma już wyglądać rozmowa kwalifikacyjna. Co robić,a czego
    nie,aby nie zrazić. Potrzebuje pracy, nawet marnie płatnej. Proszę napiszcie o
    swoich doświadczeniach. Mój mail: bastet78@tlen.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: j@k@ Re: Empik - Zabrze? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.07, 09:46
        moim zdaniem empik nie jest dobrym miejscem jeśli szukasz pracy poważnej, na
        dłużej.
        Nie będę sie juz powtarzać, bo myślę że wiele zostało tu już powiedziane na
        temat tej pracy.
        Rozumiem że już sie nie uczysz. Radziłabym wiec rozejrzeć sie za jakimiś
        poważniejszymi sklepami- jesteś w pełni dyspozycyjna i powinnaś to wykorzystać.
        W takich sklepach czasem odrzucają właśnie z tego powodu studentów. Jeli chodzi
        o pensje, to są trochę większe niż w empiku (pomijam fakt ze empik oferuje
        przez dłużyszy czas tylko 3/4 etatu).
        powodzenia
        • 0tdr0 Re: Empik - Zabrze? 25.04.07, 10:19
          W czesci albo juz we wszystkich sklepach Empik zatrudniaja juz na caly etat i
          nieco podwyzszyli pensje. Efekt wyjazdow za granice. Ale praca tam i warunki
          pozostawiaja wiele o zyczenia.
          • Gość: j@k@ Re: Empik - Zabrze? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.07, 10:53
            0tdr0 napisał:

> W czesci albo juz we wszystkich sklepach Empik zatrudniaja juz na caly etat i
            > nieco podwyzszyli pensje. Efekt wyjazdow za granice. Ale praca tam i warunki
            > pozostawiaja wiele o zyczenia.

Być może tak jest w empiku ktorym pracujesz, ale nic mi nie wiadomo aby
            zatrudniali na pełen etat. Jest to jedna z zasad tej firmy, łatwo sie domyślić
            czemu.
            Podwyżka pensji? No może być ciut większa jeśli zatrudnią kogoś jakimś cudem na
            pełen etat(aczkolwiek na pewno nie przez minimum pierwsze 3miesiace)
            Ale zeby wszystkim pracownikom mieli podwyzke dać, to można zapomnieć.
            • 0tdr0 Re: Empik - Zabrze? 25.04.07, 11:04
              Nie pracuje w Empiku, ale dwoch moich kolegow dostalo umowy na caly etat po
              dlugim opkresie pracy na 3/3. Podobno prawie kazdy w ich skepie tka umowe
              dostal. Dostali takze podwyzki. Pensja nadal zenujaca, ale okolo 200 zl piechota
              nie chodzi. Byc moze jest to uzalenione od koniecznosci w danym miescie- nie
              wszedzie brakuje jeszcze ludzi do pracy w handlu za psie pieniadze. Niestety :(
              • Gość: j@k@ Re: Empik - Zabrze? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.07, 11:14
                no właśnie to jest w tej pracy najgorsze że możesz sie starać o pełen etat
                dopiero po długim okresie pracy. zależy to od zapotrzebowania i tego czy
                dyrektor salonu będzie chciał podnieść do całego etatu tobie czy może komuś
                innemu. Te 200zl podwyżki jest właśnie za prace na pełen etat, zamiast 3/4.Bo
                tak to mniej więcej wygląda.

Taka praca to już myślę ze ostateczność.
                pozdrawiam
          • Gość: a Re: Empik - Zabrze? IP: 82.177.97.* 25.04.07, 18:40
            No niestety zatrudniają na cały etat tylko tam gdzie nie znajdą inaczej
            chętnych, na Podkarpaciu nadal jest na 3/4
      • depresyjna78 Re: Empik - Zabrze? 25.04.07, 14:49
        Tylko,kto przyjmie bez wiekszego doświadczenia kogoś bez udokumentowanego
        stazu? Raczej nie mam wyboru i musze iść do empika. Mój facet w czerwcu traci
        pracę. Ja tez żadnej nie mam. W naszym związku się wali z powodu pracy-jej
        braku i braku pieniędzy,więc co moge zrobić. Łokciami sie nie umiem rozpychać.
        Jestem b. wrazliwa i wszystko mnie przygnębia. Wole być raczej zwyklym robolem,
        którego nikt nie zauważa.
        • Gość: mala Re: Empik - Zabrze? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.07, 15:27
          Akurat w empiku to wszyscy cie zauważą :)
          Nie dawaj sie na początku, bo będą cie jeszcze gorzej wykorzystywać. Do tej
          pracy trzeba mieć silne nerwy i umieć postawić na swoim bo innaczej wytrzymasz
          góra miesiąc.
          Nie chce opowiadać szczegółów, ale i tak sama sie zorientujesz.
          pozdro
          • depresyjna78 Re: Empik - Zabrze? 25.04.07, 15:44
            Z nerwami,to zawsze miałam problemy-leczę się psychiatrycznie od wielu lat. To
            jest też zapewne jednym z powodów moich problemów w znalezieniu
            pracy;lęki,okresy depresji[nad ktorymi nie zapanuję]. Wydaje mi się,że ludzie
            wyczuwają,że jestem harda i myśle po swojemu-nie umiem udawać.
            • Gość: Monika Re: Empik - Zabrze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:23
              Napisz jak było na rozmowie. Też dostałam telefon (Zabrze,dział Książki) ale
              odmówiłam przyjścia na rozmowę, bo odezwali się dopiero po miesiącu. Nie wiem
              czy mam żałować, no i - powodzenia.
              • jaginger Re: Empik - Zabrze? 26.04.07, 12:07
                Nie masz czego załować.
                Wymagania oromne a marnie płacą.
                Na dzień dobry robią solidny test branżowy.
                A potem uśmiechanie się do klientów za nędzne pieniądze.
                Zatrudniają na 3/4 etatu i koniec pieśni.
                Cały etat dostajesz jeśli "awansujesz" ze sprzedawcy na szefa sekcji.
                Fakt podnieśli pensje, ale przy zarobkach empikowych to i tak mało.
                Ktoś kiedyś fajnie tu napisał, jak hipermarket tylko lepsza atmosfera.
                ----------------------------
                • Gość: Depresyjna Re: Empik - Zabrze? IP: *.debacom.pl 26.04.07, 12:45
                  Ja daruje sobie jednak to spotkanie w empiku jutro. Szkoda czasu. 10 zł zmarnuję
                  na przejazd i stracę nerwy.Zastanawiam się nad wyjazdem do Anglii. Mam tam
                  znajomą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka