Dodaj do ulubionych

Festyn Rodzinny - Dąbrowa

24.06.06, 12:31
24 czerwca (sobota) godz. 15.00-20.00 w Ogródku Jordanowskim przy ul.
Akacjowej (róg Partyzantów).

W programie:
- konkursy z nagrodami,
- występy zespołów muzycznych,
- turnieje sportowe, grill i poczęstunek.
Obserwuj wątek
    • ilexx Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 24.06.06, 12:40
      a to nie są te słynne "Wianki na górce w Jordanku"?
      • ilexx Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 24.06.06, 19:02
        Kobiety w jordanku a faceci przed telewizorem? Niemożliwe ...
        • ilexx Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 25.06.06, 10:56
          Tak dla celów statystycznych. Kto był, albo łatwiej kto nie był na wczorajszym
          festynie, czy jak go tam zwał?
          • iod Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 25.06.06, 11:30
            dla celów statystcznych - nie byłam
            • ilexx Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 26.06.06, 09:01
              To znaczy, że reszta była, czy jak? No to napiszcie coś. Porównamy z tym co
              będzie w GazŁomie.
              • esscort Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 26.06.06, 11:16
                Ja byłem. Z atrakcji dla dzieci były dwa koniki, którymi można było odbywać
                krótkie przejażdżki, był nadmuchiwany zamek do skakania (czasem wylatywało z
                niego powietrze i wtedy był ruiną zamku), były stoliki z kredkami (konkurs
                plastyczny), były dwie fajne panie na szczudłach, były soczki, cukierki,
                kiełbaski, był zespół rockowy – wszystko za darmo. Były atrakcje stałe
                ogródka – m.in. nieutwardzone boisko do piłki. No i oczywiście była loteria.
                Nikt nie zakłócał porządku, ale i tak pilnowali wszystkiego dwaj policjanci na
                pięknych koniach. Całość prowadziła animatorka, która starała się jakoś
                prowadzić zabawę. W czasie, gdy ja byłem, zabawa się kompletnie nie kleiła i
                dzieci raczej bawiły się w kilkuosobowych grupkach – chłopcy kurzyli się przy
                bramce, maluchy łasuchowały przy darmowych cukierkach lub skakały w
                nadmuchiwanym zamku, inni ot tak plątali się po terenie. Nie wiem, jak wypadło
                zapowiadane karaoke. Zupełnym niewypałem był zespół rockowy. Nie dlatego, że
                był zły pod względem muzycznym . Był po prostu był nie na tę godzinę, nie na tę
                imprezę, nie dla małych dzieci, które zresztą w ogóle nie były nim
                zainteresowane (może i dobrze, bo słowa niektórych były „rockendrolowe”).
                Oczywiście był też burmistrz, wiceburmistrz, widziałem radnego Sikorskiego przy
                kiełbaskach, był przewodniczący Rady Osiedlowej – Wróblewski, (który ma taka
                groźną minę, że zastanawiałem się, czy nie występuje też w charakterze jakiegoś
                stracha). Ogólnie robiło to wrażenie sztampowe i tandetne, bez pomysłu. Dla
                dzieci jakąś tam atrakcja jest wszystko, co odbiega od codzienności, więc
                zaglądały na piknik – ale bez jakiegoś rzucającego się w oczy entuzjazmu. Może
                pod wieczór się to bardziej rozkręciło, ale ja już nie miałem ochoty tam iść
                • ilexx Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 26.06.06, 11:54
                  Wszystko za darmo mówisz!? Kiełbasa też?
                  • esscort Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 26.06.06, 11:57
                    Kiełbasa też. Oczywiście, jak mowił klasyk, nie ma darmowych obiadów, więc ktoś
                    za to wszystko zapłacił.
                    • ilexx Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 26.06.06, 15:03
                      Ktoś czyli ja, między innymi. Z loda byłoby więcej pożytku. A lody za darmo
                      dawali?
                • drabbu Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 26.06.06, 12:31
                  esscort napisał: Ogólnie robiło to wrażenie sztampowe i tandetne, bez pomysłu

W takim razie nie żałuję, że nie poszedłem.
                  • mwsylwia Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 26.06.06, 15:14
                    Ja byłam oraz moi goście - czyli łącznie 4 dorosłych i dwoje dzieci.
                    • ilexx Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 26.06.06, 15:48
                      Czy pod koniec było tak fajnie jak na początku? No i co z tym rowerem?
                      • mwsylwia Re: Festyn Rodzinny - Dąbrowa 26.06.06, 16:04
                        Nie wiem - byłam koło 15.30 i wytrzymaliśmy około godziny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka