Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie o zarobki na rozmowie kwalifikacyjnej

IP: *.biznesklasa.lisek.pl 26.04.07, 15:48
    nie moglam znalezc czy taki watek juz byl. Jak odpowiedziec na pytanie ile
    chcialoby sie zarabiac w danej firmie, nie podajac konkretnej kwoty. W
    sytuacji kiedy ide na rozmowe na stanowisko na ktorym mialabym pracowac
    pierwszy raz nie mam pojecia jakie sa zarobki, dlatego niezrecznie jest
    odpowiadac na takie pytanie, a odpowiedz, ze chcialabym zarabiac odpowiednio
    do zajmowanego stanowiska i wykonywanych obowiazkow nie zadowala
    rekrutujacych i koniecznie chca uslyszec konkretna sumke, a ja sie boje ze
    jesli podam jakas sume to albo na tym strace jesli podam mniej albo zarzadam
    za duzo. Jak Wy sie zachowujecie w takich sytuacjach??
    Obserwuj wątek
      • Gość: Aggie Re: pytanie o zarobki na rozmowie kwalifikacyjnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 16:04
        Możesz odpowiadać np. w przedziale 1500 - 3000 złotych, a konkretną sumę podam,
        jak zapoznam się z zakresem obowiązków.
        • Gość: kobra Re: pytanie o zarobki na rozmowie kwalifikacyjnej IP: *.zetosa.com.pl 26.04.07, 17:17
          Nie podaje się sum. Zaznacza się, że pracownik jest wizytówką firmy i po jego
          statusie społecznym ocenia się firmę, w której pracuje. Chyba nie chcecie
          Państwo, żyby Wasz pracownik chodził w tandetnym garniturze i jeździł byle
          czym? No to juz wiecie, ile chcę zarabiać.
          • krytykantka07 Re: pytanie o zarobki na rozmowie kwalifikacyjnej 26.04.07, 20:52
            Kiedyś było takie pytanie na forum : " proces rekrutacyjny " Odpowiedziałam w
            podobnym stylu jak Ty Basiu. Pozwolę sobie przytoczyć tą wypowiedź. Widzę, że
            też masz poczucie humoru ;)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=785&w=54617927&a=54977111
          • Gość: Macio Aggie i Kobra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:06
            Słuchajcie ja połączyłem obie Wasze rady w jedną odpowiedź (od siebie
            dołączyłem jeszcze konkretną kwotę)! To działa!:-) Dlatego poradzę innym
            tak: "Wyznaję zasadę, że wizerunek pracownika jest najlepszym przykładem
            powodzenia firmy. Mianowicie jeśli pracownik danej firmy sprawia wrażenie
            osoby, której się powodzi - to ni mniej ni więcej świadczy to o tym, że pracuje
            w bardzo dobrej fiemie:-) Ciężko jest mi podać konkretną kwotę, bowiem tak na
            dobrą sprawę nie jestem w stanie ocenić teraz swoich obowiązków. Załóżmy, że po
            miesiącu pracy będę miał jaśniejszy pogląd na swoje obowiązki i dopiero wówczas
            mogę 'wycenić' pracę, którą wykonuję. Natomiast na chwilę obecną zadowoli mnie
            kwota X na umowie + ewentualne premie, bonusy etc. Reasumując kwota Y netto
            mnie zadowoli.":-))) Pozdrawiam i powodzenia!
            • Gość: Macio Re: Aggie i Kobra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:07
              P.S. - Dziękuje Wam za te rady!:-)
      • gacus Re: pytanie o zarobki na rozmowie kwalifikacyjnej 30.04.07, 15:15
        mam jedną złotą odpowiedź:

zarabiam obecnie tyle i tyle - Państwa oferta winna byc konkurencyjna, jeżlei
        chcecie mnie Państwo zatrudnić. Różnica w tym, ze ja nigdy nie byłem na
        bezrobociu- co więcej pracy szukałem tylko raz- zaraz po liceum- teraz nie wiem
        co bym zrobił gdybym był np przyparty do muru.
        • avionetka82 Re: pytanie o zarobki na rozmowie kwalifikacyjnej 03.07.07, 18:17
          ja odpowiedziałam, że zdaję sobie sprawę, iż w moim miasteczku nikt nie zapłaci
          mi tyle, ile chcę. Musi to być taka kwota, za którą utrzymam rodzinę. Dodam
          tylko, ze wiedziałam, iż zarabia się tam zaledwie minimalną (936 brutto), więc
          powiedziałam, że obecnie zarabiam tyle i tyle.... zdziwili sie, że aż tyle i że
          to netto. W efekcie będę miała odrobinę mniej na rękę, ale za to szereg dodatków
          socjalnych i premii, a na tym wyjdę lepiej niz trzymając się utartej stałej
          (gołej) wypłaty...
      • Gość: Oletta Re: pytanie o zarobki na rozmowie kwalifikacyjnej IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.07, 12:39
        Przede wszystkim warto zbadać rynek, poczytać raporty płacowe obecnie tak
        dostępne np.
        www.pracuj.pl/kariera-zarobki-raporty-placowe-2006.htm
        Może warto też poczytać opinie i profesjonalne porady ludzi zajmujących się tym
        tematem. Ponownie mogę odesłać Cię na stronę serwisu Pracuj.pl
        www.pracuj.pl/kariera-negocjacje.htm
        Przede wszystkim musisz mieć świadomość własnej wartości, nie będziesz wydajnym
        pracownikiem, jeśli płaca nie będzie Cię satysfakcjonowała. Oczywiście
        znajomośćc rynku może być tylko pomocna w określeniu tych przedziałów.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka