Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

książeczka Sanepidu

IP: *.c9.msk.pl 16.05.07, 11:44
    Witam,
    jakie badania są niezbędne do wyrobienia książeczki sanepidowskiej, ktora
    jest wymagana przez pracodawcę w pracy przy kontakcie z żywnością. Ponoć są
    to badania kału, ale slyszalam tez ze i moczu, a takze morfologia. Gdzie taka
    ksiazeczke mozna wyrobić, jak to mniej wiecej wyglada (labolatorium, lekarz,
    kto ostatecznie taka ksiazeczke wydaje, jaki jest przypuszczalny koszt) i w
    jak szybkim okresie czasu mozna ją uzyskać ? Jak dlugo jest potem wazna ?
    Bardzo proszę o odpowiedź, będę bardzo wdzięczna !
    pozdrawiam forumowiczow :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: ff Re: książeczka Sanepidu IP: *.pzl.swidnik.pl 16.05.07, 12:01
        kiedy ja robilem ksiazeczke sanepidu (jakies 4 lata temu) to z tego co pamietam
        bylo tylko badanie kalu. koszt ksiazeczki okolo 60 zl, a czas jej wyrobienia to
        okolo 7 dni. robilem ja w wojewodzkiej stacji sanepidu. jest wazna na rok (co
        roku musisz zrobic badania u lekarza rodzinnego)
        • Gość: mir Re: książeczka Sanepidu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:10
          książeczkę sanepidu wyrabiałam w oddziale sanepidu - trzeba było przez 3 dni z rzędu przynosić próbki kału, a potem jeszcze parę dni czekać na wyniki i książeczkę - łącznie zeszło około tygodnia; ale takie badania robią też niektóre przychodnie prywatne - cena jest trochę wyższa, ale czasem przymykają oko i wydają książeczkę po przebadaniu jednej próbki
          dodatkowo miałam badania moczu i morfologię oraz badanie u lekarza medycyny pracy w przychodni wskazanej przez pracodawcę
          ważność książeczki i badań - 1 rok
          • Gość: hmm Re: książeczka Sanepidu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:52
            witam a ja chcialam sie zapytac czy..jesli mam pewne kobiece dolegliwosci:D
            (miesiaczka) to stoi cos na przeszkodzie do badania kalu?czy nie ma to zadnego
            zwiazku? ;]:D
            pozdrawiam :)
      • dareczek7503 Re: książeczka Sanepidu 01.06.15, 10:48
        WITAM WSZYSTKICH ZOSTAŁEM WCZORAJ OSZUKANY miał mi gość załatwić książeczkę i mnie oszukał podaje numer telefonu tego gościa odniesieniu niebieszczie nic 531583436 pozdrawiam
        • snajper55 Re: książeczka Sanepidu 01.06.15, 12:16
          dareczek7503 napisał(a):

> WITAM WSZYSTKICH ZOSTAŁEM WCZORAJ OSZUKANY miał mi gość załatwić książeczkę i
          > mnie oszukał podaje numer telefonu tego gościa odniesieniu niebieszczie nic
          > 531583436 pozdrawiam

Bardzo dobrze zrobił. Chciałeś oszukać, zostałeś oszukany.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka