Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Project managment

IP: *.c3-0.tlg-ubr2.atw-tlg.pa.cable.rcn.com 06.06.07, 05:17
    Witam
    Orintujecie się jak powinieniem się pokierować aby pójść w kierunku jak w
    tytule? Dodam że mam mgr z EiT i niestety zero konkretnego doświadczenia
    (jedynie praca na czarno przy budowaniu sieci LAN,WiFi, ich serwisowanie oraz
    kontakty z klientami,troszkę zahaczyłem o tworzenie umów i pracę z fakturami
    itp.)).
    Jakieś dobre studia podyplomowe? WSPiZ Koźminskiego prowadzi taki kurs -
    warto sie wybrać? I czy szanse na pracę się zwiększą z takim papierkiem i
    oczywiście zdobyta wiedzą?
    Przepraszam za tak dużo pytań ;-)
    Obserwuj wątek
      • Gość: jotta Re: Project managment IP: 195.33.69.* 06.06.07, 10:28
        Kierunek kariery obrałeś dobry, ale wydaje mi się, że droga jeszcze przed Toba
        daleka.
        Studia podyplomowe - oczywiście. Ale studia raczej a nie kursy i najlepiej na
        porządnej uczelni.
        Poza tym musisz postarać się o pracę przy realizacji projektów. Jako Team
        Member, bo nie od razu manager. I wtedy przy sprzyjających okolicznościach za
        trzy lata możesz być Project Managerem.
      • Gość: pm Re: Project managment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:02
        Robisz w swojej branży najpierw proste rzeczy. Potem bardziej skomplikowane.
        Potem doglądasz młodszych co robią rzeczy najpierw proste a później
        skomplikowane. I jesteś projekt managerem. Studia czy kursy mają wartość
        jedynie uzupełniającą i wiele można samemu przeczytać i zrozumieć.
      • Gość: absolwent Re: Project managment IP: *.c3-0.tlg-ubr2.atw-tlg.pa.cable.rcn.com 07.06.07, 03:50
        Dzieki za odpowiedź. A czy możecie polecić dobrą uczelnie z podyplomówką w tym
        kierunku? Chciałbym tym sie zająć i wiem że od razu takiego stanowiska nie
        dostane jednak pociąga mnie to i chciałbym się w tym kierunku rozwijać.
        A co do tego że dużo można poczytać i nauczyć się samemu to sie zgadzam jednak
        uważam że zdobyte certyfikaty (po wcześniejszym zaliczniu egzaminów) napewno
        nie zaszkodzą a wręcz pomoga ;-).
        Proszę o podpowiedzi ... a sam zaczynam szukać pracy i dobrze by bylo wyszukać
        coś pod tym katem ale kto mnie zechce ... zwykłego absowlenta ;-)
      • Gość: absolwent Re: Project managment IP: *.c3-0.tlg-ubr2.atw-tlg.pa.cable.rcn.com 08.06.07, 02:07
        Nikt nic nie podpowie?Jakas sugestia na temat szkoły?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka