gosiareczka 12.07.07, 13:34 czy zaznaczać gdzieś że przebywam obecnie na urlopie wychowawczym? W LM? w CV? jesli tak to gdzie i jak to sformułować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiareczka Re: urlop wychowawczy a CV i LM 16.07.07, 21:45 obecnie szukam nowej pracy i w dalszym ciagu nie wiem jak wpisac to że obecnie jestem na wychowawczym, w CV to zrobić? jak? napisać.... X.1999- V.2006 praca w firmie XXXXXX VI.2006 - obecnie urlop wychowawczy czy tak moze być??? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: urlop wychowawczy a CV i LM 16.07.07, 23:23 Moze byc, ale po co w ogole tak jednoznczanie zaznaczac to w cV??? Od x/1999 pfirma taka a taka, jeszcze pracodawca na pierwszy rzut oka pomysli, ze sie zawodowo aktualnie nie rozwijasz... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: urlop wychowawczy a CV i LM 17.07.07, 19:14 czyli w ogóle nie zaznaczać że obecnie na wychowawczym??????? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: urlop wychowawczy a CV i LM 17.07.07, 20:27 A po co? Pewnie wyjdzie na rozmowie, a jak podasz to w CV, to jeszcze Cie na rozmowe nawet nie zaprosza... Odpowiedz Link Zgłoś
igor282 Re: urlop wychowawczy a CV i LM 23.07.07, 08:18 Mam podobny dylemat.Postanowiłam nie umieszczać tej info w CV. Niestety kobiety takie jak my mają o wiele trudniej pomimo dobrego wykształcenia i dużego doświadczenia.A szkoda, że myślenie pracodawców jest takie płytkie. Młode mamy są lojalne firmie, bardziej zorganizowane i pełne zapału do pracy i poświęceń po urlopie...Na rozmowie, kiedy potencj.pracodawca wie już od nas o fakcie przebywania na urlopie wychow. na pewno 2xdłużej zastanawia się nad możliwością zatrudnienia młodej mamy (a przecież my czujemy się gotowe, bo inaczej byśmy głowy mu nie zawracały). Chyba rozkręcę swój mały biznes, bo na rozmowach byłam wiele razy, raz nawet 3x w jednej firmie, a i tak wygrała bezdzietna. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: urlop wychowawczy a CV i LM 24.07.07, 12:21 ja o tyle się wkurzam, że jesli nie zamieszczam tego w CV to zapraszają na rozmowy, później jednak pracę dostaje własnie bezdzietna... a gdy umieszczam to w CV to nawet nie zapraszają na rozmowe... nie ukrywam że przy bliźniakach musze specjalnie ściągać dwie babcie by zajęły się dziećmi na czas gdy ja jestem na rozmowie.... no i niestety jest to dla mnie wielka strata czasu skoro i tak nie mam szans :( chyba jednak będe pisać to w CV pozwoli mi to zaoszczędzić na czasie... oczywiscie gdybym pracę dostała to byłaby opiekunka, ale na 2 godz. nie opłaca mi się jej ściągać... Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: urlop wychowawczy a CV i LM 25.07.07, 08:51 ja pisałam że przebywam na urlopie wych i nie zostałam zaproszona na żadną rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś