Dodaj do ulubionych

Piersi szeroko rozstawione

18.01.11, 18:20
Już od dawna frapuje mnie to czy można coś poradzić na piersi szeroko rozstawione. Mój biust jest raczej jędrny średnioduży i ma kształt kropli (na pewno nie są to kulki). Jednocześnie piersi nie są osadzone zbyt blisko siebie i sutki tak jakby lekko patrzą na boki. Jak leżę na plecach piersi zdecydowanie uciekają pod pachy i nie sterczą sztywno na klatce piersiowej. Czy można coś na to poradzić? Tzn. czy noszenie uświadomionych staników w dobrym rozmiarze (a takie noszę mnie więcej od dwóch miesięcy) coś tu pomoże? Czy spowoduje, że piersi się choć trochę do siebie zbliżą i będą, nie wiem, bardziej jędrne i nie będą się tak rozchodzić w czasie leżenia? Czy pomoże coś tu spanie w staniku?
Obserwuj wątek
    • maith Re: Piersi szeroko rozstawione 18.01.11, 18:38
      Ale czy Ty piszesz:
      1) o szerokim rozstawie (dużo miejsca między piersiami na mostku)?
      2) czy o rozjeżdżaniu się piersi na boki w pozycji leżącej (że nie sterczą)?

Przy 1 (szeroki mostek) należy nosić staniki z szerokim mostkiem. Np. Pour Moi! czy przezroczyste halfy Effuniaka, czy.... (no, no, kto podpowie jeszcze jakieś szerokomostkowce?)

Przy 2 pomaga spanie w staniku. Ponieważ problem z rozjeżdżaniem się piersi pod pachy w pozycji leżącej dotyczy też kobiet z piersiami blisko osadzonymi, jeśli pogorszy im się ich stan.
      • evensis Re: Piersi szeroko rozstawione 18.01.11, 22:03
        Tak właśnie chodzi mi o ten drugi przypadek. Nie wiem może to jest jednak kwestia braku, nawet niedużego, jędrności i faktycznie spanie w staniku pomoże...
        • maith Re: Piersi szeroko rozstawione 18.01.11, 22:11
          Tylko że Maheda ma rację - spanie w staniku pomaga przy sytuacji, kiedy biust Ci się zniszczy. To może go poprawić. Natomiast nie pomoże na "niemanie" silikonowych kulek, które się nie ruszą, nie przesuną i są fabrycznie okrągłe.
          Na marginesie podobno jak kobiety sobie "robią biust" to kształt kropli, zwany też "naturalnym" jest droższy.
    • maheda Zjeżdżanie piersi pod pachy w czasie leżenia 18.01.11, 19:13
      Jest to gwarantowany sposób na sprawdzenie, czy dziewczyna ma biust swój, czy silikonowy.
      W czasie leżenia naturalny biust rozjeżdża się pod pachy, a silikonowy sztywno stoi.
    • azymut17 Re: Piersi szeroko rozstawione 18.01.11, 21:03
      evensis napisała:

> Już od dawna frapuje mnie to czy można coś poradzić na piersi szeroko rozstawio
      > ne. Mój biust jest raczej jędrny średnioduży i ma kształt kropli (na pewno nie
      > są to kulki).

Wydaje mi się, że większość (nie piszę wszystkie, bo nie jestem wszechwiedząca) naturalnych biustów bez stanika nie ma kształtu kulek, taki mają biusty silikonowe i to robione okrągłymi wkładkami, a nie anatomicznymi.

> Jak leżę na plecach piersi zdecydowanie uciekają
      > pod pachy i nie sterczą sztywno na klatce piersiowej.

Popieram Mahedę. Sterczeć sztywno może w piersiach wg mnie tylko dodatkowa substancja, jak silikon albo mleko przy nawałach (piersi są wtedy twarde jak kamień).

Myślę,że przydałoby się Tobie przejrzenie Galerii Normalnych Biustów:
      www.007b.com/breast_gallery.php
      Albo pięknych zdjęć miejskich:
      uncoveredbook.com/preview.php
      • evensis Re: Piersi szeroko rozstawione 18.01.11, 22:11
        Nie chodzi mi o to, że chciałabym mieć silikonowy efekt. Zdaje sobie sprawę z tego, że tak się dzieje naturalnie. Mój biust mi się podoba i lubię go. Zastanawiam się tylko czy mogę jakoś przy pomocy metod naturalnych, czyli niechirurgicznych, polepszyć wygląd mojego biustu tak, aby moje piersi bez stanika były bardziej skierowane do przodu, a nie na boki. A jeśli chodzi o linki, to zdjęcia w pierwszym z nich jak dla mnie wcale nie przedstawiają Normalnych Biustów. Co więcej, wcale mi się one nie podobają. Nie przeczę, że dużo kobiet ma taki biust, ale ja nie utożsamiam się z tym zupełnie.W drugim linku znalazłam parę fajnych biustów, niektóre nawet podobne do mojego :).
        • kocio-kocio Re: Piersi szeroko rozstawione 18.01.11, 22:24
          Jeśli nie "normalne biusty" to co jest na zdjęciach z pierwszego linku Twoim zdaniem?
          • evensis Re: Piersi szeroko rozstawione 18.01.11, 22:37
            To są moim zdaniem biusty po szczególnych przejściach. Nie odbieram im godności, bo zdaję sobie sprawę z tego, że tak mogą wyglądać piersi, które na przykład wykarmiły kilkoro dzieci czy po prostu z różnych względów anatomicznych stały się takie, a nie inne. Fajnie, że właścicielki tych biustów są z nich dumne, ale moim zdaniem to nie jest przykład normalnie wyglądającego biustu. To są biusty owszem naturalne, ale jednak nie są, zwłaszcza u młodych kobiet, powszechnie spotykane. To są biusty po prostu inne.
            • evensis Re: Piersi szeroko rozstawione 18.01.11, 22:39
              Oczywiście nie mam na myśli wszystkich zdjęć z linka, ale te gdzie gołym okiem widać, że biust odbiega od standardów.
              • azymut17 Re: Piersi szeroko rozstawione 18.01.11, 22:50
                Problem w tym, co nazywasz standardami? Pytanie retorycznie, nie odpowiadaj, bo rozpęta się tu piekło ;-)
                Jako brafitterka widziałam już setki (tysiące) biustów i naprawdę każdy jest inny. Te zdjęcia z pierwszego linka specjalnie są nazwane Normalnymi Biustami, nie zostały zdiagnozowane jako chorobowe (przynajmniej ja nic takiego w opisach nie znalazłam).
                • azymut17 Re: Piersi szeroko rozstawione 18.01.11, 23:03
                  Jednak znalazłam, ale jest to specjalnie podkreślony wyjątek, a potem "wracamy do normalnych biustów". Na pierwszej stronie są kobiety, które nigdy nie były w ciąży, więc ten argument odpada.
                  Specjalnie Ci to podlinkowałam, bo media nas bombardują zdjęciami jedynie-słusznych-biustów, co wpędza wiele kobiet w kompleksy. Dobrze, że z Tobą im się nie udało :-) ale jak widać udało im się wtłoczyć Ci pewien schemat myślenia na temat tego, jak biust powinien wyglądać. Jak się pierwszy raz widzi te zdjęcia, to może być szok. Ale to są właśnie normalne biusty. To, czy Ci się podobają, czy nie, to inna sprawa, ale o gustach się nie dyskutuje. Samo to, że wg Ciebie biust X jest brzydki, nie czyni go "nienormalnym".
                  • maith Re: Piersi szeroko rozstawione 18.01.11, 23:18
                    No i udało im się jeszcze wtłoczyć w Ciebie przekonanie, że biust trzeba, jak zrozumiałam... przesunąć. Rozumiem, że żeby pasował do tych... standardów. Tak czy inaczej na wyobrażenia wynikłe z bombardowania jedynie słuszną, fotoszopowaną wersją, spanie w staniku nie pomaga, niestety.
        • mmadalena79 Re: Piersi szeroko rozstawione 19.01.11, 10:11
          Ja Cię też nie pocieszę, mam biust w kształcie stożków, jędrny, ale wyraźnie „patrzący na boki” , od wielu lat noszę dobrze dobrane staniki i nic się w tej kwestii nie zmieniło i chyba nie powinno, podejrzewam, że właśnie zbieranie go na siłę do środka mogło by go zniszczyć. Mam klika staników „do zadań specjalnych” to znaczy plunge do głębokich dekoltów i balkonetki z masquerade, jedyne, które „robią mi kulki”, ale one nie są tak do końca kompatybilne z moim biustem, bo ona ma swój wyraźny kształ. Na codzień noszę miękkie staniki, które kształtują i utrzymują biust na miejscu, ale nie zmieniają na siłę jego położenia i kształtu i to samo radzę Tobie.

Ja nigdy nie próbowałam spania w staniku i chyba nie dałabym rady, po domu chodzę bez stanika i czasem zdarza mi się wychodzić bez stanika z domu latem.

Z czym się nie zgodzę z moimi przedmówczyniami, jak leżę, to mój biust ucieka na boki, choć nie pod pachy, ale jak byłam młodsza ( jeszcze jakieś 6-7 lat temu) sterczał do góry, jak dwie piramidy, choć nie mam silikonu, ale biust tłuszczowo-gruczołowy, a jak byłam młodsza, to był gruczołowy. Dodam jeszcze, że jako nastolatka nie lubiłam kształtu swojego biustu, ale nastolatką już dawno nie jestem i jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma:)
          • evensis Re: Piersi szeroko rozstawione 19.01.11, 10:45
            To mnie pocieszyłaś :). W takim razie pozostaje mi się tylko pogodzić z tym, że mam biust jaki mam i że powinnam nosić go z dumą :). U mnie idealny efekt zbliżenia i kreseczki (nie dolinki) daje Freya Deco, ale noszę ją na specjalne okazje, nie na codzień. Popróbuję spania w staniku, zwłaszcza że mam taki zupełnie miękki sportowy stanik. Mam nadzieję tylko, że mi to nie zaszkodzi :).
            • pinupgirl_dg Re: Piersi szeroko rozstawione 19.01.11, 20:07
              U mnie biust się bardzo zmienił przez te dwa lata z górką, odkąd noszę dobrze dobrane (no, czasami względnie dobrze) staniki, ale nie mogę dać głowy, że jest to spowodowane przez zmianę biustonoszy. W międzyczasie zdążyłam przytyć, wiek i hormony też pewnie zrobiły swoje, więc trudno ocenić, co miało decydujący wpływ. W jakim jesteś wieku? Podobno piersi rozwijają się gdzieś do około 25 roku życia.
              W moim wypadku rozstaw piersi się zmienił z szerokiego na bliski, potrzebuję teraz możliwie wąskiego mostka. Ponadto zaszły jakieś subtelne różnice w kształcie. Teraz pasują na mnie staniki, o których dwa lata temu mogłam pomarzyć i odwrotnie, Maskaradki, które kiedyś robiły cuda teraz leżą beznadziejnie. Ale nie mogę powiedzieć, żeby mój biust wyglądał teraz lepiej (czyli był bliżej lansowanego ideału :) ), za to ja przez te dwa lata zdecydowanie bardziej go polubiłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka