Gość: ??? IP: *.promax.media.pl 19.08.07, 19:04 czy jest mozliwe zwolnienie pracownika ktory ma umowe na kilka lat bez konkretnej przyczyny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rebel Re: zwolnienie pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 19:51 mam nadzieję tylko, że nie jesteś pracodawcą...;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: zwolnienie pracownika IP: *.promax.media.pl 19.08.07, 21:15 nie jestem chcialabym sie tylko dowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: zwolnienie pracownika IP: *.telprojekt.pl 19.08.07, 21:21 Chyba można. Ja mam taką umowę na kilka lat, ale z możliwością wcześniejszego rozwiązania, z 2-tygodniowym wypowiedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
komika Re: zwolnienie pracownika 19.08.07, 21:54 jest mozliwe- ja miałam umowe na 10 lat i własnie jestem na 2 tygodniowym wypowiedzeniu- bez konkretnego powodu rozwiązania, bez słowa..ot tak po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: zwolnienie pracownika 19.08.07, 22:13 z tego co sie orientuje to pracodawca w wypowiedzeniu musi podac powod, chyba,ze to jest rozstanie za porozumieniem stron.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: zwolnienie pracownika IP: *.promax.media.pl 19.08.07, 22:19 mimo wszystko sadze ze przyczyna zawsze sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: zwolnienie pracownika 20.08.07, 06:33 Gość portalu: ??? napisał(a): > mimo wszystko sadze ze przyczyna zawsze sie znajdzie mowisz o tej przyczynie podanej w wypowiedzeniu czy ogolnie teoria, ze kazdego mozna zwolnic, tylko z niektorymi trzeba sie dogadac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: zwolnienie pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 08:07 iberia.pl napisała: > z tego co sie orientuje to pracodawca w wypowiedzeniu musi podac > powod, chyba,ze to jest rozstanie za porozumieniem stron.... Przy umowie na czas określony (a o takiej tu mowa) - nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: zwolnienie pracownika 20.08.07, 00:41 tak, każdą umowę okresową (nawt jeśli ten ores trwać ma 10 lat) poracodawca może wypowiedziec bez podania przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kesit Re: zwolnienie pracownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 08:10 podanie przyczyny jest obowiazkowe przez pracodawce jezeli pracownik jest zatrudniony na podstawie umowy o prace na czas nieokreslony, albo zwalnia pracownika dysyplinarnie Odpowiedz Link Zgłoś