Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wolterskluwer

IP: *.pronet.lublin.pl 24.08.07, 03:59
    Witam,
    czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z firmą WoltersKluwer Polska -
    to dystrybutor Lexa. Nic więcej niestety nie wiem, poza tym że
    wymagają zarejestrowania działalności gospodarczej. Pomożecie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Krzysiek Re: Wolterskluwer IP: *.toya.net.pl 24.08.07, 09:40
        Wszystko zależy od miasta w którym rozpoczniesz pracę. Informacje mam sprawdzone
        od kolegi z Krakowa.

Pensja: 2500 tys. netto podstawy + prowizja. Średniej klasy przedstawiciel
        handlowy na czysto ma 3500 - 4500 tys. netto (po odliczeniu kosztów użytkowania
        samochodu i prowadzenia firmy) Wada: musisz założyć własną działalność, sam
        płacisz sobie ZUS.

Auto: możesz wziąźć firmowe ale wtedy zamiast 2500 tys. podstawy, dostaniesz
        tylko 1700 zł na rękę. Opłaca się mieć więc swoje i samemu płacić za paliwo.

Klienci: nie szukasz, bo masz w laptopie ich bazę. Dzwonisz i telefonicznie
        umawiasz się na spotkania. Wydawnictwo Lex znają praktycznie w każdej firmie,
        programy są na prawdę świetne, głównie ten od Monitoru Ustaw choć jest drogi i
        kosztuje 7 tys. netto. W zasadzie umawiasz się na prezentację i sprzedajesz
        produkt lub nie. Dodatkowo masz ofertę w postaci książkowej. Świetnie sprzedają
        się dodatki księgowe i podatkowe.

Firma: szefostwo bardzo w porządku, wymagają w zasadzie tylko żebyś dziennie
        wykonał 4-6 prezentacji u klientów. Czas pracy nienormowany: o 8 rano logujesz
        się w systemie, o 16 wysyłasz raport. Ile tak na prawdę pracujesz dyrekcje nie
        obchodzi.

Pracę jak najbardziej mogę polecić. Bardzo znana marka, głównie wśród kadrowych
        i księgowych, dobra i miła atmosfera. Minus to użytkowanie swojego auta i
        konieczność prowadzenia działalności.
        • Gość: blebleble Re: Wolterskluwer IP: *.pronet.lublin.pl 24.08.07, 19:39
          Dziękuję za info, bardzo mi pomogłeś. Własna działalność to nie
          problem, mam zarejestrowaną, ale klientów mało więc szukam dokładnie
          takiej pracy z nienormowanym czasem. Lexa znam - pracuję na tym
          programie, dlatego łatwo mi będzie się tym zająć - jeśli do tego
          atmosfera dobra, od razu wysyłam aplikację :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka