Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PRACA JAKO PILOT WYCZIECZEK

IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 23:40
    No wlasnie wszsytkich pilotow wycieczek prosze podzielic sie
    swoimi doswiadczeniami..Jak sie pracuje? jakie sa zarobki? Czy po
    zrobieniu licencji pilota mozna od razu dostac prace???
    Dzieki
    Obserwuj wątek
      • Gość: Iwona. Re: PRACA JAKO PILOT WYCZIECZEK IP: 62.233.156.* 05.07.03, 13:18
        Ja szukam pracy w takim charakterze jak Ty, lecz tam gdzie trafiam odsyłają
        mnie z kwitkiem. Pracowałam cały sezon jako pilot i rezydent jednocześnie.
        Gdygy ktoś słyszał o takiej pracy, to dajcie mi znać. mój adres: woj-ros@wp.pl
        • Gość: VEA Re: PRACA JAKO PILOT WYCZIECZEK IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 14:26
          Dlaczego odsyalaja Cie z kwitkiem?? Czy zeby zostac pilotem
          ukonczylas jakis kurs czy jestes po szkole turystycznej??
          • Gość: wera Re: PRACA JAKO PILOT WYCZIECZEK IP: 195.117.179.* 05.07.03, 15:53
            Mam piecioletni staż jako pilot wycieczek i nie jest to takie proste,jak sie
            wydaje-egzamin i odpowiednie predyspozycje do takiej pracy
            (zdecydowanie,umiejetnosc pracy z grupa,cierpliwosc i uprzejmosc - to tylko
            niektóre!!!) nie wystarczą.Z kwitkiem odsyłają szczególnie w tym roku, bo jak
            wszędzie,w turystyce nie jest kolorowo. Poza tym nie wyobrażajcie sobie, że
            będąc pilotem mnóstwo zwiedzacie i to jest takie super!!Musisz najpierw
            popełnić parę kompromitujących błędów, żeby nabrać wprawy i pojeździć w jednym
            kierunku kilkanaście razy (aż do znudzenia), żeby mieć jakąś specjalizację. ?
            Krok po kroczku, a najlepiej zacząć tam gdzie są znajomości, bo "z ulicy" nie
            przyjmują - za bardzo odpowiedzialna praca. Pięć lat temu jak zaczynałam, było
            prościej,więcej ludzi korzystało z usług biur - teraz jeżdżą na własną rękę (o
            ile w ogóle gdzieś się ruszają).A kurs dla samego siebie - proszę bardzo,z tym
            że bez praktyki nie będziesz pilotem!Ogólnie - wyjazdy są bardzo miłe - póki
            wszystko toczy sie wg. planu.Ogólnie ja sobie chwalę taką pracę - wiele sie
            nauczyłam - nie tylko w dziedzinie turystyki,ale praca z grupą ludzi,gdzie
            każdy ma swoje wymagania,a ty musisz sprostać wszystkiemu...
            W tym roku przerwa na rodzinę, którą zakładam. I tu kolejna przestroga nawet
            dla najbardziej ambitnych-życie "na walizkach" rozbraja życie rodzinne i
            trzeba ogromnego zrozumienia drugiej strony, żeby się wszystko nie
            rozleciało.A kobieta, która marzy o dziecku - nie ma szans na regularną pracę
            jako pilot.Zresztą to jest zajęcie które wymaga dyspozycyjności przez cały
            rok, a zarabia sie tylko w sezonie.Pozdrawiam wszystkich pilotów!!! (czy mam
            rację?)
      • Gość: Ethlin Re: PRACA JAKO PILOT WYCZIECZEK IP: *.visp.energis.pl 06.07.03, 16:39
        A ja będę pracować jako pilot! Rok temu skończyłam kurs, ale pracy w tym
        charakterze zaczęłam szukać mniej więcej od stycznia tego roku. No i udało się!
        I to przez internet właśnie;-) Jutro wyjeżdżam... Pozdrawiam i życzę powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka