Gość: VEA IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 23:40 No wlasnie wszsytkich pilotow wycieczek prosze podzielic sie swoimi doswiadczeniami..Jak sie pracuje? jakie sa zarobki? Czy po zrobieniu licencji pilota mozna od razu dostac prace??? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iwona. Re: PRACA JAKO PILOT WYCZIECZEK IP: 62.233.156.* 05.07.03, 13:18 Ja szukam pracy w takim charakterze jak Ty, lecz tam gdzie trafiam odsyłają mnie z kwitkiem. Pracowałam cały sezon jako pilot i rezydent jednocześnie. Gdygy ktoś słyszał o takiej pracy, to dajcie mi znać. mój adres: woj-ros@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VEA Re: PRACA JAKO PILOT WYCZIECZEK IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 14:26 Dlaczego odsyalaja Cie z kwitkiem?? Czy zeby zostac pilotem ukonczylas jakis kurs czy jestes po szkole turystycznej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: PRACA JAKO PILOT WYCZIECZEK IP: 195.117.179.* 05.07.03, 15:53 Mam piecioletni staż jako pilot wycieczek i nie jest to takie proste,jak sie wydaje-egzamin i odpowiednie predyspozycje do takiej pracy (zdecydowanie,umiejetnosc pracy z grupa,cierpliwosc i uprzejmosc - to tylko niektóre!!!) nie wystarczą.Z kwitkiem odsyłają szczególnie w tym roku, bo jak wszędzie,w turystyce nie jest kolorowo. Poza tym nie wyobrażajcie sobie, że będąc pilotem mnóstwo zwiedzacie i to jest takie super!!Musisz najpierw popełnić parę kompromitujących błędów, żeby nabrać wprawy i pojeździć w jednym kierunku kilkanaście razy (aż do znudzenia), żeby mieć jakąś specjalizację. ? Krok po kroczku, a najlepiej zacząć tam gdzie są znajomości, bo "z ulicy" nie przyjmują - za bardzo odpowiedzialna praca. Pięć lat temu jak zaczynałam, było prościej,więcej ludzi korzystało z usług biur - teraz jeżdżą na własną rękę (o ile w ogóle gdzieś się ruszają).A kurs dla samego siebie - proszę bardzo,z tym że bez praktyki nie będziesz pilotem!Ogólnie - wyjazdy są bardzo miłe - póki wszystko toczy sie wg. planu.Ogólnie ja sobie chwalę taką pracę - wiele sie nauczyłam - nie tylko w dziedzinie turystyki,ale praca z grupą ludzi,gdzie każdy ma swoje wymagania,a ty musisz sprostać wszystkiemu... W tym roku przerwa na rodzinę, którą zakładam. I tu kolejna przestroga nawet dla najbardziej ambitnych-życie "na walizkach" rozbraja życie rodzinne i trzeba ogromnego zrozumienia drugiej strony, żeby się wszystko nie rozleciało.A kobieta, która marzy o dziecku - nie ma szans na regularną pracę jako pilot.Zresztą to jest zajęcie które wymaga dyspozycyjności przez cały rok, a zarabia sie tylko w sezonie.Pozdrawiam wszystkich pilotów!!! (czy mam rację?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlin Re: PRACA JAKO PILOT WYCZIECZEK IP: *.visp.energis.pl 06.07.03, 16:39 A ja będę pracować jako pilot! Rok temu skończyłam kurs, ale pracy w tym charakterze zaczęłam szukać mniej więcej od stycznia tego roku. No i udało się! I to przez internet właśnie;-) Jutro wyjeżdżam... Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś