Gość: mł. kon. Re: SC IP: *.4web.pl 05.07.12, 21:32 Zawsze możesz pracować za darmo, 1470 zł z dodatkami mieszkania w kredycie nie kupisz nie wspominając już o utrzymaniu dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: SC IP: *.205.89.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.12, 15:55 trzynastka odlatuje od 2013 zobacz post wyżej cały artykuł....... "trzynastka" dla wybrańców......;) wiadomo dla kogo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: SC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 16:39 W lokalizacji Radymno dostała się osoba z Leżajska, biorąc pod uwagę odległość (około 40km) i zarobki na stanowisku aplikanta, to osoba ta po odliczeniu paliwa ( nie licząc czasu straconego na dojazdy) przyniesie do domu około 900 zł. Czy jest sens? Da się za to przetrwać? Nie lepiej pracować bezstresowo, na miejscu w hurtowni papieru toaletowego za większe pieniądze i nie tracić czasu na dojazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GallAnonim Re: SC IP: *.info-net.net.pl 06.07.12, 18:00 To super :) Ale oni organizują oni mają prawo wymagać . Ale nie są to pytania typu : co zawiera Art . 12 Prawo o ruchu drogowym ? Tylko zapewne definicje typu , co to jest transport krajowy a międzynarodowy , co to jest decyzja administracyjna itd. ? Nie liczę na to , że będzie łatwo też nie jest to sprawa życia bądź śmierci , ponieważ tak jak Ty pracę mam . Czy te 1470 zł to mało ? Idź do prywaciarza w naszym regionie ,kto więcej Ci da? Chyba że na budowie . Tu masz kasę na czas tyle ile musisz mieć , są szanse na awans. Fakt z tego co czytam to wymagania są straszne jak za tę kwotę ale jakoś to ludzi nie zniechęca a Ci co tak najwięcej krzyczą ,narzekają i zniechęcają , pierwsi stoją w kolejce do testu. Ja tam jestem dobrej myśli , w ciemię bity nie jestem także pouczę się to w głowie zostanie , kilka kat prawa jazdy jest , po rosyjsku porozmawiać mogę , także do zobaczenia na szkoleniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: SC IP: *.centertel.pl 07.07.12, 16:28 Pamiętaj! jak chcesz się wypowiadać to przeczytaj cały artykuł, najlepiej dwa razy, postaraj się zrozumieć treść, potem przeczytaj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZDZICHU Re: SC IP: 188.191.201.* 09.07.12, 13:53 KOCHANI KANDYDACI.W TEJ INSTYTUCJI TO JEST TAK ŻE TAM NIE DOSTAJE SIĘ Z MARSZU TYLKO TRZEBA MIEĆ OGROMNE PLECY !!!!!!!!!!!!!!ZA TAKIE PIENIĄDZE I TAKA WIEDZA TO NIECH PRACUJĄ TE PLECACZKI BO JAK WIDZĘ TO 75 % TYCH LUDZI TO PLECAKI BEZ WIEDZY I KOMPETENCJI !!!!!!!!!!NA PODKARPACIU MAJĄ BARDZO MĄDRYCH I KĄPETENTNYCH LEŻAJSKU !!!!!!!!!!!CO REKRUTACJA TO SIĘ DOSTAJĄ TYLKO JEST JEDEN FELER SĄ MŁODYMI DEMOKRATAMI Z PO I TO MNIE NIEPOKOI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-( Re: SC IP: *.toya.net.pl 13.07.12, 13:32 Nie mów prosze ze podkarpacie było załatwiane bo się wsciekne tyle kasy na te podróże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: SC IP: 188.191.201.* 13.07.12, 14:43 a Ty się dopiero urodziłeś ??????????????????????tam mają mocnego Protektora i zawsze tak jest !!!!!!Mi jeden powiedział ,że nie ma sęsu się uczyć i tak wiedzą ze są przyjęci i tak jest zawsze !!!!!!!!!!!Jak widzisz CBA zamkneło 3 Inspektorów ITD i ten plecak co się dostal w wcześniejszym naborze co oblał wszystkie egzaminy jest w pracy !!!!!!!!!!!!!!Zastanawia mnie tylko jak długo będą pracować za 1400 zł i jeżdzić z Leżajska do Radymna ?????to 650 zł przejeżdzi i zostaje 750 na co to jest na fajki czy na bułki ???????Ale rynek pracy jest jaki jest i aplikanci będą brali w łapke i tyle .pozdrawiam łudzących się ze ich umiejętności i wiedza ma jakieś znaczenie !!!!!!!!!!!!dlaczego nikt z tych co się dostali nic nie pisze ????bo co mają pisać ze wiedzieli ze są przyjęci zanim pokazało się ogłoszenie o naborze !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: SC IP: *.180.244.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.12, 17:59 sympatyczny kolego jak masz info to możesz to zgłosić do organów ścigania ..."możliwość popełnienia przestępstwa"... to co opisujesz jest w świetle obecnego prawa przestępstwem także jeśli masz jakiekolwiek informacje na ten temat zgłoś w celu walki z takim procederem!!! ja niestety mogę się tylko domyślać że u mnie jest podobnie jakbym miał info to bym zgłosił.. podobno cała wschodnia ściana jest "obstawiona" wynika z tego forum ....i zamiast biadolić trzeba z tym WALCZYĆ bo jak każdy będzie tylko gadał że w Polsce tak jest i tyle to nigdy to się nie zmieni ....ale cuda się zdarzają.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa Re: SC IP: 188.191.201.* 13.07.12, 20:14 i co to zmieni ze zgłoszę to do organów scigania ?byla selekcja........była !wszystkie stanowiska w państwowej pracy tak są ustawione nawet sprzątaczka nikogo tu nie obrażając ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: SC IP: 195.117.135.* 14.07.12, 20:12 cyt: a Ty się dopiero urodziłeś ??????????????????????tam mają mocnego Protektora i zawsze tak jest !!!!!!Mi jeden powiedział ,że nie ma sęsu się uczyć i tak wiedzą ze są przyjęci i tak jest zawsze !!!!!!!!!!!Jak widzisz CBA zamkneło 3 Inspektorów ITD i ten plecak co się dostal w wcześniejszym naborze co oblał wszystkie egzaminy jest w pracy !!!!!!!!!!!!!!Zastanawia mnie tylko jak długo będą pracować za 1400 zł i jeżdzić z Leżajska do Radymna ?????to 650 zł przejeżdzi i zostaje 750 na co to jest na fajki czy na bułki ???????Ale rynek pracy jest jaki jest i aplikanci będą brali w łapke i tyle .pozdrawiam łudzących się ze ich umiejętności i wiedza ma jakieś znaczenie !!!!!!!!!!!!dlaczego nikt z tych co się dostali nic nie pisze ????bo co mają pisać ze wiedzieli ze są przyjęci zanim pokazało się ogłoszenie o naborze !!!!!!!!!!!!! W inspekcji trzeba poprawnie pisac! A po twoim poscie widac, ze z tym u ciebie slabo... Jak ciekawostke wspomne, ze w ostatniej rekrutacji, w niektorych wojewodztwach nie obsadzono wszystkich wakatow, bo poziom kandydatow byl tak zenujaco niski!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUPA Re: SC IP: 188.191.201.* 15.07.12, 00:32 STARY ZOBACZ NA SWOJĄ PISOWNIE A WTEDY PISZ NA FORUM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KOLEGO SYMPATYCZNY.TY MUSISZ BYĆ TEN DEBEŚCIAK CO UMIE I WIE WSZYSTKO I NA PEWNO PRACUJE W GITD PO ZNAJOMOŚCIACH A TERAZ ZGRYWA DEBEŚCIAKA !!!!!!!!!!!!DLA PRZYPOMNIENIA NAPISZE TYLKO ŻE Z NABORU LUTOWEGO DOSTAŁ SIĘ FACET KTÓRY NIE ZDAŁ EGZAMINU KOŃCOWEGO ANI POPRAWKOWEGO ALE PEWNO UMIAŁ PISAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SWOJE IMIĘ I NAZWISKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: SC IP: 195.117.135.* 15.07.12, 12:15 O co koledze chodzi?! O to, że ktos nie zdal egzaminu po kursie? Przy egzaminach trzeba miec troche szczescia. To, ze ktos pracuje po niezdanym egzaminie to szczegolne przypadki - sam takie znam, i nie doszukiwalbym sie w nich teorii spiskowych. Moge Cie zapewnic, ze jesli takie osoby nie zdadza egzaminow w kolejnej edycji to wylatuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE PLECAK Re: SC IP: 188.191.201.* 24.07.12, 09:21 Teraz właśnie powinni się zająć tymi wszystkimi Naczelnikami i przyjętymi do GITD CO SĄ Z PO I są przyjęci po układzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak czytam ich nazwiska to od razu widać ze to panowie z Po .Taka to jest nasza Polska normalność !!!!!!!!!!!!!1ludzie się uczyli a tu i tak dostały się plecaki z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: inspekcja transportu drogowego IP: 212.122.223.* 15.07.12, 12:17 Przeczytajcie sami jak ITD traktuje przedsiębiorców: www.mam-sklad.pl/artykuly-czytaj.php/Inspekcja-Transportu-Drogowego-nalozyla-kare-10000-zl.-chociaz-wg-taryfikatora-powinno-byc-2000-zl.-Wszystko-zgodnie-z-prawem-380 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.12, 09:42 czy ktoś dostał już informację o rozmowach na aplikanta do katowic? bo to już ponad 2 tygodnie i cisza się do mnie nie odezwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Koniuszko Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 13:11 Nie "już" dwa tygodnie lecz dopiero dwa tygodnie, bowiem cały proces rekrutacji trwa dwa miesiące. Zacznij od telefonu do GITD i sprawdzenia czy jesteś na liście kandydatów spełniających warunki formalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.play-internet.pl 18.07.12, 21:43 widzę, że trwa nabór do kilku delegatur, jak ktoś już będzie miał info czy pierwszy będzie "test internetowy" niech napisze... pozdrawiam wszystkich aplikujących :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.play-internet.pl 21.07.12, 16:09 jest egzamin!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.info-net.net.pl 23.07.12, 21:28 Delegatura Płn - Wsch.(młodszy kontroler- Suwałki) dostałem zaproszenie na test online - tak informacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insp Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.elblag.vectranet.pl 02.08.12, 16:17 Czy jest ktoś, kto jedzie w poniedziałek 06.08. z Elbląga do Warszawy na testy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeks Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.08.12, 12:56 ja sie jeszcze zastanawiam czy jechać ale raczej pojade. Chcesz się zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeks Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.08.12, 12:57 Ja się jeszcze zastanawiam ale chyba pojadę. Chcesz się zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iti Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 13:09 ja też nie mam pewności czy jechac, po prostu nie widze siebie calymi dniami albo w busie albo na ulicy, wachanie spalin, mroz, deszcz czy upal jak ten pies w budzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeks Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.08.12, 13:14 Ja akurat siebię widzę w takiej robocie, przynajmniej nie jest nudna. na 99% jade, nie na 100% bo się nie przygotowywałem. Więc możemy się bujnąć razem będzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 18:30 Tomeks jedziesz może z Suwałk bądź okolicy? Chętnie się zabiorę jeśli masz wolne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeks Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.08.12, 19:04 Niestety, ja jadę z Ebląga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaToJA Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.info-net.net.pl 05.08.12, 19:31 Jeżeli faktycznie potwierdzona informacja o tym Budzisku to ja tez nie jadę . Zwyczajnie nie opłaca się za 1100 na czysto po odliczeniu dojazdów . A szkoda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.12, 09:25 I jak tam nastroje po testach "NAJGORSZY NABÓR W TYM ROKU" a pytania w większości z historii albo w ogóle nie związane z pracą inspektora. A jeszcze siedziałam z tyłu to słyszałam kąśliwe uwagi panów, którzy nas pilnowali, podobno nasz poziom wiedzy jest niższy niż dzieci w podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Da Dum Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 10:17 fakt, że nie umiesz znaleźć końca wątku też daje do myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMYK Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 10:27 Kąśliwe uwagi??? Co do najgorszego naboru to akutat mam wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Da Dum Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 10:41 W mojej ocenie wynik testu na platformie powinien być znany w godzinę po jego zakończeniu. Tymczasem wynik pisemnego na drugi dzień ... ale do tego potrzebne są umiejętności pracy na bazach danych na poziomie gimnazjum. Tym sposobem rozszyfrowałem znaczenie słów "najgorszy nabór". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany test na platformie intenretowej IP: *.177.28.166.bransat.pl 24.07.12, 14:44 Czy wiecie jak wygląda test na platformie internetowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: test na platformie intenretowej IP: *.pocztowy.pl 24.07.12, 14:52 w ramach informacji, jest to test wielokrotnego wyboru, po zalogowaniu się w dniu testu następuje rozwiązanie testu, jest na niego bodajże 60 minut i jest to czas "na styk". zaznacza się wybrane odpowiedzi i przechodzi dalej, test wyświetla chyba 10 lub 20 pytań na stronie. Normalny test wielokrotnego wyboru (do dyspozycji odpowiedzi a, b, c lub d) tyle, że zamiast na kartce rozwiązujesz go "na komputerze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: test na platformie intenretowej IP: *.radom.vectranet.pl 25.07.12, 17:13 W sumie to zapytać warto o pytania, jak wcześniej czytałem są różnorakie??? Tzn. dotyczą tematu ITD czy np. pytania o prezydenta Syrii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: test na platformie intenretowej IP: *.kwidzyn.mm.pl 02.08.12, 17:18 Ja jadę samochodem z Gorzowa. Chcesz się zabrać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: test na platformie intenretowej IP: *.pocztowy.pl 03.08.12, 08:29 Ktoś się odzywał, że jedzie z Gorzowa. Czy są jakieś miejsca?? dajcie znać proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: test na platformie intenretowej IP: 91.226.7.* 03.08.12, 09:27 Jak masz dwa miejsca do Warszawy z Gorzowa to pisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: test na platformie intenretowej IP: *.kwidzyn.mm.pl 03.08.12, 11:15 Witam Mam miejsca z Gorzowa, zatem pisze ;] Myślę o podróży w niedziele i noclegu w warszawie niedaleko Bobrowieckiej. Przejazd w bardzo komfortowych warunkach :) moj nr gg: 1702008 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: test na platformie intenretowej IP: *.pocztowy.pl 03.08.12, 11:47 nie mam gg bo jestem w pracy ale może meila masz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: test na platformie intenretowej IP: *.kwidzyn.mm.pl 04.08.12, 10:19 Witam Jeżeli jest ktoś zainteresowany jutrzejszym przejazdem z Gorzowa do Warszawy, to proszę o kontakt. e-mail: lukas8300@wp.pl gg: 1702008 Mam same wolne miejsca :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiBi egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: 89.174.58.* 26.07.12, 14:24 witam wszystkich, chciałbym się dowiedzieć jaka jest zdawalność egzaminu końcowego w Koszalinie (już po miesięcznym kursie). Słyszałem, że ten egzamin jest bardzo trudny, a zakres wiedzy do przyswojenia w ciągu miesięcznego kursu ogromny... Podobno samo zakwalifikowanie się na kurs o niczym nie przeświadcza. czy ktoś wie coś na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carte Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 16:20 Kurs trwa nie miesiąc lecz 9 tygodni. Rzeczywiście lekko nie jest. Jeśli powinie się noga jest jeszcze możliwość egzaminu poprawkowego. Wiszący nad kursantem bat w postaci ewentualnej konieczności zwrotu kosztów szkolenia może działać na niektórych mobilizująco. Dla jednych ważniejsze są koszalińskie rozrywki z dala od żony i dzieci dla innych nocne zakuwanie ustaw i rozporządzeń. W moim pokoju panowała atmosfera jak podczas intensywnej sesji na studiach - wszyscy zakuwali. Tak wiec jest pewne ryzyko, wiec jeśli ktoś ma trudności z przyswajaniem dyrektyw, ustaw i innych regulacji prawnych powinien zastanowić się czy powinien się w to pakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orea Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.centertel.pl 03.08.12, 10:12 Ja robiłam kurs I stopnia w marcu. U nas trzy dziewczyny i jeden chłopak wymiękły na zajęciach z posługiwanie się środkami przymusu bezpośredniego. Po prostu były za delikatne i nie miały siły. Pojechały zaryczne do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilith Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: 94.42.227.* 03.08.12, 10:43 Jeśli faktycznie tak było, to raczej wymiękli ( dziewczyny i chłopak ro raczej oni, a nie one:> ) psychicznie :> bo w przymusie raczej chodzi o spryt a nie o sile.. Poza tym środki przymusu bezpośredniego, czyli np. przytrzymanie czy unieruchomienie stosuje się w szpitalach psychiatrycznych, a nie w ITD :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orea Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.centertel.pl 03.08.12, 11:10 Litith, w ubiegłym tygodniu kierowca rzucił się na mnie z gaśnicą. Co takiego "sprytnego" proponujesz zrobić aby temu zapobiec? W grę wchodzą tylko środki przymusu bezpośredniego, na strzelanie po nogach to jeszcze za wcześnie. Radzę zapoznać się z Załącznikiem nr 1 (pkt.8) poniższego rozporządzenia Tekst linka .... albo lepiej kontynuuj karierę w szpitalu psychiatrycznym zamiast wytykać mi błahe błędy językowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Georg Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: 94.42.227.* 03.08.12, 14:37 Lilith wypomniała Ci błąd językowy i od razu zaczęłaś pisać bez błędów! :] Też przechodziłem kurs. Zgodzę się, że spryt się liczy, a nie siła. Wiadomo, że kobiety są słabsze fizycznie od mężczyzn. I na pewno pomocne jest to, że samemu się nie kontroluje, a razem z drugim kontrolerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilith Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: 94.42.227.* 03.08.12, 14:47 Mężu mój nie zawstydzaj dziewczyny! Moim celem nie było zwrócenie Ci uwagi na błąd językowy, chociaż bił po oczach niesamowicie, a polemizowanie z Twoim zdaniem. Tak jak wyżej Georg napisał kobietą są słabsze fizycznie i tylko sprytem mogą pokonać mężczyznę. Nie musisz mi tu wklejać żadnych linków, bo ja znam program :> i się nie rzucaj moja droga, bo kontroler chyba nie powinien być taki nerwowy i przewrażliwiony, prawda ? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orea Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.centertel.pl 03.08.12, 15:45 Droga Lilith, Odnoszę wrażenie, iż jestem na cenzurowanym, więc specjalnie dla Twojego dobrego samopoczucia postaram się nie strzelić jakiegoś byka. Zdaje się, że program to właśnie poznałaś bo jeszcze kilka godzin wcześniej pisałaś: "[...] środki przymusu bezpośredniego [...] stosuje się w szpitalach psychiatrycznych, a nie w ITD". Życie pokazuje, że podręcznikowa asekuracja drugiego kontrolera nie w każdej sytuacji jest możliwa. Sytuacja może zmieniać się tak szybko, że żadne szkolenie nie zastąpi Ci pierwszej problemowej kontroli. Rzeczywiście spryt jest pomocny, ale to nie wszystko. Oczywiście nie będę zniżała się do Twojego poziomu i wytykała braku znaków diakrytycznych w Twoich wypowiedziach bo to przecież forum a nie urzędowe pismo. Nie zarzucaj mi przewrażliwienia i nerwowości bowiem to nie ja wołam męża na odsiecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilith Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: 94.42.238.* 03.08.12, 16:04 Jeeej, Ty naprawdę nie wiesz co to są znaki diakrytyczne :) Poważnie? Następnym razem radzę Tobie poprosić drugiego kontrolera o pomoc, bo jeszcze kierowca zrobi użytek z gaśnicy ;) I nie spinaj się tak, bo długo w tej pracy nie wytrzymasz :) a i złość piękności szkodzi, a przecież jesteś kobietą i zależy Ci na urodzie, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orea Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.suwalki.vectranet.pl 03.08.12, 19:01 Droga Lilith, Twoje posty nie wnoszą nic nowego do tematu a ograniczają się jedynie do ataków at persona. Kreujesz się na niewiadomo jaki autorytet w dziedzinie języka a nie potrafisz sklecić nawet średnio wyszukanej ciętej riposty. Nie mam czasu wdawać się z Tobą w pyskówkę na żenującym poziomie dlatego przesyłam Ci gorące buziaczki i bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilith Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: 94.42.251.* 03.08.12, 21:12 Widocznie umiem skoro Cię zabolało :> buziaczki i powodzenia z gaśnicami ! :) P.S. Dzięki mnie nauczyłaś używać się znaków diakrytycznych i poprawnej polszczyzny! Gratuluję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 11:11 Kurs I stopnia, I edycji, trwał w dniach 1 marca - 23 marca 2012 (w tym jedna sobota podczas której były zajęcia), następnie praktyki w WITD w dniach 26 marca - 6 kwietnia. Egzamin odbył się w dniach 10-11 kwietnia. W kursie uczestniczyło 61 osób (w tym 5 kobiet), w trakcie trwania kursu nie było przypadków rezygnacji. Egzaminu końcowego (część praktyczna) nie zaliczyły 2 osoby (mężczyźni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 11:33 ... i jaka kwota obciazono tych co nie zdali ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQ Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.147.85.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.08.12, 11:39 Na jaki czas jest podpisywana lojalka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 18:26 Osoby, które nie zdały egzaminu końcowego, oraz osoby z którymi zostanie rozwiązana umowa w trakcie 7 miesięcy od daty zawarcia, zobowiązane są do zwrotu kwoty 1300 złotych (koszty wyżywienia, oraz zakwaterowania), pomniejszonej o 1/7 za każdy przepracowany miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzu Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.ten.net.pl 04.08.12, 16:40 ale ty dziwny jesteś weź sobie ustawę i zobacz co to są środki przymusu bezpośredniego najszybciej znajdziesz w ustawie o Ochronie Fizycznej Dz.U.1997.114.740 najpierw przeczytaj a potem się wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaToJA Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.info-net.net.pl 04.08.12, 18:16 A gdzie Wasze umiejętności wytłumiania emocji i agresji u kierujących ? Jak się zaostrza klimat językiem to później i atakują gaśnicami :) Zawód inspektora jest w miarę bezpieczny . Jak tam kujecie ostro ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeks Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.08.12, 19:11 mam wolne miejsca do Warszawy z Elbląga. 793 583 523 Odpowiedz Link Zgłoś
aser11 Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie 07.08.12, 12:12 hej, mozecie napisac (wiem ze to juz było,ale starsze posty maja juz dobre kilka miesiecy i sie moze cos pozmienialo)jakie sa przyblizone terminy tych testow.tzn. ile trzeba czekac od terminu skladania dokumentow na ten 1-szy test wiedzy oglonej. nastepnie ile czasu po nim sa te 2 kolejne testy (rozumiem ze sa to rozmowy). mam pytanie na te rozmowy zawsze jedzie sie do wawy? czy tez odbywaja sie one rowniez w odzialach wojewodzkich.i ostatnie czy dostaje sie jakis zakres materialu(chodzi mi o te rozmowy) bo nazywa sie to bezposrednie testy wiedzy i kompetencji ale czy wczesniej wiedzieliscie jakie np. ustawy trzeba przerabiac zeby ta wiedze i kompetencje nabyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.toya.net.pl 07.08.12, 14:47 My mielismy miedzy testami internetowymi a testami w Warszawie ( sa 2 wiedzy ogołnej pisemny i kompetencji pisemny) tydzień czasu pożniej za jakieś 5 dni rozmowa kwalfikacyjna i rozmowa z psychologiem ( tez warszawa) Odpowiedz Link Zgłoś
aser11 Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie 07.08.12, 16:11 wielkie dzieki za odp. mozesz jeszcze napisac czy te testy w warszawie to stricte obejmowaly zagadnienia z zakresu transportu czy to taka powtorka z tego testu intern.(bo z tego co slyszalem to ten inter. sklada sie z zagadnienien z historii, geog, ue itp). czy to wlasnie ten test kompetencji obejmuje szeroko pojmowany transport. i jescze raz-ile czasu minelo od terminu skladania dok. do tego testu inter. sorka z nawal pytan. licze na wyrozumialosc i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: egzamn dla aplikantów w Koszalinie IP: *.toya.net.pl 07.08.12, 20:12 Test wiedzy w warszawie jest podobny do tego z internetu tez historia polski unia europejska plus zagadnienia z KPA, UTD, UDP. test kompetencji jest to test ala psychologiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odafeb Pytanie do GITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 13:42 Mając na uwadze fakt, iż w sierpniu wielu kandydatów na aplikantów ma pewne plany urlopowe, uprzejmie proszę o informację czy możliwe jest szybsze od zapowiedzianego sprawdzenie testów oraz ustalenie progów w poszczególnych delegaturach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pytanie do GITD IP: *.toya.net.pl 08.08.12, 14:48 haha myślisz ze ktoś z GITD czyta to foum? Lub tu ci odpisze raczej nie po za tym oni też mają sezon urlopowy. To forum nie jest do odpowiedzi i deklaracje ze strony GITD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odafeb Re: Pytanie do GITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 15:20 Nie mam najmniejszych wątpliwości, że pracownicy GITD odpowiedzialni za rekrutację czytają to forum. Nie liczę na to, że ktoś mi odpisze lecz na to, że ktoś dostrzeże ten problem i po prostu nie będzie przeciągał procedury bez potrzeby. Nie musisz mi dziękować jeśli tak właśnie się stanie, robię to pro publico bono. Podczas poprzedniej rekrutacji okres miedzy testem a publikacją jego wyniku to tylko 3 dni, tym razem zapowiedziano aż 11. Zważywszy na ilość osób "pilnujących" podczas poniedziałkowego testu nie mam wątpliwości, że niezbędne zasoby ludzkie potrzebne do sprawdzenia testów i ustalenia progów są dostępne. btw ... jakie to uczucie być samozwańczym rzecznikiem GITD i jednocześnie strażnikiem norm i zachowań na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pytanie do GITD IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.12, 00:31 napiszcie prosze ile czekaliscie na test internetowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pytanie do GITD IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.12, 11:01 sprawdź, nie rób z siebie debila! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pytanie do GITD IP: *.elblag.vectranet.pl 12.08.12, 13:34 Od momentu wysłania dokumentów- miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie do GITD IP: *.play-internet.pl 12.08.12, 17:13 w zasadzie nie ma określonego terminu, kiedy odbędzie się test. Zdarzyło się, że czekałam około miesiąca po zakończeniu terminu przyjmowania dokumentów, ale zdarzało się, że tylko około dwóch tygodni. Najważniejsze to spełniać wszystkie warunki formalne i wiedzieć jakie są kryteria "odrzucania" dokumentów, bo jeżeli jest bardzo dużo chętnych to kryteria są bardzo rygorystyczne, bywa, że zabraknie gdzieś twojego podpisu i już mogą odrzucić twoją aplikację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Krokodyl Re: Pytanie do GITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 19:42 Witam Was Wszystkich!! Postanowiłem napisać Wam kilka słów na temat egzaminu w Koszalinie i jak to wszystko wygląda w tej firmie! Dzień przed egzaminem : Spotkanie w sali kominkowej godz. 20 Na spotkaniu Wszyscy zestresowani mniej lub bardziej Aplikanci! w spotkaniu brali udział Pan..... z GITD BNI (Biuro Nadzoru Inspekcyjnego) Pan .... Inspektor..... Obaj Panowie byli w komisji podczas egzaminu teoretycznego i praktycznego. Pan ..... przedstawił na czym będzie polegał egzamin teoretyczny i praktyczny. Gdy ów w/w Pan poinformował Aplikantów, że na egz. praktycznym będzie obowiązywać nałożenie kary administracyjnej (dotyczyło to aplikantów do SEPO) pojawiło się wielkie poruszenie..... padło pytanie o co chodzi.... Wiec padła ODP. z ust Aplikantów, że nikt nie uczył nas na szkoleniu wystawiania decyzji administracyjnej.... Pan .... bardzo się zdziwił.... Cóż nasuwa się pytanie KOGO TO WINA? Przyjeżdża z Warszawy i się dziwi..... To PIERWSZA wpadka Szanownej Komisji! Dzień Egzaminu : STRES !! godz. 8. 30 Wstęp na sale egz. Sprawdzenie tożsamości, zajęcie miejsca i czekanie... Godz 9.00 Czas na TEST! Po egzaminie przerwa na spr. testów i ogłoszenie wyników! Nie pamiętam ile osób nie zdało bo pojawił się DRUGI PROBLEM!!!!! Ci którzy nie mieli szczęścia a właściwie mieli bo zabrakło im jednego punktu podeszli do Szanownej Komisji aby spr. swój test i co było nie tak. Okazało się, że klucz był błędnie ułożony mianowicie - pyt brzmiało Który z funkcjonariuszy może zatrzymywać pojazdy i w jednej z odp. pojawił się Strażnik Miejski! Cóż klucz mówi, że nie może to Aplikanci powołali się na ustawę i tak mieli zaliczone pytanie!!!! SZANOWNI PAŃSTWO jeśli już wygraliście konkurs i przeszliście badania,pakujecie się do Koszalina na kurs to pamiętajcie, że musicie spakować również SZCZĘŚCIE bo wiedza to jedno choć czasu będziecie mieli naprawdę mało to bez w/w terminu zapomnijcie o zdanym egzaminie!!! Uczcie się na PAMIĘĆ bo dzięki temu możecie wyjść obronną ręką na egzaminie teoretycznym!!!! Na egz. praktycznym SZCZĘŚCIE też się przyda!!! Zatrzymując pojazd na placu masz określone zadanie ale musisz również wyłapać to czy pasażerowie mieli zapięte pasy,czy kierowca rozmawia przez tel. kom. i czy ma zapięte pasy i etc. WSZYSTKO TO MOŻNA WYŁAPAĆ GDY NIE ŚWIECI CI SŁOŃCE I NIE ODBIJA WSZYSTKO CO DZIEJE SIĘ W AUCIE!!!!!!! SZANOWNA KOMISJO...... Sami zobaczycie jak jest tylko pamiętajcie MÓDLCIE SIĘ o ZACHMURZONE NIEBO!!!!!! Tak na koniec o zarobkach : NA kursie otrzymujesz 1100 zł. Po zdanym egz. Zarabiasz 1900 zł.oczywiście brutto (jakieś 1550 zł.netto) - tak zarabia się przez pierwsze 3 mc. Po 3 mc. 2100 również brutto!! (na rękę ok. 1700 zł) - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Pytanie do GITD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 07:30 no więc w jaki sposób można mieć 1100 brutto w okresie szkolenia skoro minimalna jest 1500? chyba że to nie wchodzi pod umowę o pracę? a te stawki późniejsze to podstawa tylko bez żadnych dodatków czy masz już jakieś stażowe policzone? no i jeśli coś o tych nagrodach więcej mógłbyś napomknąć jak się kształtują to byłbym wdzięczny:) pytam bo chciałbym pracę zmienić a nie wiem po jakim czssie mogę osiągnąć tą samą stawkę jak teraz mam:) pozdrawam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Krokodyl Re: Pytanie do GITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 10:33 Tak masz racje zapomniałem dodać,że te 1100 zł na kursie to netto!! Reszta kwot które napisałem jest już prawidłowa i są to "gołe" kwoty bez wysługi lat. Jeśli chodzi o dodatek to aby dojść do 2000 netto to musisz się trochę postarać. Takie realia ale nie myśl o pieniądzach myśl o nauce jak chcesz pracować w tej firmie!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.12, 12:51 Czy ktoś z was orientuje się czy w tym roku planowany jest jeszcze jeden nabór do GITD na aplikantów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 13:38 juz po naborze: www.dziennikbaltycki.pl/artykul/636781,krewni-i-znajomi-politykow-z-po-w-inspekcji-transportu,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 13:40 juz po naborze: Krewni i znajomi polityków z PO w inspekcji transportu drogoweg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.12, 15:04 To, że jest po naborze to ja doskonale wiem ale doszły mnie słuchy, że jest planowany jeszcze jeden w tym roku - jesienią, widzę jednak, że tu niewiele więcej ode mnie wiecie, no cóż pozostaje pilnować ogłoszeń na stronie GITD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja ITD IP: *.play-internet.pl 14.08.12, 16:45 jeżeli chodzi o nabory do ITD to faktycznie trzeba pilnować ogłoszeń. Ale jak się pytałam, to usłyszałam odpowiedź, że mogą być jeszcze "dobory" do poszczególnych delegatur. jeżeli chodzi o inspektoraty wojewódzkie to niestety w tym roku napewno nie będzie już naborów, ale do głównego? Kto wie? zawsze można zapytać w kadrach bądź sekretariacie, oni tam są troszkę poinformowani i podadzą chociaż przybliżony termin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzu Re: Rekrutacja ITD IP: *.ten.net.pl 16.08.12, 09:13 Na początku roku na stronie cssg ukazał się artykuł z niniejszą rozpiską: Zgodnie z ubiegłorocznymi ustaleniami całość szkolenia, zaplanowana do realizacji w roku bieżącym, obejmie następujące terminy i liczbę uczestników: Kurs specjalistyczny I stopnia dla służby nadzoru nad ruchem drogowym i służby kontroli opłat drogowych: 01.03 – 13.04.2012 – 60 osób, 21.05 – 13.07.2012 – 60 osób, 02.07 – 24.08.2012 – 120 osób, 06.08 – 05.10.2012 – 60 osób, 17.09. – 09.11.2012 – 60 osób. Kurs specjalistyczny II stopnia dla służby kontroli transportu drogowego: 21.05. – 29.06 (I cz.) – 60 osób, 06.08. – 30.08 (II cz.) – 60 osób. Zajęcia prowadzone są w obiektach COSSG przez wykładowców ITD min. z Prawa o ruchu drogowym, Prawa wykroczeń czy z Prawa administracyjnego. tak więc byZgodnie z ubiegłorocznymi ustaleniami całość szkolenia, zaplanowana do realizacji w roku bieżącym, obejmie następujące terminy i liczbę uczestników: Kurs specjalistyczny I stopnia dla służby nadzoru nad ruchem drogowym i służby kontroli opłat drogowych: 01.03 – 13.04.2012 – 60 osób, 21.05 – 13.07.2012 – 60 osób, 02.07 – 24.08.2012 – 120 osób, 06.08 – 05.10.2012 – 60 osób, 17.09. – 09.11.2012 – 60 osób. Kurs specjalistyczny II stopnia dla służby kontroli transportu drogowego: 21.05. – 29.06 (I cz.) – 60 osób, 06.08. – 30.08 (II cz.) – 60 osób. Zajęcia prowadzone są w obiektach COSSG przez wykładowców ITD min. z Prawa o ruchu drogowym, Prawa wykroczeń czy z Prawa administracyjnego. Tak więc być może będzie jeszcze jeden nabór jeżeli ktoś ma ochotę zaryzykować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 16.08.12, 11:26 Słuchaj, a czy to nie są terminy szkoleń dla już zatrudnionych w ITD? Rozwinąłbyś jaki związek ma to z naborem? Bez spiny, tylko pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Rekrutacja ITD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.12, 11:53 to sa terminy zajęć teoretycznych dla aplikantów ruchu drogowego i transportu drogowego. jak ruch drogowy jest w Koszalinie to transport drogowy jest w WITD itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrzu Re: Rekrutacja ITD IP: *.ten.net.pl 16.08.12, 12:34 to są terminy kursów dla aplikantów czyli ludzi którzy przeszli kwalifikację w wa-wie do tej pory odpowiadało to liczbie naborów według moich informacji i wiedzy powinien być jeszcze jeden nabór chyba że w tym naborze wezmą 120 osób a nie 60 wtedy idą dwie edycje na raz i więcej naborów nie będzie w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 16.08.12, 14:47 Spoko, rozumiem, przyjąłem i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 14:49 Cześć, czy dzwonili już do Was z zaproszeniem do kolejnego etapu po testach kompetencji - czyli na rozmowy? Nie wiem czy jeszcze mieć nadzieję na telefon z Warszawy czy już po wszystkim... Z góry dziękuję za odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZ Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 16:44 Tak, dziś rano dzwonili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rekrutacja ITD IP: *.elblag.vectranet.pl 16.08.12, 17:12 Dzwonili dziś koło 14:30 Odpowiedz Link Zgłoś
jpjp3 Re: Rekrutacja ITD 16.08.12, 19:02 kolego możesz napisać skąd startujesz, oraz czy na liście kandydatów do testu w warszawie byłeś w pierwszej połowie czy drugiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 19:14 jpjp3: a miejsce na liście kandydatów do warszawy ma jakieś znaczenie??? ja staruje z krakowa i do mnie neie dzwonili - jak narazie... dlatego zastanawiam się czy już do wszystkich zainteresowanych dzwonili czy powiadamianie rozłożyli na 2 dni... A pytanie do tych, których zaprosili na rozmowy... - kiedy są rozmowy w warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Rekrutacja ITD IP: *.elblag.vectranet.pl 16.08.12, 19:47 mnie zaprosili na wtorek do wa-wy Odpowiedz Link Zgłoś
malnowa1 Re: Rekrutacja ITD 17.08.12, 11:01 Dzisiaj dostałam telefon i zaproszenie do Warszawy na środę:) Dajcie znać jaką wiedzę trzeba zabrać w głowie:)) W jakiej formie jest przeprowadzany ten etap rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 19:04 A do kogoś z delegatury południowej czyli z krakowa już dzwonili? Odpowiedz Link Zgłoś
jpjp3 Re: Rekrutacja ITD 16.08.12, 19:28 dzik: mi chodziło o to że ludzie którzy dzwonią do poszczególnych kandydatów jada według listy która była na spotkanie w warszawie i rozłożyli to sobie na 2 etapy dzwonili do kogoś z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 19:36 jpjp3: spoko. rozumiem. Mam nadzieję, że faktycznie będą dzwonić przez 2 dni i w końcu doczekam się na ten telefon :):) W końcu sporo czasu poświęciłem na naukę tych ustaw i szkoda by było odpaść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Rekrutacja ITD IP: *.ten.net.pl 16.08.12, 19:50 a wy bez PLECAKÓW to dokąd się wybieracie że też wam nie szkoda kasy Odpowiedz Link Zgłoś
jpjp3 Re: Rekrutacja ITD 16.08.12, 20:04 mimi Jeszcze w tym kraju trafiają się ludzie, którzy nie liczą na plecaki tylko na sprawiedliwe rywalizowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: Rekrutacja ITD IP: 94.42.247.* 16.08.12, 21:05 No właśnie ! Ja liczę na sprawiedliwą rywalizację :) Obym się nie pomyliła. Zadzwonili dziś do mnie około godziny 13 i w poniedziałek mam być na rozmowie. Jadę, bo nadzieja umiera ostatnia :) A jest ktoś z Łomży albo z Suwałk ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.08.12, 00:44 Witam, dzwonili już do kogoś z Radomia? Pomału tracę nadzieje, że zadzwonią dlatego pytam Pozdrawiam i życzę powodzenia na rozmowach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 17.08.12, 11:01 też właśnie Radomia jestem ciekaw:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effcia Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 11:08 uffff , zadzwonili w koncu , jestem nieco zaskoczona bo do testu nie przygotowywalam sie i okazalo sie ze 10 punktow z wiedzy wystarczylo aby przejsc dalej , cale wiec to gadanie o kuciu na blache okazuje sie przesada a poziom nie jest wcale tak wysrubowany , podejzewam ze na rozmowy jada prawie wszyscy bez wzgledu na wynik , tak sobie licze , ze skoro bedzie powiedzmy 5 komisji , kazda pracuje po 10 godzin , dwoch kandydatow na godzine , przez 5 dni to daje 5x10x2x5=500 osob zaproszonych na rozmowy , jade z Suwalk w piatek na 11:00 , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malnowa1 Re: Rekrutacja ITD 17.08.12, 11:17 czy wiesz może w jakiej formie będzie ten etap rekrutacji, z czego będę maglować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effcia Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 11:27 ja nie nastawiam sie na maglowanie, przeciez to szkolenie jest od zdobywania specjalistycznej wiedzy i nikt z aplikujacych wczesniej nie pracowal w ITD , podejrzewam ze bedzie to mila pogawedka o wszystkim i o niczym , a decydujace beda plecy i szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 17.08.12, 12:51 ta miła pogawędka jak to nazywasz może być o wszystkim od wymienia ministrów po to jak zachowasz sie jak będziesz skopana na ziemi czy co to jest transport kabotażowy czy inspektor może użyć broni co to jest Adr itp. Wiem bo sam przeszedłem taką rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Rekrutacja ITD IP: 212.160.138.* 17.08.12, 12:52 Cześć... czy ktoś z Krakowa jedzie na rozmowę w czwartek? Ja mam na 12 - stą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzik Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 12:54 Witaj, Ja tez mam na 12 w czwartek i tez sie wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 19:07 Hej :) jedzie ktoś z Krakowa w czwartek na rozmowę??? No chyba nie jestem sam.... Razem zawsze byłoby raźniej... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzik Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 14:06 Ponawiam swoje pytanie. Czy ktos z Krakowa sie wybiera w czwartek (23.08) na rozmowy? Ja mam byc na godzine 12. Jade pociagiem o 6:50. Jezeli cos to czekam na info radolfo@wp.pl lub gg 1220832 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.08.12, 13:43 effcia jedziesz z Suwałk w piątek na rozmowę? Ja też składałam podanie do Suwałk na oba ogłoszenia ale rozmowy mam w poniedziałek o 9.30 i o 13.00. Nie sądziłam, że jest drugi termin na rozmowy do tego samego miasta. A jak reszta osób do Suwałk kiedy macie rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANA Re: Rekrutacja ITD IP: 212.160.138.* 17.08.12, 14:43 effcia: no nie wydaje mi się, żeby na rozmowy zostali zaproszeni wszyscy bez względu na wynik... w końcu testy z wiedzy i kompetencji w warszawie miały za zadanie odsiać kolejna grupę ludzi, żeby na rozmowy było mniej... Taka jest zasada kilkustopniowej rekrutacji w budżetówce. Nie wydaje mi się, żeby komisji chciało się "przesłuchiwać" kilkaset osób... Poza tym z wypowiedzi forumowiczów wynika, że w każdy dzień rozmowy ma inna delegatura więc w ciągu jednego dnia zostanie "przesłuchanych" na rozmowach kilkanaście do kilkudziesięciu osób. Biorąc pod uwagę, że na kandydata poświęcą max 20 min. to w ciągu godziny porozmawiają z 3 osobami razy 8 godzin to daje 24 osoby. Myślę, że z każdej delegatury do następnego etapu przeszło nie więcej niż 30 osób. Ktoś kto brał udział już w rekrutacji do ITD we wcześniejszych wątkach pisał, że liczba osób, która przechodzi do następnego etapu czyli rozmów zależy od ilości etatów podanych w ogłoszeniu. Średnio na 1 etat biorą 9 - 10 kandydatów... Jeśli w Krakowie do obsadzenia są 3 stanowiska to będzie około 27 - 30 osób. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
7megi Re: Rekrutacja ITD 17.08.12, 13:48 też mam w poniedziałek rozmowę i jadę z Łomży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: Rekrutacja ITD IP: 94.42.247.* 17.08.12, 13:56 Też jadę z Łomży. Mam rozmowę w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 14:07 Witam czy może jedzie ktoś z Gdańska we wtorek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolejarz Re: Rekrutacja ITD IP: *.tktelekom.pl 17.08.12, 15:15 Witam, Ja jadę we wtorek - 12:45, miejsce pracy: Grudziądz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robus28 Re: Rekrutacja ITD IP: 80.54.48.* 19.08.12, 22:29 ja też śmigam we wtorek na 12.45 z grudziądza pisz na robus_28@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafa Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 19:31 Ja jadę z Starogardu Gdańskiego na 9 Jadę jutro ze starogardu gdańskiego na 9:00 mam rozmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
7megi Re: Rekrutacja ITD 17.08.12, 15:49 Rebel może razem się wybierzemy w poniedziałek, będzie raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: Rekrutacja ITD IP: 94.42.247.* 17.08.12, 16:00 7megi możemy razem wracać, bo ja już jestem w Warszawie :) spotkamy się na miejscu:) 947484 - to moje GG. Odezwij się! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snickers Re: Rekrutacja ITD IP: 91.226.7.* 17.08.12, 18:33 Witam. Jadę z Gorzowa w środę do stolicy na rozmowę i mam jeszcze wolne 2 miejsca. Info na maila inf_gim9@op.pl (Gorzów, Sulęcin) (Szczecin-chyba że macie rozmowę innego dnia ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 19.08.12, 22:50 Farta wszystkim życzę na rozmowach, jak już będziecie po, to podzielcie się wrażeniami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMYK Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 11:31 Pisałam do Ciebie, nie wiem czy nadal aktualne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snickers Re: Rekrutacja ITD IP: 91.226.7.* 20.08.12, 13:46 Jak tam pierwsze rozmowy, ktoś jest już po. Jakie pytania zadawali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 17:22 Czyżby tak kiepska aktywność na forum oznaczała, że tak mało osób zaproszono na rozmowy do wa-wy??? Pytanie do Tych, którzy dziś byli... Dużo osób było zaproszonych na daną godzinę? Jak długo trwała rozmowa? I kiedy mozna spodziewać się wyników... Ja rozumiem, że nie chcecie powiedzieć o co pytali, żeby inni nie mieli łatwiej niż Wy ale chyba takich organizacyjnych informacji to możecie udzielić... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 20.08.12, 18:15 "Ja rozumiem, że nie chcecie powiedzieć o co pytali, żeby inni nie mieli łatwiej niż Wy" - obraz typowej polskiej mentalności, mam nadzieje, że tu tak nie jest. Może jeszcze nie wrócili z Wawy. Informacje jakie możemy sobie tu przekazać są ważne, przecież nikt nas na żadnym z etapów nie informował dokładnie jaki zakres wiedzy wchodzi w grę. Pomagajmy sobie wzajemnie, taki mój apel. Odpowiedz Link Zgłoś
7megi Re: rozmowa kwalifikacyjna 20.08.12, 18:30 właśnie wróciłam ze stolicy. pyt: czym różni się inspektor 1stopnia od inspektora 2stopnia?, rodzaje tachografów? czy wiesz co będzie należało do obowiązków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: rozmowa kwalifikacyjna IP: *.radom.vectranet.pl 20.08.12, 18:44 Wielkie dzięki, mam(y) nadzieję, że poszło jak trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: rozmowa kwalifikacyjna IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 19:21 A kiedy można się spodziewać wyników rekrutacji??? Rozumiem, że to już ostatni etap? Odpowiedz Link Zgłoś
7megi Re: rozmowa kwalifikacyjna 20.08.12, 19:34 dana, nie wiem co miało by na celu wprowadzanie kogokolwiek w błąd, dziś już nie ma rozmów, a jutro będą z innych delegatur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: rozmowa kwalifikacyjna IP: 94.42.247.* 20.08.12, 19:37 Zamiast doszukiwać się intryg idźcie zakuwać ustawy :) Ja i Megi mamy rozmowy już za sobą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: Rekrutacja ITD IP: 94.42.247.* 20.08.12, 18:37 Pytania się powtarzały, komisja proponowała Nam żebyśmy nie dzielili się pytaniami z ludźmi z tych samych miast, bo robimy sobie konkurencję :) Ja z mojej strony mogę Wam powiedzieć, że pytali mnie o budowę ciężarówki i o moje zainteresowania, więc jak widać pytania zróżnicowane:) Kobiety pytano również o to jak wyciągnie pijanego agresywnego kierowcę z samochodu. I moja dobra rada nie mówcie sobie jakie są odpowiedzi do tych pytań już przed salą rekrutacyjną, bo możecie usłyszeć zamiast definicji przewozu kabotażowego, definicję przewozu kombinowanego :) Niektórzy aplikanci byli bardzo mili, ale niektórzy ściemniali prosto w oczy żeby wykluczyć konkurencję. Uważajcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 19:19 Dyz: nie cytuj moich słów w takim negatywnym kontekście. To nie obraz polskiej mentalności tylko polskie realia. Rekrutacja to nie jest klasówka z polskiego - każda rekrutacja i każdy kandydat to potencjalny konkurent. Niestety w dzisiejszych czasach każdy dba o to, by sam znalazł się w gronie najlepszych i dostał pracę a nie ułatwiał tego kontr kandydatom!!! Poza tym, do tych informacji podawanych tutaj na forum również należy podchodzić z dużym dystansem bo niektórzy podają bardzo mylne i niezgodne z prawdą informacje właśnie po to by zniechęcić i zmylić potencjalną konkurencję. Tak więc do prezentowanych tutaj ewentualnych pytań również podchodziłabym z dystansem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: Rekrutacja ITD IP: 94.42.247.* 20.08.12, 19:35 Przekonacie się na rozmowach :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 20.08.12, 19:35 A właśnie się bałem,że tak to zrozumiesz a na celu tego nie miałem. Zgadzam się całkowicie z tym co napisałaś, niestety takie polskie realia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 20:02 Spoko :) Zatem niech zwyciężą najlepsi :) Powodzenia!!! A na zakuwanie ustaw to będzie jeszcze czas... na szkółce w Koszalinie hihihi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: Rekrutacja ITD IP: 94.42.247.* 21.08.12, 08:59 Bez wykazania się wiedzą na rozmowie o Koszalinie możesz zapomnieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
emma.222 Re: Rekrutacja ITD 20.08.12, 20:53 ja dzisiaj byłam na rozmowie. Moim zdaniem to jest trochę nie tak gdyż były zadawane pytania z ustaw a uważam że tak być nie powinno gdyż rozmowa kwalifikacyjna powinna polegać na czymś zupełnie innym. Szkolenie jest od tego aby nam wdrożyć wiedzę która potem jest sprawdzana egzaminem. Ale to jst tylko moje skromne zdanie. Ogólnie moja komosja ( a były dwie) była bardzo miła a składała się z tyrzech osób. Jedna pani zaczęła mnie zasypywać pytaniami z ustaw aż w końcu jej powiedziałam że tego typu wiedzę czyli teorię zawsze można się nauczyć a tego kto jaki jest jaki ma chorakter, podejście do życia do ludzi i do pracy tego nie da się nauczyć i chyba po to tu jesteśmy aby to sprawdzić i wtedy automatycznie zmienili zakres zadawania pytań. Rozmowa trwała zaledwie 8 może 10 minut i niby oni po tak krótkiej rozmowie są w stanie stwierdzić kto się nadaje a kto nie? To po co jest to szkolenie skoro już na tym etapie wymagają od nas kandydatów takiej wiedzy? Czego będą nas potem uczyć? Zaraz potem jest rozmowa z psychologiem której chyba nie da się nie zaliczyć. Pani jest bardzo sympatyczna i w tym przypadku jest to rozmowa naprawdę bardzo luźna. Odpowiedz Link Zgłoś
emma.222 Re: Rekrutacja ITD 20.08.12, 20:58 ja dzisiaj byłam na rozmowie. Moim zdaniem to jest trochę nie tak gdyż były zadawane pytania z ustaw a uważam że tak być nie powinno gdyż rozmowa kwalifikacyjna powinna polegać na czymś zupełnie innym. Szkolenie jest od tego aby nam wdrożyć wiedzę która potem jest sprawdzana egzaminem. Ale to jst tylko moje skromne zdanie. Ogólnie moja komosja ( a były dwie) była bardzo miła a składała się z tyrzech osób. Jedna pani zaczęła mnie zasypywać pytaniami z ustaw aż w końcu jej powiedziałam że tego typu wiedzę czyli teorię zawsze można się nauczyć a tego kto jaki jest jaki ma chorakter, podejście do życia do ludzi i do pracy tego nie da się nauczyć i chyba po to tu jesteśmy aby to sprawdzić i wtedy automatycznie zmienili zakres zadawania pytań. Rozmowa trwała zaledwie 8 może 10 minut i niby oni po tak krótkiej rozmowie są w stanie stwierdzić kto się nadaje a kto nie? To po co jest to szkolenie skoro już na tym etapie wymagają od nas kandydatów takiej wiedzy? Czego będą nas potem uczyć? Zaraz potem jest rozmowa z psychologiem której chyba nie da się nie zaliczyć. Pani jest bardzo sympatyczna i w tym przypadku jest to rozmowa naprawdę bardzo luźna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja ITD IP: *.tel.tkb.net.pl 23.08.12, 15:15 Ja dostałam pytania: czym rożni się kontroler I i II stopnia, rodzaje tachografów i co mierzy taki tacho, środki przymusu bezpośredniego, ile jest wojewódzkich inspektoratów, a ile delegatur Głównej Inspekcji, ile chce zarabiać :) i nie pamiętam więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: Rekrutacja ITD IP: 94.42.247.* 20.08.12, 18:31 Powiem Ci tak - były dwie komisje, jedna fajna druga mniej :) pytali o różne rzeczy, radzę poczytać ustawę o transporcie, kpa i inne tego typu. Rozmowa łącznie z rozmową z psychologiem trwa około 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 21:25 a kiedy będą wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snickers Re: Rekrutacja ITD IP: 91.226.7.* 20.08.12, 21:49 I co nie ma więcej osób, które mogły by coś powiedzieć o co pytali? Przecież i tak jesteśmy z innych delegatur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajsrewyd Re: Rekrutacja ITD IP: *.suwalki.vectranet.pl 20.08.12, 22:56 Byłem dzisiaj na rozmowie. Kobieta pyta mnie co to jest RKO?!! Okazało się, że chodzi o resuscytację krążeniowo-oddechową (pierwsza pomoc przedmedyczna). I dalej w ten deseń - ile ucisków?, ile oddechów? jaką karą jest zagrożone nie udzielenie pomocy w sytuacji zagrażającej życiu? jaka podstawa prawna? ... aż się spociłem. Warto powtórzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robAK86 Re: Rekrutacja ITD IP: *.lomza.vectranet.pl 21.08.12, 09:23 Witam, czy ktoś z delegatury północno - wschodniej dostał już telefon, że został przyjęty?? Słyszałem, że osoby wybrane otrzymują tą informację już po zakończeniu rozmów tego samego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 10:07 Witam jestem po rozmowie - dziś o 9 i powiedziano mi że w ciągu tygodnia będzie odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja ITD IP: *.suwalki.vectranet.pl 21.08.12, 21:21 cisza aż w uszach piszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 21:28 wszyscy wszystko trzymają w tajemnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 21.08.12, 22:19 Taaaa, ja znów powiem, że pewnie jeszcze nie zjechali do domów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakadil Re: Rekrutacja ITD IP: *.ten.net.pl 22.08.12, 08:29 uczcie sie bo warto już wam zrobiliśmy miejsca w koszalinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robAK86 Re: Rekrutacja ITD IP: *.lomza.vectranet.pl 22.08.12, 09:05 Naukę wytężoną już mieliśmy, teraz czekamy na wyniki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIGMA Re: Rekrutacja ITD IP: *.slowackiego.trustnet.pl 22.08.12, 09:18 Witam Czy to był nabór na wrześniowy wyjazd do Koszalina ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 22.08.12, 09:39 Właśnie, właśnie, wszyscy tu piszą o Koszalinie.. cały nabór dyma do Koszalina, bo mnie gdzieś się o uszy obiło, że południe ma kurs w Legionowie i nie wiem co o tym myśleć??? Może ktoś wie jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakadil Re: Rekrutacja ITD IP: *.ten.net.pl 22.08.12, 09:42 wszyscy szkolą się w koszalinie a co do nauki radze już zaczynać bo materiał jest pokaźny nawet na obronie sie tak nie uczyłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 22.08.12, 10:14 To właśnie dostrzegłem trud jaki niektórzy mieli z dojazdem do stolicy... pies by to, myślałem, że w Legionowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 10:31 Krakadil ile baranów nie zdało egzaminu z tych 2 naborów co teraz było ???????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 11:11 OOOOO!!!! JUŻ DZWONIĄ!!!! ... a nieee..... to domofon :-D LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: 212.160.138.* 22.08.12, 12:07 ŻENADA!!! Jeżeli moje podatki mają iść na takie ograniczone móżdżki to mam nadzieję, że jednak komisja dokona rzetelnej selekcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 12:18 Fakt na tym forum to albo ograniczone dzieci albo kompletni idioci ale cóż tak też i bywa w INSPEKCJI TRANSPORTU DROGOWEGO!!! W poprzednich naborach wybrali niektórych takich przygłupów że szkoda słów aż BOLI....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakadil Re: Rekrutacja ITD IP: *.ten.net.pl 22.08.12, 13:55 obrażacie mnie i moich kolegów jeżeli komuś wydaje się że zdać egzamin na inspektora to jest pryszcz to życzę mu powodzenia jeżeli myślicie że testy w wawie miały jakąś trudność to uwierzcie nie stanowią one nawet jednej dziesiątej tego co was czeka na kursie i po nim gratuluje wszystkim którzy się dostali i radzę się już uczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: 212.160.138.* 22.08.12, 14:00 To akurat nie było do twojej wypowiedzi... ale skoro potraktowałeś to tak osobiście to niewykluczone, że coś w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 14:05 Nie na INSPEKTORA baranie tylko na MŁODSZEGO KONTROLERA RUCHU DROGOWEGO ale widać że pospólstwo się wybrało do Koszalina na szkolenie dostał segregator w którym 3/4 rzeczy jest niepotrzebne i zgrywa teraz idiotę na forum Idź do piaskownicy i tam bądź INSPEKTOREM od grabek i łopatek ĆWOK się znalazł wielki INSPEKTOR!! Napisz lepiej z jakiej delegatury jesteś to wyślemy list gratulacyjny że takiego Barana przyjęli który po 5 tyg. okresie szkolenia nie potrafi się posługiwać terminami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakadil Re: Rekrutacja ITD IP: *.ten.net.pl 22.08.12, 14:28 Posłuchaj kmiotku weź ustawę o transporcie drogowym i znajdź choć jedno słowo o młodszym kontrolerze wiem jaki mam stopień służbowy ty pewnie go mieć nie będziesz skoro bez sprawdzania głosisz podobne brednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 14:37 Widzę że pospólstwo się poruszyło ale niestety znowu dałeś plamę!!!! Jest rozporządzenie do ustawy o zmianie stopni ale oczywiście tego nie było w segregatorze i Baran już tego nie doczytał!!!!! Faktycznie Tuman dostał się do ITD (o ile się dostałeś/dostałaś) i próbuje Starego uczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 14:49 Żal krakadil !!!!!! WON z tego forum żałosny frajerze Pewnie nawet nie wiesz że istnieje coś takiego jak rozporządzenie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 22.08.12, 17:56 To co czytam na forum jest trochę żenujące wypowiedzi odnośnie Waszych przyszłych kolegów/koleżanek (współpracowników). Mam nadzieję, że dostaniecie się na kurs i zobaczycie jak jest ile trzeba się nauczyć na egzamin itp. Wy ( V edycja będziecie mieli jeszcze trudniej dochodzi wam w zakresie egzaminu czas pracy kierowców). Co do informacji z III edycji nie zdało 11 osób z IV 3 osoby. Możecie mówić, że tumany itp mam nadzieje że jesteście mądrzejsi. Egzaminy są coraz trudniejsze pytania coraz bardziej podchwytliwe. Uważam, że jeśli myślicie że same zajęcia wam wystarczą tao się mylicie trzeba zakuwać a nie chce się wracacie do ośrodka gdzie mieszkacie o godzinie 16 wypompowani a jeszcze chciałoby się gdzieś wyjść coś zrobić a tu trzeba zakuwać. Życzę wam wszystkim byście się dostali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 18:47 Cóż...narzekacie, że trzeba dużo wiedzy przyswoić, że coraz trudniej na egzaminach... Popatrzcie prawdzie w oczy... może po prostu nie każdy nadaje się do pracy w administracji publicznej... z przepisami i innymi uregulowaniami... Skoro tyle osób oblało egzaminy w Koszlinie to chyba oznacza, że dostali się tam fartem albo po plecach... W końcu wszystko jest dla ludzi i przy odrobinie chęci i odbrej woli wszystkiego można się nauczyć (wiem bo studiowałm prawo i przepsiy nie są tak straszne na jakie wyglądają, trzeba tylko czytać ze zrozumieniem). Poza tym kurs w Koszalinie to czas na zdobywanie wiedzy i chyba każdy wie po co tam jedzie... zakuwać a nie włoćzyć się po knajpach, i jak to ktoś we wcześniejszych postach określił, używać życia skoro wyrwał się spod "kontroli" żony... Zastanówcie się po co tam kandydujecie... Jeśli nauka to dla Was problem to może zmieńcie branżę bo w administracji publicznej cały czas trzeba się uczyć, dokształcać, gdyż przepisy ciągle się zmianiają, wychodzą nowe i trzeba być na bieżąco. Z wypowiedzi tutaj na forum widzę, że niektórzy to powinni zająęć się strzyżeniem trawy a nie pracą w budżetówce skoro nauka to dla nich tak wielki problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 22.08.12, 19:26 Wiesz co jak nie wiesz jak jest to nie oceniaj ludzi. Ja zdałem ale niestety trzeba przysiąść i się uczyć nie ma lekko. Na egzaminie potrafiły odpaść ludzie którzy pracowali już w administracji publicznej. Samo wykucie to nic nie da trzeba też umieć pisać jeszcze testy bo można być obkutym na blachę ale przy podchwytliwych pytaniach się odlatuje bo zamiast 3 odpowiedzi poprawnych zaznaczasz 2 bo 3 jest odpowiedzią tak skonstruowaną że jak dobrze się nie wczytasz to nie zaznaczysz jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 19:49 No właśnie Gosc: oprócz wiedzy trzeba być też INTELIGENTNYM... a testy to akurat pisać umiem!!!! Może inni z tym mają problem... co widać po wyniakach egzaminów w Koszlinie. Jeśli ktoś ma wiedzę i potrafi ją wykorzystać to z napisaniem testu czy zdaniem egzaminu nie będzie miał najmniejszego problemu!!! Widocznie problem mają osoby, które chcą się dostać "z obory na salony"... A tak abstrahując to mam wrażenie, że Ty wcale na kursie w Koszlinie nie byłeś tylko starasz się zniechęcić potencjalnych kandydatów przed dalszą rekrutacją. Skoro rzeczywiście tak ciężko było na szkółce w Koszalinie to raczej powinieneś być z siebie dumny, że ją przeszedłeś i z pozytywnym wynikiem zdałeś egzamin a nie użalać się nad sobą jak bóbr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 22.08.12, 20:00 Dumny jestem, ale na pewno nie tak zarozumiały jak Ty jednakże życzę Ci byś przeszła pozytywnie wszystkie etapy całej rekrutacji Dostała się do Koszalina i zdała egzamin. A wiesz dlaczego bo później na drodze życie zweryfikuje twoje podejście do tego tam nie wystarczą już paragrafy i ustawy. A tak propopo w każdej edycji są osoby takie jak ty u nas taka osoba miała ksywę Paragraf. Po za tym jako przyszły członek Korpusu Służby Cywilnej poczytaj Kodeks Etyki bo Twoje zachowanie na tym forum na pewno nie podchodzi pod: §1 pkt 1 działa tak, aby jego działania mogły być wzorem praworządności i prowadziły do pogłębiania zaufania obywateli do państwa i jego organów. Wyzywanie kogoś od plecaków od durniów itp nie jest takim zachowaniem. Z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 20:10 Hihihi... Ale poszłedłeś po bandzie... Kodeks Etyki Służby Cywilnej mam w jednym palcu!!! Poza tym, nikogo tutaj nie wyzwałam od durni... (to już dowodzi, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem..). A poza tym nie strasz mnie, że życie zweryfikuje moje podejście bo praca krokodyla polega właśnie na opieraniu się na ustwach... No chyba, że jednak nie wiesz, gdzie startujesz i gdzie chcesz pracować... Z pozdrownieniami człnek zespołu kadr GITD :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: Rekrutacja ITD IP: 94.42.253.* 22.08.12, 14:50 Ale poziom reprezentujecie .. aż żal dupę ściska ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 14:54 Znalazł się AMATOR USTAWY O TRANSPORCIE DROGOWYM i próbuje zdumieć wszystkich na forum swoją nie wiedzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 18:54 Czy do kogoś już dzwonili z tego naboru do Gdańska albo do Malborka? Dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
yeti Re: Rekrutacja ITD 22.08.12, 15:48 baranów którzy nie zdali egzaminu teoretycznego było aż 14. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 22.08.12, 16:39 I właśnie na takich liczę. Odłóżcie kłótnie na potem, ciekaw jestem jak po trzech dniach rozmów? I już nie pytam nawet o pytania, bo wiem, że są "ściśle tajne".. jak odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: Rekrutacja ITD IP: 94.42.253.* 22.08.12, 16:57 Pytania nie są ściśle tajne, ale każdy jest pytany o co innego :) Pytania są z ustawy o transporcie drogowym :) Trzeba się z nią trochę zapoznać i przestać wypytywać innych o pytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 22.08.12, 18:46 Nie chce pytań na tacy, tylko orientacji o co pytają, bo przed testem jednym czy drugim nikt nie sprecyzował, żeby uczyć się historii Polski lub UE, dajmy na to po studiach z kierunku ścisłego małe szanse, żeby to pamiętać... Dla mnie "wiedzą ogólną" mogłaby być na tej zasadzie również fizyka i niby nie powinno mnie to dziwić. Nie piszcie, że ogólnie jako ludzie nie jesteśmy zawistni, bo jeśli ktoś mi po kolokwium z matematyki mówi "trzeba się było uczyć" a prosiłem tylko o wzór, to zwyczajnie jest bez obrazy pipą - stare czasy.. Swoją drogą moja nauka a swoją chęć dowiedzenia się jaki jest zakres materiału, którego nikt dokładnie nie precyzował. Co do nauki czytam, czytam, ale jeśli zawężę ilość potrzebnego materiału, tym lepiej dla mnie(nas) - prawda? Nie tylko ja korzystam z Waszej pomocy, forum jest ogólnodostępne, czytają też inni - i Ci normalniejsi na 100% są wdzięczni za podpowiedzi - w tym ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 18:53 A co do pytań to prawda Dyz... nikt nie powiedział, ze na testach będzie wymagana historia czy wiedza o UE... Zauważ, że w ogłoszeniach, które się teraz pojawiają jest to już wyraźnie zaznaczone!!! Zatem nie uwzględnienie tej informacji w ogłoszeniu jest idelaną podstawą podważenia wyników egzaminu, ba, nawet całego egzaminu... Od wyników rekrutacji zawsze można się odwoływać a tu jest zasadna przesłanka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 18:55 Czy do kogoś już dzwonili z tego naboru w Wawie do Gdańska albo Malborka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokodyl Re: Rekrutacja ITD IP: 91.216.125.* 23.08.12, 08:54 Osoby które przeszły rekrutację zostaną powiadomione w ciągu tygodnia. przyjęta zostaje osoba która najlepiej wypadła. Jeżeli zrezygnuje wchodzi następna z listy. Jest typowanych 5 osób. Kurs-szkolenie zaczyna się 17 września w Koszalinie, tylko w Koszalinie.Egzamin końcowy składa się z dwóch etapów. I- teoria , II egzamin praktyczny. W Koszalinie kandydacie są zakwaterowani z pełnym wyżywieniem na koszt GITD, w razie nie zdania , kandytat zwraca koszt szkolenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 10:35 Czytam to forum i własnym oczom nie wierze!!!! Banda cymbałów poszywających się za "krokodyli" i "kadrowe"!!!!! Może ów kadrowe jeszcze napiszą kiedy będzie nowy nabór albo co zrobią z tą 14 która nie zdała egzaminu??!! aaaajjjj no tak kadrowe nic przecież nie wiedzą i nie mają takich informacji.....ŻAL !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANA Re: Rekrutacja ITD IP: 212.160.138.* 23.08.12, 10:57 RR - No właśnie ŻAL takich CYMBAŁÓW czyli niektórych z Was, którzy aplikują do GITD bo nie dociera do nich, że mają za wysokie ambicje a za mało wiedzy i brak predyspozycji co wykazała ilość osób, które oblały. I nie zrzucajcie winy na dużą ilość materiału do opanowania bo wszystko jest dla ludzi i skoro inni nie mieli problemu z opanowaniem tej jakże "ogromnej" ilości materiału i zdaniem egzaminu to znaczy, ze chyba z tymi pozostałymi nieukami jest coś nie tak. Udało im się przejść rekrutację fartem i wyłożyli się na szkółce.... To właśnie świadczy o cymbalstwie. A co do wiadomości o ewentualnych wynikach aktualnej rekrutacji to wbij sobie do główki, że istnieje coś takiego jak TAJEMNICA SŁUŻBOWA. Najpierw z naboru będzie sporządzony protokół, który musi zostać podpisany przez komisję a dopiero później będą ogłoszone oficjalne wyniki!!! Mam nadzieję, że ciebie tam nie będzie, bo Z Twojej wypowiedzi wynika, że nadajesz się do pucowania butów a nie do służby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 11:24 DANA czytaj ze zrozumieniem!!!! Nie uczyli w szkole??!! cyt:... A co do wiadomości o ewentualnych wynikach aktualnej rekrutacji to wbij sobie do główki, że istnieje coś takiego jak TAJEMNICA SŁUŻBOWA..." nie pytałem o wyniki aktualnej rekrutacji tylko o ewentualny nowy nabór ale cóż kolejny dowód na IMBECYLIZM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: 212.160.138.* 23.08.12, 11:30 RR - no chyba twój imbecylizm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 11:39 dana cóż masz odpowiedzieć - atak jest najgorszą rzeczą!!! Trzeba umieć przyznać się do błędu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 22.08.12, 19:07 No niby tak, ale tak aż nie zgłupiałem, w sumie Ci, którzy szli I-wszy raz czyli większość mieli mniej więcej równe szanse. Mi po prostu spadła samoocena po testach, bo niby każdy to wiedzieć powinien, ale... poczułem się jak kretyn i tyle, ale gdybyśmy wiedzieli była by dziadkiem tak?! Została rozmowa, dużo już nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 19:23 To prawda...nikt się nie spodziewał pytań z historii czy UE... Myślę, że wiele osób poczuło się w stylu... co ja tutaj robię i gdzie ja stratuję, bo pytania ich zaskoczyły.. Każdy przygotowywał się z ustaw, które były wymienione w ogłoszeniu... Ja miałam na studiach przedmioty o UE ale i tak pytania mnie zaskoczyły bo wiadomo, że informacji, których się na co dzień nie używa ulatniają się z głowy... No cóż... jakoś dotarliśmy do rozmów więc teraz trzeba zabłysynąć "face to face" :) :) No i może zobaczymy się w Koszalinie :):) Wtedy współpraca i pomoc może będzie bardziej widoczna bo nikt dla nikogo nie będzie kontrkandydatem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 22.08.12, 19:24 A tak w ogóle co z językami i obsługą komputera??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 20:04 No właśnie... w postach z poprzednich rekrutacji kandydaci pisali, że są testy z języków i napisanie notatki ze zdarzenia... Czy aby na pewno do tygodnia mają zadzwonić i podać wyniki rekrutacji??? Może mają podać termin kolejnego etapu??? I to właśnie dowodzi, że na tym forum nie ma rzetelnych informacji tylko "propaganda", żeby zniechęcić konkurencję... Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 22.08.12, 20:09 W III i IV edycji nie było testów językowych ani też sprawdzianu z obsługi komputera. Te testy są przy naborach do WITD na tzw Dużych Inspektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 20:11 Dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saj Re: Rekrutacja ITD IP: *.elblag.vectranet.pl 22.08.12, 20:17 Nie było żadnej akcji związanej z językiem ang i kompem. Sam się do tego próbowałem przygotować, ale nie było zupełnie nic Sama rozmowa trwa jakieś 10 min. Wściekacie się, że nikt nie chce podać pytań. Są naprawdę różne. Ja miałem na temat kategorii prawa jazdy. I to naprawdę było wszystko Żadnej strasznej historii, żadnego prawa, nic o UE Rozmowa z Panią Psycholog jak wyczytałem wcześniej może wydawać się bardzo przyjemna i na luzie. Ale tutaj naprawdę trzeba uważać. PP się uśmiecha, jest miła a zapewne swoje myśli i notuje. Do ludzi którzy ci ufają i się rozluźniają łatwiej dotrzeć Nie wiem co mogę poradzić. Chyba tylko tyle żeby się nie denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 20:23 I to jest słuszna uwaga dla potencjalnych kandydatów. Nie podawanie pytań " z kosomsu", które tak naprawdę nigdy nie padły, ani zniechęcanie. Bądźcie sobą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saj Re: Rekrutacja ITD IP: *.elblag.vectranet.pl 22.08.12, 20:32 Sama atmosfera tam jest mało fajna....Stręczą na korytarzu jak skazańcy Nikt się do nikogo nie odzywa, wszyscy szeptają. Głowa do góry, głęboki wdech i pewność siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malnowa1 Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 21:23 w moim przypadku była UE, Ustawa o transporcie, historia, zainteresowania, jaka jest moja reakcja na stres ... telefon za 1 -2 tygodni, jeżeli taki będzie to wyjazd do Koszalina od 17 września na 1,5 m-ca. Jak nie zdasz egzaminu to zwrot kosztów w wysokości 1200zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I EDYCJA Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 21:40 dana - Ty jesteś pracownikiem kadr GITD?? I nie wiesz co jest na rekrutacji?? nie bądź żałosna i nie udawaj że jesteś pracownikiem GITD BANDA PRZYGŁUPÓW!!!! Nie ma już kolejnego etapu po rozmowach na ul. Postępu!!!!! dana powinna to wiedzieć ale cóż, pisze że jest pracownikiem kadr GITD!!!! Pytajcie dane ONA WSZYSTKO WIE BO PRACUJE W GITD!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Rekrutacja ITD IP: 83.12.14.* 23.08.12, 07:57 kadry tu są rozmiane szeroko: jako pracownik GITD a nie jako komóka organizacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Rekrutacja ITD IP: 212.160.138.* 23.08.12, 07:58 I EDYCJA: dokładnie wiem jak wygląda proces rekrutacji i jakie są jego etapy!!! Moja wizyta tutaj miała na celu uzyskanie informacji, szczególnie tych wprowadzających w błąd innych uczestników naboru i uświadomienie, żeby 5 razy przeczytać daną wypowiedź i pomyśleć czy jest ona choć w minimalnym stopniu prawdziwa (wiele osób celowo podaje błędne informacje a ci łatwowierni później wydzwaniają do wa-wy i dopytują czy to prawda...). Ludzie zacznijcie oddzielać "ziarna od plew" a nie nakręcajcie się każdą informacja podaną na forum...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
7megi Re: Rekrutacja ITD 22.08.12, 21:42 jest już może "szczęściarz" który dostał telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 12:28 Im szybciej zostaną ogłoszone wyniki naboru, tym szybciej kilka awanturujących się na tym forum osób opuści je w goryczy porażki. Pewnie rzucą coś o "plecakach" na pożegnanie ale w końcu znikną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 12:42 Znalazł się kolejny który wchodzi na forum i nie czyta całego wątku!!!! Przeczytaj chłopie cały wątek a później oceniaj!!! TY pewnie będziesz pierwszy który zostaniesz przyjęty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 13:30 Nie wskazywałem konkretnych nicków, ale jak mówią - "uderz w stół a nożyce się odezwą". Rzeczywiście, gdy czytam niektóre posty to nabieram pewności siebie widząc jaki poziom prezentuje konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 14:51 Witam!! Czytałem na forum że nie zdało egzaminu w Koszalinie 14 osób Czy ktoś się orientuje z jakich miast oblali ludzie Był ktoś może z Krakowa?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 23.08.12, 14:57 Tak nie zdało z III i IV edycji łącznie 14 osób ale z tego co pamiętam w tych edycjach nie było osób z Krakowa przynajmniej na bank w 4 edycji po za tym ci co nie zdali nie są jeszcze skreślenie z listy pracowników więc nie patrzcie czy zwolniły się po nich miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 15:05 Są skreśleni z listy pracowników. Wierz mi na słowo!!! a pamiętasz skąd były osoby które nie zdały z jakich miejscowości ?? Dziękuje za odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 23.08.12, 15:13 Myśl sobie co chcesz niestety twoje informacje są błędne chyba że coś się zmieniło od godziny 13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 15:19 Osoby które nie zdały egzaminu teoretycznego nie mają prawa dalej pracować w ITD. Na dniach dostaną tel i będzie pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 23.08.12, 15:30 Może masz rację :) może nie nieważne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 15:34 Jeśli masz jakieś informacje godne uwagi to PROSZĘ podziel się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 23.08.12, 15:40 Nieważne. nic więcej na ten temat już nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 15:55 aha!! To dziękuje! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Rekrutacja ITD IP: *.play-internet.pl 23.08.12, 16:30 Nie są zwolnieni, pracowali do 23.08, obecnie są na urlopach bezpłatnych - masz fatalne informacje. Ciągle czekają na decyzje i liczą na trochę szczęścia. Z Krakowa wszyscy zdali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość dzisiejsza rozmowa IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.12, 17:10 Ja mam mieszane uczucia bo jak ktoś już wspomniał to się trafiło pytanko sytuacyjne, na które nie ma gotowej odpowiedzi, do każdej będzie zastrzeżenie bo rozmawiałem z kilkoma osobami :) Konkretniej jeden pan może trochę zestresować, ale grunt to jakoś wybrnąć :) Powiedzcie lepiej jakie są Wasze odczucia odnośnie tekstu który Wam pokazano na koniec, jeśli w ogóle ktoś taki do przeczytania dostał :) Btw. Czytam wypowiedzi od ponad godziny z kilku dni nawet wstecz i wrzućcie na luz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: dzisiejsza rozmowa IP: *.radom.vectranet.pl 23.08.12, 17:50 Tekst skojarzył mi się ze wstępnym okulistą:) Jeśli chodzi o rozmowę, to ja akurat dobrze trafiłem w pytania, zwykłe szczęście, poza tym wszyscy robili wielkie ho co to będzie, dla mnie rozmowa jak inne + wiedza tak jak mówię trochę szczęścia, ale stresu nie odczułem. Takie moje wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dzisiejsza rozmowa IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.12, 18:36 Czyli spokojnie czekasz sobie na rozwój wydarzeń.. :) Ja jeśli chodzi o stres to nie było źle :) Czekamy spokojnie sobie na wyniki :) Mam jeszcze pytanie.. Bo w sumie to pierwsza moja przygoda z GITD Ile osób z danej delegatury dostaje zaproszenie do Koszalina na szkolenie? Czy to jest zależne od ilości miejsc pracy i taka sama liczba wybrańców się tam wybierze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: dzisiejsza rozmowa IP: *.radom.vectranet.pl 24.08.12, 08:31 No a co innego zrobić, odreagowałem wczoraj wieczorem ciężkim resetem, teraz coś ciężkostrawnego zjeść, to co mogliśmy, to z siebie daliśmy, decyzje leżą na górze. Cieszy mnie to,że nie dałem tyłka i tyle. Na prawdę życzę wszystkim powodzenia, trzeba mieć w głowie dużo, żeby się dostać więc traktujmy się na równie wysokim poziomie. 28 osób na 3 miejsca, to lepiej jak konkurs na Miss podkoszulka. Więc do wyników ludziska. No stres:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 17:21 lalka a jakie decyzje mają paść ??? czyżby kolejny 3 egzamin poprawkowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 23.08.12, 17:29 Jeżeli juz to 2 a nie trzeci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robAK86 Re: Rekrutacja ITD IP: *.lomza.vectranet.pl 23.08.12, 17:41 Mam pytanie: czy ktoś z wybranych przez Komosję osób mógł już otrzymać telefoniczne powiadomienie czy jeszcze za wcześnie? Chodzi mi w szczególności o Łomżę, bo nasze rozmowy były na samym początku czyli w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: Rekrutacja ITD IP: 94.42.253.* 23.08.12, 17:47 Najpierw były rozmowy na Suwałki i Białystok, bo od 9:30, a na Łomżę zaczęły się o 12:45 :) Mi powiedzieli, że trzeba czekać na telefon od tygodnia do dwóch. Zależy od obrad komisji :) Innym powiedzieli, że wyniki będą z końcem tygodnia, czyli jutro. Czekajmy cierpliwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Rekrutacja ITD IP: *.play-internet.pl 23.08.12, 17:39 decyzje? czy pracują czy idą na urlopy. Decyzja taka ma zapaść ponieważ nie zdało wyjątkowo dużo osób, które również nie zdały egzaminu poprawkowego (wszyscy). Egzamin razem z V edycją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 17:50 czyli te osoby muszą mieć przedłużone umowy skoro byli zatrudnieni do 23 bm. czyli do dnia dzisiejszego skoro idą na urlop bezpłatny prawda ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 17:52 lalka "powiedź" mi jeszcze taką rzecz - do kiedy mają zapaść te decyzje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 23.08.12, 18:10 Słuchaj umowy o prace dostaliśmy na rok czyli do lipca z tym że stanowisko aplikant (po zdanym egzaminie aneks do umowy na stanowisko i kase) to raz od 23 te osoby są na urlopie bezpłatnym decyzje będą na dniach i wcale nie wiadomo czy będą zdawały z V edycja czy będą musiały jechać do Warszawy na egzaminy nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 18:21 To teraz posłuchaj tego W drugiej edycji nie zdały 3 osoby i nikt nie dawał im żadnych urlopów bezpłatnych, nie było mowy o żadnym egzaminie poprawkowym z inną edycją Bardzo WAM dziękuje a teraz biegnę po telefon i dzwonie do znajomego któremu nie poszło Może będzie cień nadziei i dla Niego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja ITD IP: *.toya.net.pl 23.08.12, 18:32 Pamietaj tylko że jeszcze nic nie wiadomo. Może nie rób mu jeszcze nadzieji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 18:45 za późno... czy jesteś wstanie mi obiecać że jak będzie już coś wiadomo na 100 % to dasz znać na forum chyba że podasz GG... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Rekrutacja ITD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.12, 09:10 daj sobie spokój z powiadamianiem kolegi! te stanowiska to korpus słuzby cywilnej i zatrudnienie może nastąpic tylko na podstawie konkursu - a takiego nie ogłoszono. Jego poprzednie zatrudnienie się skończyło więc musi startować ponownei w naborze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 10:23 Kolega jest już poinformowany Trzeba czytać z uwagą forum!!! poza tym dlaczego III I IV nabór może dostac taką szanse a np. nabór II nie?! Więc dlaczego nie miałem informować kolegi przecież to dla Niego szansa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Rekrutacja ITD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.12, 10:48 Jaką szansę?- miał się starać przed zwolnieniem, pisać (tak jak te nabory ostatnie) do GI. Jak zakończył zatrudnienie w GITD to teraz musi ponownie składac dokumenty do naboru i przechodzic cała procedurę. Ci z ostatnich naborów nie mają zakończonego zatrudnienia zatem po urlopie bezpatnym spokojnie wracają do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 11:05 Nie rozumiesz!!! Ci z drugiego naboru nie mieli szans na żadne pisanie!!! Do widzenia i tyle się widzieli w ITD!! Więc albo równe szanse dla WSZYSTKICH albo niech nie robią takich rzeczy jawnie!!! Głupków z Nich zrobili i tyle!! Jakim cudem po urlopie bezpłatnym mogą wrócić do pracy w ITD skoro nie mają zdanego egzaminu?? Nie rozumiem Twojego przekazu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Rekrutacja ITD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.12, 11:34 Chłopie! podczas bezpłatnego będą ponownie podchodzić do egzaminu. umowy o prace należy wypowiedzieć a podczas okresu wypowiedzenia można spokojnie próbować dogadać się z pracodawcą. Nie raz potwierdziła się teza, że "w jedności siła" - ustalili wspólne stanowisko, wspólnie prowadzili negocjacje i udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Rekrutacja ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 11:45 TAKA JEST WŁAŚNIE SPRAWIEDLIWOŚĆ JAK NIE ZDAŁY 3 OSOBY TO NIE JEST PROBLEM.... JAK JUŻ NIE ZDAŁO 14 OSÓB TO JUŻ POJAWIA SIĘ PROBLEM I OSOBA KTÓRA PODPOWIE CO MAJĄ ZROBIĆ BIEDNI APLIKANCI KTÓRZY POZOSTAJĄ BEZ ŚRODKÓW DO ŻYCIA!!!! POJAWIA SIĘ PYTANIE GDZIE TU SPRAWIEDLIWOŚĆ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robAK86 Re: Rekrutacja ITD IP: *.lomza.vectranet.pl 23.08.12, 18:45 Dzięki za odpowiedź, mi rówież powiedziano, że wyniki będą w ciągu tygodnia. Ale mój kolega w poprzedniej edycji usłyszał to samo, ale telefon o przyjęciu dostał jeszcze tego samego dnia, w którym miał rozmowę. Dlatego dopytuję się czy może ktoś miał już jakąś informację. Niepokoję się, że w tej sytuacji czas gra jednak na niekorzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeż Re: Rekrutacja ITD IP: *.31.103.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.08.12, 05:36 ta cała rekrutacja to WIELKA ŚCIEMA Startowałem na Radom do pisemnego zakwalifikowali 31 osób a na ustnym dnia wczorajszego 29 czy to nie jawne robienie sobie KPINY??? no niech mi ktoś to wytłumaczy bo ja mam tylko jedną teorię.... widać plecaki miały 10/50 po pisemnym i "musieli" tyle osób zakwalifikować ..... i chociaż "podobno" wyniki mają być w przeciągu tygodnia to moje odczucia są jednoznaczne pozdrawiam wszystkich którzy dostaną się WYŁĄCZNIE dzięki własnej wiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Rekrutacja ITD IP: 212.160.138.* 24.08.12, 08:04 No już nie przesadzaj z tymi plecakami... Jeśli kogoś wciągają po znajomości to na lepsze stanowiska a nie na najniższego aplikanta... A zobacz w ogłoszeniu ile etatów jest do obsadzenia... Zasada w GITD jest taka, ze na 1 etat do obsadzenia na rozmowę biorą 8-10 osób... A może po prostu te 29 osób tak dobrze testy napisało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Rekrutacja ITD IP: *.radom.vectranet.pl 24.08.12, 08:35 Ludziska, poziom wiedzy to sobie sami zaniżyliśmy, ponieważ nikt nie spodziewał się pytań z historii... gdzie plecaki, dajcie spokój, sami sobie poziom stworzyliśmy. I nie mówcie, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Rekrutacja ITD IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 13:24 Czy do kogoś już dzwonili z tego naboru, konkretnie chodzi mi o Gdańsk albo Elbląg. Ta cisza jest po prostu męczarnią. Ja miałam rozmowę we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeż Re: Rekrutacja ITD IP: *.204.50.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.08.12, 13:29 koko życia nie znasz.... nawet na ciecia w urzędzie miejskim się nie dostaniesz bez pleców.... w GITD jawna kpina i tyle napewno nie wybierają tych co dobrze napisali i wszystko na rozmowie powiedzieli wiem to z autopsji startuje drugi raz i mam po ostatnim naborze takie doświadczenie i tyle w temacie a uwierz mi chciałbym się mylić...... Pozdrawiam ot Polska rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Rekrutacja ITD IP: 212.160.138.* 24.08.12, 13:51 Można testach wszystko napisać a na rozmowie na wszystkie pytania odpowiedzieć ale nie mieć po prostu predyspozycji do pracy w tym zawodzie (mają to w pewien sposób określić testy kompetencji i rozmowa z psychologiem...). Dużą wagę punktową mają właśnie owe testy kompetencji a nie wiedza z historii czy ustaw bo taką wiedzę nabywa się na szkoleniu a predyspozycje albo się ma albo nie... Poza tym w ogłoszeniu były wyszczególnione również wymagania dodatkowe, które zawsze są brane pod uwagę i kandydat zdobywa za nie również punkty. Im więcej dodatkowych punktów tym lepiej... wygrywa najlepszy... Nie każdy ma staż w administracji publicznej a za to są m.in. dodatkowe punkty czy np. za prawo jazdy kat D. E... Tak więc nie twierdźcie od razu, że wszystko było ustawione... nawet jeśli kilka stanowisk jest obsadzonych przez "plecaki" to na pewno nie wszystkie i ktoś "z ulicy" na pewno też się dostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: Rekrutacja ITD IP: *.net.azartsat.pl 24.08.12, 14:27 czy jest tu ktoś z delegatury południowo zachodniej, dokładniej z bolesławca i okolic???? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 11:34 hej, mam pytanie właśnie dotyczące wyników po rozmowach kwalifikacyjnych. Wyczytałam na forum, że kandydaci którzy dostali się na kurs zostali poinformowaniu tego samego dnia po południu. Czy tak jest faktycznie? Czy mam się łudzić, że jeszcze zadzwonią, byłam na rozmowie 23.04. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 11:45 czekasz od kwietnia? .... masz cierpliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 11:47 czekam od sierpnia nie od kwietnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 11:58 oczywiście błąd 23.08. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.play-internet.pl 24.08.12, 12:14 Ja się łudzę od 20.08. wpatrując się w telefon. Myślę, że ktoś puściłby już parę, żeby oddzwaniali w tym samym dniu. Połudzę się jeszcze do poniedziałku- wtedy miną rozmowy i równo tydzień od mojej własnej. We wtorek przestaje się łudzić dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: inspekcja transportu drogowego IP: 212.160.138.* 24.08.12, 12:36 Jak rozdzwonią się telefony do wybranych osób to na pewno szczęśliwcy poinformują o tym na forum. Jak na razie żadnych wiadomości, co oznacza, że jeszcze do nikogo nie zadzwonili. Zatem nie można tak szybko tracić nadziei... :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.slowackiego.trustnet.pl 24.08.12, 15:42 Czy ten nabór był ostatnim w tym roku? Pytam bo pani w W-wie mówi że nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 24.08.12, 16:55 to zupełnie tak jak ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.internetia.net.pl 24.08.12, 19:19 Mają dzwonić od poniedziałku.Z Białegostoku dostała się osoba o inicjałach A.K.Sprawdzajcie na ich stronie "wyniki rekrutacji" od następnego tygodnia.Pozdrawiam wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 19:57 Ciekawe skąd to wiesz... Pewnie sam/a jesteś tą osobą o inicjałach A.K. i dobrze wiesz o tym, że się dostałeś/aś bo po "plecach"... Wyniki rekrutacji nie są znane dopóki ich nie ogłoszą oficjalnie na stronie internetowej lub nie zadzownią a na pewno jeszcze nie dzwonili więc wniosek jest jeden... Albo po prostu piszesz w ciemno jakieś inicjały, żeby wywołać burzę na forum... daruj sobie to wkręcanie ludzi, którzy naprawdę przygotowali się do rekrutacji i chcą się uczciwie dostać do ITD a nie tak jak inni kretyni po plecach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 24.08.12, 20:50 na liście kandydatów do poprzednich etapów nie ma osoby o inicjałach A.K. do B-stoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.internetia.net.pl 25.08.12, 08:17 Gościu z Suwałk przypomnij sobie jak byłeś/aś w poniedziałek na rozmowach na ulicy Postępu na parterze i podpisywałeś listę obecności.Czyżbyś miał tak dobrą pamięć i zapamiętał imiona i nazwiska 30 kandydatów startujących do Białegostoku gdzie sam podpisywałeś się na Suwałki?Więc nie pisz tu że kogoś o tych inicjałach nie ma.Co do wypowiedzi "oko" moge tylko powiedzieć że niech się nie martwi o "plecaki" .Konkurs był uczciwy można było wykazać się wiedzą i przejdą dalej osoby z którymi można było porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 08:49 Nie trzeba mieć mega pamięci, żeby zapamiętać, że nie było osoby o inicjałąch A.K..... Wystarczy zerknąć na listę kandydatów to testu internetowego... Skoro tam nie było nikogo o inicjałach A.K. to niby skąd miałby się wziąść na rozmowach.... Odpowiedz Link Zgłoś
2006xxxx Re: inspekcja transportu drogowego 27.08.12, 12:02 Czy może do kogoś już dzwonili z Delegatury Północno-Wschodniej tj. Suwałki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.12, 12:02 Dzwonili już do kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryyybaaa Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.12, 12:03 dzwonili już do kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddf Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.08.12, 14:11 do mnie jeszcze nie dzwonili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.pocztowy.pl 27.08.12, 14:21 przyznam, że do mnie już zadzwonili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 14:23 do jakiego miasta aplikowales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 14:46 Czy coś wiadomo o egzaminie poprawkowym dla III I IV naboru?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: inspekcja transportu drogowego IP: 212.160.138.* 27.08.12, 15:15 Gość: nie rób zamieszania na forum bo do nikogo jeszcze nie dzwonili!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unknown Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.12, 15:34 do mnie dzwonili !!! Delegatura ELBLĄG :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Re: inspekcja transportu drogowego IP: 94.42.253.* 27.08.12, 15:46 ale dlaczego kłamiesz ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.elblag.vectranet.pl 27.08.12, 15:47 Do mnie też dzwonili :) Też Elbląg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.pocztowy.pl 27.08.12, 15:37 zamieszania?? zobaczcie co się dzieje. przed testami i rozmowami wręcz tu kipiało a teraz nagle cisza, nikt nic nie pisze, nie chwali się. Gratuluję wszystkim co się dostali. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 15:43 Czy coś wiadomo nowego o egzaminie poprawkowym dla III I IV naboru?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 27.08.12, 16:06 Czym się chwalić, jak tylko z ofertami z Orange dzwonią:) cisza na forum, bo i stres zszedł.. Odpowiedz Link Zgłoś
jpjp3 Re: inspekcja transportu drogowego 27.08.12, 17:01 Czy ktoś poważny może napisać czy już dzwoniono z Warszawy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.pocztowy.pl 27.08.12, 17:25 to przecież poważnie piszę, że już zaczęli dzwonić. Nie wiem według jakiego klucza i do których miejscowości. Mają tydzień na poinformowanie wszystkich, którzy przeszli. Do mnie już dzwonili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 27.08.12, 17:34 Czy mógłbyś się uwiarygodnić wskazując delegaturę i przybliżyć zainteresowanym treść tej wyczekiwanej przez wielu rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.elblag.vectranet.pl 27.08.12, 17:47 Ja mogę uwiarygodnić. Delegatura północna. Na rozmowie miła Pani poinformowała, że pozytywnie przeszłam ich etapy rekrutacji. Przypomniała, że wynagrodzenie w okresie szkolenia będzie wynosiło 1500 brutto i czy w związku z tym w dalszym ciągu jestem zainteresowana. Następnie powiedziała, że dziś albo jutro otrzymam 2 maile, jeden z informacją o badaniach, drugi z informacją o kursie w Koszalinie. Na koniec doradziła jakie zabrać ze sobą dokumenty na szkolenie i pogratulowała. To na tyle. Teraz bardziej wiarygodnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jpjp3 Re: inspekcja transportu drogowego 27.08.12, 17:50 ja: możesz jeszcze napisać w jaki dzień miałaś rozmowę w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.elblag.vectranet.pl 27.08.12, 17:56 Rozmowę miałam we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
jpjp3 Re: inspekcja transportu drogowego 27.08.12, 18:03 Aha dzięki za odp. i przesyłam gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 27.08.12, 17:51 Tak, Twoje świadectwo uznaję za wiarygodne. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.12, 18:00 Czy do kogoś z Suwałk już dzwonili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 27.08.12, 18:54 Jestem z Suwałk i liczyłam, że dziś zadzwonią. Jakby nie patrzeć minął tydzień. No ale nie zadzwonili więc będę się oddawać rozpaczy przy butelce wina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 19:10 A do delegatury południowej już dzwonili tzn. rekrutacja Kraków? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 19:43 do Krakowa dzwonili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 20:37 Czy coś wiadomo nowego o egzaminie poprawkowym dla III I IV naboru?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 08:17 Myślę, że osoby, które będą podchodziły ponownie do tego egzaminu, są najbardziej zorientowane, więc może skontaktujesz się z którąś z nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.wi.net.pl 28.08.12, 09:12 kiedy szczęśliwe osoby zaczynają kurs w Koszalinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.cdma.centertel.pl 28.08.12, 09:23 17 wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 28.08.12, 10:14 Radom już wydzwoniony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.12, 11:05 Dostał może już ktoś maila ze skierowaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unknown Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.12, 11:37 czy ktoś się orientuje jakie badania będą przeprowadzane????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 11:47 uknow Będą przeprowadzone następujące badania : Nuerolog, Okulista, Laryngolog, Psychiatra, Psycholog, Wykonane badanie EKG, pobrana krew na morfologie, cukier i poziom cholesterolu Jeśli przejdziesz te wszystkie badania i dostaniesz kwit że jesteś zdolny wykonywać ten zawód to WITAJ W FIRMIE!!!! Ps. tak na pocieszenie w jednym z naborów na 6 osób badania przeszła tylko JEDNA osoba ale były również takie delegatury gdzie nie przeszła tylko jedna Oczywiście w niektórych miastach wszyscy przeszli!! Pozdrawiam i życze ZDROWIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 11:52 jeszcze taka dość istotna informacja mianowicie Jeśli ktoś z WYBRANYCH nie przejdzie badań wówczas wybierają osobę z listy rezerwowej Czyli jeśli ktoś otrzymał już informację o tym że go nie wybrali to nie martwcie się bo może ktoś nie ma zdrowia do tej pracy.....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: inspekcja transportu drogowego IP: 212.160.138.* 28.08.12, 12:37 gosc: a od kiedy informują osoby o tym, że nie zostały wybrane??? Zwykle dzownią do tych co wybrali.... To ile osób zostało przyjętych z krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: inspekcja transportu drogowego IP: 212.160.138.* 28.08.12, 12:39 gosc: zdradź jeszcze, gdzie będą przeprowadzane te wszystkie badania??? Dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 12:43 oko W poprzednich naborach badania były wykonywane w miastach gdzie znajdowały się WITD np. Poznań Kraków!! Wykonywane są w przychodniach z którymi mają podpisane umowy ale tak jak wspomniałem na samym początku tak było w poprzednich naborach a jak będzie z Wami to nie wiem Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.12, 12:53 Wie ktoś może czy zwracają koszty dojazdu do Koszalina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 13:10 Nie zwracają kosztów dojazdu do Koszalina!!! Ale jeśli wykłady będziecie mieli w soboty to oddają Wam wolne dni po zdanym egzaminie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: inspekcja transportu drogowego IP: 212.160.138.* 28.08.12, 12:55 gosc: dzięki za info. Ewentualnie odpadnie kolejny wyjazd do solicy skoro badania są na miejscu... Myślałam, że startowałeś w tym naborze.... Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: who Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.auto.m2m.net.pl 28.08.12, 11:49 czy może Suwałki już były obdzwaniane? mógłby ktoś się odezwać - bo niektórzy ciągle tu żyją nadzieja :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.play-internet.pl 28.08.12, 12:22 Widocznie nikt się nie chwali. Fakt, nadzieja umiera ostatnia, ale skoro byliśmy tydzień temu na rozmowach pierwsi, to analogicznie powinni najpierw do nas zadzwonić, więc wg. mnie Suwałki są już załatwione. Ja z wczorajszym wieczorem porzuciłem wszelką nadzieję w okolicznościach podobnych do koleżanki "Optymistki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: inspekcja transportu drogowego IP: 193.59.98.* 28.08.12, 13:12 Oj niestety, chyba już nie ma co się spodziewać telefonu. Pozostaje pogratulować. Ciekawe kto się dostał z Kielc;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 13:19 nie ma za co dziękować oko!!!! Pytajcie jak będę znał odp. to na pewno się z Wami podzielę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 13:28 Moja nadzieja umarła w wyniku obserwacji dość bulwersującego przebiegu naboru. Do Suwałk została wybrana osoba, która wg list udostępnionych przez GITD w ogóle nie aplikowała na stanowisko w tym mieście lecz do Białegostoku. Dokładając do tego zdublowanie identycznych ogłoszeń o wolnym stanowisku w Suwałkach istotnie podsyca teorie spiskowe. W tej chwili rozważam złożenie doniesienia do prokuratury o podejrzeniu ustawienia naboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: inspekcja transportu drogowego IP: 212.160.138.* 28.08.12, 13:44 A skąd wiesz kto został wybrany do Suwałk skoro jeszcze nie ma opublikowanych wyników rekrutacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 13:49 Oczywiście, że są opublikowane, wystarczy wiedzieć gdzie szukać. ogloszenia.kprm.gov.pl/pls/serwis/app.new_wyniki_szukaj?job=Wynik&id_o=144157 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.toya.net.pl 28.08.12, 16:03 Jeżeli jakieś osoby składały podania na kilka delegatur na listach były wpisane tylko na 1 delegature Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Da Dum Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 28.08.12, 16:07 To nie jest prawda. Osoby te były wpisane dwukrotnie, nie chce tu rzucać nazwiskami, po prostu prześledź dokładnie listę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 13:50 Widzę że kolega ma zapały WALCZYĆ Z INSPEKCJĄ nie ośmieszaj się koleś nawet na forum!!!! Jak już to takie rzeczy zgłasza się Najwyższej Izbie Kontroli ale pewnie tego też nie wiedziałeś tak jak nie wiesz kto został wybrany Cóż ŻAL..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 13:59 Jak widać w wcześniejszym poście doskonale wiem kto został wybrany. Wygląda na to, że piszesz jednym palcem bo nie zdążyłeś tego przeczytać przed wysłaniem swoich wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Suwałk Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 14:16 Do gosc: ... no i co? byłeś taki pyskaty, teraz dostałeś informację gdzie sprawdzić czy dostałeś się i ....... "cóż żal" :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku........... goś Re: inspekcja transportu drogowego IP: 91.226.7.* 28.08.12, 14:14 Nie czekajcie na telefon bo obsadzili "plecaki" tak jest w Gorzowie i Sulęcinie. Tekst linka Do sulęcina wybrali Żonę starosty, kandydata na Burmistrza Sulęcina "panią Kosmetyczkę"- JAJA jak berety i a o powiązaniach mamusi senator już nie wspomnę. A Gorzów, zobaczcie po nazwisku kto się dostał Tekst linka córka zastępcy komendant POLICJI. Ja pier... le, tyle kasy w błoto. Nie zostawię tego tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 14:55 Odnośnie Sulęcina - ... brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 15:14 Dla informacji Wszystkich!!!! GITD może oddelegować na szkolenie do Koszalina osoby które już pracują w GITD lub WITD Te osoby nie muszą brać udziału w teście internetowym teście bezpośrednim ani rozmowach kwalifikacyjnych!! Z Pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Da Dum Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 28.08.12, 15:59 Glupoty piszesz, nie masz zielonego pojecia o sluzbie cywilnej, kodeksie pracy, szkoleniach I-go i II stopnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.pocztowy.pl 28.08.12, 15:16 Widzę, że osoby, którym nie poszło mają żal. Córka komendanta policji??? najpierw sprawdź, kto jest komendantem policji w Gorzowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22 Re: inspekcja transportu drogowego IP: 212.160.138.* 28.08.12, 15:47 Gość: córka komendanta może mieć inne nazwisko niż komendant... wyobraź sobie, że może mieć męża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.pocztowy.pl 28.08.12, 15:49 to skąd informacja, że to córka komendanta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 15:50 Może ktoś Ją zna BARANIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 15:52 Przepraszam ale ku... jak czytam niektóre posty to normalnie jakbym czytał listy dzieci z przedszkola Ja pie... ludzie OGARNIJCIE SIĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 16:01 Ludzie... zostawcie Gorzów, dziewczyna była podobno szósty raz na rozmowie.. Popatrzcie na wyniki z Sulęcina - to dopiero cuda nad cudami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.12, 14:15 To prawda pierwsze miejsce na liście z wynikami naboru zajmuje osoba, której nie było na liście do Suwałk ani na test internetowy ani na test w Warszawie. Wyślę maila do GITD z zapytaniem o to i radzę innym zrobić to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Suwałk Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 14:22 Przed naborem myślałem, że to jęczenie o "plecakach" to wyraz goryczy porażki po prostu słabszych. Teraz jednak biorąc pod uwagę wspomniane wcześniej okoliczności i fakt, że siedziba Delegatury Północno-Wschodniej GITD to to samo miasto, z którego aplikował Arkadiusz R., zasadnym wydaje się opinia, że nabór nie był czysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.12, 14:30 A jeszcze wyniki na trzy miejsca w Suwałkach z drugiego ogłoszenia nie są opublikowane ciekawe czy też są obstawione. Może pani która tak niedawno burzliwie udzielała się na tym forum podając się za pracownika GITD wszystkich chętnych oświeci ile kosztuje etat żeby wszyscy przyszli kandydaci wiedzieli czy ich na to stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.12, 16:23 Ciekawe czemu do Radomia dostała sie tylko 1 osoba skoro było 3 miejsca, moze mam jeszcze szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
lolek2012 Re: inspekcja transportu drogowego 28.08.12, 21:14 Misia też zastanawiam się jak jest z tymi miejscami w Radomiu, może jeszcze mamy szansę. a ja dziwiłem się jak rozmawiałem z ludźmi z Kielc i Radomia, co niektórzy mówili że na Radom jest tylko jedno miejsce, może wiedzieli trochę więcej niż my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 28.08.12, 16:54 Maju znowu dałaś mi iskierkę nadziei :D cały dzień patrzyłam w telefon jak sroka w gnat, kupiłam nawet drugą butelkę wina, jeszcze się rozpije przez to gitd całe :D alkoholizm i kilka stówek straconych na benzynę zostanie mi na pamiątkę ;) Gratuluje Szczęśliwcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 17:48 A wg. mnie niesprawiedliwe jest równeż to, że w niektórych miastach pojawiałay się 2 ogłoszenia i wiele osób wysyłało aplikację właśnie na te 2 ogłoszenia a testy pisali 1 raz, jak równiez rozmowę przechodzili 1 raz... A pomimo to znajdowali się na dwóch listach w hierarchi punktowej... Odpowiedz Link Zgłoś
jpjp3 Re: inspekcja transportu drogowego 28.08.12, 18:12 Do miejscowości której startowałem też wybrano osoby których nie było na liście, dlatego uważam że cała ta rekrutacja to lekka kpina, a w naszej kochanej Polsce już tak jest że stanowisko np policjanta bądź inspektora nie są obsadzone ludźmi z powołania którzy w takowej pracy i na takim stanowisku się widza, tylko ludźmi którzy mają ciocie lub wujka w danej formacji na wpływowym stanowisku i później tak jest jak widzimy np w Wydarzeniach. GRATULUJE tym Państwu którzy się dostali i mogą sie pochwalić sami przed sobą uczciwą rywalizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.radom.vectranet.pl 28.08.12, 21:08 Właśnie tak sobie sprawdziłem, że do Radomia było 3 miejsca, jest jedna panna wybrana, teraz czy jeszcze dobiorą, czy kolejne jaja? Bo już tego nie kminię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 21:14 Wy się łudzicie że się dostaniecie Ale JAJA BUAAAAhHHHHAAAA Praca za 1750 zł mc a tak się srają żeby tam pracować W Castoramie więcej zarobicie patałachy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 28.08.12, 21:32 Jeśli kosmetyczka ma lepsze kwalifikacje niż posiadacz CKZ i doradca ADR to ja już w nic nie wierzę. Oczywiście to że jest żoną starosty to na pewno czysty zbieg okoliczności, przecież tu się liczą kompetencje. ogloszenia.kprm.gov.pl/pls/serwis/app.new_wyniki_szukaj?job=Wynik&id_o=144515 www.powiatsulecinski.pl/content.php?mod=sub&cms_id=54&lang=pl&p=p1&s=s3 zostanswoimszefem.stefaniak.tv/index.php?option=com_content&view=article&id=44:sawiak-ejchart-aleksandra&catid=4:galeria&Itemid=10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.wi.net.pl 28.08.12, 21:59 po co Ci CKZ (co to jest?) i ADR? w tej pracy taka wiedza nie jest tak potrzebna. Trzeba mieć średnie wykształcenie (co już znaczy, że nie trzeba nic umieć). Nauczysz się systemu Kapscha (w 30 minut), art 13k z ustawy o drogach publicznych (w 5min.), praktyki (1 dzień) i już możesz wyjechać na drogę. Po co jest miesięczne szkolenie? tego nikt nie wie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 22:32 po to aby GITD mógł oblać ludzi zabrać im pieniądze bo oczywiście trzeba zwrócić koszt szkolenia którzy się pozwalniali nie mają teraz za co żyć bo są na urlopie bezpłatnym i czekają jak debile na decyzje łaskawych ludzi którzy pierdzą w stołek a większość z nich nigdy nie byli na drodze a noszą lub nie bo im nie do twarzy w zielonym mundurze uważając się za Bóg wie kogo!!! A Nasza 14 jak głupki czeka nie wiadomo na co..... Szkolenie w Koszalinie to wydanie pieniędzy podatników!!! Uczysz się prawa administracyjnego które w żadnym etapie Twojej pracy jest nie potrzebne, przychodzi jeden z drugim aby poczytać Ci prawo o ruchu drogowym a najlepsze są ćwiczenia z samoobrony żałosne jest to Wszystko!!! Mam nadzieje że jakieś media się tym zainteresują bo naprawdę szkoda pieniędzy podatników na taką żenadę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.12, 22:49 Ciekawe czy nazywałeś ich patałachami jak Ci wybierali ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 28.08.12, 22:45 Zgadzam się z lalką, że średnio rozgarnięta osoba potrafi skanować numery rejestracyjne. Trochę prawa przyda się gdy trafi się problemowa kontrola. Łudziłem się jednak, że ludzie z powołaniem mają realne szanse a tu kolesiostwo na całego. Taka rodzina starosty dzisiaj myśli sobie tak: "niech dzisiaj pogadają, ważne że się udało, sprawa przyschnie, do wyborów jeszcze daleko, zasponsoruję kiełbasę, oranżadę i balony na dożynkach, ciemna masa znowu na mnie zagłosuje". P.S. CKZ - Certyfikat Kompetencji Zawodowych - dokument uprawniający do zarządzania transportem w firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.12, 08:11 Witam czytam z uwagą wasze wpisy i rozumiem wasze rozgoryczenie i złość .Ja również startowałam na stanowisko aplikanta ale niestety byli lepsi pod jakimś względem:) ale nie płacze z tego powodu i nie obwiniam wszystkich dookoła gdybym miała znajomości chętnie bym z nich skorzystała(jak każdy) ,może miałam za małą wiedzę albo za mało szczęścia( zresztą nie pierwszy i nie ostatni raz) teraz rozmyślanie nic nie da trzeba iść dalej i próbować jeżeli naprawde zależy wam na tej pracy w końcu musi się udać:) POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 29.08.12, 08:29 Twoja niska samoocena zdaje się sugerować, że rzeczywiście nie nadajesz się do tej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.12, 08:50 ff jeżeli zamiast płakać i zastanawiać się dlaczego nie ja(a nic to nie da)... podejmuje kolejne próby to raczej wielka pewność siebie i wiara w swoje możliwości a nie niska samoocena :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 29.08.12, 09:06 Ja nie płaczę tylko działam będąc przekonanym, że prokuratura podzieli moje wątpliwości. I jeszcze tak trochę złośliwie (ale nie bież tego do siebie): jeśli wiarę uznajesz za swój największy atut może powinnaś rozważyć karierę w zakonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.12, 09:42 ff wyjesz się być typowym przykładem krowy (oczywiście nie bież tego do siebie)która dużo muczy mało mleka daje i co może być podkładem twoich niepowodzeń podejrzewam nie tylko zawodowych :)a stwierdzenie że "prokuratura podzieli moje wątpliwości" tym bardziej mnie utwierdza jak mało jeszcze wiesz o życiu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 10:24 Podzielam zdanie ff, dla mnie ustawianie naborow to jak spluniecie w twarz, nie moge przejsc obok tego obojetnie. W mojej ocenie z wypowiedzi wilmy wylania sie obraz osoby pogodzonej ze swoim marnym losem, gotowej nadstawic drugi policzek. Wilma po prostu zna swoje miejsce w szeregu - kelnerka na bankiecie zycia pociotkow i ziomkow osob dobrze ustawionych. Wilmo, nie szkoda Ci czasu i pieniedzy na podroze do Warszawy tylko po to aby byc statystka w protokole naboru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.12, 10:46 zorro zgadzam się z tobą co do ustawiania naborów ale bądźmy realistami i nie chodzi tylko o Gitd wszędzie tak jest i będzie , tak jak wy wypowiada się codziennie tysiące ludzi którzy nie dostali się na jakieś stanowisko ale nic sie z tym nie zrobi narzekasz, bo nie masz nikogo kto by mógł załatwić Ci ta prace gdybyś miał śmiał byś się w twarz tym co starają się" bez pleców" na pewno byś nie zrezygnował bo tak działa system . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilma Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.12, 10:52 a i mimo wszystko wspieram was w tej batalii i mam nadzieje ze z waszej strony nie skończy sie na czczym gadaniu :)czas pokarze powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 12:30 wilma... "pokarze"?? chyba "pokaże"... litości..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 12:52 lalka Rozumiem że Ty jesteś tą jedną osobą która oblała!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 29.08.12, 13:02 Właśnie dostałam telefon :) Suwałki. Trzymam gorąco kciuki za resztę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lz Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.182.94.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.08.12, 22:47 Najbardziej mnie bawią te SZanowne KOmisje Egzaminacyjne...;) Te 3 osoby w komisjach nie mają nic do gadania odnośnie wyboru kandydatów... szczera prawda ... Wszystko kpina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 10:17 Tak przeanalizowałem "optymistkę" i jest dowodem na to że na takich forach 3/4 ludzi to infantylni ludzie którzy podszywają się za nie wiadomo kogo... "optymistko" do Suwałk nie dostała się żadna kobieta!!! Gratulujemy Ci że dostałaś praca w ITD Szacunek! Twój poziom inteligencji jest poniżej mojej perwersji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.suwalki.vectranet.pl 30.08.12, 10:49 Przeanalizuj jeszcze raz. Z Suwałk na 6 (słownie sześć) osób dostały się DWIE kobiety :) A mojego poziomu inteligencji nie oceniaj proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamus Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.12, 11:45 wszyscy macie racje :)ale czy mi może ktoś wytłumaczyć o co chodzi w Radomiu 3 miejsca a tylko jedna osoba podana ze się zakwalifikowała ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 12:14 adamus Zadzwoń do GITD Oni napewno udzielą Ci informacji o to nr.tel. jakbyś oczywiście nie wiedział gdzie go szukać 22 22 04 000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.wi.net.pl 29.08.12, 12:17 Podczas III edycji do Opola były 4 miejsca, na testy pojechało 5, do Warszawy na rozmowy przyjechały 3 osoby, zatrudniono 2, z tego jedna miała pecha i nie zdała egzaminu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie plecak Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 12:55 Nawet jeśli w niektórych naborach trudno uwierzyć, że spowinowacenie wybranych z wpływowymi osobami nie miało wpływu na wynik naboru, to jednak ja sam jestem dowodem na to że można dostać się bez niczyjego poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.pocztowy.pl 29.08.12, 13:14 właśnie, przyznam, że i ja nie raz uwierzyłam w te wszystkie teorie spiskowe. Próbowałam dostać się do GITD trzy razy (za trzecim czyli teraz szczęśliwie), ponadto próbowałam też przejść rekrutację na szczeblu wojewódzkim do WITD i tu dopiero była możliwość kombinowania, znajomości. Ale do Warszawy jeżdziłam, raz po raz przystępowałam do testów i... w końcu się udało. Uważam, że upór i chęć pracowania w tej instytucji są najważniejsze. A ktoś, kto liczył na ciepłą posadkę (pomimo płaczu, że pensje za niskie) teraz ma pretensje. A kto pamięta jak na testach a potem na rozmowach osoby dzieliły się spostrzeżeniami pt." aż się zdziwiłem/łam, że mnie tu zaprosili, przecież się nie uczyłem/łam" Pozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik rekrutac Re: inspekcja transportu drogowego IP: 188.191.201.* 29.08.12, 16:49 www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120425/RZESZOW/120429693 to tylko dla informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 17:04 uczestnik kursu ale to są stare informacje o których większość z Nas wie więc po co zaśmiecasz forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Wyniki naboru IP: *.radom.vectranet.pl 30.08.12, 11:18 Witam, już są wyniki na stronie ITD, gratulacje dla tych, którzy się dostali. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Wyniki naboru IP: *.radom.vectranet.pl 31.08.12, 09:18 I co? już po forum? Umarło razem z nadzieją? Nie zamulajcie się, zawsze może być gorzej... przecież i tak część ma dotychczasową pracę:) Też się nie zakwalifikowałem, ale łamać się tym nie będę. W GITD i tak w sprawie naboru nic nie odpowiedzą, dzwoniłem i jedyna odpowiedź na moje pytania to: "...nie mogę Panu odpowiedzieć na to pytanie..." (ewentualnie z dodatkiem "...widocznie komisja tk zdecydowała.."). Nie teraz, to będzie następny nabór, przynajmniej będzie wiadomo, że historię do Mieszka I-go trzeba powtórzyć i UE od deski do deski;))) wracać mi tu na forum, bo nie mam co robić jak nie mam co robić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wyniki naboru IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.12, 19:51 czy to byly nabory na aplikanta do delegatur na stanowiska zwiazane z poborem oplat lub systemem aut.nadzoru nad ruchem. jesli tak czy cos wiecie na temat poboru do delegatury pld-zach w bolesławcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płd-zach Re: Wyniki naboru IP: *.net.azartsat.pl 31.08.12, 20:33 Tak, między innymi był to nabór na aplikanta do delegatur na stanowiska związane z poborem oplat lub systemem aut.nadzoru nad ruchem. Docelowo młodszy kontroler. masz pytania pisz na ata0123@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Wyniki naboru IP: *.radom.vectranet.pl 31.08.12, 21:52 Tu masz wszystkie wyniki: www.gitd.gov.pl/sites/default/files/wyniki%20naboru%20na%20stanowisko%20APLIKANTA.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Wyniki naboru IP: *.radom.vectranet.pl 31.08.12, 21:57 I jeszcze jedno, jeśli ktoś może mi wytłumaczyć.. w niektórych delegaturach były 3 miejsca. W wynikach widnieje np. jedno lub dwa nazwiska. W GITD przez telefon pani odpowiedziała, że "...nie mogę Panu udzielić na to pytanie odpowiedzi.." Jak to jest? Nie mam pretensji, że to nie ja, ale ciekawi mnie to. Przeniesień nie było, na to pytanie odpowiedź uzyskałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wyniki naboru IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.12, 22:28 ok, tylko ze mi chodzilo o nabor z sierpnia,ale mimo wszystko dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz Re: Wyniki naboru IP: *.radom.vectranet.pl 31.08.12, 22:46 No masz z sierpnia 28-29.08.2012 chyba, że był w sierpniu nabór, bo ten zaczął się w lipcu, więc i ja już rozumiem chyba:) Odpowiedz Link Zgłoś
aser11 Re: Wyniki naboru 01.09.12, 20:05 Ja również składałem papiery na SANARD w Bolesławcu. Jeszcze bez kontaktu. Zastanawiam się tylko jaki materiał obowiązuje do tych wszystkich testów. Biorąc pod uwagę różnice w ogłoszeniach na Sepo i Sanard. Te dotyczące sepo zawierało ustawy transportowe, kpa....a te do sanard tylko wiedza ogólna i i ustawa o ruchu drogowym, Ktoś może coś napisać w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
yeti Re: Wyniki naboru 01.09.12, 21:29 CANARD, a nie SANARD, troszkę wiedzy ne temat tego gdzie się aplikuje i chce pracować;-) -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Wyniki naboru IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 23:15 A czy ma ktoś informację czy w tym roku będzie jeszcze nabór Olsztyn lub Elbląg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wyniki naboru IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.12, 08:12 A może ktoś wie jak się przygotować na wyjazd do Koszalina? Czego się tam spodziewać? Co z zakwaterowaniem (ilu-osobowe pokoje?) ... co brać ze sobą do ubrania?...czy gitd oferuje jakiś ubiór (mundur, bądź dres?) czy każdy chodzi ubrany jak chce? Jeśli ktoś posiada taką wiedzę to wszyscy tu zgromadzeni i zainteresowani będą wdzięczni za ogólny zarys tego co nas świeżaków czeka po przybyciu do szkółki. Z góry dzięki za info!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 08:53 xyz Czego możesz spodziewac w Koszalinie??? Godz 7 rano pobudka od 7.20 do 7.50 śniadanie Od 7.50 do 13.50 wykłady Od 13.50 Obiad Godz. 15 (zazwyczaj tak się zaczynały wykłady chyba że wykładowca wcześniej zaczynał swoje wypociny Koniec wykładów ok godz 17 Od godz 18.20 do 19 kolacja Tak mniej więcej wyglądał dzień w Koszalinie. Zakwaterowanie - pokoje 2,4 osobowe Są też pokoje 1 osobowe ale zajmuję je osoba z Warszawki tzw. Starosta... Jest pralnia i suszarnia lecz oczywiście należy zabrac ze sobą własny proszek! Pralnia mieści się na samym dole budynku obok sali kominkowej. Jest również możliwośc korzystania z internetu i radze zabrac ze sobą jeśli ktoś posiada oczywiście swój własny komputer gdyż te które są z dostępem do internetu zamulają strasznie. Warto zabrac ze sobą kabel do netu na wejscie telefoniczne - podłączaliśmy sobie do laptopa kabelek i net śmigał jak należy!! Do ubrania to chyba nie muszę mówic co masz zabrac chyba wiadomo majtaski skarpetki :) a tak na poważnie to warto zabrac coś ciepłego do ubrania!! Na wykładach powinno się byc ubrany w marynarce ale... było tak na pierwszych wykładach!! Jeśli chodzi o debilne techniki samoobrony no to oczywiście dres SWÓJ!!!! Mundur kolego to dostaniesz jak zdasz egzamin ale to będzie dosc długo trwało zanim go odbierzesz ze swojego Witd. Spodziewac się możesz większości nudnych wykładów w ogóle nikomu nie potrzebnych na drodze Jedzenia które jest zjadliwe lecz aby się najeśc to czasami trzeba było iśc na pizze koło skrzyżowania ze światłami :) Jest między blokami fajny sklep bardzo blisko internatu gdzie będziesz spędzał swój 6 tygodniowy pobyt w Koszalinie o ile faktycznie okaże się że będziecie mieli cały materiał czasu pracy kierowców..... a tak poza tym jak będziesz miał fajnych ludzi w pokoju to codzienne imprezki murowane...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 15:49 a to prawdz, że w pierwszym tygodniu jest WF i na tym etapie odpada dużo osób bo dają podobno dobrze w kość ( słyszałem, że wychodziły nawet z tamąd osoby z płaczem w oczach i rezygnowały z kursu, bo myślały, że będzie tam sielanka)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 15:55 Pierwsze słyszę żeby ktoś rezygnował z kursu przez techniki samoobrony!!! Fakt wycisk jest ale do odważnych świat należy. Powaleni w dekiel są niektórzy pogranicznicy ale jakoś trzeba dać sobie rade... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: Wyniki naboru IP: *.31.8.92.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.09.12, 16:15 mam pytanie co się dzieje z tymi osobami co ostatnio nie zdały egzaminu???? są jakieś nowe informacje? będą dobierać na ich miejsca czy dadzą im szanse po raz wtóry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 17:57 będą zdawać jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 18:40 ale to jest smieszne bo na egzaminach i rozmowach kwalifikacyjnych odpowiadały spiewająco, a teraz im ciezko zdac jaki egzamin to jest zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 18:56 bolo Twoja wypowiedź jest nieskładna, ni dupy ni kupy się trzyma to co napisałeś. Napisz składnie zdanie a jak nie potrafisz to nie zaśmiecaj forum!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Wyniki naboru IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.12, 23:19 Uważam, że "Bolo" napisał składnie, czego "Kraków" nie zrozumiałeś. Ktoś, kto jedzie do Koszalina został wybrany, jako jeden z wielu. Z założenia powinna to być osoba inteligentna, posiadająca szeroki zakres wiedzy, a zdanie egzaminu po kursie w Koszalinie nie powinno sprawić kłopotu. Z tego, co piszą na forum to te osoby miały już szanse na egzaminie poprawkowym, której nie wykorzystały. Ciekawi tylko ile razy będą jeszcze przystępować do egzaminu, a najważniejsze, z jakim zakresem wiedzy zaczną pracę, skoro teraz się ich przepycha. P.S Może zamiast imprezować w Koszalinie powinny się przyłożyć do nauki, a nie liczyć, że jakoś się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadd Re: Wyniki naboru IP: *.welnowiec.pl 04.09.12, 16:18 Powiem z doświadczenia, że oczywiście osoby, które nie zdały zapewne uczyniły to na własne życzenie....zbyt mało czasu na naukę, może trochę mniej szczęścia przy niektórych pytaniach. Fakt jest jeden- egzamin nie jest łatwy. Z resztą Ci, co będą mieli okazję do niego dotrwać - przekonają się. A snucie dywagacji na temat przyczyn niezdania przez osoby egzaminu, kiedy się z nimi nie przebywało, jest co najmniej zaskakujące. Podziwiam co niektórych za pewność w ferowaniu osądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 13:31 III i IV nabór kiedy będziecie zdawać poprawkę????? Pozdrawiam i dziękuje za info!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Wyniki naboru IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.12, 13:44 Zaskakujące jest to, że te osoby pisały już dwie poprawki. GITD już na wstępnych testach wymaga obszernej wiedzy, następnie przez czas trwania kursu można sobie uzupełnić braki, więc zastanawiające jest skąd aż tak ogromne braki wiedzy u tych osób. Ciekawe czemu cała reszta zdała, wszyscy mieli ogromne szczęści :) nie sadzę, mieli wiedzę. „zbyt mało czasu na naukę, może trochę mniej szczęścia przy niektórych pytaniach. Fakt jest jeden- egzamin nie jest łatwy” wiesz nadd to trochę jak z naszymi olimpijczykami i ich tłumaczeniami „wygralibyśmy tylko rywale cały czas nam przeszkadzali”. Wszystkie testy w GITD do łatwych nie należą. Jeśli ktoś zdecydował się na kurs w Koszalinie to powinien wiedzieć, że łatwo nie będzie i że trzeba się będzie przyłożyć do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 13:48 III i IV nabór kiedy będziecie zdawać poprawkę????? Pozdrawiam i dziękuje za info!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,jhu Re: Wyniki naboru IP: *.182.59.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.09.12, 23:35 i to jest skandal ! z edycji II nie mieli takiej szansy ! po prostu jaja widać w GITD nie znają standardów i nie kierują się bynajmniej jakimiś zasadami tylko od sasa do lasa jak się uwidzi to będą zdawać i pięć razy kpina że na nich nie ma bata i to za nasze podatki!!!! w tym kraju wszystko na głowie postawione ....specjaliści między innymi w GITD nie mają wykształcenia związanego z zajmowanymi stanowiskami ....tak jak w całej naszej ojczyżnie ...ot kolesiostwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Wyniki naboru IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.12, 18:37 mam pytanie do doświadczonych.... tam w Koszalinie to lista osób do pokoju jest odgórna czy można się samemu dobrać do pokoi ?i czy można sobie np. zarezerwować wcześniej pokój 2 osobowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 18:53 Lista osób w pokoju jest odgórna. Przyjeżdżasz podajesz nazwisko, dostajesz przepustkę klucz od pokoju (chyba że osoba/osoby z którymi mieszkasz są już w pokoju to takiego klucza nie otrzymasz bo jest jeden na pokój) To nie jest przedszkole że ja będę z Zuzią a Ty z Julą. To jest szkolenie nie piknik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wyniki naboru IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.12, 18:21 czy może mnie ktoś poinformować o zarobkach w GITD po zdanym egzaminie w Koszalinie III i IV edycji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 18:32 Jestem z I naboru Darek Może być? Pierwsze trzy mc. po zdanym egzaminie 1950 brutto. A później 2150 brutto. Co kwartał jakieś drobne do pensji tzw. dodatek inspekcyjny.... Tyle się zarabia w ITD po zdanym egzaminie I stopnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 18:36 Ponawiam swoją prośbę czy może III i IV nabór poinformować kiedy będą mieli poprawkę????? Pozdrawiam i dziękuje za info!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wyniki naboru IP: 78.10.132.* 05.09.12, 19:19 dzięki za informację, a czy były podpisywane aneksy w zw. z podwyżką wynagrodzenia? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 19:21 po zdanym egzaminie podpisujesz aneks do umowy zmieniający wynagrodzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wyniki naboru IP: 78.10.132.* 05.09.12, 19:33 egzamin w Koszalinie III i IV edycja zdała w połowie sierpnia i do tej pory cisza, dlatego podpytuję, może sezon urlopowy się nie skończył :). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 20:14 czy może III i IV nabór poinformować kiedy będą mieli poprawkę????? Pozdrawiam i dziękuje za info!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yeti Re: Wyniki naboru 05.09.12, 22:48 urlopy bezpłatne są wypisane do 5.11.2012, podejrzewam, że V edycja będzie pisać egzamin 5.11. i wtedy III i IV edycja będzie zdawać swoją DRUGĄ poprawkę, a nie jak tu niektórzy piszą, że trzecią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wyniki naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 12:14 Ja bym spalił się ze wstydu podchodząc do egzaminu poprawkowego. Jeśli ktoś nieustannie pyta na forum o termin poprawki to widocznie jego poziom intelektualny nie pozwala mu na zdobycie tej informacji konwencjonalnymi kanałami. Proponuję po prostu zrobić rachunek sumienia i pogodzić się z faktem, że jest się skończonym głąbem i poszukać innej pracy. Konsekwencją umożliwiania egzaminów poprawkowych będą marnej jakości kontrolerzy, których decyzje będą podważane w instancjach odwoławczych. Odpowiedz Link Zgłoś
yeti Re: Wyniki naboru 06.09.12, 12:55 Człowieku jesteś kompletnie sfrustrowanym gościem. Wrzuć na luz. Tych pytań nie zadaje żadna z 14 osób. Jeśli blisko 30% ludzi nie zdaje egzaminu i 100% poprawki to nie wmówisz mi, że to sami idioci, niedouczone głąby i imprezowicze. Ludzie z I, II i IV edycji mieli nieporównywalnie łatwiejsze testy. Tych 14 osób przygotuje się do egzaminu poprawkowego bardzo dobrze i zda z dużą ilością punktów i będą mieli wiedzę nieporównywalnie większą, niż większość kolegów i koleżanek z każdej edycji, więc pisanie o nich "marnej jakości kontrolerzy" jest śmieszne i świadczy o Twojej małostkowości i jakimś żalu, że Tobie, albo komuś bliskiemu nie była dana druga szansa. Poza tym przeczytaj post "nadda" i przemyśl go dobrze-o ile potrafisz. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscislaw od kiedy rusza v edycja? IP: *.auto.m2m.net.pl 06.09.12, 13:54 Do osób które jadą do Koszalina na V edycję - kiedy zaczynacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: od kiedy rusza v edycja? IP: *.elblag.vectranet.pl 06.09.12, 13:57 17 września Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia Re: od kiedy rusza v edycja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 17:16 motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/rmf-inspektor-itd-tylko-siedzi-i-zuzywa-powietrze,1839298 Polecam do przeczytania FAKTY O ITD!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: od kiedy rusza v edycja? IP: *.toya.net.pl 06.09.12, 20:01 Powiem tak część z tego to prawda III i IV edycja nie ma na tą chwilę szans na mundury przetarg na laptopy dla nich dopiero wygrany nawet nie mamy jeszcze odznak. Ale jeździmy i robimy swoje na komputerach "starych" inspektorów wprawiamy się i obrabiamy co trzeba. Cy zużywamy tylko powietrze ? Raczej nie bo teraz jeździ jeden "stary" inspektor i 2 z młodszych kontrolerów tylko w kamizelkach. ale dzięki temu teraz 2 stary starcza na obskoczenie 2 zmian rannej i popołudniowej. Gdyby nie było tych zużywających powietrze jeździłaby tylko 1 zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 20:39 Ta analizując te wszystkie posty o egzaminie II naboru III i IV to dochodzę do wniosku że Ci ludzie z II naboru są pokrzywdzeni i to nawet dość mocno!! Poza tym osoby z V naboru którzy niebawem zaczną kurs w Koszalinie też są pokrzywdzeni,dlaczego?! Nabór III i IV ma spokojne 2 miesiące na naukę materiału który, obowiązuje na kursie i pojawia się dość istotne pytanie : jaki jest sens przetrzymywania tych ludzi z III i IV naboru do 5 listopada aby zdawali egzamin z V naborem skoro są potrzebni ludzie na drodze?! Skoro brakuje kompetentnych ludzi w GITD w Warszawie, którzy nie potrafią lub nie mają sił aby weryfikować prawidłowość materiałów foto dostarczanych z firmy KAPSCH ?! Oczywiście oświadczenie GITD że wycinek odbity w krzywym zwierciadle (który przedstawił Pan Redaktor Świąder i w dużej mierze miał rację) jakby z góry ustaloną tezę uderzającą w dobre imię i wiarygodność Inspekcji Transportu Drogowego jest jakoby nie na miejscu biorąc pod uwagę podejście do ludzi z II III IV i V naboru!! Jak może ITD może mieć dobre imię i być wiarygodny skoro wyczynia takie rzeczy?? Jedni mogą drudzy nie mogą zdawać kolejnego egzaminu! Jedni mają tylko 10 dni na naukę podczas praktyk a inni aż 2 MIESIĄCE!!! Hipokryzja - dobre imię i wiarygodność ??!! Jeśli już pozwolili tym jakże biednym aplikantom którym z różnych względów się nie powiodło to może niech ktoś INTELIGENTNY zorganizuję dla tych ludzi wcześniej ten egzamin,w końcu to tylko 14 osób. Test w Warszawie, pewnie jakiś plac też się znajdzie do egzaminu praktycznego!! Cóż ale do tego trzeba mózgu, inteligencji aby wpaść na taki pomysł zorganizowania takiego egzaminu!! Może tym tematem powinien zainteresować się Pan Redaktor Świąder, może obywatele powinni dowiedzieć się co wyprawia Inspekcja Transportu Drogowego i jak RÓWNO traktuje wszystkich swoich aplikantów!!!! Pomijając fakt, że Ci biedni ludzie z III i IV naboru będą zakwaterowani na czas egzaminu poprawkowego z V naborem - oczywiście na koszt podatników! Faktycznie ludzie którzy pracują na kierowniczych stanowiskach chyba jednak nie potrafią tak do końca korzystać z mózgu no chyba że mają duże zaniki korowe!! To tyle wywodu na temat ITD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruszyna Re: ITD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.12, 11:12 Brawo Nadia Brawo!!! Ostre słowa ale prawdziwe!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ITD IP: 91.226.7.* 07.09.12, 20:57 Witam. Czy jest ktoś kto jedzie z Gorzowa do Warszawy 11 Września na rozmowę w sprawie pracy na stanowisko podreferendarz, mam wolne miejsca w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ITD IP: *.INTELINK.pl 08.09.12, 20:47 Dużo w tym prawdy Nadia Gratuluje odwagi Mam nadzieje że Wszystkim uda się spełnić swoje marzenia a Ci którzy podejmują decyzję w GITD będą PRAWORZĄDNI I RÓWNI WOBEC WSZYSTKICH Pozdrawiam Serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assd Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 08:57 Mam pytanie do was; jest nabór na stanowisko referenta do przybijania pieczatek, myślicie że rekrutacja na to stanowisko będzie też z testami i jazdą do warszawy na tak denne stanowisko? ogloszenia.kprm.gov.pl/pls/serwis/app.testsearch?p_flag=show&p_ogloszenie=145731&p_insert=31-AUG-12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.play-internet.pl 13.09.12, 12:25 tak, rekrutacja odbywa się w stolicy. W Warszawie jest rozmowa kwalifikacyjna, chyba że będzie dużo chętnych to zrobią szybki test (20 pytań - 20 minut). Całość jest rozstrzygnięta w ciągu jednego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .,., Re: inspekcja transportu drogowego IP: *.30.30.183.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.12, 13:26 i wybiorą tych co prosto przybijają pieczątki......;) bo to ważne żeby wyciągnąć od ludzi kasę i czas na podróż z Krakowa do wawy ...bo przecież nie można tego zrobić w Wojewódzkim inspektoracie w krakowie po prostu kolejny nonsens wymyślony przez "MĄDRE GŁOWY" w GITD Odpowiedz Link Zgłoś