Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Poważna firma? Śmiechu warte

IP: *.aster.pl 10.12.07, 14:49
    Poważna firma nie podaje niefirmowego adresu e-mailowego do
    kontaktu. Nawet nie wiadomo, jaka branża. Jak mnie wkurzają takie
    ogłoszenia.
    www.metropraca.pl/jobdetails.cfm?jid=13523
    Obserwuj wątek
      • 0tdr0 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 10.12.07, 16:39
        Dzieki za namiary, juz poslalem aplikacje:

Szanowni Państwo.

Poważny kandydat na asystenta w Waszej firmie podejmie pracę.
        Posiadam wykształcenie wyższe niż średnie, posługuję sie komunikatywnie językiem
        angielskim, znam podstawy księgowości.
        Potrafię sprawnie zorganizować sobie pracę i posiadam umiejętność
        ustalania priorytetów.
        Jestem też samodzielny w wykonywaniu zadań, a MS Office oraz urządzenia biurowe
        nie mają przede moją osobą, wspierającą się google, żadnych tajemnic.

W związku z powyższym zwracam się do Państwa z pytaniem czy w pracy pojawić mam
        się w poniedziałek czy we wtorek przyszłego tygodnia.

Pozdrawiam, Fantastyczny Kandydat z branży usługowo-handlowej.
        • annajustyna Re: Poważna firma? Śmiechu warte 10.12.07, 17:47
          Zjadles przecinek w ostatnim zdaniu:DDD, Ty Fantastyczny
          Kandydacie;).
          • 0tdr0 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 10.12.07, 18:41
            > Zjadles przecinek w ostatnim zdaniu:DDD, Ty Fantastyczny
            > Kandydacie;).

No to nici z pracy.

Tak swoja droga czemu nie odpisuja? Przeciez juz jakis czas temu to wyslalem.
            Czy rekruterzy zawsze tak dlugo przeprowadzaja rekrutacje? Czy jesli sie jeszcze
            nie odezwali- znaczy, ze odrzucili moja kandydature? Czy na rozmowe mam zalozyc
            zolte szelki czy zielone? ;)
            • kot_premiera Wiem jak zwiększyć Twoje szanse ! 10.12.07, 22:18
              > Tak swoja droga czemu nie odpisuja? Przeciez juz jakis czas temu to wyslalem.

No co ty? Nie wiesz, że takie poważne firmy mają kilkaset tysięcy poważnych ofert tygodniowo? Musisz się jakoś przebić. Mam dla Ciebie pomysł. Otóż, jak zapewne zauważyłeś; mają profesjonalną skrzynkę pocztową @gmail.com. Musisz sobie założyć też skrzynkę @gmail.com. Jak już będziesz miał założoną, to zaloguj się, dodaj do kontaktów ich adres i cierpliwie czekaj. Jak tylko ONI zalogują się do swojej profesjonalnej poczty @gmail będziesz mógł skorzystać z opcji gmail-czat i na bieżąco zapytać na jakim etapie jest Twoja oferta. Kto wie być może nawet trafisz na jakiegoś speca/-ckę od HR i będziesz mógł odpowiedzieć online na czacie na pytanie jakie są Twoje 3 główne wady, 7 ulubionych kolorów i ile byś chciał zarabiać za 15 lat.
              • 0tdr0 Re: Wiem jak zwiększyć Twoje szanse ! 10.12.07, 22:35
                Pomysl wart rozwazenia. Moze jeszcze zone znajde ;)
        • Gość: Dorcia Bossskieee, trzeba było jeszcze dodać, IP: *.aster.pl 10.12.07, 17:59
          że jesteś poważnym kandydatem, tak jak oni poważną firmą":)))
          • 0tdr0 Re: Bossskieee, trzeba było jeszcze dodać, 10.12.07, 18:39
            To zostawie sobie na rozmowe kwalifikacyjna.
            • Gość: Dorcia Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa IP: *.aster.pl 10.12.07, 18:44
              cię zaprosić.
              • 0tdr0 Re: Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa 10.12.07, 18:59
                Nie nie nie.
                Zalezy to od tego, czy ja laskawie pozwole powaznej firmie zaprosic siebie.
                • mijo81 Re: Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa 10.12.07, 21:11
                  Wiesz co, wyślij im maila z informacją że jednak mogą się nie
                  fatygować i cię nie zapraszać na rozmowę bo już dostałeś ofertę z
                  poważnej firmy :)
                  • 0tdr0 Re: Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa 10.12.07, 22:02
                    Nie poddaje sie tak latwo! Bede walczyl do konca. Nie podpuszczaj mnie- wiem, ze
                    skrycie chcesz sie pozbyc mocnej konkurencji na te lukratywne stanowisko w
                    powaznej firmie!
                    • mijo81 Re: Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa 10.12.07, 22:14
                      Ha, kurcze, wyczaiłeś mój podstęp :) No cóż, może się spotkamy na
                      rozmowie w tej poważnej firmie. Wtedy załatwimy sprawę po męsku :)
                      • 0tdr0 Re: Jeśli "poważna" firma będzie łaskawa 10.12.07, 22:36
                        > Ha, kurcze, wyczaiłeś mój podstęp :) No cóż, może się spotkamy na
                        > rozmowie w tej poważnej firmie. Wtedy załatwimy sprawę po męsku :)

Z szefem ja zalatwimy czy pomiedzy soba?
      • 0tdr0 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 12.12.07, 10:38
        Firma odezwala sie w odpowiedzi na moja aplikacje. Niestety niezbyt tresciwie.
        Ponizej odpowiedz firmy i moj kolejny mail:

>brak załacznika

Uczciwie (to moja wrodzona cecha, ktorej ciezko mi sie pozbyc) przyznaje sie, ze
        nie wysylalem zalacznika (nie da sie ukryc). Fakt braku danych o firmie (ufam,
        ze powaznej- tak jak bylo napisane w ogloszeniu), ktora mialaby przetwarzac moje
        dane osobowe polaczone z moja bogata wiedza i doswiadczeniem na tematy
        bezpieczenstwa w Internecie nie pozwala mi posylac danych osobowych na anonimowe
        konta e-mail, nawet jesli dysponuja nimi powazne firmy :(.

Sadze, ze przy moich kwalifikacjach brak CV nie bedzie zadna przeszkoda dla
        objecia stanowiska.
        Pozdrawiam i zycze milego dnia. Fantastyczny Kandydat
        • 0tdr0 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 12.12.07, 14:37
          Dostalem odpowiedz. Jednak nie tacy HR-owcy straszni, jak ich maluja ;) :

Jeśli jest Pan zainteresowany prosze jednak o przesłanie załącznika.
          Firma ColleCtion wyłaczny dystrybutor w Polsce marki OLYMP

• mijo81 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 12.12.07, 20:26
            Kurcze, a mi nie odpisali :)
            • 0tdr0 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 12.12.07, 22:58
              Jesli Ci zalezy to moge wyslac maila z informacja, ze jednak rezygnuje z posady
              ;) i Twoimi referencjami :).
              • mijo81 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 15.12.07, 17:52
                Odpisali mi!!!! A jednak to poważna firma :)

A wyślij :)
      • diego_8 Re: Poważna firma? Śmiechu warte 12.12.07, 17:21
        A kreatywnością to gdzie się tu można wykazać? Pewnie przy obsłudze urządzeń
        biurowych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka