Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co wpisać w CV?

12.02.08, 20:06
    Witam!

Problem mam następujący. Otóż pracowałem w pewnej firmie: byłem na stażu z
    urzędu pracy, a następnie zostałem w tej firmie zatrudniony... Z tym że, na
    stażu wykonywałem pracę magazyniera, a następnie zostałem zatrudniony na inne
    stanowisko - ale tylko na piśmie... w rzeczywistości wykonywałem nadal pracę
    magazyniera. Co powienienem wpisać w CV - stanowisko, które mam w świadectwie
    pracy? Czy może to, czym w rzeczywistości się zajmowałem i to przez ponad 2
    lata :/ Jak będą na to patrzeć moi następni potencjalni pracodawcy podczas
    rekrutacji?

z góry dziękuję za odpowiedzi,
    pozdrawiam!!!
    Obserwuj wątek
      • markus.kembi Re: co wpisać w CV? 12.02.08, 20:36
        Wpisz najpierw staż, a później drugi raz tę samą nazwę pracodawcy i inną nazwę stanowiska. Tak, jak gdybyś dostał awans :-)
        • byatch Re: co wpisać w CV? 12.02.08, 20:51
          właśnie to nie jest takie proste. Chodzi o to, że to są stanowiska totalnie nie
          mające nic wpólnego ze sobą. Staż to magazynier, a praca to opiekun... A
          zostałem zatrudnony na stanowisko opiekuna tylko po to, żeby podniósł się
          poziom dofinansowania placówki (prawdopodobnie o to chodziło) a ja wykonywałem
          pracę w magazynie :/
          • 0tdr0 Re: co wpisać w CV? 12.02.08, 22:23
            Wpisz to, co bedzie sie bardziej przyszlemu pracodawcy podobac. Szukaja
            magazyniera lub kierownika magazynu- pisz "magazynier". Szukaja kogos bardziej
            do pracy z klientem lub na stanowisko w ktorym moglbys teoretycznie wykorzystac
            doswiadczenia zwiazane z praca opiekuna- pisz "opiekun". Z tym, ze musisz
            wiedziec na czym ta praca polegala i co sie z nia teoretycznie i praktycznie
            wiazalo- inaczej moga zlapac Cie na klamstwie.
            • byatch Re: co wpisać w CV? 13.02.08, 12:24
              no wszystko pięknie, ładnie, ale mam świadectwo pracy na opiekuna... więc
              potencjalny przyszły pracodawca, może mnie z łatwością złapać na kłamstwie, czyż
              nie??
              • 0tdr0 Re: co wpisać w CV? 13.02.08, 13:00
                To mu wyjasnisz to co nam. Jesli pracowales jako magazynier to pewnie znasz
                specyfike zawodu i masz wiedze i umiejetnosci, ktorych nie mialby ktos, kto
                rzeczywiscie pracowalby jako opiekun.
      • Gość: cyjanek Re: co wpisać w CV? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 15:13
        zdecydowanie wymienić zakres obowiązków oraz oficjalną nazwę
        stanowiska, Informacje o sposobie rozwiązywania różnych problemach
        można przeczytać w Informatorach KARIERA albo na stronie
        www.kariera.com.pl/ w dziale PORADNIK lub FORUM EXPERTÓW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka