Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

e-praca - kto ma pomysł?

IP: *.nd.e-wro.net.pl 22.08.03, 23:44
    Siedzę w domu i odchowuję dzieci. Mam 31 lat, świetnie znam angielski,
    komputer w małym palcu, MS Office, Auto Cad. Czy ktoś ma pomysł na pracę
    przez internet dla takiej osoby jak ja? Mam stałe łącze i dobry komputer.
    Obserwuj wątek
      • witchwq Re: e-praca - kto ma pomysł? 23.08.03, 14:25
        a masz stale lacze w domu? moze naucz sie robic strony internetowe... podobno
        jest z tego kasa... ja nie mam odwagi...

pozdrawiam
        • Gość: Margareta Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.nd.e-wro.net.pl 23.08.03, 19:48
          Pomysł niezły tylko pewnie na jakiś kurs trzeba by było pójść. A ja mam
          dwumiesięcznego bąka przy cycku, pięciolatkę w przedszkolu i rozgrzebane
          studia zaoczne. O braku finansów na kurs nie wspomnę. A poza tym mąż czasami
          wyjeżdża służbowo nawet na tydzień i nie mam z kim wtedy zostawić dziatwy -
          kurs odpada. Chyba, że przez internet. Muszę poszukać. Bo praca mogłaby być
          fajna a komputer mnie lubi :-)
          • beata_ Re: e-praca - kto ma pomysł? 23.08.03, 22:18
            Przeleć się na forum komputery - obejrzyj wątki, było tam coś na temat
            tworzenia stron - porady, linki do różnych programów, które ułatwiają
            samodzielną naukę. Na różnych portalach są też wszelakie samouczki - moje
            dziecko uczyło się podstaw z tego:

webmaster.helion.pl/kurshtml/
            Powodzenia:-)

• remo29 Re: e-praca - kto ma pomysł? 25.08.03, 14:21
              Sęk w tym, że robienie stron www, to nie dzierganie na drutach. To lata ćwiczeń
              i uczenia się krok po kroku; to nie tylko jak "to" dać "tu", to sprawa
              kompozycji, typografii, wyczucia smaku, zdrowego i intuicjnego podejścia
              do "używalności" strony (łatwo o przerost formy nad treścią), a dalej
              już "tylko" oprogramowanie tego, żeby działało jak należy...
              To jak z gotowaniem: dobra strona www jest jak wykwintne jadło Makłowicza, a
              strona z szablonu na "aby-aby" to chińska zupa z torebki - ani smaczna, ani
              zdrowa, ani pożywna - ot tak, żeby oszukać zmysły.
              • Gość: dizajnerka Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 02:21
                bravo! ku projektowaniu trza mieć stosowne kompetencje
              • doris2599 Re: e-praca - kto ma pomysł? 29.08.03, 03:26
                remo29 napisał:

> Sęk w tym, że robienie stron www, to nie dzierganie na drutach. To lata
                ćwiczeń
                >
                > i uczenia się krok po kroku; to nie tylko jak "to" dać "tu", to sprawa
                > kompozycji, typografii, wyczucia smaku, zdrowego i intuicjnego podejścia
                > do "używalności" strony (łatwo o przerost formy nad treścią), a dalej
                > już "tylko" oprogramowanie tego, żeby działało jak należy...
                > To jak z gotowaniem: dobra strona www jest jak wykwintne jadło Makłowicza, a
                > strona z szablonu na "aby-aby" to chińska zupa z torebki - ani smaczna, ani
                > zdrowa, ani pożywna - ot tak, żeby oszukać zmysły.

blah blah blah...
                Najlepiej to kogos zniechecic- nie dasz rady, to trudne, a po co Ci to...
                A moze Margareta ma wyjatkowe zdolnosci i bedzie lepsza niz jakis tam Maklowicz?
                Jesli sie nie ma ochoty podniesc kogos na duchu, udzielic naprawde dobraj rady
                to lepiej ugryzsc sie w jezyk.
                margareta, powinnas robic to co uwazasz za stosowne. Jak cos lubisz to bedziesz
                w tym dobra!
        • Gość: P.K Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: 195.117.94.* 25.08.03, 11:09
          Proponuje znajdowanie klientów na akcesoria gsm.
          Płace 10% zamówienia od ręki
          • Gość: kaja Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.icpnet.pl 25.08.03, 20:57
            a gdzie o taka prace mozna sie starac?
      • Gość: krzysztofsf Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: 213.155.166.* 23.08.03, 23:26
        Gość portalu: Margareta napisał(a):

> Siedzę w domu i odchowuję dzieci. Mam 31 lat, świetnie znam angielski,
        > komputer w małym palcu, MS Office, Auto Cad. Czy ktoś ma pomysł na pracę
        > przez internet dla takiej osoby jak ja? Mam stałe łącze i dobry komputer.

Jesli faktycznie swietnie znasz angielski, zwlaszcza angielski techniczny i
        masz to potwierdzone egzaminami, to nie powinnas miec problemu ze znalezieniem
        zlecen jako tlumacz.
        pzdr
        Krzysztof
        • Gość: Margareta Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.nd.e-wro.net.pl 26.08.03, 17:43
          Wyobraź sobie, Krzysztofie, że posady tłumaczy są obsadzane znajomymi
          znajomych. A poza tym mam tylko (?) dyplom ukończenia Kolegium językowego.
          Jakoś nie byłam przewidująca i kiedy miałam czas to nie robiłam żadnych kursów
          a teraz ....już opisałam moją sytuację. A Ty Szemar podaj maila, to się
          skontaktuję. Ale jeśli chodzi o jakieś wkręcanie ludzi w maliny typu : kup ode
          mnie program a sam zarobisz, to czegoś takiego nie chcę. Ja szukam uczciwej
          roboty :-)
          • Gość: krzysztofsf Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: 213.155.166.* 26.08.03, 22:25

> Wyobraź sobie, Krzysztofie, że posady tłumaczy są obsadzane znajomymi
            > znajomych. A poza tym mam tylko (?) dyplom ukończenia Kolegium językowego.
            > Jakoś nie byłam przewidująca i kiedy miałam czas to nie robiłam żadnych
            kursów
            > a teraz ....już opisałam moją sytuację.

Nie znam ich (niestety jedynie "dukam" po angielsku) ani nikogo kto z nimi
            wspolpracowal, ale sprobuj,,,moze jednak sa rzetelni
            www.berlitzglobalnet.pl/polski/index_flash.htmpzdr
            Krzysztof
      • szemar Re: e-praca - kto ma pomysł? 26.08.03, 08:58
        Spróbój Program 21. Pracujesz na własny rachunek, poświęcasz tyle czasu ile
        chcesz. Do Twojich obowiązków należy organizowanie reklamy i obsługa SWOJICH
        kilentów. Jeżeli jesteś zainteresowana (zainteresowani) proszę o kontakt.
        Wszystkie szczegóły prześlę na e-mail zwrotny.
        Marek Szewczuk
      • Gość: MARKOS Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.inet.polhost.pl 26.08.03, 22:10
        If you know anglish language wery well, I would like recomend you giving lesons
        by internet. I am wery iterested in this way of learning because I have no
        enought time for regular mitings with some techer. Of course your profits from
        it should be clearly established befor start. I living in Wrocław. If you
        interested in my proposition we can consult each other an start cooperation.
        Send me some info to my mail box,please. Adres: markos@poczta.polhost.pl
        • piksels Re: e-praca - kto ma pomysł? 27.08.03, 09:23
          Faktycznie, Markos - MUSISZ się jeszcze pouczyć. Go on! P.S.Po co w ogóle
          siliłeś się na oryginalność - to samo można było napisać po polsku.
          • Gość: MARKOS Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.inet.polhost.pl 27.08.03, 19:31
            Masz rację piksels. Mogłem to napisac po polsku ale akurat miałem taki kaprys.
            PS. Skoro Ty angielski wyssałeś z mlekiem matki i teraz jesteś taki bystry to
            może masz jeszcze jakiś złoty środek aby w szybkim tępie osiągnąć poziom taki
            jak sam reprezentujesz ?????. Cwaniakować i krytykować jest łatwo ale zrobić
            coś racjonalnego to juz jest sztuka. Ja nie miałem tego szczęścia urodzić sie z
            angielskim smoczkiem wtedy były dostepne tylko rosyjskie. Ciekawe czy Ty ten
            język też tak perfekcyjnie opanowałeś ?
      • Gość: Margareta Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.nd.e-wro.net.pl 27.08.03, 13:51
        Nie ma co się wyśmiewać z błędów jakie robi osoba mająca chęć się uczyć.
        Połowa postu/posta(?) jest prawie bezbłędna. Może ktoś chciał mnie sprawdzić?
        Kto jeszcze ma ochotę na korki przez internet? Ile powinno to kosztować? I czy
        w ogóle ma to sens?
      • Gość: Margareta Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.nd.e-wro.net.pl 27.08.03, 14:39
        Znalazłam właśnie, podobno w porządku, pracę polegającą na czytaniu maili i
        wypełnianiu kwestionariuszy. Kto chce się przyłączyć do tego programu to
        podaję adres: netprofit.pl/zapis.php?referent=margaretab
        Im więcej nas tam będzie tym szybciej to się rozwinie i pieniążki z tego mogą
        być. A może jestem tylko naiwna....
        • Gość: krzysztofsf Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: 213.155.166.* 27.08.03, 14:49

A może jestem tylko naiwna....

dokladnie...wybacz.
          Przy okazki..sprawdzalas podany link do telepracy w tlumaczeniach?
          Przpomnialo mi sie jeszcze, ze kiedys na ktoryms z komunikatorow spotkalem
          osobe, ktora zyje z platnych konwersacji-korepetycji z wykorzystaniem netu.
          Nie dopytywalem, czy same funkcje glosowe (jak w tlenie) czy jakies bardziej
          wyrafinowane oprogramowanei z kamera itp.
      • Gość: Margareta Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.nd.e-wro.net.pl 28.08.03, 08:49
        Krzysztofie, zgłosiłam się do tej firmy tłumaczeniowej. Nie wiem czy będą
        zainteresowani współpracą ale nie zaszkodzi spróbować. Naiwnym w życiu wiedzie
        się lepiej, bo nie widzą dobrze rzeczywistości i wszystko wydaje się im
        lepsze. Dzięki za linka.
        • krzysztofsf Re: e-praca - kto ma pomysł? 28.08.03, 09:57

> Krzysztofie, zgłosiłam się do tej firmy tłumaczeniowej. Nie wiem czy będą
          > zainteresowani współpracą ale nie zaszkodzi spróbować. Naiwnym w życiu
          wiedzie
          > się lepiej, bo nie widzą dobrze rzeczywistości i wszystko wydaje się im
          > lepsze. Dzięki za linka.

Odpisz jak poszlo,czy sie wogole odezwa, moze byc na priva:)Jestem ciekawy, czy
          jest to link warty polecenia, czy juz sie zapchali chetnymi do pracy.Deklaruja
          ciagle przyjmowanie zgloszen, ale nie wiedomo jak ze zleceniami no i z
          platnosciami...

Odnosnie telepracy wogole...Z tego co stwierdzilem, jedyne szanse na sensowny a
          czasem nawet bardzo dobry zarobek, maja ci, ktorym udaje sie znalezc sposob na
          wykonywanie w ten sposob tego, co dobrze umieja, w ramach wlasnej dzialalnosci
          dla "wymyslonej i odnalezionej" grupy klientow, lub dla wiekszej firmy, ktora
          potrafi w ten sposob rozdzielac zlecenia.
          Dlatego najlepiej znalezc swoje najmocniejsze kwalifikacje i szukac metody na
          ich wykorzystanie w ten sposob. Wchodzenie w rozne wysylanie i przyjmowanie
          maili, programy xyz, klikanie w linki...jest to strata czasu, bo nawet jesli
          jest z tego jakikolwiek przychod jest on znikomy i tak naprawde nie pokryje
          kosztow pradu i zuzycia komputera.
          pzdr
          Krzysztof
      • Gość: Joachim Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.nd.e-wro.net.pl 28.08.03, 21:11
        Ja też myślę, że to tłumaczenie to najlepsze wyjście dla Ciebie. Ja znam
        dobrze niemiecki i też może się zdecyduję zapisać.
        • Gość: Margareta Do Krzysztofsf IP: *.nd.e-wro.net.pl 29.08.03, 20:13
          Na razie nie odpisali a powinni chociaż napisać: dziękujemy za zainteresowanie
          ale mamy takich tłumaczy gdzieś. Przecież ktoś te maile musi czytać. Ciekawe
          czy jakbym napisała że chcę ich wynająć to też czekałabym długo?
          • Gość: markos Re: Do Krzysztofsf IP: *.inet.polhost.pl 29.08.03, 21:16
            To może daj im taką ofertę a wtedy zobaczysz czy sie zainteresują.
      • Gość: Sam Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.nd.e-wro.net.pl 31.08.03, 09:37
        Mysle ze w tym kraju tak nie zarobisz. Za malo ludzi ma dostep do netu.
        • Gość: Margareta Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.nd.e-wro.net.pl 01.09.03, 07:11
          No co ty Sam? Myślę że da się w ten sposób znaleźć pracę tylko potrzeba
          dobrego pomysłu. A internet ma duuuużo ludzi. Naprawdę.
      • Gość: oenti Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.lech.kso.pl / 192.168.70.* 05.09.03, 23:02

Margareto,
        jesli cos takiego jak: wykorzystanie AUTOCAD w celu zgloszen projektow
        wynalazczych/innowacyjnych , leżałoby w sferze Twoich zainteresowan, to prosze
        o kontakt przez portal www.biodiesel.pl
        • Gość: baba Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.smrw.lodz.pl / 172.16.0.* 08.09.03, 09:32
          Margareta, dzisiaj w GW w dodatku "PRACA" jest ogłoszenie, ktore być może Cię
          zainteresuje: "Tłumaczom-specjalistom pisemnych tekstów technicznych prawnych i
          ekonomicznych różnych języków. e-mail: rekrutacjaatt.pl". Wprawdzie jest
          umieszczone w dodatku lokalnym dla Łodzi, ale sądzę, iz może istnieć możliwośc
          wykonywania tłumaczeń również zdalnie. Co szkodzi, abyś spróbowała? Życzę
          powodzenia.
          - baba
          • Gość: Margareta Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.nd.e-wro.net.pl 08.09.03, 14:19
            Już się skontaktowałam i wysłałam maila. Dziękuję wam dobrzy ludzie za
            zainteresowanie. Jak coś konkretnego uda mi się w końcu załatwić to dam znać
            na forum. Pozdrawiam wszystkich.
            • Gość: baba Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 25.09.03, 18:55
              Margareta, czy coś się zmienilo (na lepsze, oczywiscie)? Jeżeli nie, zajrzyj:
              www2.gazeta.pl/usenet/704534,27014.html?
              group=pl.praca.oferowana&tid=14820
              - moze cos z tego wyjdzie?
              Powodzenia
              baba
      • Gość: Margareta Re: e-praca - kto ma pomysł? IP: *.nd.e-wro.net.pl 25.09.03, 20:01
        Dziękuję Ci babo (fajny nick:-)) za trzymanie ręki na pulsie. Wysłałam i
        czekam. Pewnie znowu nikt się nie odezwie ale dziękuję.
      • apryczkowski Zajrzyj do mnie na stronę. 25.09.03, 20:45
        Na pierwszej stronie oprócz historii językowych (w których można brać udział)
        jest jeszcze zupełnie na dole umieszczona bajka o smoku wawelskim. W Polsce (nie
        wiem jak w innych krajach) jest to "ugór nie zaorany". Bajkę zrobiłem dla mojej
        córeczki i ona ją uwielbia. Więc, że mam trochę miejsca na serwerze, pomimo, że
        strona niejest dopracowana (brak czasu) kilka osób, które ją odwiedziło napisało
        do mnie o więcej.
        Sam sposób prezentacji wydaje się kryć wiele możliwości.
        Andrzej Pryczkowski
        • Gość: Margareta Re: Zajrzyj do mnie na stronę. IP: *.nd.e-wro.net.pl 26.09.03, 09:00
          Zajrzałam. Nawet fajne. Jak córka wróci z przedszkola to jej puszczę bajeczkę.
          A w sprawie e-pracy co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka