joka1 26.08.03, 17:44 Mam pytanko co do druków rp-7 , czy można to samemu składać czy tylko przez pracodawcę , i w ogóle jakwygląda sprawa tego kapitału początkowego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joka1 Re: RP-7 dokumenty zusowskie 26.08.03, 17:49 nurtuje mnie to o tyle że nieuwzględniałem niektórych pracodawców takich 3 miesięcznych , i nie chciałbym aby aktualny pracodawca wiedział o tym , po prostu nie chciałem wyjść na skoczka , i nie umieściłem 2 świadectw pracy w dokumentach jakie przekazałem pracodawcy a oni mnie teraz cisna o to Rp-7 i nie chce żeby wyszła jakaś kicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecik Re: RP-7 dokumenty zusowskie IP: *.innsoft.com.pl 27.08.03, 08:07 1 - spoko - pracodawca, jak dostał wezwanie, to powinien złożyć Twoje dokumenty, a zazwyczaj to robi księgowy/kadrowa, a więc pracodawca się tym nie zajmuje. 2 - gdy już Cie zatrudnił, to chyba nie będzie wnikał, że tak a nie inaczej ułożyła ci się kariera. Ja tam nie wnikam gdy biorę dokumenty od ludzików. 3 - oczywiście dokumenty można złożyć samemu, ale znacznie wygodniej jest jednak przez pracodawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-8 Re: RP-7 dokumenty zusowskie 27.08.03, 08:10 Gość portalu: ecik napisał(a): > 3 - oczywiście dokumenty można złożyć samemu, ale znacznie wygodniej jest > jednak przez pracodawcę. I tak chyba będzie najbezpieczniej. Lepiej stracić dzień urlopu na dzień "szkoły przeżycia" w ZUS-ie niż ryzykować nieprzewidywalną reakcję pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś