Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Droga do kariery w logistyce

12.03.08, 13:04
    Ciekawe, co powie cała branża logistyczna w obliczu kryzysu rozminięcia się podaży ropy naftowej z popytem (www.peakoil.pl )

Niepotrzebny, wynikający tylko z nadmiernej konsumpcji, transport dóbr zniknie. Co na to logistycy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: sadf Re: Droga do kariery w logistyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 14:03
        Cieszę się z tego. Właśnie jestem na początkowym etapie przekwalifikowywania się
        do kolejnego zawodu. Gdy widzę ilość ofert pracy dla transportu i logistyki w
        całej Europie to aż się chce działać. W Polsce też widzę gwałtowne zmiany.
        Wreszcie pojawiają się oferty pracy np we Wrocławiu dla ludzi nie bojących się
        brudnych rąk za 4000-6000zł brutto. Przedsiębiorcy z okolicznych małych
        miasteczek będą mieli ogromne problemy z pracownikami, chyba że będą wykonywać
        swoje usługi na terenie tych dużych bogatych miast. A cóż to będzie gdy Niemcy
        otworzą się całkowicie. Już w tym momencie można zobaczyć przepaść zarobków.
        Przykładowo: poszukiwany murarz, Wałbrzych ok. 2000zł netto, Wrocław 3500-5000zł
        netto. Jest różnica. Nawet w Urzędach Pracy pojawiają się oferty pracy do dużych
        miast za duże pieniądze. Tym samym jeśli tylko ktoś jest w stanie się przenieść
        może wyrwać się z tragicznego kręgu zarobków typu 1000-1500zł netto. Długo na
        takie zmiany się czekało.
        • Gość: marko Nie jest wcale tak dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 14:38
          Proszę o troche realizmu.
        • strasznie.sie.zesralem Re: Droga do kariery w logistyce 12.03.08, 17:44
          Przykladow z ogloszen o prace za takie kwoty (z dopisanymi wymaganiami na takie stanowiska) oraz szacunku ile jest takich ogloszen za wysokie sumy w porownaniu do innych juz zapomniales pokazac.
      • Gość: Mmm Stek bzdur IP: *.pit.edu.pl 12.03.08, 14:39
        Sprobuj znalezc prace jako kierowca w W-wie. Majac nawet 51 lat,
        jest to po prostu dosc trudne. Wiem to ze swojego doswiadczenia. A
        praca w korporacji taksowkowej mnie nie interesuje. Przerabialem to
        juz kilka lat temu.
      • Gość: ABCDE Droga do kariery w logistyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:54
        Przesada...posiadam prawo jazdy, kursy na rzeczy i osoby...i co? i nic,
        pracowalem na autobusach 3 miesiące i zmienilem pracę - małe pieniądze,
        odpowiedzialność ogromna, teraz pracuje w magazynie - spokojnie, 8 godzin i do
        domku...tylko duże pieniądze by mnie skusiły do pracy w transporcie, a pracy
        jest masa, jak w każdej branży, ale kiepskiej pracy.
      • cloclo80 Re: Dziennikarswo laptopowe 12.03.08, 16:54
        Artykuł jest klasycznym przykładem dziennikarstwa laptopowego - sklejania w
        artykuł głupot przeczytanych w Internecie mającego na celu uzasadnienie z góry
        założonej tezy.
        • marych Re: Dziennikarswo laptopowe 13.03.08, 08:47
          brawo! to włąśnie taki temat kreowany, pisany dla wierszówki. Równie dobrze
          mógłby napisać to samo o dentystach czy prostytutkach.
      • Gość: pebe Nie jestem z branży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:57
        ale jestem pewien, że szukają kierowców z własnym transportem.. tak przerzucają koszty
      • Gość: abcdef Droga do kariery w logistyce IP: 206.19.210.* 12.03.08, 17:18
        jesli chodzi o syt w logistyce, lancuchu dostaw to branza w polsce
        sie rozwija, jeszcze kilka lat temu nie bylo w ogole ogloszen dla
        konsultantow a teraz sie spordycznie pojawiaja...TAK trzymac! :P
      • owrank właśnie 4 tys brutto a praca bardzo stresująca 12.03.08, 17:28
        właśnie 4 tys brutto a praca bardzo stresująca i najlepiej znac 2-3
        języki. Tyle to mozna zarobic jako asystent/asystentka i wychodzić
        do domu o sensownej godzinie a nie w logistyce gdzie Cię jeszcze
        wyrwą wieczorem przez komórkę bo coś nie tak z przewoźnikiem
      • Gość: Sztyrlic Pracowałem jeszcze 2 lata temu jeżdżąc busem w IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.08, 18:32
        małej firmie. Na rękę miałem 1000 zł. Zwolniłem się, bo dzisiaj emeryci mają
        więcej. W transporcie miejskim początkujący pracownik zarobi 1700-1800 zł.
        netto. Przeciętnie o 4-5 rano trzeba być w pracy. Jak ktoś ma daleki dojazd, to
        musi w stać o 3 w nocy, albo pracuje 4 godz. rano i 4 po południu i cały dzień
        rozwalony, nie wspominając o odpowiedzialności. Po prostu rewelacja !. Życzę
        autorowi, by jak najszybciej zlazł na ziemie ;)
        • Gość: * Re: Pracowałem jeszcze 2 lata temu jeżdżąc busem IP: *.chello.pl 12.03.08, 18:50
          To tylko możliwe w MPK Wrocław ;-P Trzeba brać/dostawać prace
          jednozmianowe albo całodzienne, a nie dwurazówki i już się poprawi
          samopoczucie.
        • kampai Re: Pracowałem jeszcze 2 lata temu jeżdżąc busem 12.03.08, 22:00
          Autor nie musi. Znalazł robotę, w której za pisanie pierdół płacą jakąś tam
          wierszówkę.
      • Gość: Misiek Re: Droga do kariery w logistyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 18:47
        Bardziej durnej wypowiedzi to jeszcze nie czytałem!!:) Moje gratulacje:)
        • kampai Bardziej durnej, piszesz? 12.03.08, 22:05
          Durniejszej, nie lepiej?
      • Gość: poczatkujący Re: Droga do kariery w logistyce IP: *.toya.net.pl 12.03.08, 19:01
        Dopiero zaczynam swą przygode jako spedytor w firmie transportowej.
        Znam 2 jęzki(to podstawa, same studia "logistyka" nie wystarczą) ,
        jak narazie nie narzekam. Ogólnie logistyka to branża z przyszłością
        i dobra alternatywa dla akwizycji i wszystkich pseudo PH
        • Gość: plama Re: Droga do kariery w logistyce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 20:37
          w transporcie chemii płynnej w cysternach pracuję już jako spedytor ponad 2 lata
          i zauważyłam drobne zmiany na lepsze oczywiście jeśli chodzi o wynagrodzenie.
          Mam nadzieję, że w dalszym ciągu będzie się to rozwijać w dobrym kierunku...
          • dobiczek a moze jednak transport kolejowy,uzupelniony 12.03.08, 21:51
            lokalnym samochodowym.lobby paliwowo-transorowe nie pozwoli?
            a to takie proste i tanie
      • Gość: Alien GDZIE !!!!!! IP: 78.151.206.* 12.03.08, 21:58
        Krótko, gdzie jest firma, która mnie zatrudni jako kierowcę B,C za 2800 na rękę?
        GDZIE????
        • kampai Boże!!! 12.03.08, 22:08
          2800 na rękę? O jakich pieniądzach ty piszesz? Jak można za to żyć? Jak można za
          taką kasę pracować???
        • Gość: ciekawy Re: GDZIE !!!!!! IP: *.dsl.bell.ca 13.03.08, 01:12
          no wlasnie,gdzie mozna znalezc te ogloszenia zagranicznych firm
          transportowych?
      • Gość: wowo A gdzie kolej, żegluga, lotnictwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 22:28
        Czyżby te gałęzie transportu nie liczyły się w logistyce? A może autor o nich
        nie słyszał? Może dlatego nasze miasta dławią się tirami, bo dla większości
        decydentów logistyka jest jest tożsama z asfaltówką.
        • damianbsc Re: A gdzie kolej, żegluga, lotnictwo? 13.03.08, 00:20
          mozna za 2800 zyc, a raczej trzeba. prawda jest taka, ze ludzie narzekaja na
          emigrantow, ze pracuja za 5funtow za godzine i zyja na skraju, w Polsce
          zarabiajac srednia krajowa GUS= 3300 zl okolo zyje sie tak samo jak w UK przy
          5.50/h ...a moze i gorzej...
      • Gość: dreamweb-magznier Droga do kariery w logistyce IP: *.telpol.net.pl 13.03.08, 06:07
        w carrefourze pojęcie logistyki w ogóle nie istnieje.
        tam panuje ukierunkowana tendencja do zawalania magazynów i sklepów towarem na
        max.jeszcze trochę i nas szlag trafi w tej robocie.tak dalej nie może być.i po
        co Ci "specjaliści" od "logistyki" i "marketingu"?
      • marych Mimo 10 lat doświadczenia w zaopatrzeniu/logistyce 13.03.08, 08:46
        Mimo 10 lat doświadczenia w zaopatrzeniu/logistyce/zarządzaniu zapasami jakoś
        nie mogę znaleźć ciekawej pracy bez uruchamiania znajomości.
        Firmy potrzebują na potęgę spedytorów, a boją sie powierzać swoje zapasy ludziom
        z zewnątrz.
      • Gość: gringo Droga do kariery w logistyce IP: *.ghnet.pl 13.03.08, 09:36
        Jak zwykłe piszecie głupoty, od 2 miesięcu szukam pracy jako
        kierowca i jakoś pilnego zapotrzebowania na rynku jak wy piszecie
        nie widzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka