jotka Re: Mam uczulenie na... prace 25.03.08, 09:07 spróbuj dogadać się z jakąś osobą, która nie siedzi bezpośrednio nad tym nieszczęsnym wywiewem żeby zamieniła się z Tobą na tydzień boksem. Napewno będą opory skoro to tak niefortunne miejsce (między biurem szefowej a kuzyneczką) ale nie wierze ze na tydzien nikogo nie znajdzesz. A takich 59-latków to "serdecznie" pozdrawiam...weź pan tylko pod uwage ze 60 lat temu nie mieliście tylu zanieczyszczeń powietrza, związków chemicznych dodawanych do jedzenia i innych tego rodzaju sztucznych wynalazków, które średnio przyjemnie wpływają na organizm. Zanim coś stukniesz w klawiature, stuknij się pan w głowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka do uczulonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 19:16 zmien prace i problem z glowy a taka praca jak ty wykonujesz czyli call center jest pelno i kazdego przyjmuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczulona Re: do uczulonej IP: 206.218.218.* 25.03.08, 20:09 Warszawianko, jakie call center? Uwierz mi, jakbym pracowala w call- center, to juz dawno bym zrezygnowala i poszukala czegos innego. Pracuje w instytucji finansowej na specjalistycznym stanowisku i zmiana pracy po pol roku nie bedzie wygladala dobrze w CV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: do uczulonej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 10:33 wazniejsze jest zdrowie niz praca ,ale to moze zrozumiesz na stare lata na twoim miejscu poszla bym do szefostwa i powiedziala ze klimatyzacje sie czysci ,chyba ze firma chce placic za leczenie twoje i innych praconików a jesli to nie poskutkuje to do sadu pracy za zle warunki pracy jesli te sposoby nie poskutkuja to bym miedzy czasie szukala nowej pracy ,i nie wazne jak to wyglada w cv jesli firma nie dba o pracownikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczulona Re: Mam uczulenie na... prace IP: 206.218.218.* 25.03.08, 20:14 Juz sama nie wiem czy ten wywiew by cos zmienil... okazalo sie, ze jeszcze 2 osoby na pietrze maja spore problemy z oczami a jedna osoba z oczami oddychaniem. Wszystko to osoby ktore podjely prace kilka miesiecy temu i nie mialy objawow. Wszystkie maja nad soba klime. Poprosilam te wszystkie osoby o zgloszenie problemu do dzialu HR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prison Praca wygodna przed komputerem IP: *.gprs.plus.pl 25.03.08, 20:49 Poszukiwani pracownicy do obsługi poczty e-mail,w pełnym lub niepełnym wymiarze czasu.Praca w domu przed komputerem,wygodna i nie męcząca.Darmowe szkolenie klientów,średnio 70zł/godz dzięki komputerowi.Wcelu uzyskania pełnych szczegółów wyślij e-maila pod adres prison89@interia.pl.Napisz a wszystkiego sie dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
krmargo Re: Mam uczulenie na... prace 26.03.08, 11:09 Zmienic pracę, albo porozmawiać szczerze z szefową o swoim problemie. Jak jest w porządku to zrozumie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Mam uczulenie na... prace IP: *.brnt.cable.ntl.com 26.03.08, 20:28 Nie rozumiem dlaczego wszyscy skupiaja sie na aspekcie "zmien prace", "zmien boks", "porozmawiaj z kolezanka". To nie praca, boks, ani kolezanka sa winni, ale brudna klimatyzacja, w ktorej mieszkaja grozne dla zycia roztocza i grzyby. Klimatyzacja jest najwyrazniej nie czyszczona. Z tego powodu stanowi zagrozenie dla zdrowia, nie tylko Twojego, ale i wszystkich pracownikow. Jest to zlamanie regulaminu BHP i za takie cos np. w USA firma juz dawno placilaby odszkodowanie. Wysokie. Nieczyszczona klima to naprawde daleko bardziej powazna sprawa niz piekace oczy. Na Twoim miejscu zglosilabym na pismie sprawe, zadajac od pracodawcy przedstawienia dokumentow stwierdzajacych czystosc klimatyzacji. Moze porozmawiaj z jakims specjalista najpierw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczulona Re: Mam uczulenie na... prace IP: *.nyc.res.rr.com 30.03.08, 22:58 Dziekuje za odpowiedzi. Tak wiec bylam ponownie u alergologa zrobic wiecej testow. Jedyne, na co jestem uczulona to te nieszczesne roztocza. Alergolog twierdzi jednak, ze gdyby przyczyna moich problemow z oczami byly roztocza, mialabym objawy rowniez w domu, bo te dziady siedza w materacach i dywanach. Teraz pod koniec weekendu, moje oczy sa biale jak talerze i nie pieka nic a nic. Wiem jednak, ze jutro najdalej kolo poludnia, bede znowu "krolikiem". Alergolog po dluzszym wywiadzie podejrzewa, ze jednak cos innego w firmie niz roztocza powoduje moje objawy, to moze byc na przyklad plesn, grzyb albo srodek chemiczny. Tak wiec zglosilam do HR oficjalnie koniecznosc zbadania sprawy. Facet z ktorym rozmawialam potraktowal mnie dosc powaznie, ale zobaczymy co bedzie faktycznie zrobione w tej sprawie. Poprosilam rowniez o grafik sprzatania i wykaz jakie chemikalia stosuja. Zobaczymy... Niestety, daje sobie miesiac, gora dwa na rozwiazanie tego problemu, pozniej zaczynam szukac innej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel Re: Mam uczulenie na... prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 17:53 to jeszcze nic... ja w swojej skutecznie rozwijam swoją pylicę płuc...a nadmienię tylko iż nie płacą mi jak górnikom dodatków za pracę w niebezpiecznych warunkach..;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Mam uczulenie na... prace IP: *.aster.pl 05.05.08, 14:51 wy wszyscy jetescie pikusie dla mnie:) ja mam malutkie pomieszcznie gdzie seidze 8-9 h....czasem ale zadko dłuzej...NIEMA okna...nawet okieneczka....NIKT (prócz mnie) niesprzata..wszedize jets taka jakby sadza...nawet nie kurz...a klimatyzjacja nieczyszcozna cąłe LAta...dodakowo 3 centratle ktore promieniuja i grzeja ze heejj ..okablowania grubości sosny (dorosłej:) ) 7 monitorów.. co na to powiecie? mam egzeme na dłoniach .....i prace chce zminic..tylko nie jets tak łatwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJECZKA SUper to darmowy test na inteligencję IP: *.67.230.9.hk82.com 24.07.08, 12:40 szukasz pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
lenawawa uczulenie w pracy 25.07.08, 19:20 Z tego co czytam problem staje sie dosc powszechny. Ja mam atopię(rodzaj alergii)i uczula mnie bardzo dużo rzeczy. Chciałam pracować w call center-poszłam na próbę. na drugi dzień nie mogłam otworzyć oczu. To tylko potwierdziło moje przypuszczenia, że uczula mnie klima. Kiedyś jechałam klimatyzowanym autokarem do Czech. Przez tydzień nie mogłam dojsc do siebie. Oczywiście sa krople, masci - ale te skuteczne sterydowe nie można stoosowac w nieskonczoność. Tylko zmiana pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczulona Re: uczulenie w pracy IP: *.nyc.res.rr.com 31.07.08, 03:23 Ja wciaz niestety jestem w tej samej pracy. Teraz jest troche lepiej, poniewaz zmieniono mi boks, po dlugich bojach z szefostwem. Nie siedze juz pod wywiewem ani w poblizu. Wciaz mam reakcje uczuleniowa, ale nie mam takiego silnego bolu. Wlasnie bylam na 10-dniowym urlopie i przez caly ten okres nie mialam zadnych problemow. Dzis pierwszy dzien pracy i oczywiscie mam "oczy krolika". Prace zmienie pod koniec roku, po premii rocznej (jak bedzie:-/) bo wiecej nie wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peneloope Re: uczulenie w pracy IP: *.n.INTELINK.pl 03.08.08, 09:02 Wybacz, ale chyba nie jesteś poważna. Chcesz jeszcze pół roku siedzieć z silnymi alergenami. Jesteś pewna, ze nie skończysz z silną astmą i przez kolejne pół roku zamiast do pracy, nie będziesz musiała się leczyc? Na prawde nie ma ofert w Twojej branży? Nie możesz już teraz zacząć szukać nowej pracy? Czy ta premia jest dla Ciebie wazniejsza niż zdrowie i dobre samopoczucie. A w ogóle jesteś w stanie wydajnie pracować w takich warunkach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczulona Re: uczulenie w pracy IP: 206.218.218.* 06.08.08, 17:21 Masz racje, to samo mowi moj maz. Szukam nowej pracy, ale rynek pracy w mojej branzy tu gdzie mieszkam jest w tej chwili bardzo kiepski - raczej zwalnia sie ludzi niz przyjmuje. Lekarz twierdzi, ze astma mi nie grozi, jednak powiedzial, ze nabawie sie chronicznego suchego oka jesli sytuacja sie nie poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś