Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Travelplanet

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.08, 15:26
    Czy ktoś z was pracuje w Travelplanet? Chicałabym się czegoś
    dowiedzieć o firmie, jaka atmosfera, zarobki itd.?
    Obserwuj wątek
      • Gość: toja Re: Praca w Travelplanet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.08, 13:06
        Naprawde nikt tam nie pracuje...?
        • Gość: pracownik... Re: Praca w Travelplanet IP: *.eranet.pl 02.08.08, 14:54
          czesc ,podnosze ten watek interesuje mnie atmosfera i zarobki w
          firmie we wrocławiu w cenrtali , czy ktos może się podzielić
          wrażeniami ?
          :)
          • Gość: ja Re: Praca w Travelplanet IP: *.magma-net.pl 03.08.08, 16:23
            Z tego co kiedyś słyszałem to 1800 netto + premia za sprzedane
            wycieczki (ale tylko poza sezonem). Więcej informacji nie posiadam.
            Wysłałem do nich aplikację, ale się nie odezwali.
      • Gość: szukajacy pracy Re: up... IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.08, 14:10
        Rozmawialem z nimi przez tel, cos w rodzaju phone interview.
        Znajac systemy rezerwacji lotniczych, mozna zarobic, podobno, z premiami od sprzedanych biletow okolo 3500 netto.
        Czy ktos ma jakies informacje na ten temat ?
        Pozdrawiam
        • Gość: Virrey Re: up... IP: *.net150.okay.pl 15.09.08, 21:47
          Ja również złożyłam podanie i na początek przeprowadzono ze mną
          rozmowę telefoniczną. Z tego co wiem zarobki podstawowe to jakies
          1600 netto na poczatke plus prowizja od sprzedaży.. i tak jak wyżej
          ktoś napisał można zarobić koło 3 spokojnie.. za kilka dni bede po
          rozmowie wiec napiszę wiecej..
          • Gość: miki Re: up... IP: *.chello.pl 21.09.08, 19:40
            i jak po rozmowie? mam jechac do wroclawia na rozmowe i zastanawim
            sie czy warto a mieszkam 700km od wroclawia
            • Gość: virrey Re: up... IP: *.is.net.pl 25.09.08, 00:49
              Hej.. Po rozmowie ok. Potem jeszcze jedna rozmowa z kierownikiem na
              miejscu.. i teraz czekam.. chyba nie ma innego wyjścia jak
              przejechać się do wrocławia, inaczej nie prowadzą rekrutacji z tego
              co widzę.. Powodzenia
              • Gość: virrey Re: up... IP: *.ists.pl 06.10.08, 15:17
                Nawet się tego nie spodziewałam po ich firmie.. niestety nie udało
                mi sie dostać tej pracy, ale firma ma też w d....ie kandydatówi i
                nawet nie raczyli napisać maila, że neistety muszą podziękować..
                • Gość: mala mi Re: up... IP: *.osd.vectranet.pl 09.10.08, 21:30
                  a o co pytali na rozmowie? Ja idę w poniedziałek, jade do wrocławia z gdańska i
                  nie wiem czy warto
                  • Gość: virrey Re: up... IP: *.ists.pl 11.10.08, 18:36
                    Zaczynają rozmowę na temat Twojego doświadczenia.. gdzie
                    podróżowałaś, co widziałaś, gdzie chciałabyś jechać, trochę pytań z
                    geografii.. w sumie rozmowa trwa jakieś pół godziny..Powodzenia..
                    • Gość: ewa Re: up...pytanie IP: *.chello.pl 14.10.08, 00:56
                      mała mi czy byłaś na tej rozmowie, o co Cię pytali i jak długo?
                      Jak Ci poszło?
                      • Gość: jakbumcykcyk Re: up...pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.08, 14:06
                        Pracowałam chwilkę w ich cc we Wrocławiu i szczególnie nie polecam. Atmosfera
                        raczej kiepska, a 3 tysie netto to ma sie szanse zarobic przy załozeniu ze jest
                        sie jednym z 5 najlepszych osób (pracuje ponad 30 osób na sprzedaży). Ogólnie po
                        wdrożeniu szansa na jakies 2-2,5 tys . Firma kiepsko zorganizowana, brak
                        jakiegokolwiek socjalu. Jest wiele lepszych miejsc do pracy niż travelplanet.
                        • Gość: virrey Re: up...pytanie IP: *.ists.pl 22.10.08, 12:22
                          Dzięki za info Jakbumcykcyk.. przynajmniej ulżyło mi po tym, jak nie
                          udało mi się tam dostać..Jedynym plusem było dla mnie to, że szkolą
                          z systemów rezerwacji.. inaczej nie mam się jak tego sama nauczyć..
                          ale wszystko przede mną.. a innym zyczę powodzenia..
                          • Gość: jakbumcykcyk Re: up...pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.08, 08:31
                            Systemy rezerwacji praktycznie wszystkie są intuicyjne. Nie trzeba za wiele by
                            poznać je bardzo dokładnie. Nie żałuj szkoleń, bo nie warto:). Powodzenia
                            • Gość: jakas tam Re: up...pytanie IP: *.osd.vectranet.pl 12.11.08, 22:40
                              mnie na rozmowie pytali o:
                              -co wiem o ich firmie
                              -pytania z mapy (gdzie leży to a gdzie tamto)
                              -dlaczego chce tam pracować i takie srutu tutu z serii mocne i słabe strony,
                              jakie znam biura podroży specjalizujące się w wyjazdach do Turcji

Ogólnie na rozmowie były 3 osoby, jedna mądrzejsza od drugiej, miałam wrażenie
                              że zebrali się tam by udowodnić że się nie nadaje i cóż udało się im, ale nie
                              żałuje :) :) :)
                              • misiek869 Re: up...pytanie 24.11.08, 15:51
                                Witam
                                Wiem że w poprzednich postach te pytania się przewinęły, ale nie było na nie jednoznacznej odpowiedzi. Chodzi mi czy ktoś wie jaka atmosfera panuje w travelplanet, jakie są zarobki i czy trzeba podpisać roczną umowę lojalnościową? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
                                • Gość: ernatka Re: up...pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 13:05
                                  Mnie ostatnio zaproponowano stanowisko Kierownika Punktu - przy zatrudnieniu
                                  powiedziano o rocznej umowie lojalnościowej, zrównoważonym czasie pracy (nie ma
                                  nadgodzin, tylko dni wolne w zamian). To tyle wiem:)
                              • Gość: ska-kanek Re: up...pytanie IP: 94.254.207.* 04.01.09, 12:17
                                Firma travelplanet to biedna firma, nie proponuje żadnego socjalu, nie dała
                                pracownikom bonów na święta, nie zrobiła wigilii. Mocno odradzam!!!!! Firma,
                                mimo tego że jest spółką akcyjną nie ma żadnej stabilności na rynku oraz w
                                wewnętrznych strukturach. Ciągła rotacja pracowników, fatalna atmosfera,
                                niezgrany zespół. Jednym słowem: porażka!
                                • Gość: wyksztalciuch Re: up...pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 17:20
                                  witam

jakie sa godziny pracy w travelplanet? Jest jedna zmiana? Sa
                                  elastyczne godziny pracy? Chodzi o prace w call center.
                                  • Gość: maniek Re: up...pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.09, 18:59
                                    Godziny mało elastyczne:( Dwie zmiany 08-16 i 13-21 w sezonie 14-22)
                                    w soboty dwie zmiany w niedzielę tylko popłudniowa. Każdy pracownik ma miesiącu jedna sobotę i jedną niedzielę pracującą - w zamian dni wolne w tygodniu. Firma bez przyszłoscidla pracowników - nie polecam
                                    • Gość: gośc pytanie IP: 91.90.73.* 27.01.09, 13:42
                                      jesli ktos był na rozmowie kwalifikacyjnej to proszę mi powiedzieć
                                      czy pytania z mapy są proste? Proszę podac przykłady?
                                      • Gość: exkandydat Re: pytanie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.09, 12:10
                                        zenujacy poziom rekrutacji!
                                        Nawet nie raczą oddzwonić z odpowiedzią , milczenie , choc pani
                                        obiecała odpoiwedź w ciągu 2 tygodni.Tymbardziej źle o nich
                                        świadczy, że nie szanują kandydatów, a potem mają taki pr ..jak na
                                        tym forum. na swoje własne życzenie.
                                        po rozmowie na stanowisko kierownicze głucha cisza, zero odpowiedzi,
                                        nawet jednolinijkowego maila.

Kultura jak z PGR-u.

!
                                        • Gość: hahhahaha haahahah IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.09, 08:33
                                          co 2 tygodnie średnio, firma publikuej te SAME ogłoszenia o pracę !
                                          ciekawe, czy w ogóle kogoś przyjmują, czy to taka forma reklamy ?
                                          Raczej to drugie....

• Gość: turystka Re: haahahah IP: *.devs.futuro.pl 22.03.09, 15:17
                                            witam, ja pracuję w travelplanet w jednym z oddziałów. fakt, firma
                                            ma swoje wady (brak socjalki oraz spora rotacja) jednak tez ma
                                            bardzo duzo zalet. mimo wszystko jest potentatem wsrod innych firm,
                                            zeby cos zalatwic z jakim kolwiek touroperatorem wystarczy
                                            powiedziec ze dzwonie z travelplanet, poza tym seria szkolen i
                                            mnóstwo zagranicznych wyjazdów. Ponadto w dobie kryzysu wszedzie
                                            zwalniaja u konkurencji, zmniejsza sie ilosc finalizowanych
                                            wycieczek, a u nas tak jakby to omijało... :) oby tak bylo do konca,
                                            bo mi sie swietnie pracuje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka