Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Analityk sprzedaży / biznesowy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 07:05
    Mam pytanie, ile można wołać na stanowisku typu analityk sprzedaży/biznesowy - wykonywanie różnego typu raportów, wyciąganie, konwersja i integracja danych z różnych systemów, prezentacja tego wszystkiego, analiza itp.
    Mam wykształcenie wyższe ekonomiczne, ale ostatnie lata pracowałem bardziej jako informatyk, jednak - właśnie tego typu praca - analityka - bardziej do mnie pasuje.
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: kajak Re: Analityk sprzedaży / biznesowy IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 09:37
        Analityk biznesowy i analityk sprzedaży to kompletnie inne stanowiska. Z reguły
        bardziej dochodowa jest praca na stanowisku analityka biznesowego (szczególnie
        jeżeli oprócz notacji UML, Arisa itp znasz się na programowaniu). Na start na
        pewno nie mniej niż 5 tys. w dobrej, najlepiej zagranicznej firmie mającej
        siedzibę w Warszawie. Z doświadczeniem, praktyką to już z 10 tys. Analityk
        sprzedaży - tu już różnie bywa, w zależności od obowiązków, ale tak 3-5 tys i
        raczej mniejsze szanse na rozwój, nie wiem - możnaby próbowac zostac
        specjalistą, managerem ds raportowania czy coś w tym stylu, ewentualnie próbowac
        sił w controllingu. Jeżeli jednak będąc analitykiem sprzedaży będziesz pisał
        świetne programy, które zaoszczędzają czas pracy każdemu pracownikowi w dziale
        to szanse na duże zarobki są b. duże (min 10 tys.) Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka