Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile w Polsce mogę mieć maxymalnie etatów???Help

IP: *.icpnet.pl 02.07.08, 18:06
    Jaki największy wymiar czasu pracy można mieć w Polsce?Chodzi mi o
    to, czy mogę być zatrudniony na 2 pełne etaty?Wiem,że w jednej
    firmie może być to max 1,5 etatu ale czy w dwu różnych można mieć po
    1 całym?
    dzieki z góry
    Obserwuj wątek
      • Gość: :) Re: Ile w Polsce mogę mieć maxymalnie etatów???He IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 18:46
        Wydaje mi sie, ze tak, ale pownienes pomyslec o tym, aby byc
        zatrudnionym na jednym pelnym etacie i w drugiej pracy na umowie
        zlecenie. Mysle, ze taka opcja bylaby dla Ciebie korzystniejsza.
        Swoja droga nie wiem czy mozesz miec 80 godzin tygodniowo, bo cos
        sie wyklucza.
        Pozdrawiam
      • Gość: abc Re: Ile w Polsce mogę mieć maxymalnie etatów???He IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 19:38
        A czy Google gryzie??

praca.gazetaprawna.pl/artykuly/17365,czy_mozna_zatrudnic_pracownika_na_dwa_etaty.html
        www.rp.pl/artykul/65096.html
        • Gość: arnie Re: Ile w Polsce mogę mieć maxymalnie etatów???He IP: *.icpnet.pl 02.07.08, 19:47
          Pytam właśnie czy mogę być zatrudniony w Polsce na dwu różnych
          etatach w dwu różnych firmach w obydwu przypadkach w pełnym wymiarze
          czasu pracy?
          Link,który podałeś mówi o zatrudnieniu w jednej firmie i wiem o tym.
          Innymi słowy:Ile w Polsce można mieć maksymalnie etatów-oczywiście w
          pełnym wymiarze.3 to musiałby być cyborg ale czy 2 są możliwe?
          • Gość: abc Re: Ile w Polsce mogę mieć maxymalnie etatów???He IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 19:56
            > Pytam właśnie czy mogę być zatrudniony w Polsce na dwu różnych
            > etatach w dwu różnych firmach w obydwu przypadkach w pełnym wymiarze
            > czasu pracy?
            Czy masz trudności ze wzrokiem? czytaniem? czy rozumieniem?
            Cytat z linku:
            www.rp.pl/artykul/65096.html

"Kto podwójnie pracuje, ten podwójnie zyskuje
            Grażyna Ordak 25-10-2007, ostatnia aktualizacja 26-10-2007 11:56

Pracownik może pracować w dwóch firmach, bo wszelkie prawa i obowiązki stron ustala się odrębnie dla każdego stosunku pracy

– Czy pracując na cały etat (od 8.00 do 16.00) w jednej firmie, pracownik może zatrudnić się w innym zakładzie również w pełnym wymiarze? – pyta czytelnik DOBREJ FIRMY.

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby w dwóch różnych firmach pracownik był zatrudniony na pełny etat. To zależy tylko od jego woli oraz predyspozycji psychicznych i fizycznych. Wszak oznacza to dla niego zwiększony wysiłek i krótszy odpoczynek w każdej dobie."
            • Gość: arnie Re: Ile w Polsce mogę mieć maxymalnie etatów???He IP: *.icpnet.pl 02.07.08, 20:11
              dzięki,mam trudności rzeczywiście z rozumieniem i czytaniem-dlatego
              potrzebuję 2 etatów:)
              • snajper55 Re: Ile w Polsce mogę mieć maxymalnie etatów???He 02.07.08, 20:51
                Gość portalu: arnie napisał(a):

> dzięki,mam trudności rzeczywiście z rozumieniem i czytaniem-dlatego
                > potrzebuję 2 etatów:)

Możesz nawet mieć trzy lub cztery etaty. Nie ma żadnych ograniczeń na ilość
                etatów. Nie każdy etat to stanie przez 8 godzin przy taśmie.

S.
              • bystra_26 tylko, że wszyscy pracodawcy muszą się zgodzić 03.07.08, 14:09
                Możesz mieć X etatów, tylko że każdy z Twoich pracodawców musi
                wyrazić na to zgodę... i żadnej z nich nie jest zobowiązany ułatwić
                ci pogodzenia czasowo pracy. Jak Twoje drugie czy trzecie miejsce
                pracy jest firmą konkurencyjną w stosunku do pierwszego, to na 100%
                dostaniesz odmowę. W innych przypadkach różnie, ale jak np. ktoś
                chce bys przez te 8h był w pełni sił fizycznych i intelektulanych,
                to się nie zgodzi na 2 etat, co najwyżej da ci podwyżkę, by mieć
                ciebie na wyłączność.
      • iberia.pl jestem ciekawa 03.07.08, 15:24
        jak dlugo jestes w stanie pracowac po 16h/ dobe, przy zalozeniu, ze
        obie firmy mieszcza sie blisko siebie a tym samym blisko twojego
        domu.
      • Gość: 0,7l Re: Ile w Polsce mogę mieć maxymalnie etatów???He IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 16:16
        Na to pytanie odpowie Ci prawie każdy lekarz wszak oni mają po 6 etatów.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka