Gość: bella2806 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 09:07 do wczorajszej mojej wypowiedzi chciałabym dodać, że sam Allianz to marka względnie znana przez klientów i raczej dobrze kojarzona; duży atut to zaplecze finansowe bo można zadać pytanie, którą firmę w Polsce stać na stworzenie sobie banku i jeszcze ciągle dokładanie do niego, posiadanie kilkunastu własnych różnistych spółek i sponsoring drużyny piłkarskiej (Górnik Zabrze, do ktorego podobno też się dokłada)?? stąd też pracownicy Centrali już na początku zaatakowali dobrze płatne etaty na zasadzie "idę ja i mój kolega z poprzeniego banku, który przyprowadzi naszą koleząnkę z tego samego banku" i "góra" wychodzi z założenia, że wsparcie sprzedażowe ze wzgędu na znajomość marki itp oddziałów jest zbędne. jeśli chodzi o kadrę przeważają dawni pracownicy z City i Polbanku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.nowytarg.pl 11.01.10, 15:05 własnie, też zauważyłam ze z Polbanku i City, nie wiesz dlaczego tak jest???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprinterka Poznań IP: *.icpnet.pl 17.01.10, 09:04 Wszystko zależy od ludzi. Ja pracuję w Poznaniu i mam porządnego dyrektora, który zawsze stara się nam pomagać i tylko ze względu na niego jeszcze tu pracuję. Praca nie jest łatwa bo faktycznie muszę sama szukać klienta w sytuacji kiedy żaden klient nie zna naszego banku lecz teraz w każdej instytucji finansowej trzeba szukać klienta więc niczym się ta praca nie różni od innych. Jeśli kiedyś zdarzy się tak, że społeczeństwo dowie się, że Allianz ma również bank to będzie to całkiem fajna praca. Polecam zainwestować w tą firmę lecz pracujcie tylko tam gdzie jest normalny szef bo w przeciwnym wypadku możecie nie doczekać tego aż społeczeństwo dowie się, że jest kolejny bank na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 05.01.10, 15:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiedzmybankowiec Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 109.243.53.* 19.01.10, 20:12 Witam, dostałam propozycję przejścia do Alianz. mam prośbę czy możecie mi napisać ile mogę dostać na stanowisku doradcy klienta. Mam doświadczenie, pracowałam wcześniej w 2 bankach sprzedawałam chyba wszystko co sprzedają banki hipoteki, inwestycje, struktury i cały detal wcześniej również samochodówkę i leasingi. Duże miasto jedno z największych w Polsce. Czytałam na tym forum,że ktoś dostał 3500brutto baz wcześniejszego doświadczenia w banku w mieście 100 tys. Ile ja mogę wynegocjować. Bardzo proszę o odp… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 21.01.10, 11:10 a kiedy byłas na rozmowie ??, ja czekam na decyzję jestem po 3 etapie i mają mi dać zanać do 2 tygodni mineło dop 4 dni musze jeszcze poczekać , a jak było w Twoim przypadku po jakim czasie sie odezwali pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEPEWNA Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.198.15.* 17.02.10, 14:36 Witam, dostałam propozycję przejścia do Allianz.Jednak po przeczytaniu tych wszystkich wypowiedzi, zaczęłam się zastanawiać, czy warto...Czy naprawdę jest aż tak źle??A co z zarobkami?Słyszałam,że są niezłe.Poradźcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.torun.mm.pl 24.02.10, 15:59 zarobki to nie wszystko. Skoro góra sama ucieka to pomyśl co tu się dzieje. Jak masz pracę to jej nie zmieniaj :) Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.208.10.* 29.01.10, 11:12 a ja zlozylem wypowiedzenie i 4.02 bedzie moim ostatnim dniem pracy w tym swietnym banku, ktorego jedynym sposobem na pozyskanie Klientow jest to aby doradcy dzwonili, dzwonili,dzwonili no i moze jeszcze biegali z ulotkami pomiescie a na koniec dnia spowiadali sie z calego dnia wysylajac tony raportow; reklamy zero i tak pozostanie; kasy na mikromarketing zero; o ofercie kredytu na ferie obowiazujacej od 18.01 jako doradcy dowiedzielismy sie 19.01; decyzje kredytowe ciagna sie w nieskonczonosc - wniosek wprowadzony do systemu w srode rzadko ma decyzje w piatek; mozna by wyliczac w nieskonczonosc ale po co; lepiej szukajcie innego pracodawcy bo AZB to szkola dla prawdziwych twardzieli; nigdzie nie jest lekko ale o innych bankach Klient przynajmniej slyszal bo zrobily cos w tym kierunku; a o istnieniu AZB nie wiedza jeszcze wszyscy klienci TU Allianz!!! szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 213.17.128.* 29.01.10, 22:19 Ja również złożyłem wypowiedzenie - popieram przedmówcę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik.tez Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 23:26 zamiast dzwonić, dzwonić, dzwonić, lepiej czekać, czekać, czekać... może jakiś klient wejdzie, może nawet będzie czymś zainteresowany?! Dobrze, że tacy ludzie sami się zwalniają, bo przy takim podejściu i z taką ekipą "doradców" ten Bank nigdy się nie rozwinie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.alltex.3s.pl 31.01.10, 19:18 Powyższą wypowiedź sponsorował/a dyrektor oddziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze pracownik Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 01.02.10, 16:56 Ja też złożyłem wypowiedzenie bo gdybym chciał wisieć przez 8h na telefonie to zostałbym telemarketerem albo pracownikiem call center a gdybym chciał biegać z ulotkami wkładając je do skrzynek na listy to zostałbym drukonoszem a nie "Panem z banku"; to powinny być działania wspomagające a nie jedyna forma marketingu tej instytucji; bankowość to trochę co innego niż ubezpieczenia i tutaj telefonami i poleceniami wszystkiego się nie załatwi; o tempie decyzji kredytowych i innych sprawach nie wspominam bo szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 89.229.56.* 02.02.10, 17:26 Też złożyłam wypowiedzenie, nie ma tu czego szukać, szkoda nerwów. Pracowałam w kilku instytucjach i w żadnej czegoś takiego nie widziałam. Nie zmieniajcie pracy, jeśli ją obecnie macie na AZB, nie warto. Przecież już to, że po raz trzeci szukają Prezesa o czymś świadczy. Burdel na kółkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 213.17.128.* 03.02.10, 21:16 Rozwinie się za to z armią 400 ulotkarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokrotka Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 21:21 Tomku napisz coś o rozmowie. Miałeś już? Jak przebiegła i jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 213.17.128.* 05.02.10, 00:10 ja już tam od jakiegoś czasu nie pracuję - jeżeli masz pracę to nie zmieniaj jej a jeżeli nie masz to polecam postarać się o to stanowisko tylko po to aby zobaczyć jak nie powinna wyglądać praca bankiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajak Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 23:30 na stanowisku doradcy nie zatrudnia się bankiera tylko sprzedawcę ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokrotka Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:20 Ktoś wie coś może na temat rekrutacji w Krakowie na DK? Byłam na pierwszym spotkaniu i mieli zadzwonić. Zaczynam się martwić. Zaprosili już kogoś z Was na drugi etap? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 213.17.128.* 14.02.10, 21:08 W Allianz Banku zatrudniają ulotkarzy i telemarketerów a nie sprzedawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worker Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 19:52 Niestety na tym forum to wszystko prawda :)Smutna, ale jednak prawda... Telefony były fajne 15 lat temu w czasach Amwaya :D Dzisiaj praca doradcy w Allianz Banku nie różni się niczym od pracy telemarketera sprzedającego Tajwańskie garnki, albo kołdry z wielbłąda :) nie obrażając telemarketerów z tych branż.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 20:15 Ciekawe kto interweniował z Allianz do portalu bankier.pl kiedy 29- 01-2010 roku poinformowali o rezygnacji pana Prezesa Papierskiego z funkcji Prezesa Banku z powodu wybrania pracy w PKO BP. Informacja mówiła o tym, iż to dobra wiadomość dla PKO BP, ponieważ Bank ten zyska dobrego fachowca, a nie dobra dla Allianz, który po raz drugi od roku traci Prezesa i sam Allianz nie wie co zrobić ze swoim bankowym ramieniem :) Prawda boli ? a dział PR próbuje trzymać fason :D A więc skoro Prezesi jeden po drugim rezygnują z pracy w tej instytucji, to tym bardziej wyobraźcie sobie co dzieje się w działach sprzedaży, czyli w placówkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 13:21 wielokrotnie bylo podawane na forum, iz spory odsetek pracownikow wyzszej kadry to byli pracownicy Citka..to podstawowy powod slabego zarzadzania tym nowym bankiem. Przypominajac sobie sposob sprzedazy w City mozna wyjasnic dlaczego "doradcy" maja dzwonic robiac z siebie blaznow i roznosic ulotki po osiedlach.. najbardziej zastanawia jednak fakt, ze wiekszosc placowek jesli nie wszystkie w kazdym miesiacu ma ogromne straty finansowe..trzeba przyznac ze TU Allianz ma zasobny portfel zeby moc utrzymywac caly ten bankowy balagan. Niestety, jest to kolejny pseudo bank, ktory z prawdziwa bankowoscia ma niewiele wspolnego, a szkoda bo na taki bank na polskim rynku wciaz jest miejsce. jesli ktos szuka tam pracy i jest wciskaczem i sprzedawca (za wszelka cene)odnajdzie sie tam.. jesli jednak mysli ze rozwinie sie stricte bankowo bardzo sie rozczaruje.. ktos wczesniej dobrze napisal, doradca to nie bankier.. ten bank jest tego 100% przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 14:12 faktycznie, wsparcie sprzedażowe ze strony Centrali wywołuje salwy śmiechu w Oddziałach już nawet nie irytacji, kolejne próby wymyślania nowych marketingowych chwytów, które mają na celu chyba uzmysłowić klientom, że Allianz otworzył sobie bank (bo raczej nie zwiększyć sprzedaż) palą na panewce..mówiąc, że się ma 2 miliony klientów ubezpieczeniowych chyba nie wierzy się, że ktoś kto mając poliskę oc , ac czy podróżniczą będzie jak na skrzydłach biegł do oddziału banku by wziąć kredyt lub założyć rachunek. musi być tutaj jakiś pomysł, chęć wyróżnienia się czymś (tak jak np. wszedł Alior), postawienie na jakość obsługi klienta -niestety fakt, że dużo osób wywodzi się z banków raczej masowych, nie mających dobrych opinii na rynku sprawia, że ten aspekt jest całkowicie zaniedybywany, w ogóle w zasadzie nie istnieje i to nie tylko w banku, inowacyjne produkty, pomysłowa reklama, stała kadra a nie trampolina do kariery, możliwość awansów tych, którzy pracują w drabince bankowej najniżej itp. można wymieniać.. w Allianzie tego nie ma -są pomysy typu "5,10, 1.5", "pensja na gwarancji", promocje na kredyty hipoteczne choć bank sam do końca nie wie czy chce je sprzedwać czy nie itp. irytujące projekty, obniżenie oprocentowania nie sprawi, że nagle pojawi się kolejka klientow..ale jest to też jakaś nauczka i dla szefów i pracowników, że nie nalezy starać się łapać wszystkich srok za ogon , zwłaszcza teraz gdzie banków jest więcej niż sklepów spożywczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uslow Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.10, 12:29 Popieram przedmówcę. Z całej mojej przygody z tym bankiem super wspominam szkolenie w Ryni i niektórych ludzi z mojej ekipy (reszta "podkłaała świnie" i podpie...ała). Ogólnie bank-wiocha, nawet szkoda pisać z dużej litery. Obiecują pracownikom, to co chcieliby usłyszeć, a robią co innego. Poza tym beznadziejny processing i zero wspomnianej pomocy ze strony centrali (konstruktywnej)- szkoda sobie zaśmiecać CV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony klien Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.10, 10:02 witam!ten ban jesli to mozna nazwac bankiem to porazka,a nie bank. ludzie ktorzy konczyli szkolenia aby pracowac w tej instytucji niczego nie potrafia,testy jakos pozdawali z procedur tylko jak gdy niczego nie potrafia robic. bylem klientem placowki na krakowskim przedmiesciu w lublinie cyrk nie umieja zamykac kont ,mialem 3 bo tyle zakladaja i.... zamkneli dwa po czym stwierdzili ze podpis sie nie zgadza i nie chca zamknac trzeciego ,to pytam jak zamkneli wczesniejsze skoro podpis byl zly. na placowce na jana sawy tez same elementy pracuja,bylem swiadkiem kiedy blondynka obslugiwala klienta zainteresowanego kredytem nie miala zielonego pojecia co robi ,chyba przez to ze jest blondynka, facet byl napalony z gory na kredyt a ona z grubsza wyjasnila co i jak a juz konkretnie na spotkanie sie nie umowila przypuszczam ze klient juz nigdy nie powrocil. Prezesi i dyrektorzy tego banku kogo wy tam zatrudniacie.............................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 89.229.56.* 27.03.10, 17:55 Drogi Kliencie, niestety pracownicy zatrudniani w tym "banku" mieli wiedzę o wiele większą niż ich Dyrektorzy czy Prezesi. Fakt jest taki, że Ci którzy mieli pojęcie o bankowości, dawno już nie pracują w tej instytucji, a ich miejsce zajęły osoby bez żadnego doświadczenia zawodowego. To Dyrektorzy często nie mają żadnej wiedzy nt. tego czym zajmować się powinni. W dużej mierze są to osoby, które nigdy nie pracowały w Bankach i jedyne ich zarządzanie polega na zachowaniach przypominających w dużej mierze mobbing. Poza tym brak wiedzy pracownika świadczy raczej o poziomie przeprowadzanych szkoleń oraz niestety o zdolnościach menadżerskich osób kierujących Oddziałem. W końcu skąd ten szeregowy pracownik ma czerpać wiedzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.alltex.3s.pl 30.03.10, 08:11 Zniesmaczony ladaco pisze " ...nie miala zielonego pojecia co robi ,chyba przez to ze jest blondynka, facet byl napalony..." Może ty w Allianz Bank nie byłeś tylko gdzie indziej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 160.44.247.* 09.04.10, 13:12 Jak możecie sie tam nie pchać to sie nie pchajcie. To chyba najgorszy bank jaki znam. żadnej konkretnej oferty dla klienta, a wymagania co do sprzedaży ogromne. Nic się tam nie liczy tylko sprzedaż. Mogą być rachunki bez wpłaty i nikogo to nie obchodzi. Ważne że są a że bezproduktywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooltay Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.146.21.98.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.04.10, 19:26 Wypowiedz sie daj znac innym!!! opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php Daj cynk o dobrej pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOT Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 217.76.123.* 10.04.10, 08:55 Kto wprowadza nowe w firmie ten zarabia - np teraz nowe lokaty w allianz 4wladza.pl/Finanse/Bankowosc/Allianz-Bank-Nowa-Lokata-inwestycyjna.html więc ktoś się jednak stara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukający Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 83.18.251.* 14.04.10, 19:34 Z tego co widać to kolejna instytucja, ktora nie stawia na jakosc a na ilosc. Nie wazna jest wiedza i fachowosc doradcow, tylko umiejetnosc pozyskiwania klientow za wszelka cene, kojarzy mi sie to ze sprzedaza poscieli albo garnkow Zepter.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.mega-net.com.pl 15.04.10, 00:01 najpiekniejszy moment w moich ostatnich 12 miesiacach- slub i odejscie z AZB. od tamtej pory zero stresu, zero nerwow i chyba najwazniejsze- zero telefonow do ludzi z ksiazki telefonicznej. kocham swoj obecny stan, swoja malutka firme, zone i caly swiat. tym co chca pracowac w tym banku polecam... bezrobocie. zasilek- okolo 500 zl jest wiecej wart niz 3500 brutto minus koszty wizyt u lekarza i rachunki za leki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 195.150.83.* 20.04.10, 19:31 Wyższe oprocentowanie lokaty pod warunkiem zakupu ubezpieczenia, wyższe oprocentowanie pod warunkiem zakupu miernych funduszy, wyższe procenty pod warunkiem oszczędzania które wpędzi cię w ruinę czyli bankowość wg Allianz Bank - nie, dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrk Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.centertel.pl 30.04.10, 17:50 rece opadaja, z choinki sie urwali - niech pakuja interes i wracaja do siebie - szkoda osob ktore tam zbieraja "zachecajace opinie" od szefostwa no i klientow ktorzy musza niezle sie nadzwonic i nachodzic do oddzialow zeby wyjasniac problemy "systemowe". na szczegolna uwage zasluguja swiete zabezpieczenia w obsludze klienta tej telefonicznej (pol godziny wiszenia na sluchawce i wysluchiwania polecen automatu plus minimum 2 polaczenia z konsultantem w trakcie) Allianz Bank to porazka - takie slowa uslyszalem na szkoleniu dla agentow firmy - szkolenie majace zachecic do oferowania produktow banku dla klientow kupujacych ubezpieczenie. wszystko samo mowi za siebie zeby nie bylo ze tylko narzekam, plusem jest to ze tam nie ma kolejek - nigdy w oddziale nie widziałem zadnego innego klienta :D no i bradzo zachecajacy wystroj placowek - to im sie udalo ;) gratuluje i zycze firmie samych sukcesow bo na poczatku nigdy nie jest latwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 19:50 Narzekacie i marudzicie...na początku zawsze jest ciężko i trzeba wybudować markę niestety jak ma się zaplecze ubezpieczeniowe to trzeba się liczyć z tym,że GÓRA myśli,że sprzedż produktów bankowych jest jak sprzedaż ubezpieczenia...niestety wielki błąd myślowy...obecnie dochodzą do wniosku ,że bankowość to delikatniejsza forma pracy z Klientem niż ubezpieczenie bo samochód każdy musi mieć OC natomiast nie każdy musi mieć konto czy kredyt nie wspominając o zdolności. Kolejki w oddziałach są ( przynajmniej w moim) i nie chodzi tutaj o brak obsługi czy wolność systemu...poprostu reklama i sposób wyodrębnienia witrym Banku przniosła oczekiwany skutek. Wystrój jest bardzo imponujący i sprawia wrażenie przytulności i elegancji i napewno jest znaczący w relacjach z Klientami. Pracownicy są otwarci,uprzejmi i zawsze uśmiechnięci!!! Każdy z nas ma prawo do złego dnia i popełniania błędów( nie myli się ten co nic nie robi) dlatego Klienci potrafią zrozumieć,że nie zawsze jesteśmy w stanie od razu odpowiedzieć na trudne pytania ale zawsze zajmiemy się problemem bo najważniejsze jest to by Klient czuł się dobrze i pewnie. Każdy z rozżaleniem mówi jaka to pomyłka i jaki smutek tutaj pracować...ludzie wszędzie dobrze,gdzie Nas nie ma!!! Praca w bankowości tak wygląda liczą się wyniki i plany jak wam się wydawało,że będziecie mogli posiedzieć i pierdziećw stołek to trzeba było do jakiegoś urzędu iść lub lody sprzedawać(chociaż tam w okresie zimowym odsapneliyście). Wiem jedno nawet gdyby mnie jutro zwolniono bo dziś już późno i pora nie taka to i tak ten bank będę wspominała najlepiej ze wszystkich w których pracowałam i tez nie oszukujcie się przyszliście do tego Banku bo w poprzednim miejscu pracy nie było różowo więc jeżeli pracujecie w AZB nadal to nie marudźcie bo to nic nie zmieni trzeba pracować i myśleć pozytywnie a jeżeli już nie pracujecie to szerokiej drogi i oby następne Banki spełniły Wasze oczekiwania!!! Sobie i innym pracownikom Allianz Bank życzę optymizmu na codzień i uśmiechu na przekór innym smutasom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 94.254.142.* 06.05.10, 20:18 W minionym roku, jakoś na jesieni kandydowałam do działu finansowego, na stanowisko ref. ds. księgowości czy jakoś tak w głównej siedzibie Allianz w Wawie. Przeszłam kilka etapów rozmów. Na koniec kiedy zdecydowano o moim przyjęciu, poinformowano mnie także o warunkach zatrudnienia, które do ostatniego etapu były tajemnicą. Umowa zlecenie, zatrudnienie przez firmę zewnętrzną, 1800 netto. Myślałam, że spadne z krzesła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 20:52 Wiesz ale jak przez Firmę zewnętrzną to jak mogli robić nabór do Allianz Bank? W wielu Firmach na terenie Polski odchodzi się od własnej księgowości i zatrudnia do tego celu firmy zewnętrzne Firma oszczędza a inni mają prace...fakt stawka masakrycznie niska nieadekwatna do odpowiedzialności. Najwięcej są w stanie zarobić w Banku ludzie z pionu sprzedaży i bezpośredniej pracy z Klientem i uważam to za słuszność z całym szacunkiem dla ludzi pracujących w Centrali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 11.05.10, 13:24 A czy ja napisałam, że do Banku? Czytaj ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finansista Nic specjalnego nie proponują IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.10, 18:24 Byłem tam ok miesiąca temu na rozmowie na stanowisko doradcy w placówce. Mam doświadczenie w finansach powiedziałem 2tyś netto + prowizja (naliczana za realizacje planu) i okazało sie wystarczająco by się zgodzili. Rozmowa ok, podstawowe pytania bez nerwów i bez scenki sprzedażowej. Jednak jeśli chodzi o sama pracę to nie jest to praca stacjonarna, liczcie się z cisnieniem na wyjazdy do klientów i ostrym dzwonieniem do klientów. Jedynym w miarę stałym stanowiskiem w placówce jest chyba kasjer. Aktywnaa sprzedaż rozumiałem dotąd jako dzwonienie, w zasadzie to powoli juz standard w bankach ale jeżdżenie do domów i firm juz mi sie nie podoba. Nie jestem akwizytorem lub przedstawicielem handlowym, do tego ich produkty nie sa jakieś rewelacyjne. Ostatnia kwestia która przesądziła że odpuściłem sobie ta prace to brak możliwości awansu w placówce, całkowicie płaska struktura. Są doradcy kasjerka i dyrektor oddziału. Nie możesz nawet wskoczyc na stanowisko starszego specjalisty lub zastępcy dyrektora.... ogólnie praca bez perspektyw na pierwsze doświadczenie lecz bez doświadczenia cię nie wezmą. Ambitny tam nie pójdzie bo po roku- dwóch bedzie liczył na awans a tam nie ma szans więc trzeba się zwolnic. Po co następnemu pracodawcy sie na rozmowie tłumaczyc "a dlaczego pan pracował tam tylko tyle???????" Ja na rozmowie wolę sie skupic na swoich zaletach niz tłumaczyc z takich pierdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Kate Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 11:06 1800 netto to zarabia kasjer w oddziale :) rzeczywiście ich pogieło w Centrali :) bo troche wstyd proponować taką stawkę na takim stanowisku, chyba w Centrali Rybnej na magazynie więcej się zarabia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 11.05.10, 13:29 Kiedy usłyszałam o warunkach zatrudnienia i pieniadzach, no i nie ukrywajmy, chcąc jak najszybciej się pożegnać z "komisją centrali rybnej ;) ", powiedziałam co myślę o kasie jaką oferują, no że studentom dziś powinno się wiecej płacić, a oni, że mogą mi zaoferować w takim razie 2 tys. netto! AAAAAAA! Ratunku!! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 23:25 Alianz daj sobie spokój!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: future Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 11:12 dodam swoja opinie. na wstepie zaznacze ze pracowalem w Allianz Banki i wiem co nieco od przyslowiowej podszewki.zatrudniajac sie liczylem na spore mozliwosci nowego projektu, bo takim byl pomysl stworzenia banku. okazalo sie, ze kadra to byli pracownicy takich firm jak City Bank czy Millenium. Już wtedy zapalilo mi sie zolte swiatlo. Doradca nie musi byc bankierem, wystarczy ze bedzie "zapychał" (nie sprzedawał) każdy produkt jaki dostanie do reki. wiedza nie ma zadnego znacezania, a już najmniej wazny jest klient. liczy sie tylko wykonanie PLANU, bo dyrektorzy placowek jezdza na spotkania i dostaja opier od regionalnych. wielokrotnie bylo to napisane wczesniej, zle sie pracuje jesli Dyrektorzy posiadaja mniejsza wiedze bankowa niż doradcy.. Szanowni Państwo: większość placówek przynosi comiesięczne straty finansowe, aż dziw bierze ze ktos to wogole finansuje. kiedys szanowalem znak firmowy Allianz, bank tej firmy zniechecil mnie calosciowo do Allianza (banku i TU) Zarząd powinien przygladnac sie dyrektorom placówek, zatrudnić menedzerow z prawdziwego zdarzenia a nie sprzedawczykow z Citka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 80.48.107.* 15.07.10, 11:47 Allianz Bank- Doradca Klienta Warszawa - 3400 brutto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ghnet.pl 29.07.10, 22:22 Co z tego, że 3400 podstawy kiedy z prowizji można zarobić 3 razy tyle. To jest nowy bank na rynku i bardzo dobrze płaci tym, którzy nie boją się pracy w sprzedaży.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.chello.pl 31.07.10, 11:21 Czy szkolenie są płatne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 195.150.82.* 05.08.10, 08:40 Szkolenie w oddziale jest bezpłatne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ukryty zawód w All Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 82.139.50.* 11.08.10, 14:08 Witam ja wysłałam do Allianz CV na stanowisko MENAGER DS. REKRUTACJI I WDROŻENIA BANKOWEGO, odezwali się dość szybko. Rozmowa była takie jak wszystkie pytania standardowe, pani miła ale nie profesjonalna. Pytała tylko mnie ja ciągle musiąła odpowiedac na koniec umówiła mnie na nastepna rozmowę. Chciałam by dokładnie sprecyzowała na czym polega dana praca i jak wyglada powiedziała że dowiem podczas drugiego etapu... Czułam że jest coś w tym dziwnego bo po co ukrywac na czym polega dane stanowisko. Kazda Polska firma i zagraniczna chętnie przedstawia i informuje swoja ofertę. Na drugiej rozmowie dowiedziałam się jak dokładnie wyglada to stanowisko: - brak umowy, umowa agencyjna lub menedzerska - sprzedaż produktów bankowych, ubezpieczeń, - rekrutacja "swoich koników" którzy bedę agentami ubezpiecz. i bede ich nadzorować oraz motywować do pracy, Ogólnie na drugiej rozmowie pan był mało przygotowany na nią, nie odpowiadał jasno i precyzyjnie na moje pytania unikał odpowiedzi. Straciłam tylko czas, na koniec zapytał czy jestem zainteresowana taką pracą ale precyzyjnie nie sprecyzował jaką. Dał mi broszury itd. Masakra sprzedaż sprzedaż nawet juz nie chca pisać ze poszukują agentów tylko taki pieknie napisali, czułam że tak jest więc nie byłam rozczarowna. Straciłam swój czas... Uwazajcie, zanim pojdziecie na rozmowe dokladnie dopytajcie, nie dajcie się zwieść. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex pracownik Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 217.96.57.* 02.09.10, 12:46 Jeśli jesteś bezwzględny, zdeterminowany, wyrafinowany, przebiegły, chciwy, chytry, nielojalny wobec współpracowników, dążysz po trupach do celu, masz kontakty i potrafisz je wykorzystać, umiesz podkradać klientów i kłamać w żywe oczy byle tylko zabłysnąć i zarobić kasę, oszukiwać, podlizywać się zwierzchnikom i nie masz skrupułów... gorąco polecam pracę w Allianz Banku. Wszystkim, którym brakuje choćby jednej z tych cech odradzam bo zawsze znajdzie się ktoś taki kto was wygryzie. Jeśli jesteś niewykształconym i leniwym nierobem, manipulujesz ludźmi, chcesz mieć poczucie władzy, trudno przyswajasz wiedzę lub nie chcesz tego robić a mimo to mieć ciepłą posadkę, wszystko w nosie i zarobić a się nie narobić... to jesteś idealnym kandydatem na dyrektora placówki Allianz Banku. Jeśli natomiast chcesz się rozwijać i zdobyć doświadczenie jako: telemarketer, ulotkarz, marketingowiec, sprzedawca, domokrążca, zastępca dyrektora bo jego nigdy nie ma lub nic nie wie i nic nie robi; lubisz być wpędzany w depresję, pracę pod presją, pisać raporty z raportów poprzednich raportów, kochasz mobbing, wyzysk, lodowatą atmosferę w pracy, interesują cię gierki, konszachty, spiski wszystkich przeciw wszystkim, chcesz codziennie dostarczać organizmowi dużą dawkę adrenaliny zastanawiając się o co dziś dyrektor będzie wściekły i czy aby Cię nie wyleje... to stanowisko doradcy Klienta w Allianz Banku jest stworzone dla Ciebie. Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych pracowników. Nie trzymajcie się kurczowo tej pracy, nie za taką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik1 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 09:39 Może w twojej placówce tak jest, w mojej jest miła atmosfera dobrze się pracuje i przyzwoicie zarabia. Wszystko zależy jakiego masz dyrektora i ludzi w zespole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 14:17 t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorothy Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 14:33 Bank, w którym praktycznie nie ma awansów, ścieżki kariery, rozwoju. Musisz się cieszyć z tego, że masz pracę i nie liczyć na nic więcej. O jakości pracy świadczy np. liczba rekrutacji wewnętrznych, których praktycznie nie ma. Jakość menadżerów pozostawia wiele do życzenia.W większości są to osoby z wszelakich doradztw lub sieci mobilnych innych banków (nie zbyt wysokich marek) czyli firm, które albo się już rozłożyły albo zlikwidowały taki rodzaj sprzedaży. Patrząc przez pryzmat ich pracy nie dziwi mnie to. Nigdy w żadnej firmie nie spotkałam się z taką dysproporcją między pracą w oddziale a w centrali. To "wyższa pie...ncja", która ma o sobie niewiadomo jakie mniemanie a tak na dobrą sprawę jest odpowiedzialna za tak fatalny start i stan tego banku.Ich wynagrodzenia są nie adekwatne do tego jak wystartował bank, co oferuje klientom i jaki proces mają produkty. Ale Firma ma tendencję do wyrzucania kasy w błoto. W sumie to ich pieniądze, więc mogą zrobić z nimi co chcą. Generalnie-absolutnie nie polecam. Widziałam osoby, którym ten bank złamał kariery, widziałam osoby, które zdecydowanie marnują swój potencjał siedząc w tym banku, bo pracując w innym i przychodząc do Allianz Banku musisz mieć świadomość, że nie nauczysz się niczego nowego. Bank nie ma nic do zaproponowania prócz tego, że regularnie wpływają pieniądze na konto z wynagrodzenia i prowizje za sprzedaż (jeszcze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.10, 10:40 H Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc333 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 20:08 Czytam te wszystkie opinie i wiekszosc z Was narzeka na prace w Allianz Banku. Jestem pracownikiem calkiem swiezym i musze przyznac ze poczatki sa okropnie ciezkie. Nikt nie pomoze z kolegow z pracy, wszystkiego uczyc sie musisz samemu, a jak czegos nie wiesz to nie warto sie pytac innych pracownikow lepiej samemu zajerzec do procedor ( ale najpierw trzeba wiedziec gdzie czego szukac:)). praca jest barrdzoooo ciezka i baaaardzo stresujaca, natomiast prawda jest taka ze Allianz Bank jak narazie jest jedynym bankiem ktory tak duuzo placi. Podstawa moze bez szalu 3500brutto ale prowizje za kredytu siegaja prawie miesiecznie ok 6ysiecy do tego postawa to sami widzicie ze kaska calkiem niezla. Fakt jest taki ze jak zrobisz swoj plan i odpowiednia ilosc aktow sprzedazowych to prowizje sa naprawde super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Allianz Bank - KRAKÓW IP: 77.236.26.* 19.10.10, 17:13 Jak wygląda praca w oddziałach ALLIANZ BANK w Krakowie??? Czy rekrutacja równiez sklada sie z 3 etapów??? Bardzo proszę o odpowiedź:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eks pracownik Re: Allianz Bank - KRAKÓW IP: *.slupsk.vectranet.pl 19.10.10, 18:37 Hej! Ja tam pracowałem i dobrze Ci radzę, nie pchaj się tam.Przede wszystkim ten bank niedługo przestanie istnieć, kupi go inny bank albo zamkną oddziały.To są już fakty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eks pracownik Re: Allianz Bank - KRAKÓW IP: *.slupsk.vectranet.pl 19.10.10, 18:44 Hej! Ktoś niedawno wykasował moją wypowiedz! O co chodzi? Powtarzam tylko, że nie pchaj się tam człowieku, bo ten bank niedługo przestanie istnieć- to są fakty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eks pracownik Re: Allianz Bank - KRAKÓW IP: *.slupsk.vectranet.pl 19.10.10, 18:51 Jak to się dzieje, że moje wypowiedzi są niewidoczne, czy ktoś je kasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadal pracownik Re: Allianz Bank - KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 22:37 No nie dziwię się, że juz w AZB nie pracujesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Allianz Bank - KRAKÓW IP: 77.236.26.* 20.10.10, 00:20 Kolego nie pracujacy bądź pracujący w Allianz w Krakowie czy proces rekrutacji jest 3 etapowy wlaczajac Assessment Center? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Allianz Bank - KRAKÓW IP: *.net.stream.pl 20.10.10, 18:33 rekrutacja zawsze jest 3 etapowa, a assessment jest jednym z etapów, kolejny to rozmowa z dyrektorem oddziału, regionalnym i kadrami, z reguły jest to organizowane w 1 dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jij Re: Allianz Bank - KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 13:35 jesli AC jest zawsze to czy powinienem byc uprzedzony, ze rozmowa bedzie trwala kilka godzin? bo jesli sa 3 etapy i wszystko w ciagu 1 dnia to wypadaoby poinformowac aby zarezerwowac sobie wiecej czasu na spotkanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.217.146.194.generacja.pl 21.10.10, 18:23 niestety taka jest prawda ze allianz wymusza pewne zachowania nie da sie prowadzic obslugi na sali,dzwonic,pozyskiwac klientow, raportowac, jezdzic po klientach i obslugiwac posrednikow, najwiekszym problemem jest fakt iz nie istnieja w tym banku standardy kazdy cos tam poczyta ale nie wie do konca... wspolczuje ekipie z wroclawia bo dostali po dupie zeby przestraszyc innych, a co do wynikow to spadek regionu z 10mln do 3 mln mies to nie wynik braku kilku osob, poprostu wszyscy tak robili a teraz siedza cicho... taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postbrejker Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 109.243.159.* 24.10.10, 00:30 Nie wszyscy, ekipa z Wrocławia na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postbrejker Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 46.112.202.* 10.11.10, 15:24 Człowieku, tu nikt nie narzeka na brak kasy i zarobkow tylko na absurdalną atmosferę i obludnych przelozonych. Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postbrejker Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 46.113.80.* 15.11.10, 12:30 Pisalem naucz sie czytac ze zrozumieniem a nie wyciagaj pochopne wnioski! Skad pewnosc ze tam pracuję? Nie napisalem rowniez ze przeszkadza mi Kaśka, przeczytaj moje posty i znajdz jedno zdanie na ten temat. Napisalem, ze ludzie nie narzekają na brak kasy tylko na klimat. dlaczego wiec wyciągnąłeś wniosek ze chodzi o mnie. To było proste stwierdzenie faktu czytajac opinie uzytkowników. JESZCZE RAZ TO POWIEM - CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM. Wydaje mi sie, ze nawet do rozmowy na forum powinno się przygotowac skoro zamieszczasz tu swoje tak istotne opinie. Wiec czekam na konkretną odpowiedz, bo żałosne to sa Twoje odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 19:11 Witam Serdecznie, Bardzo się smucę takimi opiniami na temat Regionalnej Zachodu.Mój Dyrektor Regionu jest niezwykle kompetentną osobą oraz świetnym Menagerem ,który częściej motywował mnie lepiej do pracy niż Dyrektor placówki. Potrafi rozmawiać ,kierunkować ,dawać pomysły i jest wyrozumiała. Praca w Allianz Bank dała mi dużo nowych doświadczeń, oczywiście roznoszenie ulotek czy telemarketing nie należały do przyjemności natomiast takie są formy reklamy i jeżeli przynoszą efekt to należy je kontynuować. Fakt nikt z Nas nie zdobywał wykształcenia by w garniturku latać po blokach z ulotkami ale zawsze można szukać pracy w Urzedzie Miasta bez powodzenia..czy w innych instytucjach.Wpiszcie sobie w CV zarządzanie informacją brzmi mądrze a nie będziecie się wstydzili fizycznej pracy ulotkarza :) Wychodzę z założenia ,że jak mam czekać na Klienta w placówce którego tam nie ma i to nie z braku reklamy Banku ,a z powodu ciężkiej sytuacji na rynku finansowym to wolę wyjść z ulotką i spotkać Klienta i mieć czyste sumienie. Nie czarujmy sie podstawa w AZB nie należy do najniższych na rynku licząc dobre stawki prowizyjne premii jesteście w stanie zarobić niezłą kasę. Nikt nie siedzi tutaj dla ideii. Wydaje mi się jednak ,że jedynym minusem pracodawcy jest fakt jeżdzenia po wnioski do pośredników. Ponieważ zajmuje mi to najwięcej czasu w ciągu dnia a nie zawsze na placówce jest samochód by móc pojechać szybko więc wsiadam w autobus ,pks, lub pkp co szybciej nadjedzie(nie każdy klient mógł podjechać do oddziału). W naszym oddziale nigdy nie puszczano wniosków na skanach i nie naginano procedur, a tym bardziej nikt nam tego nie sugerował. Czasami zdarzało się spisywać wnioski w zakładach pracy Klienta i w samochodzie,natomiast smutne jest sugerowanie,że ktoś namawia do łamania procedury. Przedewszystkim zdaje sobie sprawę z tego,że pracie na sprzedaż rodzi patologię ale wolę nie zrobić tego planu niż robić go jakimiś dziwnymi sposobami. Nie etyczne jest używanie nazwiska osoby której chcie dopiec,no bo jest ochrona danych osobowych i wy jako pracownicy Banku lub już jego byli pracownicy powinniście o tym świetnie wiedzieć. Jest to miejsce publiczne tutaj może każdy wejść i poczytać ale nie każdy do tego dorósł. Jest mi smutno na samą myśl ,że Bank mógłby przestać istnieć...więc póki co nie ma takich przesłanek by tak pisać i wprowadzać niepotrzebny zamęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postbrekjer Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.master.pl 16.11.10, 13:42 "Wydaje mi się jednak ,że jedynym minusem pracodawcy jest fakt jeżdzenia po wnioski do pośredników" To bardzo poważne zlamanie procedury :-( "Wychodzę z założenia ,że jak mam czekać na Klienta w placówce którego tam nie ma i to nie z braku reklamy Banku ,a z powodu ciężkiej sytuacji na rynku finansowym to wolę wyjść z ulotką i spotkać Klienta i mieć czyste sumienie."- Azb nie ma reklamy poza internetowa a sytuacja na rynku finansowym nie jest ciezka znam posrednikow ktorzy zarabiaja dwucyfrowe dzieki brokerce, gdyby sytuacja byla zla jak piszesz to by nie mialoracji bytu. Mimo wszystkio gratuluje determinacji:-) postawa godna podziwu. "Nie etyczne jest używanie nazwiska osoby której chcie dopiec,no bo jest ochrona danych osobowych i wy jako pracownicy Banku lub już jego byli pracownicy powinniście o tym świetnie wiedzieć. Jest to miejsce publiczne tutaj może każdy wejść i poczytać ale nie każdy do tego dorósł." Nie do konca wiem o co kaman czy masz problem ze zlamaniem zasad dotyczacych etycznego zachowania, bo moim zdaniem to kwestia indywidualna, dotyczy wlasnego sumienia :-) czy też chodzi Ci o naruszenie prawa? Ponieważ imię i nazwisko nie identyfikuja danej osoby do tego trzeba uzyc jeszcze innych danych typu pesel adres itp. Danymi osobowymi nie sa pojedyncze dane o duzym stopniu ogolnosci. W zwiazku z czym nikt tu prawa nie złamał o czym powinnas (es) wiedziec bedac pracownikiem Banku. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 17:19 Ja jeżdze po wnioski do pośrednika ale spisuje je samodzielnie z Kliemtami bo umawiam się na godziny popołudniowe w biurach pośrednictwa by Klient kojarzył gdzie ma przyjść gdy zajdze potrzeba kolejnego kredytu i tak funkcjonuje większość. Nie jest to łamaniem procedury bo klient zawsze okazuje dowód i podpsiuje wniosek w mojej obecności. Co do nazwisk i ochrony danych to mam na myśli te posty o reginej zachodu w których wymeniana jest z imienia i nazwiska. Moim zdaniem albo jesteś byłym pracownikiem Banku albo poprostu szukasz pracy bo cię przerosły oczekiwania elastyczności i kreatywności . Jestem zdeterminowana i nie przeszkadza mi mobilny charakter pracy bo poprostu sobie ją cenie. Pracowałam w Kilku Bankach i wierz mi oni też nie mieli wsparcia reklamowego poza własnym kapitałem ludzkim i nie były to SKOKI. Najlepsza inwestycja pracodawcy to lojalny zadowolony z pracy personel. I tak jest u Nas w Oddziale i Regionie. A jak ktoś się nie znajduje i nie realizuje to proszę bardzo droga otwarta ...można zmienić pracę i odejść bez słowa... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 94.254.219.* 16.11.10, 19:16 Omg jaki lizus :-) i nigdy przenigdy Twoj posrednik nie spisal wniosku sam? (nie wierze ) a do klientow jezdzisz pociagiem i roznosisz ulotki :-) to jest ta Twoja kreatywność? brawo! powinnas zostac regionalną. To jest mozliwe jesli masz albo niskie aspiracje albo niski plan albo jednego posrednika obslugujesz. Wiem co mialas na mysli piszac o nazwisku regio i ochronie danych ja tylko nadmieniam ze w mocy polskiego prawa wymienienie kogos z imienia i nazwiska nie jest zlamaniem ustawy o ochronie danych os. To tyle, cala reszta o twoim zacnym szczerym i szlachetnym podejsciu mnie nie interesuje. to brzmi strasznie naiwnie.. a propos kreatywnosci... nie pomyslalas o tym aby poroznosic ulotki w pociagu w czasie kiedy jedziesz do Klienta? A wiesz ze sa intercity? myslalas aby ze swoja kreatywnoscia uderzyc w inne regiony? Po pierwsze to czy jestem pracownikiem czy bylem nie ma znaczenia. obiektywnie ovisouje to co widzę. A dlaczego mam niby odchodzic bez slowa? czy jesli mam odmienne zdanie juz mi nie wolno nic o tym pisac? A wiesz co to wolnosc slowa i demokracja? Ludzie wtedy mowia co myslą. wez mi napisz jak mozna jednoczesnie jezdzic po wnioski do posrednika ale spisywac je samodzielnie bo to dla mnie wciaz zagadka. dziewczyno czy ktos ci placi za te nadgodziny? po poludniu jezdze do posrednikow... bla blablaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 19:53 To się nazywa organizacja czasu pracy :) ot cała tajemnica wniosków poza tym tajemnica przemieszczania się jest taka ,że lepiej wybrać pociąg lub metro lub inne środki lokomocji niż stać w korku... jeżeli masz dobre podejście do ludzi to nie musisz rozdawać ulotek w pkp czy w innych środkach lokomocji. Zawsze sami zagadują to jest właśnie tajemnica sprzedaży przez relacje i zaufanie. Poza tym mam normalnego Dyrektora placówki dla którego ważni są ludzie i dobra atmosfera pracy i nie musi stać nad nami i patrzeć nam na ręce bo wie,że działamy zawsze na wysokim poziomie. Wiesz poza tym jest jedna zasada i nie jest to lizusostwo ..."do własnego gniazda się nie sra..." nauczono mnie tego w domu. Przykro mi,że masz odmienne zasady ale masz racje takie są prawa demokracji i masz prawo do głoszenia własnego zdania. Jeżeli nadal pracujesz w AZB to życzę byś szybko zmienił pracę i nie był tak sflustrowany. Wszędzie dobrze,gdzie Nas nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 20:11 Aaaa no i pracuje od 10-18 co umozliwia mi pracę w godzinach popołudniowych w ramach 8h. Godziny powyżej 18:30 zarezerwowane mam tylko dla Rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 94.254.219.* 16.11.10, 21:14 Ja nie jestem sfrustrowany!! To z duże slowo, czy z moich postow tak wynika? Nie sądzę. Niestety sprawy nie chcą wygladac inaczej nad czym troszkę ubolewam, bo jesli dajesz z siebie wszystko a dostajesz gowno w zamian to czy to wlasne gniazdo czy obce brejkam Twoją zasadę ;-) i sram na nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 22:05 Gość portalu: pb napisał(a): > Ja nie jestem sfrustrowany!! To z duże slowo, czy z moich postow tak wynika? Ni > e sądzę. Niestety sprawy nie chcą wygladac inaczej nad czym troszkę ubolewam, b > o jesli dajesz z siebie wszystko a dostajesz gowno w zamian to czy to wlasne gn > iazdo czy obce brejkam Twoją zasadę ;-) i sram na nie Jeśli "gownem" nazywasz swoje wynagrodzenie i system premiowania to gratuluje!! Pokaż mi bank na rynku który w tej chwili płaci więcej niż AZB. Jeśli nie pasuje Ci zespół w którym pracujesz - cóż.. zespół tworzą ludzie, jeśli tacy jak Ty tez plułbym żółcią na forach ;) Publiczne obrażanie kogoś z nazwiska jest karalne. Jeśli coś takiego zgłosisz i policja dojdzie kto publikuje możesz żądać np. publicznych przeprosin :) a to chyba większa kara niż finansowe zadośćuczynienie - podpisać się swoim nazwiskiem na takim forum pod przeprosinami.... mmm... dla obrażanego sam miód i jaka satysfakcja! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Getin Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.10, 12:38 Nie ma co się spierać i wyzywać i tak już Allianz Bank to historia.... Od dzis to Getin Holding a więc zaczynajmy szukać pracy.Fajnie mają Ci co podpisali załączniki i mają gwarantowane wynagrodzenie przez kilka miesięcy ale to tylko wybrańcy.... szukajmy pracy i olac sprzedaż! Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik09 Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 19.11.10, 20:45 Jak myślicie jeśli by część nas została dalej w AZB później pracując dla Idea Bank na jakiej umowie o pracę byśmy byli zatrudnieni i za jakie wynagrodzenie? Pozdrawiam wszystkich pracowników. Napijmy się w ten piętek bo wesoło nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Allinz Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.icpnet.pl 19.11.10, 23:39 o jakich umowach, załącznikach mowa? kto je podpisywał. kiedy i czego dotyczą? ktoś ma zagwarantowany byt w Allianz , a pozniej w Getinie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruba Baba Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gorzow.mm.pl 21.11.10, 12:19 Smutne to trochę...duża część z Nas przyszła do Allianz z nadzieją na lepszą pracę itd. a teraz? super...przed świętami takie newsy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALL Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.icpnet.pl 21.11.10, 15:56 o jakich umowach, załącznikach mowa? kto je podpisywał. kiedy i czego dotyczą? ktoś ma zagwarantowany byt w Allianz , a pozniej w Getinie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 188.33.190.* 22.11.10, 14:58 To taki kolokwializm, zwiazany z poprzednim postem na temat srania we wlasnym gniezdzie. Plaska struktura, mamienie ze otworza mobilnych i bedzie mozliwosc awansu, parcie na kosmiczne wyniki i realizacja ich przez wymeczonych pracownikow. KASA to nie wszystko. Nie jestem dziwką. Są jeszcze inne wazne aspekty dobrej pracy. Zglos publiczne obrazenie kogokolwiek proszę bardzo, nie przypominam sobie abym w jakimkolwiek poscie napisal cos obrazliwego, nie uzylem tez nigdy zadnego nazwiska. Poza tym pisalem nie o publicznym szykanowaniu lecz o ochronie danych osobowych i o tym ze samo imie i nazwisko jest zbyt ogolne aby moc mowic o konkretnej osobie. Zrozumiales? "nono"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HD Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 15:53 Czytam to forum od dnia kiedy powstało i w każdym poście jest ziarno prawdy. Zgodze sie z wami że allianz bank przesadzał z planami, nie wspierał pracowników reklmą, robił z pracowników ludzi podobnych do tych z amway-ja i że przez ostani rok pani regionalna dała wszystkim zdrowo popalić. Wszystko to odczułem na własnej skórze przez cały czas istnienia allianz banku na rynku. Dzisiaj kiedy allianz bank juz przestaje istnieć nie potrafię sie cieszyć bo bedzie mi brakować soli tej firmy czyli tych wspaniałych ludzi z którymi miałem okazję pracować i tych których spotkałem przez ten czas. Patrząć wstecz na to wszystko co już jest za mna moge tylko powiedzieć że Allianz Bank to była najlepsza przygoda mojego życia i licze że jeszcze kiedyś spotkam te kilka osób które budowały najlepszy oddział w Polsce. Pozdrawiam wszystkich i licze że to forum nie skończy sie tak jak allianz bank (nagle) :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mURZYN Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.gorzow.mm.pl 22.11.10, 19:06 Wiecie co było na spotkaniu dyrektorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyny Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 11:39 a ja powiem krótko - skończył się high life! w strukturach getinu nie będzie tak różowo i teraz zobaczymy co to jest ciśnienie na sprzedaż :) ciekaw jestem jak zareagują ci, którzy w AZB narzekali, że jest presja ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoczko foczko Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 46.112.188.* 02.12.10, 13:29 Dyro z Wrocka kitrał do szafy nawet firmowe pralinki. A jak na najlepszy oddział w pl - podczas imprez motywacyjnych za zajebiste wyniki zawsze trzeba bylo sie zrzucac na wódke. Niektórzy to maja łeb do interesów :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 87.99.19.* 05.12.10, 22:07 A wiecie może co się działo na spotkaniu regionalnych z zarządem? Ostatniego listopada wszyscy musieli jechać do Warszawy, ciekawy jestem spotkanie zakończyło się płaczem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDEA BANK Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.12.10, 15:52 szukajcie nowej pracy!!! Ci co podpisali papiery (załączniki do Umów) o połączeniu Banków siedzą i się smieją reszta na bruk!!! Zobaczycie co się wydarzy w styczniu! 15 stycznia rusza oficjalnie projekt IDEA BANK.A ilu z Was zna sie na sprzedazy kredytów firmowych??? Dyrektorzy juz dawno wyselekcjonowali kadre do nowego projektu a reszta w styczniu albo zachoruje albo bye bye.... przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 18:54 a skąd wy to wszystko wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.cable.net-inotel.pl 06.12.10, 19:16 zewsząd :) świat bankowy jest mały i każdy wie co gdzie się dzieje. A jak dodatkowo, ktoś jest wkurzony, zły, oszukany to potem ciekawych rzeczy na forum można się dowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 19:48 eee... z forum to mało prawdziwych informacji można wyciągnąć, z reguły flustracja i żółć, mało faktów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgyku Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.11, 23:04 Kasiu, nie ładnie usuwać posty... Daj innym przeczytać o tym jakim jesteś człowiekiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiodor Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 178.73.63.* 08.01.11, 09:19 d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiodor Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 178.73.63.* 08.01.11, 09:20 generalnie to większość powinna być zadowolona: 1. na rynku bankowym plotki głosiły o wysokich pensjach pracowników Centrali -swoje zarobili, pracowali w miłym budynku, otoczeniu (Galeria Mokotów), mogą w spokoju odejść 2. agenci ubezpieczeniowi/ unit menadżerowie/ brokerzy ubezpieczeniowi -im od początku nie leżał bank, mogą się zająć tym co lubią, za co otrzymują wynagrodzenie, w czym liczą się na rynku. raczej mogą być pewnie, że kolejnego podejścia do banku Allianz nie poczyni 3. klub Górnik - odcięcie pępowiny od banku może oznaczać, że ubezpieczyciel będzie patrzył przychylniej na klub piłkarski i zwiększy inwestycje 4. pracownicy w Oddziałach - z nimi jak to zwykle bywa, trochę gorzej ale pracodawcy z innych banków powinni doceniać, że w banku bez klientów, reklamy, pomysłu komuś udało się popracować rok, dwa i realizować wyśrubowane plany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 46.113.97.* 08.01.11, 19:32 No tak ale kiedy bedziemy wiedzieli jakie sa konkrety??? Po co zminiać teraz prace jak narazie jest dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
michalzbulowic Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki 08.01.11, 20:14 Jeżeli potrafisz sprzedawać kredyty hipoteczne to i tak zarobisz :) wybieraj tam gdzie dają największe prowizje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: persent Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 46.112.161.* 11.01.11, 01:52 Żenujące forum kasują posty nawet te niewinne w treści! KASIU, OLU proszę stop i basta! Kto ma wiedziec ten wie, a kto jeszcze nie, to się przekona.. Allianz Bank SUCKS! kadra jest do - dupy rączka rączkę myje i wszystko "po znajomości" - dno. Ludzi, ktorzy w tę pracę włozyli nadzieję pot i łzy. Tych najbardziej żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.183.1.107.wlan.dynamic.eranet.pl 26.02.11, 22:44 Dzieje się tu coś? Czy może ten Bank już się zamknął? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltd Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.beskidmedia.pl 27.02.11, 10:45 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????????????? Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.play-internet.pl 23.03.11, 18:44 I co dalej?????? Beznadziejne jest takie trzymanie ludzi w niepewności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.11, 13:49 Wygląda na to, że nikomu już sie nie chce dywagować na temat przyszłości nas (pracowników) i banku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 93.175.69.* 28.04.11, 21:28 Może wznowimy temat? Kiedy zgoda KNF??no i ciekawe co po niej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt oś Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetunion.pl 29.04.11, 14:46 Podobno podwyżki dla wszystkich, zmniejszenie planów i auta służbowe dla doradców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 15:44 :-)hehe dobry żarcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytacz Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.11, 09:25 Czy ktoś mi może powiedzieć o co chodziło w akcji z Piotrkiem z Mikołaja ? Jak to naprawdę było i za co wyleciał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.11, 17:34 Powoli zwalniają wszystkich z centrali. podobno zabrali się już za kadry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladaco Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 15:07 kadry i tak były do chrzanu, szkoda jedynie tej dziewczyny co jeździła po oddziałach i przeprowadzala rozmowy rekrutacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Tomek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 12:09 łee wcale kadr nie szkoda, tam podobno i tak koszmarna atmosfera panowała.. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 19:44 Dobrze że zwalniają tą amatorszczyznę - może prawdziwy Bank zrobi porządek w tym nierządzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odpowiadacz Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.3.199.109.static.rdi.pl 20.05.11, 13:02 O co chodziło z P. To chyba wie tylko on i nikt wiecej. Wywalili go bo ponoć szukali go listem gończym. Pózniej słuch o nim zaginął i nikt go nie wspomina a Kasia to chyba nie pamięta jego imienia. Ponoć sądzi się z AZB :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneksy Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 10:32 trochę wcześniej był poruszany temat podpisanych aneksów przez doradców. Może się ktoś wypowiedzieć na ten temat. Słuchy mnie doszły jeszcze w ubiegłym roku, że dają do podpisania coś takiego.. Kto z Was podpisał i jakie macie zdanie na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.11, 12:27 i od 1 czerwca sie zacznie... wszyscy beda musieli otworzyc działalność gospodarczą, umowa o pracę bedzie dla doradcy na 1500 brutto reszta na działalność 3 msc okres próbny i dowidzenia tak to wygląda w całej strukturze getin czy pójdziemy do tax car czy idei.Wiec jak ktos nic nie robil do tej pory to od razu wyleci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneks Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.11, 12:29 kazdy kto podpisał to jego prywatna sprawa i nie bedzie sie wypowiadal na te temat tylko dostanie kase przynajmniej bedzie mial odprawe 3 miesieczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.208.10.* 26.05.11, 14:51 no pensje podobno mają uciąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klich Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 16:02 Ciekawe co na tą sytuację szefowa tej całej komunikacji korporacyjnej... co ma do powiedzenia w imieniu pana Prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.217.146.194.generacja.pl 06.06.11, 13:42 a dlaczego niektórzy doradcy i dyrektorzy dostali premie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: 91.208.10.* 08.06.11, 11:10 Bo byli dobrymi, uczciwymi, pracowitymi ludźmi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.06.11, 22:49 Bardzo dobrze, że ten bank tak skończył. Szkoda tylko niektórych ludzi. Ulubienica Kasia straciła już pracę, czy jeszcze czeka na wypowiedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 21:07 A o której ulubienicy naszej Kasienki myślisz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.11, 11:22 a co na to Pani Personalna? zapewniała, że nikogo nie będą zwalniać... może znów w spa odpoczywa, po rozmowach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 21:46 koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 13:31 Ach....co to był za ślub :€))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anoni, Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 14:32 Mam pytanie choć to może już nie to forum? Dostałam list że od 1 lipca obsługę rachunku przejmuje Getin jest szansa na spotkać tam mojego doradcę czy pracownicy Oddziału dostali wypowiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: Allianz Bank-jaka praca, jakie zarobki IP: *.181.5.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.08.11, 10:39 poczytaj na innych forach jak ta firma kręci ludzi- to nie będzie miła robota Odpowiedz Link Zgłoś