schi-zka 21.07.08, 23:21 jakie studia najlepiej skończyć, żeby móc zostać managerem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: manager 22.07.08, 08:55 POzadna ekonomie + ustawiony tatus:). I to sie menadzer po polsku od kilkudzieciu lat juz pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: manager IP: *.chello.pl 22.07.08, 11:34 menadzer - o w jakim dialekcie? chyba sepleniąc Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: manager 22.07.08, 11:43 Tam brakuje kropki nad z (nie mam polskiej klawiatury). sjp.pwn.pl/lista.php?co=menad%BFer A moze faktycznie chodzilo o jakiegos managera (pisownia=wymowa)i ja nie zrozumialam?:P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no problem Re: manager IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.08, 13:09 cytując pwn chyba wszystko jasne... # menedżer, menadżer, MANAGER [wym. menedżer, menadżer] 1. «osoba zarządzająca przedsiębiorstwem lub jego częścią» 2. «osoba zajmująca się organizowaniem występów artysty, sportowca, zespołów artystycznych lub sportowych i dbająca o ich interesy» • menedżerski, menadżerski, MANAGERSKI • menedżersko, menadżersko • menedżerka, menadżerka • menedżerstwo, menadżerstwo • menedżerować, menadżerować pierwotna nazwa to nie błąd menedżer i menadżer to tylko spolszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: manager 22.07.08, 13:10 Jest jeszcze menazer (tez z z kropeczka). A sokor istnieja spolszczenia, to je respekrujmy. I co? Jakas rada, jak zostac managerem? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: manager 22.07.08, 13:27 ja jestem menago stonsa robię nago... jak widac wykształcenia nie potrza wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: manager IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.07.08, 13:26 Na pewno zarządzanie i ekonomia. To podstawy. Do tego dobrze coś kieunkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: manager 22.07.08, 13:48 Ja bym proponowala inaczej - najpierw cos kierunkowego, wiele lat w branzy, MBA... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: manager 22.07.08, 14:03 schi-zka napisała: > jakie studia najlepiej skończyć, żeby móc zostać managerem? Managerskie, oczywiście. S. Odpowiedz Link Zgłoś